МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • ул. "Мечтание"
Надявам се все някога да се научат хората, че когато нямат какво да кажат, по-добре да замълчат.

Това за "майката-героиня" е толкова нелепо.  ooooh! Мен ме обявиха за такава след раждането на малкия (е, тогава и за други работи ме обявиха, но сякаш те не ме дразнеха толкова, защото бяха искрени, макар и гневни  Mr. Green).

Но пък родителите ни са много щастливи, че ще си имат толкова много внуци. Simple Smile Даже според ММ, сестра му се навила на второ покрай нас.  Crazy

Мама Жаба, честито!  Hug Hug Hug Heart Eyes Дано да ти отминат скоро неразположенията.  Praynig
Моята сегашна бременност е също малко по-трудна от предишните. Вероятно защото я стартирах след доста дълго и тежко боледуване.

Цитат
"Щото са им различно дълги косите"

ахахахахахахахахаха!  hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy

Айла, много готино, че ще правите сватба!  Heart Eyes

Цитат
За другите градове е сложно да съдействаме за среща от София, но може да се уговорите да се виждате на удобно за вас място. Дори и само две-три да се съберете, пак е много приятно, нека и другите мами да потвърдят.

Кабо Алма, и аз за нещо такова си мислех! На мен лично би ми било много приятно да си правим срещички.  Hug
Ние с yoanna се познаваме вече и си се виждаме активно!  Wink Ще се радваме и други майки с 2+ деца да се присъединят.  Hug

write2katia, имам само момчета (за сега). Не пипам. Проблеми имахме с големия и то защото попаднахме на един изтрещял лекар, при който трябваше да направим само консултация, а той насилствено забели, когато беше на 9 месеца.  ooooh! Тоя мухльо имаше късмет, че не бях в кабинета!  Whistling

Любопитка, добре дошла!  Hug

Мога ли да помоля да бъда добавена на първа страничка?
Батковците се казват Божидар и Искрен. Бебето го чакаме през септември.

# 316
Здравейте на всички,

Чакаме трето детенце тези дни, от време на време чета в темата ми и чувствам подкрепа тук. Извън форуми и най-близък приятелски кръг реакциите са много странни, ние имаме момче и момиче и някак не е оправдано да имаме трето дете... Неприлично си е направо, пък уж сме културни хора Wink

А днес и мен ме провокира репликата 'майка-героиня', която ми звучи особено глупаво. Интересно защо не е такава реакцията към многодетните майки от малцинствата, те по-малко майки ли са... А като се замислим, преди има няма 100тина години имало ли е въобще семейства с по само две деца? Какво толкова се е променило...

Имаме и близки с пет деца, често ги споменавам, но реакцията към тях е направо страшна... Надявам с помощта на примера на хора като вас и семействата ви все повече хора да разберат защо всъщност искаме да имаме повече от 2 деца...

Адмирации за всички с повече от две дечица!Аз си имам двечки, но възрастта ми вече е нагоре и едвали ще имам трето, но иначе съм ЗА.
Успех на всички и много весели моменти с дечицата!

# 317
  • София/Варна
Нощни очи, от отчетната ми тема има 3 мами от Варна с по 3 дечица. Не знам дали четат тук, но ако се организира нещо като среща, може ли да ги информирам?

# 318
  • София
Мама Жаба, много се радвам да разбера, че чакате 4- то детенце. Лека бременност  Hug

Относно забелването, аз съм го правила, защото си се събира мръсотия вътре. До около годинка би трябвало да е вече забелена пишката, а за момиченцето - да и аз съм я почиствала ( разбира се ).

Вече си купих ОМО от Lidl,  дано да ни хареса  Laughing Благодаря ви за мненията, момичета!

Пожелавам ви хубава, макар и малко мрачна, седмица!

110810, не се плаши, може и да е точно сега времето за трето  Hug

# 319
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, от отчетната ми тема има 3 мами от Варна с по 3 дечица. Не знам дали четат тук, но ако се организира нещо като среща, може ли да ги информирам?

Разбира се.  Hug
Когато се организираме за среща ще пиша тук с информация!  Hug

# 320
Еха, среща във Варна, звучи чудесно Simple Smile Чакам Simple Smile Може да се явя с новия член на семейството, който се очаква да се появи всеки момент...

Моята трета бременност е най-трудната, определено, идея си нямам защо така. Имам една позната, която се похвали, че петата й бременност засега е най-лека, така че има надежда Wink

Любопитка, ами, като не е момиче, да го връщате значи Simple Smile В тази връзка имаше едно интервю с майка на 4 момчета от Бургас, като я питаха 'не чакахте ли момиче', тя отговори 'чакахме дете'. Толкова ми хареса...

Идеята да ми построят паметник много ми харесва; ако се преместим на село, ще е някъде на центъра на селото, хаха. А иначе аз наистина не намирам, че 3 деца са много, просто мисленето ни е изкривено.

# 321
Ох, след всички днескашни коментари, като видях че има 2 маминки с по 4 деца, най-накрая реших да призная, че .... №4 е на път 

Жабке, честито. Много, много ви се радвам.  Hug
Момичета, как ми се иска и на мен още едно бебче, че моето "бебе" другата седмица ще стане на цели 6 г. (живот и здраве). Как лети времето!
Последната ми бременност беше по-трудничка, но не толкова заради възрастта, а защото беше през зимата. Получавах контракции от студа.  Confused И се зарекох никога повече бременност през зимата.  Mr. Green За съжаление, май вече никога няма да бъда бременна изобщо, не само през зимата, но това е друга тема. Ще чакам внуци.
Между другото, на мен една съседка ми каза навремето, когато бях бременна с малката: "Какво е сега? А, момиче! Добре, че то иначе няма смисъл."
  Shocked Shocked Shocked  ooooh!

# 322
Ох, след всички днескашни коментари, като видях че има 2 маминки с по 4 деца, най-накрая реших да призная, че .... №4 е на път 

Жабке, честито. Много, много ви се радвам.  Hug
Момичета, как ми се иска и на мен още едно бебче, че моето "бебе" другата седмица ще стане на цели 6 г. (живот и здраве). Как лети времето!
Последната ми бременност беше по-трудничка, но не толкова заради възрастта, а защото беше през зимата. Получавах контракции от студа.  Confused И се зарекох никога повече бременност през зимата.  Mr. Green За съжаление, май вече никога няма да бъда бременна изобщо, не само през зимата, но това е друга тема. Ще чакам внуци.
Между другото, на мен една съседка ми каза навремето, когато бях бременна с малката: "Какво е сега? А, момиче! Добре, че то иначе няма смисъл."
  Shocked Shocked Shocked  ooooh!

Мерси   bouquet Значи ако беше момче, изобщо нямаше смисъл да си бременна ли ? Не ги разбирам такива хора !!

# 323
Еха, среща във Варна, звучи чудесно Simple Smile Чакам Simple Smile Може да се явя с новия член на семейството, който се очаква да се появи всеки момент...

Моята трета бременност е най-трудната, определено, идея си нямам защо така. Имам една позната, която се похвали, че петата й бременност засега е най-лека, така че има надежда Wink

Любопитка, ами, като не е момиче, да го връщате значи Simple Smile В тази връзка имаше едно интервю с майка на 4 момчета от Бургас, като я питаха 'не чакахте ли момиче', тя отговори 'чакахме дете'. Толкова ми хареса...

Идеята да ми построят паметник много ми харесва; ако се преместим на село, ще е някъде на центъра на селото, хаха. А иначе аз наистина не намирам, че 3 деца са много, просто мисленето ни е изкривено.

Колкото повече, толкова по - добре.

