МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 093
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Многодетството си има и плюсове.
Баща ми е особено горд с многото си внуци. Тъй като аз съм единствено дете, само от мен може да чака внуци, а сега се оказва, че той с една дъщеря има повече внуци от своите приятели, които са с по две деца.
bowuu

# 331
  • София/Варна
За мен най-унизителното беше, че при третата бременност, при почти всички АГ, при които ходих по един или друг повод, ми беше задаван въпроса "Желана ли е бременността?". Просто издивявах като го чуех. А когато отидох в спешния кабинет на МД с кървене в началото и се сблъсках с арогантността на дежурния по темата, се наложи да повиша и тон (мъжът ми беше оставен предвидливо в чакалнята, че иначе можеше и във вестниците да ни пишат Wink)

# 332
При мен като разбраха, че е трето раждане и.....ме зарязаха в предродилна зала......Пък как на един доктор не му харесах(а бях млада тогава Mr. Green)???????Смених 3 смени - нощна, дневна и редовна.....И само една акушерка като ангел пазител бе над мен.....След като родих и целувах ръцете.....И заради това, че всичко мина добре, и заради това, че само тя не ме остави, и само тя се застъпи за мен - искаха да ме връщат в стаята след 8-9 часа болки и 2 системи.....А преносвах 16 дни.......

И ред други бисери и като чета мамите в темата - всички минаваме през едни и същи клишета.....  Hug Hug Hug

# 333
Мен пък ми казаха, още за втората бременност, че ще е много трудна и че трябва да остана само с едно дете. Много ми беше хубава първата, нито ми се гадеше, нито бях схваната, нито нищо. Имах само един мъничък корем и дори когато бях в деветия, всички си мислиха че съм в петия или шестия  Mr. Green Сега ми е по-трудно истина е, лошо ми е,всичко ме боли, вечно съм схваната.
Та много трудно родих първият път, почти ме бяха загубили на масата. След това всички ми лекари ми казаха, че трябва това да е първото и последното ми дете Mr. Green Ама аз нали съм инат, още две родих, та сега и още едно  Grinning Второто и третото раждане ми бяха изключително лесни, нищо общо с първото. Сега за това.. Ще видим как ще се развият нещата.

# 334
  • Варна
Мама Жаба, всичко ще е наред и този път. Щом си се справила три пъти и сега  ще успееш.

Като прокървих с третото лекарят, който ме прие в болницата вика е какво си се притеснила нали си имаш от двата вида, това за какво ти е.

На мен пък ми харесва да ми казват майка-героиня. И да има нещо геройско в това, в държава като нашата, в среда като нашата с почти стопроцентно негативно отношение към семействата с повече от две деца да направиш нещо, което повечето хора не правят. Да родиш трето и даже четвърто, че и повече деца. Да ние ги раждаме, защото ги искаме и не си представяме живота без тях, но пък от друга страна те са част от бъдещето на този народ и тази страна, на които за това въобще не им пука. Ние се справяме сами, без никаква помощ отвън и поне за мен всеки ден си е една малка победа.  И понеже повечето хора покрай мен са приключили на първото, рядко са стигнали до две, то защо пък да не им позволя да ме считат за героиня. Така че мили многодетни майки, чувствайте се майки-героини вие отглеждате и възпитавате едни малки борци и герои.

# 335
Деспина дано! Дано да няма проблеми.
Да кажа, че най-голямата от сега ми говори как ще ходи да живее в Италия, защото било много хубаво. Щяла да стане художник и да рисува само в Италия. Представете си като стане на 16 за какво ще става въпрос.

# 336
Лошото е, че за мен майка героиня има негативна конотация. Не мисля, че сериозно ни смятат за героини.

# 337
  • ул. "Мечтание"
За мен най-унизителното беше, че при третата бременност, при почти всички АГ, при които ходих по един или друг повод, ми беше задаван въпроса "Желана ли е бременността?". Просто издивявах като го чуех. А когато отидох в спешния кабинет на МД с кървене в началото и се сблъсках с арогантността на дежурния по темата, се наложи да повиша и тон (мъжът ми беше оставен предвидливо в чакалнята, че иначе можеше и във вестниците да ни пишат Wink)

Много кофти изживяване.  Confused

Мен първите два пъти винаги ме питаха при записване и попълване на документите дали е желана бременността.  newsm78 Сега-засега още не съм се записвала на ЖК, ходила съм само веднъж на преглед и попаднах на лекарка, която имаше благоразумието да не задава излишни въпроси.  Mr. Green

Лошото е, че за мен майка героиня има негативна конотация. Не мисля, че сериозно ни смятат за героини.

И аз така... Едно такова празно, клиширано изказване, ей тъй от кумова срама...  Rolling Eyes
Тези, които имат наистина положително отношение обичайно използват други изразни средства и радостта им наистина си личи.

# 338
  • София
Преди близнаците имах една бременност, която завърши със спонтанен аборт. Приемат ме в болница с кървене, късно вечерта. Акушерката в приемния кабинет вика санитарка от отделението да ме вземе с количка. Идва, вижда ме и пита- ама тя не може ли да ходи? Акушерката я сряза. Сядам аз, качваме в асансьора- кое детенце ще ви бъде, първо ли? Аз- не, трето. Тя- ха, че за какво ви е?? После цяла нощ седя до жената на съседното легло да ѝ държи ръката, защото на нея ще ѝ е първо. Мен дори не ме погледна. Не че аз исках, но прави впечатление.

# 339
Преди близнаците имах една бременност, която завърши със спонтанен аборт. Приемат ме в болница с кървене, късно вечерта. Акушерката в приемния кабинет вика санитарка от отделението да ме вземе с количка. Идва, вижда ме и пита- ама тя не може ли да ходи? Акушерката я сряза. Сядам аз, качваме в асансьора- кое детенце ще ви бъде, първо ли? Аз- не, трето. Тя- ха, че за какво ви е?? После цяла нощ седя до жената на съседното легло да ѝ държи ръката, защото на нея ще ѝ е първо. Мен дори не ме погледна. Не че аз исках, но прави впечатление.

Оххх какви хора има. Хем лекарита трябва да се отнасят добре с всички.
ММ каза че може да си направим футболен отбор ако решим и да не ми пука за мненията на хората, но пък аз съм малко по чувствителна и си ми е обидно , че хората така се отнасят.
Аз пък абсолютно вече тотално си загубих съня. Преди спах по около 4-5 най-много 6 часа, а сега спя по 2  Grinning Малко си мисля че не е хубаво ама...
Малко офф-топик  Mr. Green Видях че в събота ще дават Брилянтин по Нова и така се зарадвах, като малко детенце  Grinning

# 340
Мама жаба, търсих те в стената на гордостта, но не можах да те намеря. Колко са големи другите ти деца? Много се надявам неразположението ти да е само временно. Все ще го издържиш, а после представи си каква радост ще бъде. .Другите ти деца как реагираха на новината Simple Smile

# 341
Срещата на 2 април ще е в 14.00, а не в 10.30!
Мястото остава същото - офиса на Асоциация Родители.

След обсъждане в групата във ФБ се оказа, че това е по-удобният час. Надявам се, че промяната няма да откаже никого от намерението да дойде.

# 342
  • София
Признавам, че понякога ми е уморително всички априори да ме ожалват, че съм с три деца. Вярно, от скоро ми е, но едно е аз да се оплача, едно е всички да го считат за наказание и да ме съжаляват  Tired

# 343
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
На мен пък всички ми се радват, че съм с три деца Simple Smile Звучат ми искрено Simple Smile - това приятелите, де Simple Smile Всички са с по 2 деца и май не се замислят за трето, ама можем с мъжОто и третото бебе, да ги "запалим" и тях  Wink А за другите хора - ами те ме виждат по-често само с двете малки - каката вече трудно се "разхожда" в парка с нас  Joy и за това не им се отдава да ме титуловат с "майка-геройня".
 Но като цяло покрай мен хората са положително настроени към многодетството ... Дори и брат ми, който трудно се нави за второ сега ми казва, че малко му остава да го прихване моята "лудост"  Wink

За срещата - пас съм ... За съжаление не мога да се организирам ... Каката няма да е в София, малката ще е на ДГ и аз съм сама с бебето през деня, но не ми се пробва с количката (че е голяма и тежка) да стигна с ГТ ...

# 344

Оххх какви хора има. Хем лекарита трябва да се отнасят добре с всички.
ММ каза че може да си направим футболен отбор ако решим и да не ми пука за мненията на хората, но пък аз съм малко по чувствителна и си ми е обидно , че хората така се отнасят.
Аз пък абсолютно вече тотално си загубих съня. Преди спах по около 4-5 най-много 6 часа, а сега спя по 2  Grinning Малко си мисля че не е хубаво ама...
Малко офф-топик  Mr. Green Видях че в събота ще дават Брилянтин по Нова и така се зарадвах, като малко детенце  Grinning

Какво съжаление, това си е най - голямата радост.Моите дойдоха много късно и за трето нямам шанс, но искрено се радвам на многото деца.Успех на финала и да се похвалиш.

Общи условия

Активация на акаунт