Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 656
  • 731
  •   1
Отговори
# 15

Всякак  ни хубав Бу

Той обаче ни разглези.

Вали Hug

# 16
Момичета, и аз гледам еп. 6.
Една фраза, произнесена от Кямран, ми дълбае мозъка: Дом печали превратится в сад роз.

Който е гледал, знае - Фериде сравни колибата, в която се укриха, с убежището на пророка Якуб - Дом на тъгата. А Кямран казва - този Юсуф, който се е изгубил, ще се върне в родния дом (в това време дават ръцете на майка му и баща му) и Домът на тъгата ще се преърне в розови градини.

Много оптимистично ми прозвуча.  Simple Smile

# 17
  • София
 Благодаря за новата тема,Снежи Hug Grinning...страхотна е  bouquet Невероятна е Фахрие в ролята на Фериде,много я харесвам.Чувствена,емоционална,импулсивна...до сега не съм я виждала в такава светлина.Дори повече ми харесва от героинята в романа...играе на 100%.Бурак не съм гледала в никой филм до сега,но определено ме изненада с добрата си игра...невероятно добър екип са всички.Що се отнася до химията,тя даже е в повече...имам усещането ,че ако избухне,ще стане пожар...все пак са млади и много красиви и двамата...Филма ми харесва,въпреки че не е съвсем по романа.

# 18
Още нещо разбрах - Кямран не иска да бяга. Не само заради Фериде, но и заради честта си и призванието да лекува.

# 19
Валя Hug  съжелявам че не мога да коментирам 6-та серия.Просто нямах време днес да гледам нищо от любимия сериал Cry Cry Cry

Че Кямран е мъж на честта  е ясно.Хич не се учудвам ,че остава за да е лекар но и заради Фериде.

Вече е ясно според мен -ТЯ го обича ......почти безнадеждно в този момент и така ще е завинаги!

А , ТОЙ осъзнал  любовта си ще се постарае да направи всичко за да я задържи./Ще успее ли ?Ако нямаше роман имаше да се надяваме Thinking/

# 20
Снежи, много ти благодаря за темичката! Hug Hug Много хубаво си я украсила. newsm51 newsm51
Благодарности и на екипа за преведената четвърта серия!  Hug :hug:newsm51 newsm51 Изгледах си я с кеф.
Дами, интересни анализи и предположения сте направили. Hug И аз да се включа с предположение за следващата серия.
Кямран моли баща си за отсрочка. Фериде тръпне в очакване коя ще е невестата. Вечерта пред къщата Кямран и Фериде разговарят, замалко да се целунат, но Фериде избягва. Кямран определено ще се разочарова. /Струва ми се, че сме на етап, когато и двамата донякъде осъзнават чувствата си, но чакат знак от другия. В колибата, докато Кямран разказва на Фериде как Нериман умее да обича, сякаш той я критикува, че не смее да покаже любовта си. По тази причина той би се разочаровал, ако Фериде го отблъсне в момента с целувката. Вижда, че тя не смее да се открие пред него и да приеме любовта му./ Няма да се учудя, ако след това отиде при Нериман за утеха. Все пак ме съмнява той да избере Нериман, тъй като знае, че родителите му няма да я приемат. Кямран обича твърде много семейството си и не би им натресъл снаха, която те няма да понасят.
За Селим и Неджмие. Според мен, тя ще инсценира външния си вид, за да заблуди Кямран, и ще шантажира Селим да се ожени за нея. След като той разбере, че са го оженили за Фериде, ще използва този факт, за да развали годежа. Мисля си, че ще каже на Кямран, че с Фериде се обичат и заради неговото неодобрение са се оженили тайно. Хубавото е, че Мари навърза нещата с отровните бонбони и мнимата болест, така че в някой момент ще участва в разкриването на Селим.

# 21
Да споделя и аз как разбирам разговора в колибата, когато говорят за нериман.
Кямран казва на Фериде да се научи да се доверява на хората, на техните чувства, на любовта им, тя пита "добре, а после" Неговият отговор е: "После всичко ще лежи на съвестта им"

Т. е той я окуражава да му се довери, на чувствата му и на съвестта му.

Преди да се приближи и да каже любовните думи, които бил написал на Нериман, той казва:
Ако не призная любовта си, болката от мълчанието ще ме погуби.

Накрая Фериде: Днес научих много неща - доверие, смелост...а какво планираш за утре?
Умението да даваш.
Да добавя, че през цялото време не откъсва от нея възторжен поглед.

Не знам как сте вие, но аз вече не се съмнявам в избора на Кямран.

# 22

Аз отдавна мисля ,че ще прояви смелост Laughing Laughing LaughingКямран и ще избире   Фериде.

# 23

Лека нощ момичета!!
Дано имате спокойствието и вълнението  което изпитва Фериде докато е в нежната прегръдка на Кямран.

# 24
  • Средната земя
На мен пък ми направи впечатление, че когато баща му каза две жени, той се зачуди - кои две? Цитирам: "Простите, отец, две женщинъй? То есть?" Ха сега де?

