МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 045
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
То трябва да ми се отвори апетит, че и не ям кой знае колко много. Общо взето тази бременност ми е много различна, много по-трудна. Беше станало по-добре за малко, ама сега пак се чувствам различно.

# 406
  • Пловдив
Случайно ви открих   bouquet. Възхищавам ви се!

Записвам се, ще следя темата с интерес. Аз чакам третото си момче Simple Smile

# 407
Абе, момичета, замислих се като видях едно заглавие тук. Може ли умората ми да има нещо общо с пролетната умора  Mr. Green ?

# 408
  • София
Е, нали пиеш витамини за бременни? Ако да, не би трябвало умората да е "пролетна умора". .Аз в момента не пия никакви витамини (е, не съм и бременна при цялото ми 6 годишно желание), но не чувствам никаква пролетна умора. Прясна зелена салата ям всяка вечер, може и оттам да си набавям витамините...

БТВ, фолиева киселина пила ли си/пиеш ли?

# 409
Пия витамини, също си хапвам зелена салатка.  Този път обаче изобщо не съм пила фолиева киселина.
Обаче от зелената салатка имам киселини, колкото и да я харесвам.

# 410
Мама жаба, нали пиеш витамини за бременни? Те съдържат фолиева киселина, не е нужно да пиеш допълнително. Правила ли си изследванията да видиш дали не е анемия? Колко напред си (ако искаш не казвай)

# 411
Мама жаба, нали пиеш витамини за бременни? Те съдържат фолиева киселина, не е нужно да пиеш допълнително. Правила ли си изследванията да видиш дали не е анемия? Колко напред си (ако искаш не казвай)
Е, да ама предишните пъти си пиех и отделно. Не знам защо, тоя път спрях. Не съм правила изследвания, утре ще ходя. Качила съм около 8 килограма, пък още е доста рано.

# 412
Мама Жаба според мен няма защо да се притесняваш, всяка бременност си е различна, по това време на годината съм била често бременна  Laughing с момчетата нямах проблеми, ама момичето ми разказа играта   Grinning   много лесно се уморявах, въпреки че пиех витамини. Най - добре се посъветвай с твоя лекар, за всеки случай, поне да се успокоиш, ама най - вероятно ще трябва да потърпиш  Simple Smile. Пожелавам ти голям прилив на енергия, умората да премине и всичко да е ОК.
pival честито номер 3   Simple Smile

# 413
  • София
Приливът на енергия е свързан с достатъчното количество витамин Б12, той пък отговаря за усвояването на желязото и магнезия (желязото пренася кислорода, а магнезият, ако е в достатъчно количество пречи на спазмите/схващанията и на контракциите, магнезият е и онази съставка в мултивитамините, която рязко тонизира). Фолиевата киселина, в разфасовките продавани в БГ - 40 микрограма -  и в състава на мултивитамините за бременни, е в изключително ниски  дози - на мен при инвитро опитите ми изписваха Филицин, което 400 микрограма.

Естствено, преди "самолечение",  е най-добре да се пуснат едни кръвни изследвания.

# 414
То си е вярно, че всяка бременност е различна. Първите три ми минаха като по мед и масло. Тоя път защо така .. нямам идея, а не съм да кажеш чак пък толкова стара  Mr. Green

# 415
[/b]Sharky*[/b] много добре си го обяснила  smile3501,ако  мога да добавя само че и витамин Д отговаря за усвояването на магнезия и Калция, та дори човек да има магнезий , калций и желязо в нормите ако Б12 и Д не са в нормата, магнезия, калция и желязото няма да са на правилното си място така да се каже. Дано сте ме разбрали какво исках да кажа Embarassed.  И аз също пих ударни дози фолиева  киселина, първите 3 месеца, ама при мен проблема беше че бях много слаба и най - вече защото не ям почти никакви от плодове и зеленчуци, после комбинирани витамини. По принцип знам че, масово хората имат недостиг на Б12, и аз имах след последната бременност и направих един курс с инжекции Б комплекс / с хапчета не става/, А взимах Б комплекс защото доктора каза че, Б12 се усвоява много по добре когато е с Б3 и Б6. Но съм чувала че, в БГ дават само Б12 не знам дали е вярно.

# 416
Мама Жаба момиче ще да е  Laughing

# 417
Мама Жаба момиче ще да е  Laughing
Доки каза, че е момче  Mr. Green

# 418
  • София
За вит Д масово хората в момента са с недостиг също. Изследване наскоро при бременни жени в МД беше показало, че над 90 процента от жените с недостиг на вит Д. Но при нашият начин на живот е нормално да се получи.
Включвам се и с едно въпросче. Можете ли да ми поръчате аниматор или човек, който поне малко да наглежда деца и да ги организира. Трябва ми за сватбата, тъй като за момента се очертават гостите да са 30 жени, 30 мъже и 25 деца  Joy Joy на възраст между 3-10 години , преобладаващо 6-8 г.

# 419
  • Варна
Аз пък съм безкрайно безотговорна и не пих никакви витамини с последната бременност. Преди 2 седмици обаче в ДМ имаше намалени едни на Хипп, с ДХА и си ги взех, да се отчета колкото последния месец.
За мястото - и на мен ми е мнооого сериозен проблем. В сегашното положение на нещата просто нямаме място за бебето, като се роди, ще си спи при нас, дрехите му пера и прибирам в шкафа при дрехите на големите. Кое как ще намерим, само аз си знам. Като съм в болницата и ме няма вкъщи, ще настъпи истински хаос, дано човекът благоволи да излезе на термина си, че тогава са почивните дни от първи до шести май и големите може да са при баба си. Ние си купихме голям апартамент, отдавна се канехме, но като се видя, че ще сме петима, нямаше вече накъде. Ремонтът няма да приключи до раждането, но все ще се оправим. Чудя се за 10 години семеен живот как можахме да съберем толкова боклуци  ooooh! А иначе и къща имаме, само че е на 50 км от Варна и което не ни е необходимо в момента, се съхранява там.

Общи условия

Активация на акаунт