Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 731
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • Враца

Лека нощ от мен!

# 586
Добро утро. Hug Hug Hug

Така е, сериалът е направен много професионално с перфектен актьорски състав. Wink Peace Това за Селим и аз сега научавам. Wink Отрицателна му е ролята, нормално е да ни дразни, но играе много добре, спор няма. Peace

Алекс, добре дошла.   bouquet

Усмивчице, Hug

Хубав ден, чучулигоманки.   bouquet

# 587

HugДобро утро Hug

Снеже Heart Eyes благодаря за кафето  bouquet

Явно действието ще се развива  в Текирдаг и при братовчедката  Мюжган.

Ролята на Мюжгян ще изпълнява  Бенгю Ерген

Аз май не съм я гледала до сега newsm78 Някой сеща ли се къде е играла преди?

# 588
Себи,  Hug и на мен не ми е позната.  Peace Участвала е само в три сериала в Турция, иначе се занимава с театър.  Wink  На мен от тези ми е познат само "Каква е вината на Фатмагюл?" Hug

http://www.imdb.com/name/nm3838337/

Има и сайт. Wink Родена е на 7 август 1985 година. Известно време е живяла и работила в Китай. Wink

http://benguergin.com/

# 589
  • Враца
Добър ден! Пожелавам ви много усмивки и весело настроение!  Hug

Нямаме трейлър, нямаме преведен 9 еп.  Дано в късния следобед се появи нещо.  Praynig

# 590

Много съм щастлива днес .Изгледах спокойно 6-та преведена серия.Голяма удоволствие е С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ.

А Кямран само конска муха не я беше наричал и това чухме Laughing Laughing Laughing

Много красиво е описала  Фериде очите на Кямран-Кафяви ,като два големи топли пламъка ,които разтопиха сърцето ми Thinking Thinking Thinking

# 591
http://www.medyaninsultanlari.com/
Гласувайте! В тази анкета може повече от един път да се гласува - през около два часа. Какъв е тоя един процент харесване?!! Ааааа... newsm03

# 592
http://www.medyaninsultanlari.com/
Гласувайте! В тази анкета може повече от един път да се гласува - през около два часа. Какъв е тоя един процент харесване?!! Ааааа... newsm03

newsm10  +1

# 593
  • Враца
Гласувам през два браузера! +2

# 594
Здравейте Hug
Много хубави неща сте постнали  bouquet Гласувах в анкетата..
Alleks Hug за цитатите от книгата... не съм я чела, но всичко цитати които сте слагали са ми били интересни..
Нещо интересно за Фериде и Кямран.. може и да  е слагано, но за мен е ново..

Скрит текст:
Оказывается у знаменитых Фериде и Кямрана были настоящие прототипы! Прототипом Фериде стала дочь патрона автора (Гюнтекин одно время работал в министерстве просвещения в Стамбуле)...Это была очень красивая девушка,происходящая из одной из самых знатных,богатых и влиятельных семей Стамбула.....У нее был жених- красивый молодой аристократ, ставший прототипом Кямрана.... Узнав о его измене и рассказав родне об этом, ее не поняли и посоветовали закрыть на это глаза.....И тогда она решается уйти из дома и... стала учить детей... Многие моменты из жизни и приключений Фериде взяты из реальности....а всё остальное придумал сам Гюнтекин....Но самое интересное не это. Гюнтекин в конце соединяет Кямрана и Фериде,хотя в тот момент прототип Фериде была далеко от своего бывшего жениха и не было даже намека на их соединение. Спустя много лет,когда Гюнтекин уже жил в Париже и работал в ЮНЕСКО он встретил красивую даму в сопровождении элегантного господина. Это были его герои-муж и жена, они тоже жили в Париже. Выходит,соединив /придумав в романе их воссоединение ,он " помог" им в жизни обрести/ простить друг друга....Скажу больше,Гюнтекин собирался первоначально ,в романе ,освободить Фериде от чувств к Кямрану и выдать её замуж за достойного человека.Но ему посоветовали изменить концовку и соединить двух влюбленных.(с одноклассников)!

