Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 4

• 91 752
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
  • Враца
Интересно четиво на руски:  Simple Smile

mega: "Защитна реч в полза на Кямран"
Цитат
Скрит текст:

Защитная речь в пользу Кямрана - 2. Бурак Озчивит и режиссер заявили Кямрана как очень хорошего, доброго и умного человека. Такой не может сделать плохого. Он молод, горяч, имеет право на ошибки, как всякий молодой человек. Пока он не совершил страшных поступков. Нериман опытная женщина, заарканила парня. Она у него, наверняка, первая женщина. А мужчина, говорят, первую женщину помнит всю жизнь. Немудрено: такое событие в его жизни! Ведь мужчины - народ особый! 8 мыслей из 10-ти это - секс! Ну, вот он и не может от нее оторваться...Но жизнь, надеюсь, его научит отличать хорошее от плохого, настоящее от искуственного. Я вот пересмотрела последнюю серию и думаю, ничего отвратительного он не совершил. Мы тут заахали все...А он, я думаю, пошел к Н. по 2-м причинам. 1) в чисто сексуальном плане. Тем более, что был очень возбужден физически (несостоявшийся поцелуй с Фериде, объятие и.т.д.) а для молодого человека его темперамента это подавить очень сложно. Ну не мог же он, если есть Нериман, заняться тем, чем занимаются подростки)) И 2-е ) Перепроверить свое отношение к Нериман. И в физической близости, и вообще. Т.к. в свете последних событий и его близкого общения с Фериде, позиции Нериман сильно пошатнулись. Проверил, надеюсь. Все сработало не в пользу Нериман. И то, что он дал свой "карар", выбрав ее. Решение-то он дал, но это его совсем не радует,а раздражает. И в физической близости особой радости не ощутил, потому что духовной близости у него с Нер. нет. А духовно близок он с Фериде! И он начинает понимать, что секс с действительно ЛЮБИМЫМ человеком - нечто другое, чем просто спортивный секс. И окончательно, как это ни звучит смешно, "прозрел" во сне, когда ощутил почти физическую близость с Фериде. То, что она явилась ему во сне в пеньюаре ( хотя наяву навряд ли она могла ему показаться в таком виде)) о многом говорит! И об этом еще Ирин напишет! Этот эротичный танец! Ощущение того, что она дрожит в его объятиях! И то, что он видит их с Фериде дочь - это тоже очень интимный момент. Их ребенок! Это плод физической любви! Значит, он допускает это в мыслях, мало того, он этого желает! И молоко тут играет особую роль! Ирин скажет нам, что оно означает! Не завидую ему! Теперь он жалеет о своем решении! Но оно уже высказано...Не покажет ведь, не-е-ет! Но жалеет. Потому что он переживает совершенно новое состояние: это не забавный словесный "пинг-понг" с Фериде, не просто детская влюбленность, перешедшая от маленького Кямрана ко взрослому, и это не придуманная романтичным молодым человеком игра в любовь с Нериман. Это нечто настоящее. Настолько настоящее, что устоять перед этим невозможно. Оно должно БЫТЬ. Оно уже ЕСТЬ. Это сплав духовного и физического начал. Это любовь во всех ее проявлениях. Как он справится со всем этим, посмотрим. Мне самой очень интересно стало!)))) И, главное, как бы он ни поступил, ему от этого состояния никуда не деться. Об этом мы должны помнить. И понимать это. Я верю в Кямрана.

Лека нощ от мен!

# 181
Добро утро  Hug
Снощи се оттеглих рано и сега се радвам на чудесните дарове, които сте оставили в темата.  Grinning
Благодаря!  Hug

Kamran & Feride - Gypsy Rhapsody

# 182
 HugДобро утро Hug

Валя Hug newsm03 newsm10 newsm17 невероятно клипче  bouquet

Много е приятно да си отвориш темата сутрин рано и да видиш на хубав музикален фон любими моменти от любимия сериал.
Изгледах го два пъти за да се насладя на детайлите  на играта на Фахрие и Бурак.Очите , телата устните всичко е подчинено на любовта им.

