МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 104 994
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
polito_87, стискаме палци!

Ние сме "само" с три деца и засега се събираме в обикновена лека кола  Embarassed Да видим по-натам...

Любопитка, при нас сработи: баткото зад шофьора - в средата кака - до нея е кошницата с бебето. Докато не пробвате, няма да разбереш. Ние имаме излишна кошница Фил и Тедс от количката. Мъничка е, мога да ти я пратя, ако вашата е много голяма.

Vesi_08, честита рожба! Нашата кака е "голяма", но и аз ползвам Фил и Тедс количка за извън квартала  Peace

# 496
зелено човече, и ние сме така с леката кола, но май моите двете големи са по-големи от твоите, и хич не съм сигурна как ще издържат едно 5 часово пътуване нагъчкани отзад лятото в жегата...Засега купихме багажник, да събираме багажа отгоре. Нова кола - или автобус - не знам кога ще ни огрее.

# 497
  • София
...Нова кола - или автобус - не знам кога ще ни огрее.
Joy Joy Joy ММ, предвид любовта ми към претоварването на независимо какъв вид кола, отдавна ме крънка да си купим ТИР.

# 498
Ние си купихме почти ТИР.  Mr. Green
Крайслер Гранд Вояджър, 7-местен + багажник, който побира голяма количка, кошара и багаж на 6 души за море (т.е. два сака само с играчки за пясък).
Много си го харесваме,макар че вече не можем да изпозлваме пълните му възможности, защото големите млядежи ни зарязаха и вече 2 години си пътуваме само с две деца. Съвсем малодетно средностатистическо семейство.....

Честити сини и розови новини на очакващите мами.

И добре дошъл на Андрей! Да расте здрав, весел и добричък.
  baloni

# 499
  • ул. "Мечтание"
 Joy hahaha Joy hahaha Joy

С мъжа ми тия дни си говорихме, че можем да сме спокойни до 7-мото дете. Едва след това ще трябва да минаваме на категория С и да ни трябват нови шофьорски книжки.  hahaha Joy

# 500
  • София
зелено човече, и ние сме така с леката кола, но май моите двете големи са по-големи от твоите, и хич не съм сигурна как ще издържат едно 5 часово пътуване нагъчкани отзад лятото в жегата...Засега купихме багажник, да събираме багажа отгоре. Нова кола - или автобус - не знам кога ще ни огрее.

Ми те са си в столчетата, така че всяко има своето пространство. Дори да ни е по-голяма колата, пак ще е същото -докато са в някаква форма на столче.
А за 5 ч. пътуване- с поне една почивка за игра - или нощно. И климатик за лятото  Mr. Green
Супер идея е за багажник отгоре  Peace

# 501
  • София
Моя номер 3 (все още) повръща, когато на седалката до него има повече от 1 човек (мисля, че когато са повече, повече говори и се върти, оттам и поразиите по вестибуларния апарат), иначе, когато е само, и 2 000 км си ги минава без произшествия...

# 502
Моите щерки са на 12 и 8, возят се без столчета. Бебока го слагаме в столче, заема едната седалка отзад, и каките трябва да са едната по средата, другата до нея. Как ще изкарат пътуването не знам. Излязохме веднъж с колата, питах ги как ви беше и те, добре, няма проблем. Но 5 часа в жегата...климатика развален, не ми се дават пари да го оправям, защото предишния път като дадох 250 лв за поправка, работи 3седмици и се развали. Абе, веселба ще е пътуването лятото, няма съмнение Simple Smile

# 503
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ние сме със субару легаси, 3 столчета отзад се събират, но е ужасно трудно закопчаването тъй като много плътно се застъпват и затова Георги се вози без столче в средата. Малките са на столчета, до скоро Мая и Стоян се возеха в бебешки столчета - Мая в кош, а Стоян в столче 1ва, 2ра и 3та категория, т.е. доста голямо и пак се събираха, включително сме ходили до Гърция, до Варна и до Бургас така - нищо им няма, чудесно си се чувстват. Сега им е още по-широко защото Мая се вози в столчето на Стоян, а Стоян сложихме на седалка.
 Обаче виж, климатика е проблем, освен ако не пътувате като една моя приятелка в 3-4 сутринта, та до 8-9-10 да сте стигнали.

# 504
Моите щерки са на 12 и 8, возят се без столчета.

Не те ли спират полицаи? На нас ни направиха проблем и то при спряла кола защо на предната седалка седи дете под намси колко години, под метър и петдесет и 25 или 35 килограма (май така беше). Случая се развива отдавна на път към плажа в малко градче - има няма 2 километра се е возил.

# 505
Пешеходке, веднъж ми направиха забележка, че малката е само с колан, но не ме глобиха. Те се возят отзад. Малката трябва да седи на столче-седалка само (знаете ги предполагам), купихме й, но й е страшно неудобно и не виждам какво толкова ще й помогне. Тя пак си слага колан и колана не минава през врата й, та да я задуши или нещо. А на дълги пътувания са из цялата седалка отзад, аз затова се чудя как ще издържат сгъчкани сега като столчето на бебето ще им вземе половината място...

# 506
  • Варна
Човече, благодаря за предложението, но ще пробвам и ще видим как е. Да се роди човекът жив и здрав, па ще наместваме столчета. Големият е на седалка, малкият е на столче и по средата остава твърде малко място, поне така ми се струва, че да наместя и кошница там. Ще видим.
Моите си седят по столчетата, те са си свикнали, ние си пътуваме доста с колата и са тренирани. То само из града на ден имаме поне по 1 час, а сега с тия ремонти из Варната придвижването е направо безкрайно. Единствено напоследък, тъй като ме мързи да ги закопчавам, а малкият още не може ( или не иска по-скоро ) сам, и започва едно пазарене - не може ли без колааан! и трябва да спирам и раздавам правосъдие.
write2katia, вероятно зависи колко е високо и едричко детенце. Моят син си пътува на такава седалка, удобна му е, той е 125 см и 25 кг, но приятелката от училище, която е наборка, но е по-едричка, не го харесва и предпочита без него.

# 507
  • София/Варна
Любопитка, синът ми е малко по-дребен, но няма проблем да пътува без седалка. Но на нашата кола средното място на задната седалка е доста издигнато. С трите деца отзад пропътувахме пътя до Холандия и обратно Simple Smile
Често, когато сме без таткото из града, бебокът с кошницата беше на предната седалка до мен (с изключен еърбег). По-спокойно ми е така, като мога да го наглеждам.

# 508
  • Варна
Това си мисля и аз, да слагам кошницата отпред, само трябва да видя дали може и как се изключва въздушната възглавница. Като бяхме миналата година във Виена, там в таксито част от самата седалка се надига и става седалка за дете, много хитро измислено, ама нашата кола не е с такава опция.

# 509
  • София
Добре дошъл на Андрей! Да е здрав и с късмет!   bouquet

Аз съм доста твърда по отношение на столчетата и коланите и децата си знаят, та нямаме пазарлъци.  Stop Случва се дребните да се разправят кой в кое столче да седне.

Общи условия

Активация на акаунт