МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 050
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ох, Дани, малоумници навсякъде има, ама тая вашата учителка просто акъла ми взе.  Shocked И от такъв човек се очаква да възпитава децата ни и да ги научи на основните човешки ценности. Например, че децата са най-голямото богатство (колкото и изтъркано да звучи).  ooooh!
На нас общо взето са ни се радвали на многото деца, но никога няма да забравя изказването на една братовчедка на мъжа ми, когато дойде да види Поли. Тъй като по това време с мъжа ми не бяхме вече първа младост (четвърто дете, все пак  Mr. Green), дамата с големите претенции за изтънченост попита "Ама вие ще сте живи ли да я отгледате?" Познайте какво й отговорих! Казах й "За тая работа няма ред"!  Twisted Evil Сещай се, снахо. Повече дума не е обелила по въпроса.

Нощни очи, при всички тия оплаквания от момчетата се чудя защо всеки мъж се надува от гордост, когато му се роди син.  Mr. Green Иначе реплики всякакви съм чувала (не само към мен). "Трето дете! Ааа, то защото другите две са момчета." или "Ама защо ви е трето дете? Вие си имате момче и момиче!" или "Какво се роди този път? Пак момиче? Ех, язък, нямахте късмет."....  ooooh! ooooh! ooooh!

# 196
  • ул. "Мечтание"
Добре си наредила братовчедката!  hahaha Joy

Замислих се сега, че това за "колко е ужасно да гледаш момчета" само от жени съм го чувала...  Thinking Вероятно имат някакви неосъзнати проблеми с мъжете и им избива.  Wink

# 197
  • София
Дани,  Hug Направо съм шокирана от учителката.
Цветенце, от хормоните е. Всичко, бавно и постепенно ще влезне в ритъм.

# 198
Привет, мами ...много дълго не съм писала при вас, но се записвам пак  Hug

# 199
От колко време ви чета, ако знаете и как ми се иска и аз да мога скоро да се похваля, че вече сме петима (тоест с три деца)... Иска ми се вече да мога да споделям с вас радостта от грижата за три дечица, щастливите и трудните моменти... всичко... Иска ми се вече третото човече да си е у дома и да мога официално да се нарека многодетна мама...

Простете ми, че таха нахлувам в темата ви, но ми се иска и аз вече да пиша тук, докато чакам да се случи така чаканото събитие.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 09:08 от polito_87

# 200
  • София
polito_87 чакаме те с нетърпение да се присъединиш към нас  Hug

# 201
  • София
Хора всякакви ...  Crazy
ние винаги сме казвали, че искаме три деца и винаги са ни гледали като луди ... третото дете беше план де лукс ... поне след още 2- 3 години, да си стъпим на краката и да ни домъчнее за бебе. напоследък нещата така тръгнаха надолу, че бях започнала да си мисля, че ще си остане мечта ... и изведнъж ни в клин ни в ръкав в най -  неподходящия финансово и времево момент - положителен тест. никога няма да си простя как си оревах мечтата. сега мога да заявя, че най - важното за мечтите е да се сбъдват, а не кога! когато започнахме да казваме реакциите бяха очакваните -  ''вие сте луди'' - предимно, ... една комшийка се зарадва от все сърце, въпреки, че знаеше за неволите ни, каза: ''това си е знак! при нас казваме / тя е Туркиня/ всяко дете идва с късмета си!'' и беше права, от тогава насетне нещата започнаха да се нареждат лека полека. сега съм си пуснала капаците и не ме интересува кой, какво и защо - това си е моето решение и това на моето семейство Peace сигурно ще е трудно, но много по -  сигурно ще е прекрасно!

# 202
  • На село (близо до Лондон)
Дани_77 каква е тази учителка!?

За повече от две деца само в България са ме карали да се чувствам зле...всякакви въпроси от съвсем непознати хора докато разхождах трите деца в парка. Като почнеш от "Близнаци ли са?" (явно тогава е извинено че са три деца), до "От един баща ли са?" и колко щяло да ми е трудно като пораснат Confused

Аз се радвам че са три момчета. И за три момичета бих се радвала. Просто исках да имам деца. За това че са момчета, моите са с малка разлика тримата, добре си играят имат еднакви интереси (засега).
Дали ми е трудно с три момчета или би било по-трудно с три момичета - незнам. Аз бих казала че на хората с по едно дете им е по-трудно, а и на детето защото си няма братя/сестри...Но тук в Англия хората не се интересуват повечето са с по 3-4 деца и нямат време за чуденки Heart Eyes

# 203
  • София
Позната история и при нас  Mr. Green
Като влезем някъде да пазаруваме, почти винаги чувам въпрос "и тримата ли са ваши"? А пък аз отговарям - "не, събрах ги от улицата".  Mr. Green На една колежка баба и, беше казала, че Господ ме е наказал с три момчета. Друго било да са три момичета... Но аз отдавна не обръщам внимание на хорските приказки.
За протокола, ние сме добре. Най-малкото зверче изкара нещо като грип, но леко. Тъкмо го подготвихме за ясла тази седмица и той взе, че си удари главата в стъклото на един щанд за обувки и си разцепи веждата. Средния син, по собствено желание тръгна на курс по немски език и е много ентусиазиран. Баткото ни е все така разсеян и нехаещ, щом стане въпрос за учене, но какво да се прави - не е случил на родители  Laughing
Цветенце - всичко ще се нареди, ще видиш. Свекърва ми не реагира добре на новината за третото бебе, а сега много му се радва.

# 204
  • София
"От един баща ли са?"

А моя мъж го бяха питали "Ама от една майка ли?", като казал, че има 4 деца.
И обикновено въздишат в облекчение- добре, че имате едно момиченце все пак.  Laughing

# 205
  • София
Много ме досмеша "има три деца и за нищо не става"...е, аз ММ (любовта на живота ми) мго срещнах на 39, след три деца, и ако не беше Господ толкова безмилостен към мен, отдавна да съм родила поне четвърто.

# 206
  • Варна
Е то това си е класика да те попитат - ама от един мъж ли.
А тая приказка за горките родители на момчета е тръгнало от такива със син като моя, дето само бели и пакости са му на ума.

Дани_77, учителката на голямата щерка така много ни жалеше. Все ме питаше как се оправяме и даваше на детето да донесе торбата със закуски или плодове, които децата от класа са отказали. Опитах се да говоря с нея и да помоля да не го прави, но се направи, че не разбира и продължи. Явно ни беше вписала в графата добри дела.

# 207
Позната история и при нас  Mr. Green
Като влезем някъде да пазаруваме, почти винаги чувам въпрос "и тримата ли са ваши"? А пък аз отговарям - "не, събрах ги от улицата".  Mr. Green На една колежка баба и, беше казала, че Господ ме е наказал с три момчета. Друго било да са три момичета... Но аз отдавна не обръщам внимание на хорските приказки.
За протокола, ние сме добре. Най-малкото зверче изкара нещо като грип, но леко. Тъкмо го подготвихме за ясла тази седмица и той взе, че си удари главата в стъклото на един щанд за обувки и си разцепи веждата. Средния син, по собствено желание тръгна на курс по немски език и е много ентусиазиран. Баткото ни е все така разсеян и нехаещ, щом стане въпрос за учене, но какво да се прави - не е случил на родители  Laughing
Цветенце - всичко ще се нареди, ще видиш. Свекърва ми не реагира добре на новината за третото бебе, а сега много му се радва.

Оооо, толкова познато ми звучи, особено това с божието наказание...отвреме навреме да си призная и аз изпитвам известни съмнения.../ това в кръга на шегата/. И ние от утре се стягаме за ясла, след поредното / този път по-тежко/ боледуване, дано не ни мине котка път.
 И моите собствени родители реагираха тежко на Новината! Но сега...е друго. А на хората устата не можеш да затвориш, но да си говорят, какво друго им остава...Бъдете здрави и не го мисли !

# 208
  • ул. "Мечтание"
А тая приказка за горките родители на момчета е тръгнало от такива със син като моя, дето само бели и пакости са му на ума.

Познавам достатъчен брой лудетини от женски пол за да не се съглася!  Mr. Green

# 209
  • София
А аз имам и у дома една такава.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт