МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
А иначе и къща имаме, само че е на 50 км от Варна и което не ни е необходимо в момента, се съхранява там.
И на нас откакто сме петима май ни е малко тясно, макар че имаме 2 спални (едната е около 6 квадрата, бивша кухня)... И някак не опират нещата и само до спането, през деня децата имат нужда от повече пространство... И по този повод смятаме след Великден да почнем да си търсим къща около Варна. Струва ни се, че в къща с хубав двор много по-лесно ще се гледат три дребосъчета Simple Smile
Любопитка, вашата къща къде е?

# 421
  • София
Любопитка моята малка дъщеря е родена точно на 4-ти май и в момента това ми е проблем с рождените дни, защото не остават деца в София. Миналата година се падаше събота и го празнувахме точно на датата и тя беше много нещастна защото нито едно детенце от ДГ не успя да дойде, просто не бяха в града. Затова тази година ще го празнувам чак на 11-ти, 10-ти е работен с надеждата да се съберат повече дечица от групата и...
Иначе беше от полза, че нямаше движение в София и беше спокойно, защото иначе не знам в задръстването дали щях да стигна навреме в болницата  Simple Smile
Нашият апартамент е към 100 кв. Спалнята е към 14 кв, детската е около 18 кв и сме сложили три единични легла и три гардероба там и това е. Холът е голям 35 кв и освен когато отиваме да спим всичките сме там и има място като цяло. Ще видим като порастнат как ще е, поне са само момичета и не им пречи да са в една стая Simple Smile Засега е ок, но само при намека за 4-то половинката почва да прави планове за нов апартамент и кола  Joy

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 16:43 от Aila

# 422
А сега има и една тема по повод на статия как са отнели децата на една жена заради неплащане на сметки за ток, и хората са наскачали как можело да се раждат деца без да можеш да им осигуриш бъдеще...Какво ти бъдеще, ние едвам сме се набутали в тоя двустаен апартамент, камо ли да имам осигурен по един апартамент за всяко от децата Simple Smile . Сигурно това се има предвид под осигурено бъдеще, един апартамент.

Гледам да им осигуря ежедневните нужди, образованието, да се чувстват обичани и свободни, да са добри човешки същества, пък те ще си ковят бъдещето. Ако мислех как да им осигурявам бъдещето на децата, едва ли щях и едно да родя. Аз собственото си бъдеще виждам мъгливо, остава на децата ..

# 423
Е, то там е друг случай. Те обувки нямат онези дечица.
Скрит текст:
сторията е на семейство от врачанското село Тишевица е известна на цяла България. Вместо да се роди второ детенце в семейството, на бял свят се появяват наведнъж... три красавици. Близо две години след раждането на тризначките, за родителите им най-важното е да осигурят храна за децата и обувки за пролетта, за да могат да излизат навън и играят.
Момиченцата, родени през 2012 година, увеличават двойно семейство на Савина, Цветослав. Малките палавници вече са на почти две годинки, а каката е на три и половина. Савина разказва, че миналия месец купили обувки и дрешки за каката, за да може да ходи на детска градина. За нови дрехи и обувки на тризначките обаче парите все не стигат.

На месец шестчленното семейство и бабата, която помага с децата, живеят с близо 600 лева, съобщава Нова телевизия.

С раждането на трите момиченца, в дома им пристигат много дарения – адаптирано мляко, памперси, играчки. Всичко обаче стига само за първите няколко месеца. От началото на годината Савина е санитар в местното училище, а мъжът й работи без почивен ден като водопроводчик.

За да спестят пари, жената купува всеки ден по 10 литра домашно прясно мляко по левче, което сама подквасва. То стига за ден и половина.

От август миналата година четирите момичета не са посещавали детска консултация. Кабинетът на лекаря се намира на 20 километра от селото, а пари за гориво все не достигат.

Савина мечтае най-голямата стая в къщата им да я направят за децата и всяко едно от тях да си има отделно легло. Сега или всички спят при нея, или двете креватчета ги делят трите момичета.

Въпреки трудностите Савина е убедена, че ще се справят и няма да лишат децата си и от образование.
Ето я историята. Може да живееш в двустаен апартамент, обаче поне си им осигурила всичко от което се нуждаят. Аз поне така приемам нещата. Имат си дрехи, обувки, тетрадки, всичко необходимо за училище. Глезотии може да си позволим, ама пък защо? Аз съм научена така - необходимото само, без излишни лигавщини.

# 424
Ставаше дума за този случай (малко по-различен): http://komentator.bg/vzeha-detsata-na-23-godishna-majka-ne-mozhe … da-si-plati-toka/

# 425
  • София
Двата случая са различни, а аз мога само да ги похваля семейството с каката и тризначките, че правят всичко възможно да отгледат дечицата си и те да са обичани. Почти съм се свързала с тях и ще се опитам да им помогна с каквото мога, вместо да давам пари за каквото се сетят моите госпожици, които напоследък са свикнали, че може да имат всичко и вечно са недоволни. В момента не мога да измисля дори какво да купя на малката, хем като цяло се стремя да не купувам боклуци и безполезни неща.

# 426
Двата случая са различни, а аз мога само да ги похваля семейството с каката и тризначките, че правят всичко възможно да отгледат дечицата си и те да са обичани. Почти съм се свързала с тях и ще се опитам да им помогна с каквото мога, вместо да давам пари за каквото се сетят моите госпожици, които напоследък са свикнали, че може да имат всичко и вечно са недоволни. В момента не мога да измисля дори какво да купя на малката, хем като цяло се стремя да не купувам боклуци и безполезни неща.
Същата работа. Не разбирам родители, които ПРЕзадоволяват децата си. За какво са им куп излишни неща, без всъщност могат.

# 427
 marsil ако не се лъжа си втората мама, която пише тук и след 4 момчета си има момиченце, ще взема да се замисля и аз за пето  Crazy Mr. Green Hug
Ние сме в къща - не много голяма, но за сметка на това двора ни е десетина декара. Децата тичат и растат на воля. Преди все се сърдех на моят мъж, че ми надви да живеем на село, а сега се радвам за което.
Айла може ли координатите на семейството на лични, искам и аз да помогна  Hug

# 428
  • Варна
И аз ги гледах и двата случая по ТВ-то, хем гледам рядко телевизия. Не ги обичам много тия работи, да се оплакваш колко ти е трудно и как нямаш това и онова. Но животът е шарен, не знаеш кога как ще се завърти и какво ще ти дойде до главата, така че никой няма право да съди кой колко деца е родил и защо не може да си ги гледа. Понякога едно плануваш, друго се случва.
Иначе и при нас е така - презадоволени и малко разглезени деца. Всичко си имат и пак намират за какво да помрънкат. Опитвам се да ги убедя, че човек няма нужда от излишни неща, но не винаги успявам.
Йо, в Горица ни е къщата. Наоколо само поле и горичка в далечината. Да видим само ако се осъществят плановете за застрояване на Кара дере, какво ще се случи там.

# 429
: *Цветенце* давай смело  Grinning. Браво хубаво сте направили че, сте решили да живеете на село. Освен големия двор, предимството там за мен е чистия въздух и спокойствието.
Любопитка съгласна съм с теб напълно. А пък това място Горица, сигурно е супер чак ми се прииска да го посетя.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 18:55 от marsil

# 430
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ауу, Любопитке, на много хубаво място сте!
 И ние сме в къща, малка е, но достатъчна според мен да побере и още 1 дете.  Mr. Green Освен това 1вия етаж е едно цяло помещение, та изглежда по-широко. Имаме си и малко дворче, където даже съм си засяла някои подправки, но още не сме го направили и децата като търчат там страшно се мърлят, че е голяма кал. Обаче са ми много готини - голи, мърляви и сополиви, бетер като ромчета са като играят отзад.  Mr. Green

# 431
  • София
Една баба казваше:"Децата са или щастливи, или чисти." Laughing

# 432
  • На село (близо до Лондон)
Любопитке много хубаво място сте! Браво на мъжа ти, че те е навил там да сте Heart Eyes!
И ние сме в къща с мнооого голям двор, но си е в град (малък, на 40 мин сме от най-голямият град Лондон). Аз съм доволна много от местоположението ни сега. Преди живеехме по "на село", пак къща с двор, но нямаше наблизо магазини, център, влак. Трябваше с кола.. Хубаво беше, но аз съм "градско чедо" и ми липсваше това че немога да се разходя до магазина, парка да се кача на влака/рейса. Все трябваше да товаря всичките деца в колата за едно млако да отида. Кой както е свикнал...

В тази къща място много имам и за още 2-3 деца ще има стаи бол, ама нерви няма  newsm78. Много трудно и дълго се чисти Rolling Eyes

# 433
  • Варна
Преди 2 години ходихме на гости на една братовчедка в УК. Живеят в едно село близо до Норич, направо се влюбих в мястото - къщички на 2 етажа, с двор, много място за игра, училището сред една поляна. В селото има големи магазини, дори пристанище с яхти Simple Smile Изобщо място мечта да отгледаш децата си. Ние иначе живеем във Варна, къщата в Горица я построихме преди 3 - 4 години и при всеки възможен момент сме там. С децата, ходенето на работа и училище малко множко идва пътуване всеки ден за нашите стандарти. Но през лятото и в почивните дни сме истински селяни. Децата там са точно като на Не съм - мърляви, полуоблечени, но безкрайно доволни, без никакво мрънкане "Мамоооо, искаааааам" ( няма значение какво ).
Айла, за нероден Петко изобщо не съм се замисляла как ще празнува рождени дни. Големите са родени през есента и през зимата, като бяха по-малки за рождените им дни редовно половината поканени дечица бяха болни и не идваха, сезонни вируси разни. Наше приятелско дете имаше РД през август, тогава пък имаше болни с повръщане. Идеален сезон явно няма.

# 434
  • София
ние сме в апартамент ... много мечтаехме да се преместим на село, проучвахме варианти - имаме и рода на село ... всички обаче започнаха да ни убеждават, как няма да се справим, как не е за нас и колкото и да се опитваш да не обръщаш внимание ... успяха да ни зачернят мечтите. явно още не сме узрели достатъчно за идеята ... но като видя децата като си отидем на село, щастливи, усмихнати с червени бузи и блясък в очите - тичащи цял ден на воля ... реве ми се, че съм нерешителна!

Общи условия

Активация на акаунт