БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 075
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
принципно всяка добре разбита сметана така си се държи. И хубава.  Толкова е гъста, че като обърнеш купата не мърда  Peace

# 241
принципно всяка добре разбита сметана така си се държи.

Ааа, има някои хулиганки, дето не се държат така добре  Mr. Green, дано не уцелиш от тях.
Като цяло обаче- с тия в кутиите не съм имала проблем. Не успях да разбия добре заквасената сметана На баба например  newsm78

# 242
  • София
Може би не съм разбивала достатъчно дълго моята ,защото става на крем- твърда е до толкова ,че да не се изсипе от купата като я обърна, но продължава да е  кремообразна и не може да се оформи на топка  newsm78..Мислех да сложа желатин следващия път  Grinning

# 243
Сметаната може да е била с този фиксатор за сметани....или как се казва там....

# 244
  bouquet Благодаря на всички за рецептите за мъстакулки.  Сладкиша ,който баба ми наричаше така беше правен с вино и мармелад от сини сливи,със сода,може би олио.Аромат на виното се усещаше ,но не и карамфил или друго.Може и с шира да е оригиналното,но баба го правеше и зимата.Издържаше дълго,винаги имаше една тава -тъмен почти черен е не цвят ,имаше орехи -да.
 Моята баба е от село Тодоричене,Ловешко/за съжаление не е между живите / ,родом е от село Румянцево/пак Ловешко/Не знам от кое село е точно рецептата,баб ми готвеше невероятно вкусно,за нас децата може би.
 Правеше най-вкусната каша на света и то само с брашно и вода.Отиде си твърде рано и нямах време да взема рецепти.

Може би не съм разбивала достатъчно дълго моята ,защото става на крем- твърда е до толкова ,че да не се изсипе от купата като я обърна, но продължава да е  кремообразна и не може да се оформи на топка  newsm78..Мислех да сложа желатин следващия път  Grinning
Има сгъстител за сметани http://www.zuckerhut.co.nz/product/180/RUFSahnefest.boss
 Но без него растителната сметана си става достатъчно гъста.
 Хубавата пълномаслена животинска сметана също/разбивала съм домашна/ също,но трудно може да се намери -трябват ти доста литра хубаво мляко -от крава порода Жарсе.
 Дълги години ползвах тази сладкарска сметана и в един момент се отвратих от вкуса й.
  Преди може би 20 и повече години имаяше сметана в стъклени шишета /от газирана вода ,зелени/ тя беше хубава.

# 245
в хладилника от 2 дни стоят едни сварени кестени, нямам си и на идея какво да ги правя? Помощ/не искам да ги изхвърля накрая.../ ? Simple Smile

ЧАКАМ

# 246
принципно всяка добре разбита сметана така си се държи.

Ааа, има някои хулиганки, дето не се държат така добре  Mr. Green, дано не уцелиш от тях.
Като цяло обаче- с тия в кутиите не съм имала проблем. Не успях да разбия добре заквасената сметана На баба например  newsm78

Заквасената сметана не се разбива с миксер,защото става на айрян и най-много да и извадиш маслото(да излязат жълти малки топченца) Ако мажеш сладкиш със заквасена сметана,само разбъркваш сметаната и малко пудра захар на вкус с една лъжица,докато си поеме захарта.
Относно растителната сметана от рода на Hopla точно както е казала пеп-4о при по продължително биене с миксер става даже с нож да я режеш.Лично на мен не ми допада,стои като тебешир,но въпрос на вкус.

# 247
  • София
в хладилника от 2 дни стоят едни сварени кестени, нямам си и на идея какво да ги правя? Помощ/не искам да ги изхвърля накрая.../ ? Simple Smile

ЧАКАМ
не ни се карай, де  Rolling Eyes
Ето една прекрасна супа

# 248
  • София

Заквасената сметана не се разбива с миксер,защото става на айрян и най-много да и извадиш маслото(да излязат жълти малки топченца) Ако мажеш сладкиш със заквасена сметана,само разбъркваш сметаната и малко пудра захар на вкус с една лъжица,докато си поеме захарта.
Относно растителната сметана от рода на Hopla точно както е казала пеп-4о при по продължително биене с миксер става даже с нож да я режеш.Лично на мен не ми допада,стои като тебешир,но въпрос на вкус.
[/quote]

Значи  ще се въоръжа с търпение и за всеки случай с този сгъстител за сметани и ще направя тест в скоро време  Grinning Благодаря на всички за отговорите   bouquet

# 249
Аз да кажа, че заквасена сметана се разбива перфектно с миксер на гъст гладък крем - мога да гарантирам за сметани с 35% масленост на ЕлБи и Габрово милк, но имам спомен, че мой познат и с Данон беше постигал такъв резултат Simple Smile Разбивам на ниска степен на миксера, в началото се втечнява, след което се сгъстява. Просто трябва по-дълго разбиване.

# 250
  • Бургас
Никога не съм правила сладки / сладкиши със сметана, защото си мислех, че няма да се справя или няма да улуча правилния вид сметана. Напоследък прочетох, че най-добре е с животинска сметана 30%, или 33%-не помня. Но в Лидл има само 3 % и 20%. в кофички като на киселото мляко. /Това е най-бизкият ми магазин./Каква е тази сметана с високия процент? Как се казва? благодаря.

# 251
  • София
Никога не съм правила сладки / сладкиши със сметана, защото си мислех, че няма да се справя или няма да улуча правилния вид сметана. Напоследък прочетох, че най-добре е с животинска сметана 30%, или 33%-не помня. Но в Лидл има само 3 % и 20%. в кофички като на киселото мляко. /Това е най-бизкият ми магазин./Каква е тази сметана с високия процент? Как се казва? благодаря.

12% и 20% са Лидл-ските. Първата на нищо не прилича, втората е по-добра от данонската сметана.
Аз сметана 30„% до сега бях купувала само от руските магазини Березка. Радвам се, че има и българска такава, обезателно ще я пробвам.  Peace

# 252
Момичета, има едно трицветно солено руло, не знам на кого беше рецептата, моля за помощ да ме ориентирате! Благодаря предварително!   bouquet

# 253

ЧАКАМ
Крем http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/20769-krem-ot-kesteni/
крем супа http://www.edna.bg/vkusno/supi/krem-supa-ot-kesteni-4631919
може да ги глазираш със захарен сироп или във шоколадов ганаш.
 Сладкиши http://yoli-www.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html

# 254
  • София
Офффф в голяма чуденка съм. Ще имам гости и исках да направя панирани сиренца и кашкавалчета, като ще сме 11 големи и 6 деца и ми се иска да направя поне поне 6 порции по около 200 грама от едното и 6 от другото. Някой може ли да ме ориентира какво количество сирене и кашкавал да купя?

Общи условия

Активация на акаунт