# 324
Ми, Жабке, така излиза според някои МНОГОумни.  ooooh! Ако пак е момче, може би трябва да го върна обратно и да го рекламирам на таткото.   Twisted Evil

# 325
Май и аз влизам в категорията на многодетните (само с 3 съм,но... става). Записвам се да ви чета.

# 326
  • Варна
Момче, момиче, нищо не връщам аз. Както казах, ние си искахме 3 деца, пък каквото дойде - такова. При мен няма кой знае каква разлика при протичането на бременностите, сега съм на 35 и хич не ми се виждат малко за бременеене, всичко си е индивидуално.
Йо, паметник на село за майка с 3 деца? Съмнява ме малко, на село точно са свикнали да се раждат и да се гледат по 4 - 5. За сметка на това пък изобщо желанието да се живее на село скоро ще заслужава паметник, като се имат предвид тенденциите да се местим към по-големия град.
За среща аз съм принципно "ЗА", но малко трудно с организирането на времето. От 5 дни съм в болнични и ми е толкова странно да не тичам по задачи, че съвсем не мога да си организирам времето.

Между другото, на мен една съседка ми каза навремето, когато бях бременна с малката: "Какво е сега? А, момиче! Добре, че то иначе няма смисъл."[/b][/color]  Shocked Shocked Shocked  ooooh!

Въх! Чувала съм, че при ескимосите в Аляска е имало подобно нещо - ако първото дете в семейството се роди момиче, по-добре да го изхвърлиш на снега да умре, така и така няма шанс в живота. Но в днешно време, в цивилизована модерна България - как да не се смее човек?

# 327
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Мама Жаба, честито, лека и безаварийна! И аз искам 4то, ама дали ще ме огрее (мъжът ми  Mr. Green) не се знае. Към момента хич не е навит, то и не е сега момента, ама пустата му бебемания ...

Айле, супер за сватбата, много готини ще сте, с цели 3 шаферки, супер! А дано след сватбата мъжът ти да се навие и на едно законно дете.  hahaha

А мен всички ме знаят, че искам още 1 дете и много ми се радват, да някои ме обявяват за луда, но не злобно, а едно такова, весело и добронамерено. Никакви коментари не ме дразнаят, нкои ме забавляват, като този на свеки, дето като бях бременна с Мая изръси, че хората с повече от 2 деца били ниско интелигентни,  hahaha но повечето просто ми минават покрай ушите, аз нали си имам моето богатство, какво значение има мнението на другите, щом ние сме си ок?  Laughing

# 328
Значи, вижте каква съм. Възмущавам се, че не ми аплодират за третото дете, а като чух, че тук имате и чакате по повече, си викам, малее..Това на шега, разбира се. Аз ако знаех колко е хубаво с много деца, щях така да си наредя, че на 40 вече да съм с 4 тото, а не с третото. Но такава е някак нагласата, че две деца и повече някак не е нормално. Дори акушерката преди раждането на моята Мая (и аз имам Мая) като разбра, че ми е второ дете, ми каза, е добре, отчела си се. Третото не ни беше планирано, и сякаш съм си знаела, защото още тогава си виках на акъла, ти пък какви ги говориш отчела съм се, на кого съм се отчела, я си...Сега се надявам двете ми дъщери да имат приятно изживяване с голямото ни семейство и един ден те да си планират да имат повече от две деца, да не обръщат внимание на стереотипите, да са живи и здрави..Мечтата ми е да имам толкова внуци като баба, та да им забравям имената Simple Smile

# 329
  • София
На мен лекар АГ в Майчин дом - София, при второто раждане ми отказа антирезус ваксината с обяснението, че съм раждала второ и повече нямало да имам, така че не ми трябвало (за първото през 1988 направо ми се изсмяха, откъде съм ги знаела тия работи...). На третото - за късмет се оказа, че първите две са с отрицателен резус фактор -  вече си имаше и ми сложиха...те така, и докторите на второто ти слагат хикса.

Общи условия

Активация на акаунт