# 25
Зип, той не знае, че баща му е осветлен по въпроса за Нериман. А искам да разбера какво ще си говорят за Фериде.  newsm78

В цялата серия текста, диалозите са с много метафори и дълбок смисъл. От всяка дума на Кямран лъха оптимизъм. Вместо да е отчаян и угрижен, той сякаш се наслаждаваше на бягството си. Така се радваше и се забавляваше, че забрави, че има награда за главата му.  Grinning
Но най хубавото е, че докато бяха с Фериде в колибата, той я водеше с думи и действия да се отвори за любовта и да не се страхува да покаже чувствата си. Толкова много неща и каза за любовта, а тя така внимателно слушаше и попиваше всяка негова дума. Валя, точно диалозите, които си постнала показват, че тази игра беше устроена в нейна чест и постигна целта си. Мисля, че тя е напълно готова вече да открие чувствата си, направо се задушава от любов. И му го показва, като го вика и приканва с очи. Това се вижда в трейлъра.
Да, възможно е Фериде да се изплаши в последния миг и това ще го разочарова.  

Себи, лека нощ и сладки сънища.  Heart Eyes

# 26
  • Враца
Зип, той не знае, че баща му е осветлен по въпроса за Нериман. А искам да разбера какво ще си говорят за Фериде.  newsm78

В цялата серия текста, диалозите са с много метафори и дълбок смисъл. От всяка дума на Кямран лъха оптимизъм. Вместо да е отчаян и угрижен, той сякаш се наслаждаваше на бягството си. Така се радваше и се забавляваше, че забрави, че има награда за главата му.  Grinning
Но най хубавото е, че докато бяха с Фериде в колибата, той я водеше с думи и действия да се отвори за любовта и да не се страхува да покаже чувствата си. Толкова много неща и каза за любовта, а тя така внимателно слушаше и попиваше всяка негова дума. Валя, точно диалозите, които си постнала показват, че тази игра беше устроена в нейна чест и постигна целта си. Мисля, че тя е напълно готова вече да открие чувствата си, направо се задушава от любов. И му го показва, като го вика и приканва с очи. Това се вижда в трейлъра.
Да, възможно е Фериде да се изплаши в последния миг и това ще го разочарова. 

С всичко съм съгласна, но не мисля, че ако Фериде се изплаши (а тя точно това ще направи) от целувката, Кямран би се разочаровал. Познавайки я толкова добре, той не би очаквал да му се получи от първия път. Laughing Laughing
Би го разочаровало, ако тя се измъкне от това положение отново с някоя хаплива забележка, но не ми се вярва тя да го направи, момента е доста сериозен. Мисля си дали момента от клипчето с песента не е след опита за целувка и затова тя така да е развълнувана.

Иначе за избора му (след превода) и аз нямам съмнения.

Единствено ме притеснява леглото с Нериман. Не мога да подредя моментите в някаква последователност - по-точно този не го вмествам във времето. newsm78 

# 27
Вале, Мони,  Hug newsm51  Много ми харесаха анализите ви! Дори обаче Кямран да избере Фериде, вече ще е късно, тъй като тя е омъжена. Crossing Arms
Мама, Peace според мен точно затвореността на Фериде пречи на Кямран да се отдаде на чувствата си към нея /още от деца са така/. В този толкова важен за него момент /решението коя да е невестата/ отблъскването му от страна на Фериде ще го нарани. Според мен, тя достатъчно доказва любовта си, но на него явно му е нужен знак от нея, за да действа. Впрочем, забелязахте ли колко е угрижен и омърлушен Кямран във фрагмана, когато говори с баща си? Не ми се струва щастлив от решението си и може би се е поддал на съвестта си /избрал е Нериман/
И преди да забравя, в края на 6- ти епизод Сейфетин ми напомни защо толкова много го харесвам като персонаж. Усети накъде вървят нещата с Нериман. Не е доволен, но иска нещата между Кямран, Фериде и Нериман да се изяснят. Знае, че ако забрани на сина си да се вижда с вдовицата, той ще се заинати и ще настъпи разрив във взаимоотношенията им. Като му предостави избор, Сейфетин дава възможност на Кямран да вникне в сърцето си и да осъзнае чувствата си към Фериде.
И аз ви пожелавам Лека нощ! Hug Hug

# 28
Благодаря за новата тема!Прекрасните коментари и колажи!  Hug   bouquet

# 29
  • Враца
Добро утро!

Впрочем, забелязахте ли колко е угрижен и омърлушен Кямран във фрагмана, когато говори с баща си? Не ми се струва щастлив от решението си и може би се е поддал на съвестта си /избрал е Нериман/

Ако това е така, има ли  смисъл да очакваме люлката. newsm78 newsm78 newsm78
Но знаеш ли ги сценаристите в какъв филм ще ни вкарат - вече почти успяват Laughing Laughing Laughing

По повод целувката:
 Последното нещо, което Фериде обеща на Кямран когато сутринта се миеха в хижичката в края на 6 еп беще, че тя ще се грижи за Нериман, като за зеницата на окото си – нещо такова.
Според Фериде, любима на Кямран е Н и тя няма да застане на пътя и при условие, че той засега само я изпитва нейните чувства – той не и е казал все още изпитва ли нещо към нея като жена или не – всичко е в сферата на догадките- тя продължава да не е сигурна в него.(да не забравяме, че и последното нещо, което тя чу от него е,  че той не я иска, независимо от това, какво той имаше предвид с това изказване и много се обиди от тези думи. Горкият Кямран - ще има още много да се извинява и обяснява  Laughing Laughing)
 Така, че според мен тя не би трябвало  да му отвърне на целувката или по-точно той не би трябвало (няма право) да се сърди или разочарова от това, че тя е сигурна, че друга е неговата любима. Освен, ако на стълбите не са имали разговор преди това на тази тема, което е малко вероятно.
Не му завиждам на Кямран бей в 7 еп. - ще се пече на бавен огън  Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 10:02 от mama_an_ji

Общи условия

Активация на акаунт