БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 43 075
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Какво да правя с дюлите?  Thinking Имам две касетки и се чудя какво да ги правя...  Crazy

Печени във фурна. Ето линк от  темата "Турска кухня" (аз правих тези на Суха Мащерка (пост 683) и станаха превъзходни. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=653704.675  Peace

Правих и сладкиш с дюли. Ето линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435786 (аз правих този на labrex  - както тя го е кръстила шарлотка с дюли)
Може и в солени ястия (постна яхния или с месо) да сложиш дюли (аз не съм правила).

# 331
  • София
Какво да правя с дюлите?  Thinking Имам две касетки и се чудя какво да ги правя...  Crazy

Сладкиш "Рай"

Крем от дюли

# 332
  • София
За пръв път ще правя едни бисквитки. От 400 гр. брашно, 200 гр. масло, 3 яйца.... ще излезе доста голямо количество, нали?
ДА взема да намаля дозата на половина  newsm78

# 333
  • Бургас
Къде в Бургас може да се купи метален шприц за сладки, само накрайника ? Намирам само пластмасови . Благодаря.
Ще задам въпроса по-общо : " В какви магазини продават метални накрайници за шприц, от тези, при които тестото се избутва с ръка? Може да посочите и магазин в София. Благодаря.

# 334
  • София, България
И на мен ми се струва, че ще станат доста, ако не си сигурна в рецептата - намалявай, пък ако станат добре, следващият път - пълна доза

# 335
За пръв път ще правя едни бисквитки. От 400 гр. брашно, 200 гр. масло, 3 яйца.... ще излезе доста голямо количество, нали?
ДА взема да намаля дозата на половина  newsm78

Направи цялата доза.  Peace За сравнение рецептата, по която правя линцерови сладки за Коледа е от 500гр брашно, 250 гр масло, 3-4 жълтъка и като бройка излизат малко над 30 слепени кръгчета с диам. 5 см (така съм си записала от миналата година).  Peace

# 336
  • при моите деца .....
Може ли рецепта за зелен фасул с картофи - яхния.
Благодаря.   bouquet

# 337
http://pep-4o.blogspot.com/2012/09/blog-post_29.html виж най долу е яхния от зелен фасул. Когато боба вече е леко поомекнал, прибавям картофи.
Ако боба е от буркана (както е вече) - слагам картофите и когато те омекнат - тогава  него.

# 338
Може ли рецепта за зелен фасул с картофи - яхния.
Благодаря.   bouquet

Аз правя по този начин
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88180.html#msg88180

# 339
  • София
Имам 3 малки парчета осолена и паприкована сланина, която е ужасно жилава и не става за ядене в този си вид. Моля за съвет - може ли да се обработи допълнително по някакъв начин или да заминава в боклука. Даже и за намазване на скарата не става, защото е намазана с червен пипер  Laughing

# 340
Имам 3 малки парчета осолена и паприкована сланина, която е ужасно жилава и не става за ядене в този си вид. Моля за съвет - може ли да се обработи допълнително по някакъв начин или да заминава в боклука. Даже и за намазване на скарата не става, защото е намазана с червен пипер  Laughing

Наготвена с кисело зеле

# 341
  • Sofia
Свари я в зелев сок

# 342
  • София
май ще опитам това, харесва ми като идея. Пък ако не стане - здраве да е. Благодаря

# 343
  • Once there was a Hushpuppy...
Моля ви, дайте ми рецепта за броколи с картофи и сметана на фурна Praynig Hug

# 344
Моля ви, дайте ми рецепта за броколи с картофи и сметана на фурна Praynig Hug

Броколи, карфиол и картофи със сметана
Броколи и карфиола се пускат за 5-7мнути  във вряща подсолена вода, картофите се варят до омекване – количеството е според гладните , но почти винаги (у нас) в съотношение  1/3  от всеки продукт.   В тиган с незалепващо покритие се разтопява 50гр.  Краве масло, в което след като се загрее се добавя натрошено с вилица синьо сирене до 150гр., бърка се до разтопяването на сиренето, и се добавя 150 мл, прясно краве мляко, разбърква се и се слага 200мл. Сметана за готвене (не е заквасена),  добавя се бял пипер ( без сол – сиренето е доста солено, поне за моя вкус). Оставя се на котлона до 2-3 минути да поври соса с непрекъснато бъркане. Добавяме отцедените броколи, карфиол и картофи и отново се оставя за 1-2минути на котлона. Прехвърляме в намаслена с краве масло тава (дъното и стените) и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути или докато „порозовее“  изважда се поръсва се с настърган пармезан и се включва само на горен реотан на фурната, пече се до лек приятен загар на пармезана.

Рецептата е сбор от няколко източника от интернет, за съжаление не мога да се сетя източниците - при нас това се оказа крайния вариант.

Общи условия

Активация на акаунт