Шалче, шапка, ръкавички - нека се научим всички! - 91

• 91 857
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Taneto шапката си е добре, също като истинска  Laughing какво не ти харесва?

От чиста шарена вълна, подобна на тази която показваш, моя приятелка (не в БГ) плетеше чантички, филцваше ги и ги продаваше в интернет.

# 571
Установих, че в Германия си имат голямо разнообразие от подобни прежди специално за шапки- Boston на Schahenmayer, Hatnut и др. под. Но се опитвам да намеря алтернатива тук.

Поръчай си същите от Коутс в България тук - http://www.coatsbulgaria.bg/Products/Knitting/

Момичета, много свежи плетки видях и ... завидях.  Heart Eyes Аз още се туткам с туниката ...

# 572
И сега молбата ми: за какво мога да използвам купената чиста вълна Амалия?

Тане, ето моятя Амалия
за какво я използвах:

снуд-качулката е на 8 номер, а безпръстовките - на 6.

# 573
Сне*инка, много нежно се е получило! Не ти ли боцка леко все пак?

big pufana, благодаря, доколкото разбрах трябва да поръчвам пакети, а за моите скромни шарени шапки ми трябват по 1 гранка от различни цветове.

Фри, вярно, че има и филцване, мерси за напомнянето.

Благодаря ви, ще потърся още по магазините. Приемам съвети за някоя полезна книжка на тема плетене или съвети какво основно трябва да знам за преждите......че се обърквам като застана в магазин и видя голямото разнообразие  Embarassed

# 574
  • Австрия
ПисенцетоHug благодаря!  Heart Eyes
В първите часове на рождения си ден довърших одеалцето, предназначено за очаквания син на племенника ми.  stork-boy
През деня, докато съхнеше, наред с поздравленията, дойде и новината за появяването му! Опаковано, вече пътува към получателите! newsm30

Ланосо бебе с вълна, 400 грама, кука 3.5

Сне*инка , честит рожден ден! Много здраве и успехи ти желая!  newsm59
Пpекpасно одеало си изплела. Може ли да ми овясниш плетката, а ако имаш схема още по-довpe.

# 575
Не ти ли боцка леко все пак?
Тане, не боцка въобще! Всъщност, когато я купувах, ми направи впечатление, че различните цветове бяха съвсем различни по усещане! Имаше много красиви, но направо остри и бодящи! От всички, които ми харесаха, избрах точно този, защото беше най-мек! Като се прибрах в къщи я подложиш на всички познати ми тестове - горих, мирисах, едновременно с прежда, за която бях напълно сигурна, че е 100% вълна. По всички показатели си излезе, че наистина е вълна. Би могла да се използва и за филцване, мисля, по предложението на Фри. (Аз не съм пробвала да филцвам плетиво. Добре, че нямам достъп ежедневно до магазини, където се предлагат всякакви такива прежди, ей така, като ми хрумне нещо, да изтичам до магазина, да си купя, и да пробвам ooooh!)
Чак не ми се вярваше, че Велбъжд са изкарали такава продукция! Сега се сещам, че ми показаха нов техен продукт - всеизвестната Ира, към която аз съм равнодушна, поради състава (акрил), но в състав 80% вълна, 20% акрил (мисля newsm78). Нещо, което ми навя спомени за едновремешното мерино 32/2 - изключително качествена тънка вълнена прежда....( Crazyза тези, които като мен, помнят толкова отдавна hahaha)   

nudel33, благодаря!  Hug
Схемата, по която работих, е тази, с уточнението, че не правих пико-то, което е в третия ред от ветрилото. Само най-накрая, след последния ред, направих един допълнителен ред от по три в.б. между високите пълнежи. Мисля, че на снимката в най-едър план се вижда добре:

# 576
В магазина, от който си купувам преждите продават и обръчи, и куки - точно такива, с различна дебелина и цвят.
А къде е този магазин? И каква им е цената(имам предвид точно на показаните куки)?

# 577
Никой ли няма да сподели от къде се купуват анатомичните куки за плетене  Rolling Eyes

skarlet71, да не ги бъркаш с пластмасовите, те са в различни цветове?

Последна редакция: сб, 11 яну 2014, 12:01 от Анонимен

# 578
  • Лутаща се
В магазина, от който си купувам преждите продават и обръчи, и куки - точно такива, с различна дебелина и цвят.
А къде е този магазин? И каква им е цената(имам предвид точно на показаните куки)?
Магазинът е във В. Търново. Каква е цената не знам, не погледнах, защото не плета на 1 кука.

Никой ли няма да сподели от къде се купуват анатомичните куки за плетене  Rolling Eyes

skarlet71, да не ги бъркаш с пластмасовите, те са в различни цветове?

Честно казано - възможно е. Не се загледах точно какви са. Тогава си търсех игла за шиене и ги мернах на рафта.

# 579
  • Стара Загора
Момичета,страхотни неща сте натворили,да знаете.Направо нямам думи.  bouquet.Снежи,ти направо ме заинтригува с тази информация за Ира #Crazy.Тук при нас има един магазин само за Бг прежди и си мисля,че мога да погледна там.ЧРД на патерици,да си жива и здрава ти желая и много още спорни плетки/одеялото ти е просто голям разкош/.  party023
Много ми харесаха и шапките на carmelina,но нейните неща са ми слабост Embarassed.
Аз обикновено само надничам напоследък,но ще се поправя. Rolling Eyes
Моя приятелка купила на дъщеря си шапка и ръкавици от магазин в мола,но нямало шал и аз трябваше да измисля подобен.

На всичкото отгоре,в шапката имаше и ламе,което е розово.Ей,това се оказа голям проблем newsm78.Накрая намерих в кинкалерия чиле с цветно ламе,което да е тънко и да не боцка.Харесаха го,така,че и аз съм доволна.

# 580
  • Австрия
Сне*инка златна си.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря ти много за схемата. Започнала съм едни шалчета за децата, но като ги свърша ще започна веднага. Ти казваш, че преждата ти е 100% вълна. Аз намерих тук една прежда мерино вълна 100% но е много скъпа. 50гр/160м струват 5 евро. Ако ми отидат 400гр много скъпо ще ми излезе. Трябва да видя друга прежда. С кой номер кука плете и какъв е размера на одеалцето? Плетката не е трудна сигурно бързо се плете.

# 581
Лорийн, ако питаш конкретно за Кловерите, аз си ги поръчвам от тук: http://www.sew-shop.com/index.php/cat/c88_Kryuchki-CLOVER.html Доскавката до България до 1 кг е 8Е.
Анатомичните на Ади
http://www.sew-shop.com/product_info.php/info/p13784_Kryuchok-dl … hnoi-ruchkoi.html
ги има в магазина на Аксиома на Ботевградско шосе, може би ги има и срещу съдебната палата, там също предлагат артикули на Ади.

nudel33 , не си разбрала правилно Hug 100% вълна е дебелата, която обсъждахме, Амалия. За пеленката - Ланосо бебе с вълна, 50гр/125м, 40/60 вълна/акрил
http://alexanderyarn.com/prejda/prejda-lanoso/lanoso-bebe-s-v-lna.html
Кука 3.5 мм, размерът е 85/85см.

Менделеевче, благодаря!  Blush Разкошен шал!
Ира супер макси, даже била 85/15 вълна/акрил, 625м/100гр, http://velbujd.com/?page_id=139

# 582
  • Стара Загора
Сне*и,много благодаря.И аз я видях преждата в сайта им,веднага след като прочетох поста ти и в понеделник отивам да я търся  Peace.
Моята майка имаше жилетка от такава подобна прежда,която я носи около 8-9години,след това я подари на сестра ми,която до скоро я носеше.Цвета изобщо не е мръднал,само дето се оплакваше,че вече има дупчици.

# 583
Така да кажа за преждата с вълна Ира-мекичка е,но колко процента е  не зная,че май върху етикета намотах кълбото. newsm78
Mendeleevka страхотен е шала!  bouquet
Снежи страхотен е снуда и одеалцето!
Хайде да ви покажа какво си направих за мен с помощта на Пуфанка  bouquet

Скрит текст:
Мекичка е и стана бързо.преждата е Ализе лана голд,кука 4,5.отиде ми по-малко от 100грама.

# 584
Снежи, значи съм на прав път, може да стане някой ден плетачка от мен Wink, защото и аз пробвах различните амалии и забелязах, че едноцветните бяха по-меки (в пловдивския магазин Амалията беше от  собствено производство на Хобиярн, не е на Велбъжд), но защо се втурнах на шарената не знам. Нищо, може да я подаря на някой, който се занимава с филц, аз не искам.

п.п. аз не помня колкото теб, като малка само превеждах от Верените, майка ми и сестра ми плетяха като машини, аз бях по-смотаната Embarassed

Аз понеже си свалям моделите на Дропс и виждам голям зор да намеря наши прежди, с които да заместя оригиналните в упътванията....винаги като правя проби ми стават по-големи от тези в упътванията. Затова си позволих да вляза в темата, знам, че не обичате питащите.....
Ето, ваканцията изплетох тази шапка http://www.garnstudio.com/lang/de/visoppskrift.php?d_nr=126& … id=20&lang=de, но 2 пъти я разплетох докато наместя шишовете и преждата, а е нищо и никаква си шапка английски ластик.....
Може би след време като пробвам повече прежди сама ще добия усет, надявам се.
Но пък от раз ми се получи пробата на двуцветния патент, много е красив: http://www.garnstudio.com/lang/de/visoppskrift.php?d_nr=151& … id=24&lang=de

Аз за бебешко одеалце съм си заплюла това: http://dekoretti.blogspot.com/2010/03/wie-himbeereis-mit-sahne.html, но няма за кого да го оплета в момента. Има и схема, ако искате превод, ще помогна  Simple Smile
А това е разновидност: http://dekoretti.blogspot.com/2011/04/hakeldecke-in-grun-grau-und-wei.html

Общи условия

Активация на акаунт