Мони Hug гледайки играта им се сетих затова ,което беше писала-как успяват да играя по този начин пред очите на толкова камери и народ около тях Rolling Eyes

Приятен и спокоен ден  bouquet

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 11:34 от sebilMM

# 183

Фрагманът  в гифчета  Laughing

# 184
Благодаря на всички за красотите в темата. Heart Eyes   bouquet  Heart Eyes

Валя, клипчето е чудесно, мерси.      bouquet

Себи, Мони, Маме, Hug Hug

Бурак го харесвам с мустаци, и без, но не е лошо да се епилира отвреме-навреме. Rolling Eyes Wink Mr. Green

Като ги гледам тези гифчета ми иде да паркирам Бесиме в ъгъла с един десен прав. #Cussing out

# 185
Още красота.  Heart Eyes

# 186
Снеже Heart Eyes Laughing Laughing Laughing

Ти представяш ли си Кямран в началото на миналия век да го дадат епилиран Joy Joy Joy

Ами ще се съмнат в мъжествеността му newsm78

# 187
Здравейте,до сега четох темата с голям интерес.Фюлма много ми хареса,но до сега съм гледала само преведените епизоди.Тук е момента да благодаря на преводачите и екипа.Искам първо да се извиня за глупавите въпроси,но нещо не можах да схвана.Първо ще се превеждат ли другите епизоди?,Къде мога да гледам "алтернативния"вариант? Тъй като не мога да гледам фюлма онлайн от къде мога да го тегля с "алтернативния " вариант (за бг.субтитри зная от къде се теглят)?Благодаря ви за вниманието

# 188
  • България
Здравейте момичета искам да ви благодаря от сърце за прекрасната тема,за превода изобщо за всичко свързано с филма!СТРАХОТНИ СТЕ Hug  bouquet!!!Сега погледнах в сайта на канал Д и видях,че филма май ще го дават от 22 часа Sad някой знае ли защо!

# 189
Здравейте, момичета! Виждам, че много сте писали, има хубави снимки, ще си запазя удоволствието да ви почета със следобедното кафе. Радвам се, че се появи  Люлката с главно Л  Heart Eyes

Позагубих се тия дни по задачи, но и филма постоянно ми се въртеше в главата. Искам да ви питам, този Тимур Савджи, продуцента, действително и само такъв ли е, какъвто сте го коментирали тук - гони рейтинги и го интересува единствено печалбата?
На мен ми се струва, че с този сериал е дал път на нещо много по-голямо от бизнес проект. Себи ме подсети за протестите в Турция от началото на лятото и се замислих дали идеята за нова екранизация на Чучулигата няма връзка с това. Тогава протестиращите бяха основно младите хора, образованите, интелигенцията и творците. Очевидно е, такива са и хората, които правят сериала, а той е многопластов и доста по-дълбок от обикновено филмиране. Съзнателно или не, дали Чучулигата/2013 не е израз на желанията им за промяна в тяхното общество. Много силно и остро наблегнаха на всички тези остатъци от старите порядки и нрави, които и  днес са в основата на манталитета на голяма част хората там и най-вече на управляващите. Сцените, когато хората пребиха Сейфетин, а после той дъщеря си, бяха  жестоки. На човек да му се прииска да отвърне очи, или да спре филма. Ако искаха само да създадат фон на действителността, можеха да го направят и по-меко, по-незабележимо, само да маркират това, което си се знае по-принцип. Религия, грях, морал, нрави - много силно наблегнаха на тези въпроси. С оня побой на площада, обществото се опита да научи и подсети  Сейфетин кое е правилно и кое не, буквално да му го набие в главата. И после какво? Въпреки че е добър човек и обича много децата си, като първа реакция щеше да се отрече от сина си и както него го биха, така той преби дъщеря си. Стана проводник на общоналожените правила и порядки, включително така е било и при възпитанието на сина му. Затова Кямран подкрепи баща си и мисли като него в историята със сестра му. Основната разлика между него и Фериде е, че той е живял със семейството си и е възприел част от източния манталитет, докато тя  живее във френския пансион и е възпитавана, макар и строго, в европейски стил. Освен, че от малка си е диваче и свободолюбива, тя е отворена към света и образована. Неслучайно  дадоха, как се говори за Ана Каренина, Колумб, Платон...Кямран от филма също е получил добро образование и има напредничаво мислене, има заложени добродетели и смелост, но в някои отношения се видя влиянието на старото поколение. От тук  идва превъзходството на характера на Фериде  над неговия - така както е  в книгата, въпреки че този Кямран няма нищо общо с онзи. Предполагам, че идеята да го направят лекар, мъжествен и т.н. е за да може (благодарение на Фериде) да се доизгради, да се отърси от ретроградното  и да бъде някакъв положителен пример за зрителите.

