Шалче, шапка, ръкавички - нека се научим всички! - 91

• 92 741
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • на малък остров в океана
Моля за малко помощ  Praynig
Майка ми изплете шал-лисица на дъщеря ми, но не мога да намеря нищо подходящо за очички  Sad . Имате ли идеи и предложения  Thinking

Аз на моята лисица заших копчета за очи. https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1120002_1 … 7_313172854_o.jpg

# 346
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

ето ги най-накрая пантофите за бебето.
като ги изплетах ми ставаха на мен (39 номер), сега на бебето са му малко големи, около 24 номер станаха.
сега трябва да им сложа нещо отдолу да не се пързалят и евентуално закопчалка отпред. Thinking

разбира се, не помислих докато плета и сега имам 2 леви  Mr. Green
ама при оформянето се опитах да оправя формата.
Ujasia, благодаря отново за схемата  Hug

# 347

Защо не го намокриш мъничко в единия край, м?! Никой не може да знае колко силно си сгорещила полиамида. Wink
Ако не си го опекла, да, ще трябва да се блокира пак.

eat. sleep. knit...

Не ми се вярва да мина само с единия край, а забождането е мн. досадно  Sad Надявах се , че някой има опит и да мина по мързеливо Wink

Ето и последният шал, току що завършен  Grinning

# 348
begg, благодаря за схемата!  bouquet

# 349
Благодаря за предложенията!

# 350
Здравейте, момичета...Вие едва ли ме помните, аз предимно ви чета и понякога се включвам ни в клин, ни в ръкав с някой въпрос.
Бег - страхотен шал   bouquet
Асефа, и твоето килимче е станало много интересно   bouquet
Асялейн, чудни пантофи...Аз едва ли ще се справя с тази техника!   bouquet
И за да не е гол запис, ето и одеалото за моето малко бебе:

My boy's blanket Simple Smile by Кайлис, on Flickr

# 351
Здравейте момичета! Бих искала да ми помогнете да намеря моделчета за бебешки жилетки. Благодаря !  Flutter

# 352
Бих искала да ми помогнете да намеря моделчета за бебешки жилетки.

Заповядай, Палмела - http://zhenzhurnaly.com/category/vyazhem-detyam

Кайлис, помня те аз. Чудно е одето!!! Със здраве да си го ползвате, когато настъпи моментът ...
  Heart Eyes

Бег, Асефа, Асялейн - чудни, чудни ...

# 353
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аууу, това одеало е страхотно!!!

# 354
  • Лутаща се
Аз пак да питам за тази качулка: http://strikky.ru/sharf-kapyushon-iz-zhurnala-burda-spicami-i-kryuchkom/
Започнах я както пише със 106 бримки. Но ми се струва, че става тясно за качулка.
Гледам и нарисуваната схема. И започнах да се чудя да не би да трябва да се изплетат две отделни части и да се съединят, за да се получи с такава ширина, че да пада така свободно назад по раменете.

Ако ще разплитам да е сега в началото, изплела съм три плетеници, не е чак толкова много.

Допълвам: Моята цялата ширина е 55 см. А според схемата само половинката е 36, значи цялото трябва да е 72 см.    (Което ще рече вместо 106 бр - 140 бр.  newsm78)
Така че ще се разплита,то е ясно. Но дали да плета две отделни половинки и да ги съединя, или се плете цялото наведнъж?

# 355
Скарлет, по-добре плети качулката изцяло. Така няма да имаш ръб отзад, който да пречи на мекото падане и гънките отзад. А свободното падане отзад на раменете ще се получи за сметка на тези 56 см с ширина 72, преди да започнеш да правиш свивките. Явно преждата ти е по-тънка, но за да получиш искания ефект, по-добре следвай размерите от схемата.
Доколкото разбирам, не си направила още двете отделни части на шала. Добре беше да направиш първо тях, за да си наясно с плътността на плетката и разположението на плетениците при по-големия брой бримки.

Кайлис, прекрасно оцеалце!

От мен още два варианта на Summit.

С това мисля да приключа шалената сесия за тази есен. (евентуално Whistling)

Скрит текст:
Този го направих специално за благотворителния коледен търг на една организация.
Наддаването стигна до 300 лева. Доволна съм! Каузата си струва!   santa2

# 356
ау, страхотно, къде ги такива търгове - повече такива са нужни на плетачките!

ася, много хубави си докарала терлиците  Peace

# 357
big pufana благодаря !!!  Simple Smile

# 358
От мен още два варианта на Summit.

Златни ръце, златни, Снеж!!! Пусни и снимката от София с този шал, моля те!

# 359
  • София
Наистина страхотен шал.
На мен ми е интересно плетката каква е, ако не е тайна  Simple Smile

Сега правя една без ръкавка и като се разрових из старите теми, попаднах на едни инструкции за шпиц деколте точно от Снежка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт