МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 083
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Удостоверение за семейно положение - там са описани живите и живущи при родителя/те деца

Гледам, че се вихрят градинско ясленски страсти - връщате ме с умиление назад. Моето най-малко гардже беше в първата вълна прието по критерии. Да не забравим и кой е "виновника" за допълнителното предимство на многодетните родители! Благодаря ти, Цвете, от все сърце!
Мойто първолаче посвикна с реда в училище (най-после, че тя учебната година .... мина), има значка "отличничка", но хич я няма с краснописа - също като майка й Laughing

# 271
  • София

Мойто първолаче посвикна с реда в училище (най-после, че тя учебната година .... мина), има значка "отличничка", но хич я няма с краснописа - също като майка й Laughing

Хехе, това все едно аз съм го казала!  Grinning С мойта пинчипеса на изкуВството ще залагаме, големият й батко да ходи да вири нос и да дава акъл на човечеството, ние сме пас.  Grinning

Така де, реших да намина, да нагледам как е темата. Както виждам - подмладява се с всеки изминал ден! Браво! Разкош!  Hug  

И така, информационния бюлетин:

номер 1 - Даниел, 15г., по-висок и по-умен от майка си, слушам какво говори и само леко опъвам юздите на оптимизма и самодоволството му, 'щото иначе ще излети твърде близо до слънцето, пък крилцата му не са още чак до там укрепнали, скучае в училище и пъпкува

номер 2 - Кристиян, 13г., все така странна смесица от бебе и мъж, но всъщност седмокласник, стискайте му палци

номер 3 - Катрин, 6г., брои дните до рождения си ден, иска розово колело, все още гледа света с розови очила и рисува, рисува, рисува...

Аз съм, както Кати казва: ''Викам ти мама, защото си ми майка, но иначе през повечето време си Ваня.''   Stuck Out Tongue Winking Eye

Рапорт даден!  Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 20:22 от Vania3m

# 272
Аз и при вас да се оплача, бебето е болно, единият батко също не е напълно здрав, а другият също ме притеснява, изобщо имам чувството че ще се сгромолясъм на парчета.

# 273
 Joy Joy Joy Е, нееее, Ваня, разсмя ме по нощите  hahaha "Викам ти мама, защото си ми майка, но иначе през повечето време си Ваня."...........

И нещо никак не смешно от мен  Tired. Ядосват ме ,много ме ядосват и тримата  ooooh!. На моменти се чувствам толкова беззащитна пред тях. Работя с около 40 мъже, които са ми нещо като поддчинени и се справям чудесно с тях и си говорим и сме с повечето приятели и с една дума проблеми нямам с тях,а със собствените си деца, които на всичкото отгоре са и все още малки, не мога да се справя.......... Пуф, оплаках се, ама наистина са станали непоносими  Twisted Evil

# 274
Joy Joy Joy Е, нееее, Ваня, разсмя ме по нощите  hahaha "Викам ти мама, защото си ми майка, но иначе през повечето време си Ваня."...........

И нещо никак не смешно от мен  Tired. Ядосват ме ,много ме ядосват и тримата  ooooh!. На моменти се чувствам толкова беззащитна пред тях. Работя с около 40 мъже, които са ми нещо като поддчинени и се справям чудесно с тях и си говорим и сме с повечето приятели и с една дума проблеми нямам с тях,а със собствените си деца, които на всичкото отгоре са и все още малки, не мога да се справя.......... Пуф, оплаках се, ама наистина са станали непоносими  Twisted Evil

Дани, то си е така миличка. Понякога се побърквам и аз, даже като бяха само двете се чудих как може да имам момичета, а да са по палави от момчетата.
Последните дни ми е и още по трудно, защото от някакво гадно течение ми се е схванала цялата дясна част, направо ми се реве като си мърдам ръката и се чувствам безполезна, въпреки че си правя всичко, но с голяма мъка... Трудно ми е да нося малкият, а той понякога реве, та реве и вика Мамо гуши ме ... Е, хубаво гушкам го, но направо ми треперят ръцете...

# 275
Идва първата сряда на април и е време за среща!
Заповядайте на 2 април от 10.30 в офиса на Асоциация Родители!
Ако времето е хубаво, може да слезем на детската площадка в квартала, за да има къде да играят децата (подозирам, че във връзка с ваканцията ще имаме младежка група в компанията).

# 276
Прощавайте за тъпия въпрос, но за какво е срещата? За запознаване и среща наново или имате конкретни цели? (Аз съм прясна многодетна, от 3 месеца)

# 277
write2katia, срещаме се на първо място, защото ни е приятно. Някои се познаваме по-отдавна поради по-дългия си родителски стаж  Mr. Green, други - по-отскоро, но винаги ни е приятно, когато нова мама се присъедини към бандата, така че ще се радваме да дойдеш. Събираме се и за да се подкрепим взаимно и да си споделяме при кого какво се случва. Говорим си и за това, какво бихме искали да променим и как да го направим. Не че много се чува гласът ни, но поне успяхме да си извоюваме предимство при приемане на децата в ДГ и въвеждането на семейните карти за градския транспорт. А и поотучихме някои от политиците да се изказват пренебрежително или обидно за многодетните семейства.
Та, ако ти се иска да си поприказваш на живо с хора, които са твоя хал, заповядай.

# 278
  • София
Прави ли се Фб събитие? Имам приятелки, с които бих могла да споделя... а и по-трудно ще забравя  Embarassed

# 279
Е, жалко че сме далеч, би ми било много приятно. Вчера по Нова даваха едно многодетно семейство което иска промяна в отношението за многодетните семейства, като намаляване на данъци например. Предаването беше на Милен Цветков, като дадоха семейството, много симпатични, споделиха няколко идеи и после предаването веднага свърши, някак много тъпо, без никакъв коментар. Все пак държавата ни стимулира двудетния модел  fight.

# 280
  • ул. "Мечтание"
В други градове и по специално във Варна правят ли се подобни събития? newsm78

# 281
  • Варна
За съжаление няма нищо такова във Варна.

# 282
... Все пак държавата ни стимулира двудетния модел  fight.
Хайде да си признаем, че сме единици с повечкото деца, които не сме от другите (малцинствени) етнически групи... И за да не се получи допълнително стимулиране на "другите" ни "ограничват" и нас. За мен единственият логичен и разумен начин да се стимулират семействата, които работят (т.е. данъкоплатци са) и си гледат децата, е някакъв вариант за данъчни облекчения. На ясно съм, че "плосък данък" и "семейно подоходно облагане" са несъвместими неща, но има варианти за намаляваневане на данъчната основа.
Т.е. семействата, които имат принос в правенето на баницата, да имат право поне малко да си хапнат от нея, а не като сега само да гледат, как се преразпределя към такива дето не са си мръднали пръста.
В моя случай - подоходно съм над прага за детски надбавки, съответно над прага за получаване на енергийни помощи, помощ за пъвокласник, помощ за... каквото се сети човек. Аз всеки месец само внасям данъци. Жена със 150лв по-нисък месечен доход има същата или дори по-висока "разполагаема" месечна сума, само заради такъв тип добавки. За щастие не ми е фатална липсата на тези 3*35лв месечно.
Само да са здрави дечицата, че като си помисля миналия месец колко пари оставих в аптеката  Crazy

# 283
Много благодаря за поканата, ще гледам да дойда на срещата в офиса на Асоциация Родители. (жк Яворов бл. 73 нали?).
А за помощите:  за 1во дете са 35, за второ 50, за 3 то 35. Много добре ми биха дошли тези сто кинта над заплатата. По моя преценка заплатата ми въобще не е голяма, но не се дореждам и аз за тези помощи. А само тази сутрин излязох с 50 лв в квартала да купя някои неща за хладилника и гледам останала съм с 10 тина лв...Да не говорим какво отива в аптеката. Издали са ми членска карта там, толкова често ходя.

# 284
Много благодаря за поканата, ще гледам да дойда на срещата в офиса на Асоциация Родители. (жк Яворов бл. 73 нали?).
А за помощите:  за 1во дете са 35, за второ 50, за 3 то 35. Много добре ми биха дошли тези сто кинта над заплатата. По моя преценка заплатата ми въобще не е голяма, но не се дореждам и аз за тези помощи. А само тази сутрин излязох с 50 лв в квартала да купя някои неща за хладилника и гледам останала съм с 10 тина лв...Да не говорим какво отива в аптеката. Издали са ми членска карта там, толкова често ходя.

Те родителите с едно дете се оплакват, че отиват много пари за лекарства, не знам ако бяха на наше място как щяха да се чувстват. А мненията за нас са доста различни едни ни мислят за майки герои, а други ни гледат на кръв... Поне с такова впечатление съм останала аз...

Общи условия

Активация на акаунт