"Чучулигата" на Гюнтекин излиза в началото на 20-ти век - периода, когато османската империя се превръща в република, провеждат се радикални реформи и се създава светска държава.

И сега въпросът е една птичка пролет прави ли? Видя се, че има хора, които един век по-късно отново търсят и искат промени в страната си. Искат нова пролет, обаче колебливите рейтинги показват, че на масовите зрители там не им се отговаря на някои въпроси. По-удобно им е да затварят очи и да се забавляват с музикални предавания  и по-леки сериали. Аз специално ще ги гледам и се надявам да продължат в този дух със сериала и да не го окалпазанят, най-малкото, защото се вижда, че много е помислен, и че пряко правещите го зад  кадър и в кадър, го правят със сърце.  

Ще ме извините, обаче пак се улях. Като започна, не мога да спра.
С нетърпение чакам превода, има някои неща, които ми се иска да си изясня.

Поздрави Hug

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 16:42 от didibu

# 190
Муси, за какъв алтернативен вариант става въпрос? Ако е за руски или турски - има линкове на стр.1 на темата.

Сега погледнах в сайта на канал Д и видях,че филма май ще го дават от 22 часа Sad някой знае ли защо!

Предполагам, че заради рейтинга - нисък е за праймтайма. Sad  Дано поне не го спрат. Praynig

Диди,  Peace Hug

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 15:03 от ·٠•Snejka•٠·

# 191
Не е заради рейтинга. Peace  Във вторник Канал Д ще излъчва мача Турция - Беларус. Hug

ÇALIKUŞU, BU SALI 22:00'DE YAYINLANACAK

Yeni bölüm 22:00'de

Kanal D'de maç heyecanı devam ediyor.

Salı akşamı Kanal D ekranlarında canlı olarak yayınlanacak olan Türkiye & Belarus maçı dolayısıyla, Çalıkuşu'nun yeni bölümü 22:00'de izleyenleriyle buluşacak.

http://www.kanald.com.tr/calikusu/Haberler/Calikusu-bu-Sali-2200 … anacak/50535.aspx

# 192
  • In the light side of the Moon!
здравейте  Hug

тъжна новина.....няма превод онлайн ве4е.  ooooh!  Но ще си ги сваляме от торента, е ще ми отнема пове4е време, но пък филма го заслужава!  Peace
аз си 4акам с нетърпение следващата серия преведена. Филипова и Алекс Hug Hug Hug благодаря ви. Само не се отказвайте да превеждате, 4е без превод много хора ще се откажат да го гледат!
така се слу4и и с КВФ ако си спомням добре, но тогава проблема беше с БГ ТВ.
тия пък вместо да се радват, 4е филма им се разпространява и превежда, 4е по този на4ин достига до още пове4е хора...те авторски права търсят, като 4е ли някой е тръгнал да им взима сериала!!!  ooooh!

моми4ета, вие сте напред със сериите и аз не мога мога да се вклю4вам в коментарите ви, но пък редовно ви 4ета и следя за превод!!!!  Peace
хубав уикенд на вси4ки ви!  Hug

пс" И аз не разбрах за алтернативния вариант!!! Thinking

# 193

Диди Hug,чудесно написано и точно.Моля си водещото при екипа да е  прогресивното , а не комерсиалното.

Снеже успокоих се.До 1ч след полунощ малко хора ще останат да го гледат дори и при турци и руснаци.За  Laughingедин път няма проблем.

# 194
За най-нетърпеливите има подарък- красивият сън на Фериде и Кямран със субтитри. Много са сладки.   loveuuu

http://vk.com/video_ext.php?oid=7769007&id=166682507&has … df655550&hd=1

Мони, благодаря!    bouquet  Хах, то било ""Пак ли си изпила млякото на детето?" : ))) , диалога е супер!
Пиши, моля те, нещо повече за тази АВ група и Тотал рейтинга, ако знаеш. Как пък точно го измерват по АВ.
  Heart Eyes

Много ми хареса интервюто с Фахрие! Страхотно е момичето!

Обсъдили сте и най-обсъжданите мустаци   Simple Smile, не ви ли се струва, че са малко по-различни от първите серии, или се заблуждавам?

Четох, ама нещо не можах да разбера, за каква злоба във форума пишете?

Себи, и аз така се надявам!

Общи условия

Активация на акаунт