МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Моите щерки са на 12 и 8, возят се без столчета. Бебока го слагаме в столче, заема едната седалка отзад, и каките трябва да са едната по средата, другата до нея. Как ще изкарат пътуването не знам. ....
Моите преди две години бяха така, но слагахме бебешкото столче по средата, двамата батковци отстрани, побираха се, имаха видимост през прозорците, а аз можех да обслужвам малката и от предната седалка (да лягам и изправям столчето). По малкия батко стои зад шофьора, големия зад пътника... Сега е малко по-сложно, че единия 14 годишен батко е с по-дълги крака от мен и трябва да се менкаме с него предна-задна седалка. Това в Рено Меган. В Шкода Фабия за пътуване трябва да съм само аз с децата, т.е. освобождавам пътническото предно място за големия, а отзад мога да кача две деца на 10-12г. + столче за кола 2+  Simple Smile транспортирам 3те моите + съученичка на малкия (дребничка за щастие  Wink)

# 511
А на дълги пътувания са из цялата седалка отзад, аз затова се чудя как ще издържат сгъчкани сега като столчето на бебето ще им вземе половината място...

Ние нямаме опит с дълги пътувания, но ми се струва, че няма начин да задържа децата повече от 1-2-3 часа неподвижни в седалките... Ясно, паузи, но примерно когато заспят?! Мога ли да ги слагам да легнат на седалките и да си караме напред  newsm78? Малките ще си спят в кошчетата, но големите са само на седалки-за-повдигане, не се спи на такова нещо, трябва да легнат, а тогава отидоха колани, седалки, сигурност... Другото ми чудене е - вашите деца сами ли стоят отзад и от каква възраст?! Подозирам, че с две бебета, батко на 6 г. и кака на 4 г. май няма да мога да се возя до таткото отпред, и че май не ми мърдат още поне 1-2 години из калабълъка отзад  Rolling Eyes. И съответно 7-местна кола не става...
Колкото повече се чудя, толкова повече се чудя  Mr. Green.

# 512
... не се спи на такова нещо, трябва да легнат, а тогава отидоха колани, седалки, сигурност... Другото ми чудене е - вашите деца сами ли стоят отзад и от каква възраст?!...
Спяха си големите на седлките с надуваема възглавница, облегнати настрани, че да не виси главата... Аз не разрешавам без закопчан колан, просто спирам на пътя, ако ще в средата на движението, ако установя, че някой е разкопчан. В колата винаги имам раничка с работни книжки (картонени, забавни), карти за писане с маркер като на дъска, всякакви коли и дребни играчки с частично разглобяващи се нещица... играчка за гушкане и пеленка/одеялце (малката заспива като се завие, иначе много рядко...). Въоръжавам се с търпения и игри от типа на "види ми се види", "колко жълти камиона срещнахме, а сини...", "на мен тези облаци/скали... ми приличант на мечка/слонче/... а ан теб?" и инструктирам батковците да участват активно... И така може и да не спираме по 3 часа, после аз казвам, айде да се поразмърдаме, на мен ми писва по-бързо  Wink

# 513
  • София
Другото ми чудене е - вашите деца сами ли стоят отзад и от каква възраст?!

Да, 0+  Peace

# 514
  • ул. "Мечтание"
Моите винаги са се возели сами отзад.  Peace Когато пътувах сама с бебе го слагах по диагонал на шофьорското място. Ако пътувам с някого (възрастен) слагах столчето зад шофьорското място, така този, който се вози, може да обслужи бебето при нужда в движение. Сега вече са големи и двамата и не местя столчетата им. Двете са поставени едно до друго. За бебешкото столче остава мястото по диагонал на шофьорското. При това подреждане няма да имаме и проблем със закопчаването.

В момента сме с комби Форд Мондео. Peace Аз съм по-широка в бедра и дупе от бебешко столче и се събирам на третото място, което остава. Столчетата на децата са доста широки (едното е дефакто седалка).

Забелязах, че когато няма никой отзад с тях се справят по-добре с пътуването и повече кротуват.

# 515
  • София
При нас няма къде да се возя, освен отпред- колата е 5 местна. Малкият батко спи на седалка за повдигане, с надуваема възглавничка за пътуване. И аз взимам разни книжки, карти с маркер, таблет, нарязани и обелени ябълки. Когато пътуваме към морето (или друго по- отдалечено място), гледам да тръгнем към 5ч. сутринта, за да проспят част от пътя, а и да имат цял ден за адаптация към новото място.

# 516
  • На село (близо до Лондон)
Другото ми чудене е - вашите деца сами ли стоят отзад и от каква възраст?! Подозирам, че с две бебета, батко на 6 г. и кака на 4 г. май няма да мога да се возя до таткото отпред, и че май не ми мърдат още поне 1-2 години из калабълъка отзад  Rolling Eyes. И съответно 7-местна кола не става...
Колкото повече се чудя, толкова повече се чудя  Mr. Green.

tralala81 нормално да се чудиш, но като почнеш да го правиш ще се наредят нещата. Деца а 6г, 2 и половина и бебе (0м) сами се возят на задната седалка откакто се е родило бебето.
Аз и баща им (или само аз) на предните седалки. Не съм имала проблеми, докато бебето беше бебе и биберон могат да му сложат децата и да го разсмеят. Като станаха по-голями ми се налага да ги разделям за да не ми пречат с шум, т.е. едно на най-задният ред, едно в средата и едно до мен отпред в най-шумния период Rolling Eyes

# 517
По средата да се сложи столчето ще е супер, но как като му трябва и колан за рамо?

# 518
По средата да се сложи столчето ще е супер, но как като му трябва и колан за рамо?
В шкодата нямам колан за рамо в средата (само през корема) и затова столчето е по диагонал от мен... откакто се е родила бебеката все сме така... на дълъг път в нея не качвам 3ма на задната седалка (на градско по 3 деца, средното закопчано през крачетата/коремчето над 9 години), в мегана колана си е за през рамо...

# 519
Здравейте, момичета!
Много момиченца се оформят тук , май. Simple Smile Ние пък твърдо сме си с момченце, но пък при наличието на толкова много дами нашият момък ще може да подбира Wink . Шегувам се да не се обидят "'розовите' мами.
Вече влязохме в 9 месец и си чакам всеки ден. За раждане от близо месец всяка нощ си го преживявам. Абе, луда работа! Ще рече човек че ми е за сефте Sad .
Иначе близо 4 месеца малкото човече си беше напречно и беше почти сигурно че ще сме със секцио. Слава богу на 22.04 бяхме на консултация и лекарката каза, че годподинът е имал добрината да се завърти Simple Smile .  Плюс това уж е много ниско вече разположен, та реших, че едва ли не още същият ден ще родя. Засега явно си има други планове-може би подбира точната дата, та аз не смеяв да се намеся. Така или иначе до термина имам мноооого време, та мога и да почакам да си изберер бебчо времето.
За майка-герроиня - кара ме да се чувствам неудобно, но пък сега всички са се насочили да те гледаст едва ли не със съжаление "ех, не успяхте да изравните отборите между момчета и момичета". А свекърът ми вече няколко пъти пита дали в ехографа не може да има грешка Simple Smile 
Приключвам, да сме живи и здрави следващият път сигурно ще пиша с още едно на ръце. Simple Smile

# 520
Хм, странно свекъра да пита за момиче Simple Smile Моят баща като разбра, че ще имаме момче след две момичета, така се зарадва, ще помислиш, че първо внуче му се ражда. То не беше 'мъжкарчето', 'ние мъжкарите', 'да му порасне като комина' - или нещо от тоя род - чак ми стана кофти като си помислих колко ли е бил разочарован от двете момичета преди това..поне не е казал. Неудобно ми е пред дъщерите като почне да го хвали 'мъжкарчето'.

# 521
  • Русе
Благодаря за пожеланията! Hug Аз не успявам да пиша много, но пък всичко чета. И аз се чудя как ще пътуваме на дълги разстояния с колата, че каката е свикнала да си поляга, но май ще трябва да е седнала вече.
Днес ходихме на първата си консултация с бебо и като се прибирахме изумих две съседки, които явно не ме бяха виждали бременна. Направо останаха без думи. Shocked Едната помисли че разхождаме чуждо бебе. Ама така искрено се забавлявах Joy

# 522
Другото ми чудене е - вашите деца сами ли стоят отзад и от каква възраст?!

Да, 0+  Peace

И ние така, освен това колата не тръгва докато не се закопчеят всички колани, без оглед на възраст и пол! Като пътуваме спираме на всеки час-два за почивка (ако не спят, разбира се!)

# 523
Мили дами, пак идва първата сряда на месеца - времето за срещи на живо.
На последната сбирка обсъждахме, че изглежда сякаш новите мами се притесняват да идват на срещите, защото никого не познават на живо.
Затова решихме да обявим специална среща за запознанство!
И така: предлагаме среща на 7 май, след дългите празници, от 17.30 ч. (т.е. след работния ден и вземането на децата от училища и детски градини) в Борисовата градина, при езерото с лилиите. Ще имаме една игра за всички мами, специално за запознаване и една игра на нещотърсачи за всички деца.
Каквото още се сетите, за да се получи срещата по-забавна, по-интересна и по-запознавателна - добре е дошло!
Моля да пишете тук дали ще дойдете, за да можем горе-долу да предвидим игрите за колко човека ще са.
(Аз няма да имам интернет по празниците, но на 7-ми ще мога да се включа.)

# 524
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте!  Hug
 За срещата, аз нямам представа дали ще мога да дойда, първо ми е далече и второ е точно в час пик, та хем ми се идва, хем като си представя тоя път дето трябва да го бича и то в задръстванията през центъра и ми се отщява. Все пак ще видим, то зависи и от времето и от здравето на децата все пак.

За возенето - моите пътуват отзад, ние големите сме отпред, нищо им няма и си спят спокойно на столчетата, държа всички да са вързани, така че и това не пречи.

Веси 08, посмях се на историята ти, ошашкала си хората!  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт