МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 088
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте на всички,

Чакаме трето детенце тези дни, от време на време чета в темата ми и чувствам подкрепа тук. Извън форуми и най-близък приятелски кръг реакциите са много странни, ние имаме момче и момиче и някак не е оправдано да имаме трето дете... Неприлично си е направо, пък уж сме културни хора Wink

А днес и мен ме провокира репликата 'майка-героиня', която ми звучи особено глупаво. Интересно защо не е такава реакцията към многодетните майки от малцинствата, те по-малко майки ли са... А като се замислим, преди има няма 100тина години имало ли е въобще семейства с по само две деца? Какво толкова се е променило...

Имаме и близки с пет деца, често ги споменавам, но реакцията към тях е направо страшна... Надявам с помощта на примера на хора като вас и семействата ви все повече хора да разберат защо всъщност искаме да имаме повече от 2 деца...

# 301
  • София
Добре де, аз съм майка-героиня и герой на капиталистическия труд и какво, медал ли чакам? Ще си умрЕм да даваме клиширани определения от близкото ни социалистическо минало на хората, които са по-щастливи от нас....аз пък се имам за неуспяла, не успях да родя  четвърто и това много ме мъчи...

# 302
yoanna е права, преди години са имали по 8-10 деца и не са считали, че са хора от малцинствата. А сега като имаш 3 деца те гледат все едно си извънземно.

# 303
  • София
Да, проблемът с бързото свършване е ясен  Joy
 Не съм, благодаря ти за отговора  Hug

Йоана, живей си спокойно," майка героиня" ще е най- милото, което ще чуеш  Simple Smile
Важното е, че ние си знаем защо имаме повече от две деца, за да има повече любов около нас  Wink

Пожелавам хубава седмица на всички ви и мнооого здраве!

# 304
Здравейте. Зачеркнали сте актуалната и за мен тема в момента  Mr. Green.
При мен четвъртата бременност е напълно разбираема - имам три момчета все пак. Е като разбрахме, че и беб е мъж, ми пускат разни леки подмятания да се откажем, че то момиче ние не можем да направим  Mr. Green.
Аз пък отговарям, че въобще и не искам момиче, момченца да си носят дрехите, а като пораснат да използват на баща си вещите, а пък и си оставам единствената дама вкъщи  Mr. Green Веднага се съгласяват с мен, дори не се усещат че ги плъзгам. Иначе съм титулована с "майка героиня" доста отдавна и не спирам да го чувам, аз им казвам да не ми го казват, а да ми вдигнат един паметник на центъра У село  Crazy ooooh!
Йоана добре дошла  Hug
Тедивас Омо-то е супер прах, но има много силен аромат. На мен лично това ми харесва, но имам познати, които не го харесват заради това.

# 305
Ох, след всички днескашни коментари, като видях че има 2 маминки с по 4 деца, най-накрая реших да призная, че .... №4 е на път  Wink Обаче за сега се чувствам по зле от предишните бременности. Схваната съм, заядлива и всичко ме боли, а и много, ама много ми се гадеше в началото. Предишните 3 пъти нямах подобни проблеми. Не знам, ще видим как ще се развият нещата.
И както каза Цветенце, вече очаквам паметник, след четвъртият мъник.

# 306
Тедивас Омо-то е супер прах, но има много силен аромат. На мен лично това ми харесва, но имам познати, които не го харесват заради това.

Peace Не му понасям хич миризмата......но е трайна и с времето не е така натрапчива...добре изпира...сега в К. ще е на промоция - препоръчвам!

Аз пък да ви кажа.....с времето вече претръпнах към хорското мнение.....Съвсем скоро дори усетих нотка гордост у майка ми.....Бяха я оперирали, в една стая лежи с една много мила дама.....Оказа се, че милата дама има дъщеря, в Канада, с 4 деца......И моята майка с особена гордост е подчертала, че и нейната дъщеря има 4 деца и сама си ги гледа.......А щом майка успя да си промени мнението за многодетните семейства - имам кураж и за останалите.....Като знам как не смеех да и кажа в началото ooooh!.....

И около мен в последно време усещам едно подобрено мнение за многодетните семейства, искрена радост към децата и по-малко подигравки и злобни подмятания......Много по-рядко срещам негативизъм......

Ние вече рядко излизаме с 4-те деца едновременно, но когато това е факт, срещам само одобрителни погледи....

Кураж, момичета! Много се радвам, че семействата с 3 деца се увеличават, а дори и 4-то дете не е мираж вече......Дерзайте, горе главата, нещата ще се подредят!!!!!!

# 307
  • София
Мама жаба, честито и лека бременност ти желая!   bouquet А за паметник ще има да почакаш.  Laughing
И на мен измежду репликите фаворити са ми "майка- героиня" и "ама как се справяте?", придружено от  Shocked. Но пък аз имам "оправданието", че третият път са близнаци, нищо, че продължават да ми минават мисли за още едно, а и на мъжа ми, както установих днес.  Mr. Green
Палмата на първенството обаче грабна една майка в парка, която ме попита: "Ама това близнаци на една възраст ли са?" и на моя изумен поглед се оправда с: "Щото са им различно дълги косите". Те бяха още в количка, та съвсем няма как да се объркаш.  Laughing

# 308
  • София
milasara браво на вашият татко, нашият само при мисълта за четвърто и не спи със дни..
Напълно наясно е, че ако се получи ново бебе ще си го гледаме и последният път когато се притесни почна да прави направо планове за по-голям апартамент и кола  Simple Smile
А аз пък чакам да мине сватбата и ще опитам да го прилъжа за ново бебе  Simple Smile
При нас сватбата няма да е много класическа предвид, че ще сме с три големи вече деца и след 12 години заедно, но мисля, че ще е интересно. Малките шаферки поне очакват събитието с нетърпение и много се радват на роклите  Simple Smile

# 309
Ехееее, значи не съм единствената аз, на която и се догажда от "майка геройня" и "ама как се справяте"..... Обаче това за паметника ми хареса и аз вече ще им отговарям да ми направят паметник, на ...... жълтите павета, примерно, или на Витоша, та да стърчи на високо и да се гледа от далеко  hahaha hahaha hahaha. Аз пък имам една позната, дето всеки път като ме види ми казва, че и тя много искала трето дете, но мъжа й казал, че ако роди трето ще избяга в чужбина и само ще и праща картички със сърдечни поздрави..... И след като изтърси тази простотия, ехидно се изсмива..........

# 310
Много благодаря за поканата, ще гледам да дойда на срещата в офиса на Асоциация Родители. (жк Яворов бл. 73 нали?).

Да, точно така. Simple Smile Ще се радвам да се запознаем.
За тези, на които име по-близо до Южния парк - на 18 май там ще правим традиционния вече празник Фамилатлон и ако искате, може да го ползваме за повод за среща.
За другите градове е сложно да съдействаме за среща от София, но може да се уговорите да се виждате на удобно за вас място. Дори и само две-три да се съберете, пак е много приятно, нека и другите мами да потвърдят.

# 311
  • София
Добре дошли на новите мами в темата. Много се радвам, когато редиците ни се увеличават.
Разбира се, желая ви лека бременност и по-малко нерви.  bouquet

Теди, ОМО е много хубав прах. Аз пазарувам основно и от ЛИДЛ и него го взимам, когато ми омръзне да купувам "Формил". Аз му харесвам силната миризма, мама Цоц - не  Laughing Wink

Момичета, отивам на работа. Пожелавам ви чудесна седмица, изпълнена само с положителни емоции. 

# 312
И моята трета бременност едвам я издържах, а предишните не ги усетих. Сигурно и възрастта си има значение. А третото секцио ми създаде проблеми..няма да се впускам.

Абе мами с опит, направо съм се втрещила от какви работи чета сега за бебетата. Значи, на момченцата пишчицата трябвало да се забелва, пък момиченцата не се чистели между срамните устни. Бабини деветини, ако питат мен, на момченцето ми не му пипам пишчицата, нямам и намерение. А момичетат съм си ги чистела най-основно отдолу. Вашия опит какъв е?

# 313
Аз пазарувам основно и от ЛИДЛ и него го взимам, когато ми омръзне да купувам "Формил". Аз му харесвам силната миризма, мама Цоц - не  Laughing Wink

В пазарските теми се коментира, че ОМО от Кауфланд е по-хубав и по-добре изпира от ОМО от Лидл - всеобщо е мнението на пазарувалите и от двата магазина......И чета много хубави мнения за този Формил - ние нямаме Лидл, та да кажа от собствен опит.....

Сигурно и възрастта си има значение.

Лично при мен имаше значение.....

# 314
  • Варна
Здравейте, мили дами!
Ние още не сме многодетни, живот и здраве в началото на май трябва да се роди третият ни наследник. И тъй като след 2 момчета се очаква да искаме момиче, всички с безкрайно съжаление посрещнаха новината, че и третото ни дете ще е пак момче. И аз, като много от вас тук, се наслушах на неособено приятни коментари - как сме решили да имаме цели 3! деца. ЧУдно ми е какво им влиза на хората в работата, все пак не очаквам някой да ми ги гледа. Истината е, че винаги сме искали да са 3, някакси по-завършено ми звучи. А момчетата си говорят -"Сега, като ще си имаме още едно момче, трябва да си родим още едно, за да е момиче".
Миналата седмица в двора в училището на големия ми син срещам майки, с които не сме се виждали от няколко месеца. Много мило ми стана, искрено се зарадваха, тъй като не ме бяха виждали с корема. И в този момент се приближава друга майка и ми се смее - "ти май си болна от нашата болест". И си се смеем двете с коремите, тя също има 2 дечица, оказа се, че и терминът ни е по едно и също време. Та така - лудите не сме малко, но това си е от хубавите лудости. Всъщност, аз като се замисля, 3 хич не е много и нещо не ми пасва много етикетът "многодетни"

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 10:36 от Любопитка

Общи условия

Активация на акаунт