МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 105 030
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • ул. "Мечтание"
pival, добре дошла!  Hug

Мамо Жабо, тая бременност и аз се уморявам повече от обичайното.  Peace

Айла, интересен купон се заформя!  Joy Дано намерите подходящ човек!  Hug

Любопитка, надявам да се наместите удобно.  Hug

У дома като пространство има място. Въпреки, че детската стая е на практика миниатюрна. Rolling Eyes Но още едно легло ще събере за сега. По-притеснително ми е къде да напъхам още един шкаф за нещата на бебето. Гърдероба в спалнята е пълен, друг нямаме. Нещата на децата ги съхраняваме в чекмеджета под леглата. Абе сигурно ще измисля нещо, ама не пречи да се повайкам малко.  Joy Joy hahaha Joy

Йо, чудесно сте го намислили!   bouquet Hug Аз "тайничко" се надявам да си харесате нещо сравнително близо в нашия район.  Whistling

Катя, при нас припадаха как може с две деца да живеем в гарсониера! Това преди да си купим къщата, то за това живеехме в гарсониера, за да можем да си купим къща, ама кой го интересува какви са ти плановете важно е да се приказват празни приказки!

Случая с жената с неплатените сметки не бих желала да го коментирам. Най-малкото съмнявам се, че от медиите бих получила адекватна информация точно какво се случва.  Rolling Eyes

Моите също са големи мърльовци. Те и непрекъснато ходят боси навън, та всеки ден се нуждаят от баня.  Joy

# 436
  • София
Ох на мен ми е мечта за къща, но както половинката казва, явно ще е като порастнат децата и останем сами. В момента категорично с училището не мога да си представя да живея някъде по-далеч от ДГ, училище и работа и да пътувам дори 5 минутки повече. И така едвам се оправяме особено зимата, а тази седмица съм сама и с трите и както не карам кола съм леко луднала, плюс че два от дните едната трябваше и на зъболекар да я водя и на плуване..
Все още се опитвам да прокарам идеята за къща за ползване само лятото някъде наблизо до София, но и цените са добри там. Хубавото е че в блока имаме вътрешно дворче с градинка, което го ползваме като двор на къща, на първият етаж сме и гледаме към този вътрешен двор.
Събират се много деца от блока, играят си навън, често ги оставям на комшийките, а аз отскачам нещо да свърша горе. Една комшийка, която се преместиха в къща се оплака, че много им липстват приятелчетата на децата и сега по-малко са навън лятото дори в къщата, защото няма с кого да си играят.
Отделно сяхме трева, направихме нова къщичка за децата и боядисахме оградата, тази година насадихме доста цветя и планираме да им заградим игрище за футбол и волейбол, мрежа съм издирила, остава да измислим откъде и колко ще струват носещите колони плюс общо събрание за да се съгласят и останалите входове.
И все пак си искам моя къща... и още едно бебе  Joy

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 12:21 от Aila

# 437
Моята мечта е да живея на село. Обаче няма вариант да стане, докато съм с децата. Къде ще ходят на у-ще. Друго си е да ходят сами на у-ще до 7 ми клас, после в гимназията пак сравнително наблизо. С малки деца е хубаво на село, но после като стане време за гимназия, какво е решението.

# 438
  • ул. "Мечтание"
В нашето село има училище до 8-ми клас.  Peace  Моя син в момента е в предучилищна в училище, което е извън Варна, и сравнително далеч от нашето село (на около 45-50 минути с кола). Мъжа ми го води сутрин до града и от там си хваща транспорта.  Peace Избирахме училището според условията, не по близост и не съжалявам. Там са до 9-ти клас (пак е селско училище), но аз не виждам проблем да си ходят в гимназия в града... А и до тогава много вода ще изтече за да го планирам от сега...
То и аз си мислех, че като се нанесохме тук ще учи в местното училище, ама ей на...  Joy

Честно да си кажа с пътуването из града и извънграда нещата са много различни.  Tired Вчера ни се наложи да пътуваме в пиковите часове из Варна и полудях. В момента с тия ремонти по главни улици е кошмар. 20-те минути докато стигнем до Катедралата ми се видяха час... От Катедралата до вкъщи на село са ни 30 минути, но не ги усещам. Трафика е слаб, няма сфетофари, няма пешаходци... много по-спокойно се пътува.

# 439
Нощни очи, разбирам, сигурно е приятно. Но като са на у-ще в града, трябва целия ден да са там. После зависят от нас да се приберат вкъщи. На гимназиална възраст ще им тежи. Имах един млад колега, който живееше със семейството си на 35 км от София и нямаше кола. Много му беше тегаво на момчето, не може да излиза с приятели, зависим с транспорта от баща си, брат си. Представям си моята голяма дъщеря така да пътува за гимназия, после и по-малките, и се отказвам от идеята. Иначе на мен специално би ми било супер. Хич не обичам тълпи, а си представям събота и неделя как ще ни е хубаво заедно всички в голямата къща, на терасата или на двора.. но мисля за децата ще е по-добре да са в града.

# 440
  • ул. "Мечтание"
Всеки преценява за себе си разбира се!  Peace
За нас предимствата на селото са доста повече от предимствата на града и не смятам, че на децата ни ще им тежи за в бъдеще. Peace Времето ще покаже разбира се, но лично за себе си се съмнявам, че ще има недоволство...

# 441
  • На село (близо до Лондон)
Ох на мен ми е мечта за къща, но както половинката казва, явно ще е като порастнат децата и останем сами. ... Хубавото е че в блока имаме вътрешно дворче с градинка, което го ползваме като двор на къща, на първият етаж сме и гледаме към този вътрешен двор.
Събират се много деца от блока, играят си навън, често ги оставям на комшийките, а аз отскачам нещо да свърша горе. Една комшийка, която се преместиха в къща се оплака, че много им липстват приятелчетата на децата и сега по-малко са навън лятото дори в къщата, защото няма с кого да си играят.

Aila като се изнесат децата и останете с мъжа ти, няма да ви трябва толкова място и къща Wink. Иначе вашето блокче с градина си е като къща щом сте и на първия етаж. За комшийката тя сигурно е с по-малко на брой деца. Моите сами си излизат да играят в градината без да ги подканям...

А иначе сигурно и в селата има училища може да не са толкова "елитни" колкото в центъра на града но и там ги учат децата. За гимназията, младежи на 13-14г сигурно даже ще им е интересно да пътуват стига да има добър транспорт...

# 442
  • София
GI комшийката е с две момчета, но с по-голяма разлика.
А аз къща искам не само заради децата, но и заради мен. Искам и цветя и зеленчуци да си гледам и лятото да може да съм основно навън.
Ще го мислим следващите години, макар че предпочитам ново бебе вместо къща  Heart Eyes

# 443
  • ул. "Мечтание"
За мен лично "елитността" на повечето училища е много надута... Смятам, че в едно селско училище има повече гъвкавост. Особено когато децата са като цяло малко. И опита ми до момента само го доказва.

# 444
Ох и аз искам в къща  Cry, ама за сега си оставаме в апартамента на две крачки от училището на децата е в центъра на града е за това ни е удобно, ама няма градинкааааа  Cry Cry, децата играят в двора на училището, обаче полянката си е друго нещо.
Относно елитността на училищата, освен че има повече гъвкавост в селските училища, предполагам и обстановката е по - спокойна и предразполагаща за добро обучение. Ще дам и един пример - имам приятелка която има син колкото моя големия, в 6 клас са, моя учи в  не - елито училище, нейния  в супер елитно, обаче нейния идва при моя да му обяснява задачите по математика, да му помага с домашните, да му помага по английски и други предмети. Според мен това с елитността е много относително

# 445
Сигурно сте прави по отношение на елитността, много е надута, но в селските у-ща липсва конкуренция ( не че и на други места не може да липсва, но там със сигурност ще са малко деца). Съдя пак по голямата си дъщеря. В един момент класа им беше от 10тина деца. Следващата година се увеличиха двойно. Това дете започна да се променя. Не само от възрастта, самата им класна сподели, че им действа конкуренцията.

Но както е тръгнало все повече хора да се замислят за здравословен живот на село, току виж след някоя и друга година и в селското у-ще да има много деца

# 446
  • София
marsil много е важен и потенциала при децата, не само елитността на училището. Близначките са в един клас, но едната по всичко се налага да помага и да обяснява на сестра си. Просто тя схваща много лесно нещата, помни бързо и ученето и се отдава, докато другата си е едно стандартно детенце и макар и двете да са в добро училище разликата е огромна.
За по-трудно справящата се, макар да и е трудно определено и е от полза по-голямата конкуренция и натиска покрай това и сериозното учене. В друго училище или клас би била от доста добрите в класа най-вероятно. Неприятна е тази разлика при тях, защото тя се чувства зле и още се чудя дали не направих грешка, че не са в различни класове, но е късно вече за съжаление. Другата пък е вече с такова самочувствие от типа всичко знам и всичко мога, че направо не знам какво ще я правя нататък  Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 20:46 от Aila

# 447
  • ул. "Мечтание"
Не знам... Имам малко особено отношение към конкуренцията, която стимулират в училищата. За някои деца е наистина подходящ стимул, на за много не е...  Thinking Но това е друга тема, не му е вемето и мястото да задълбавам тук по въпроса.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 21:55 от Нощни очи

# 448
Леле чета ви постоянно и толкова ви се радвам, на мен ми предстои първо детенце, но мечтата ми е голямо семейство.
Много ми е приятно да ви чета.  Crazy

Мъжа ми и той иска много деца , така че някой ден може и аз да съм сред вас, дотогава само ще наблюдавам и ще ви се радвам   bouquet

# 449
Aila права си. Но аз забравих да спомена, че до 3 клас бяха  заедно, после те смениха училището щото не е елитно. А относно близнаците в нашето училище има доста и всички са в отделни паралелки и да искаш не ги слагат заедно.
Леле тъкмо щях да ви питам дали се притеснявате прекалено за децата си, щото тука все ми се карат че прекалявам, в смисъл такъв че примерно училището е на няма и на 2 крачки ама аз ги водя и аз ги взимам, отиват да играят аз със тях, отиват на тренировка аз с тях и т.н.  / за мен си е нормално ама някои хора казват че прекалявам/ и какво чувам по новините - момиченце отвлечено от училище и по - късно ....... няма да продължа че направо ми се плаче. Не е истина просто Cry Cry Cry Cry. Ей затова ще си ходя аз със моите и това си е

Общи условия

Активация на акаунт