Да напиша, че това е колаж.. много ми хареса Heart Eyes

И няколко снимки зад кадър..

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 17:44 от eti80

# 595
Ети  Heart Eyes и аз не съм чела романа и съвсем умишлено не го чета сега /на времето  като  ученичка спях с него ,но съм забравила детайлите Embarassed/
Снимките зад кадър са много интересни и показват живота на любимците  ни докато си почиват.Бу май е по чехли newsm78
Текста който си постнала  изглежда интересен но ме затрудни Sad Sad Sad

Валя Heart Eyes къде си ? Липсваш ни  Hug

Като гледам   как се държи за сърцето Кямран май ще се радваме на много любов   Laughing Laughing Laughing

# 596
  • Враца
Себи - горе-долу това пише в спойлера на Ети:
(Не гарантирам за точност, но това е смисъла)

Оказва се, че най-известните Фериде и Кямран имат реални прототипи !Прототип на Фериде станала дъщерята на покровителя (може би началник, шеф)  на автора на романа ( Гюнтекин едно време е работил в Министерството на образованието в Истанбул). Била е  много красиво момиче , произхождащо от едно от най- благородните, богати и влиятелни семейства на Истанбул. Тя е имала годеник - красив, млад аристократ, който пък става прототип на Кямран. След като научава за неговата измяна и казва роднините си за това, те не я разбират и я съветват да си затвори очите. И тогава тя решава да напусне дома си и започва да преподава на децата. Много моменти в живота и приключенията на  Фериде са взети от реалността, а всичко останало Гюнтекин си измисля. Но най-интересното не е това. Гюнтекин на края  свързва Камран и Фериде , въпреки че по това време прототипа на Фериде е далеч от бившия си годеник и не е имало и намек за тяхното събиране. Много години по-късно, когато Гюнтекин живее в Париж и работи за ЮНЕСКО, той се запознава с красива дама, придружена от елегантен джентълмен. Те били тези герои - вече съпруг и съпруга, те също живеели  в Париж. Излиза, че свързвайки ги /измисляйки събирането им в романа/, той им "помага" в живота да се намерят и  да си простят.  Бих казал повече, Гюнтекин първоначално е мислел, в романа, да освободи от чувства към Кямран  Фериде, и да я омъжи за един достоен човек. Но е бил посъветван да  промени краят и да свърже двамата влюбени .

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 18:52 от mama_an_ji

# 597

Добър вечер момичета!

Липсата на фрагман и превод на 9-та няма да ни развалят настроението Wink
Мисля си, дали люлката няма да е още в 10-та серия и да искат това да е изненада. Или да оставят зрителите да се потормозят с тоя въпрос - ще я има ли и дали още в трея ще я покажат или в епизода. Ако е така, значи на Ф много бързо ще ѝ мине, а това не е типично за нея....

Снимките зад кадър са много интересни и показват живота на любимците  ни докато си почиват.Бу май е по чехли newsm78

Себи
, много са ми интересни във филма с това стриктно събуване на обувките на вратата и обуването на чехлите. Често го показват, създава чувство за уют и съпричастност на зрителите към атмосферата на дома.

Надявам се Валя да пише скоро.  Heart Eyes Наистина ни липсва!

Ети, Мами, благодаря за инфото и превода!
Тази реална история, залегнала в основата на романа го прави още по-стойностен и вълнуващ.
Забележително е, ако Гюнтекин наистина има принос в това двамата прототипи да се съберат.... и даже да живеят в Париж - града на любовта.

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 19:07 от didibu

# 598
Мами Heart Eyes  много ти благодаря  newsm51!  bouquet

Много красива и романтична история. Thinking

Гледам   newsm78  и се надявам  и сега да има повече двойки , които  да се обичат по този начин Hug

Диди Heart Eyes,нищо не може да ни помрачи хубавото настроение  тази чечер Hug

# 599
Мами Hug за превода  bouquet

Предполагам  Wink в 10 епизод освен люлката ще има и други изненади... поне така се случи в последните епизоди..
А до няколко епизода би трябвало да има и целувка между тях hug

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт