Шалче, шапка, ръкавички - нека се научим всички! - 91

• 92 704
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Това дето е в страничката на Биг Пуфана е много красиво, но тя май се беше оплакала, че като напреднала с плетенето, нещо не се получило добре и се отказала(тя най-добре да изкоментира).
На Тани е прекрасно, още повече, че реално виждаш как ще изглежда в твоите цветове.
Аз много си харесвам това

http://media.snimka.bg/s1/1601/029446634.jpg?r=0

И това не изгрежда зле, само, че за да изглежда интересно трябва да е от три цвята, а първото може и да е в два.

http://media.snimka.bg/s1/0119/026481441.jpg?r=0

ПП Какво значи  "kiksi" Laughing

# 136
Да, Ох на баби, много се накъдри, иначе е трепач. Пък не съм видяла нещо по-голямо изплетено спирално, освен на отделни, съединени парчета.

Кикси, виж в етикетите в блога ми Одеяла, там има много схеми.  Simple Smile

# 137
офф написах си писанката и затворих страницата без да искам..
kiksi си го ползвам отдавна не значи нищо особено иначе съм Хриси...
Започнах одеалце като на Тани,обаче ми изглеждат големи дупките,ама ще го оплета вече съм на 5ти ред,мисля да го направя обаче като голям мотив не отделни,защото искам да е по-малко.Все още не мога да се похваля с голям опит като плетачка за това одеалцето ще е е нещо между другото,а и преждата не е много качествена.По нататък мисля да си купя хубава преждичка,сега с това ще потренирам...
ох на баба тези,които си дала са много хубавички пак ли са на една кука?Второто много ми хареса...имаш ли схемичка...не изглежда сложно
Каква прежда е най-подходяща за бебшко одеалце...
Big pufana в блога видях това завъртяното...

# 138
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
някой да ми помогне с моите терлици  Mr. Green
преждата стои и ме гледа, аз виновно се скатавам  Blush

# 139
някой да ми помогне с моите терлици  Mr. Green
преждата стои и ме гледа, аз виновно се скатавам  Blush

Изплети едно парче 10/10 например, според бримките на етикета. Пък и да не стане 10/10, колкото стане. Премери го и после го изпери да се степа. Още по-добре да изплетеш две парчета, едното да изпереш, а другото да оставиш, за да си спомняш колко е било голямо. Като изсушиш изпраното ги премери и пресметни колко се е свило.

Ето ти нещо за четене - http://fotki.yandex.ru/users/abonny/album/118439/

Успех!!!

eat. sleep. knit...

# 140
Додо,
в момента не ми е проблемът колко ще се свие, а как да изплета терлиците!!!!
аз разбирам само схема, а ми е написано напр.: 32 бримки лице до носа, после опако, после незнам си какво... т.е. всичко е с думи и аз не схваща как да плета, дали с 5 игли или с 2...  Rolling Eyes

# 141
asyalein, дай го това описание да го приведем в разбираем вид!

eat. sleep. knit...

# 142
  • на малък остров в океана
asyalein, аз в момента правя нещо подобно за моята дъщеря, след като правих за две приятелски дечица. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q71/s720x … _1922118690_n.jpg

В предишната тема пуснах линк как се правят. Simple Smile

Друг вариант е да си ги плетеш като чорап, щом не разбираш конкретната схема. А ако я постнеш тук, съм сигурна, че някой ще ти помогне.

Момичета, страхотни неща показвате, искрено се възхищавам на уменията ви и усета ви за красиво.  bouquet

# 143
И аз искам да се науча, затова се записвам при вас.

bouquet

# 144
Кикси(Хриси), имах схемичка, но вероятно е в къщи. Вярно, изобщо не е сложно. Плетат се стълбчета с една наметка- Две стълбчета в една бримка, една прескачаш и това е всичко в първия ред. Оттам нататък това се повтаря, но в предходния ред куката се вкарва между отделните двойки стълбчета. Интересното идва от това, че от всеки цвят се плете по един ред(т.е. не се плете отиване и връщане-затова трябва да са три отделни кълбенца) и на вид фигурките изглеждат като ромбчета.  Виж този шал е плетен по същия начин, снимката е по-отблизо, може да ти стане по-ясно.
http://media.snimka.bg/s1/0026/026295724-big.jpg?r=0

# 145
Ujasia, много са хубави, ама сложни ми се виждат. аз съм начинаеща в плетенето.
с какво прави отдолу точките? силикон? държат ли?

Додо, лесно е да се каже дай да го видим... Confused ще се опитам да го преведа:

22 бримки се правят и се изплитат 21 реда. после бримките се разпределят на 4те игли и при първия кръг се добавят отпред 2 бримки (явно отпред на терлика). след 19 кръга се оформя предната част. при всеки кръг последните 2 бримки от всяка игла се изплитат заедно и това се повтаря, докато на иглите останат 2 бримки. през тях се прекарва конеца накрая.

отделно се изплита лента от 45 бримки: обяснението не го разбирам и не мога да го преведа...

после се зашиват като се ползва тази лента  newsm78

честно казано въобще не мога да си представя как ще изглежда това чудо  newsm78

# 146
  • на малък остров в океана
Ujasia, много са хубави, ама сложни ми се виждат. аз съм начинаеща в плетенето.
с какво прави отдолу точките? силикон? държат ли?

Само изглеждат сложни. Laughing Ето как изглеждат изплетени преди да се зашият http://images4.ravelrycache.com/uploads/ujasia/193898768/004_medium2.JPG
Идеални за начинаещи. Плетката е жартиерна, т.е. само лицева от начало до край.

Ето и как се зашиват, ориентираш се по цветовете. http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/asusteita_vaatteita/palatossut.html

А ако се направят с червено и зелено, ще станат чудесни елфски пантофки.

Отдолу са с 3Д текстилна боя. Проверих лично - не се хлъзга.

Предишните два чифта ги правих без да ги степвам, но сега за дъщеря ми ще ти пробвам степани, да видим дали ще се справя. и дали ще са удобни.

# 147
отделно се изплита лента от 45 бримки: обяснението не го разбирам и не мога да го преведа...

Е как да ти помогнем тогава?! newsm78

След като знаеш немски, питай си направо блогърката оттук как ги е плела и степала - http://pattyskreativseite.blogspot.com/2012_11_01_archive.html Не вярвам да ти откаже.

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 11:19 от big pufana

# 148

Додо, лесно е да се каже дай да го видим... Confused ще се опитам да го преведа:

22 бримки се правят и се изплитат 21 реда. после бримките се разпределят на 4те игли и при първия кръг се добавят отпред 2 бримки (явно отпред на терлика). след 19 кръга се оформя предната част. при всеки кръг последните 2 бримки от всяка игла се изплитат заедно и това се повтаря, докато на иглите останат 2 бримки. през тях се прекарва конеца накрая.

Уважаема, щом сама не можеш да разбереш собствения си превод и аз няма да мога. Дай, моля, оригиналното описание и снимка!
Терлици се плетат по много начини. Единият от които е право правоъгълно парче, което се зашива и мисля, че това би ти свършило работа.

eat. sleep. knit...

# 149
аууу, супер си  Hug

дали ще станат степани хубави? ти степвала ли си по тази схема? колко големи да направя квадратите? т.е. ако знам дължината на стъпалото , как да определя колко големи да са квадратите, че да добавя и степването?
зашиването не го разбирам  newsm78 , та няма как да сметна сама... днес явно нищо не схващам  Rolling Eyes

имам кафява прежда, че сега има едни кафяви пантофи с едни кученца на тях и не дава други да обуваме, само с кученцата може  Whistling
та исках да направя подобни...

big pufana , тя лентата не е важна, 45 бримки се изплитат на един ред и се зашивали с конец. после с това се зашивал пантофът. според мен не е чак толкова важно за изплитане на голямата част, което не разбирам как става. Mr. Green

додо, ми то защото не го разбирам, затова търся тук друга схемаааа....

Общи условия

Активация на акаунт