Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 988
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Assos ти не можеш да знаеш предварително дали естественото раждане ще ти донесе по-голям дискомфорт, може да си от тези жени които раждат леко  Wink. Иначе всеки има право на избор, това е един много важен момент и трябва да е обмислен правилно.

Bibi85 при всички случаи второто раждане ще е по-бързо  Peace

Пожелавам на всички мами лесно раждане  Hug

# 511
Когато раждах в съседните зали имаше още 2 жени, които раждаха по същото време. И трите в един момент сме поискали секцио.  Mr. Green В болницата наистина повечето жени бяха секцио. Имаше само ще 4-5 на етажа, които са родили нормално. Аз лично живот и здраве при второ бебе ще избера операция, защото при мен наистина беше страшно. Макар че и тя боли много, а и самото възстановяване е доста по-бавно и грижите за бебето са по-трудни заради болките. За сметка на това много жени раждат без никакъв проблем и нормално. Всичко е въпрос на структура, физика на тялото и т.н. Аз обаче също смятам, че всеки има право на свое собствено мнение и избор. На най-близка приятелка, която е в дилема бих препоръчала секцио, но при мен споменът е още пресен, а и имах усложнения, така че едва ли съм критерии.

# 512
  • София
Поли, не е необходимо второто раждане да е като първото. Позната искаше да избере секцио точно заради първото кошмарно раждане, дори бих казала, че решението й беше твърдо. Лекарката й я е разубедила и роди нормално супер бързо и лесно и сега не съжалява изобщо, че все пак не е избрала секцио.

# 513
Единственото, което бих препоръчала на приятелките си, е да се информират добре.

# 514
  • Варна
Моят лекар е преценил, че съм достатъчно голяма, за да решавам сама.
Ами точно това изобщо не е правилно според мен, защото такива неща не се решават от пациента, поне не би трябвало. И доколкото съм чувала в много други страни е недопустимо секциото по желание. Както и да е, пожелавам ти да родиш така, както си си представяла, с малко болка и голяма радост.
Поли,
и аз по едно време виках да ми правят секцио и да не ме мъчат Laughing Обаче като видях как пристига завеждащият отделението, моята лекарка и още 2-3 доктора и си викам на акъла "леле, тез да не ми се вързаха сега" Joy Joy Joy

# 515
  • София
Може би не се изразих правилно. Секциото в моя случай е препоръчително заради възрастта ми, но пък нямам никакви други показания, така че оставиха решението на мен. В момента трупам аргументи в две колонки, но дотолкова съм затруднена, че в колонката "секцио минуси" записах дори изпускането на ски сезона Mr. Green
А вярно ли е, че нормалното раждане е по-безболезнено за жени, които не страдат от ПМС?

# 516
  • Варна
Не виждам логика и за първи път го чувам Rolling Eyes Даже съм чела, че ако имаш болезнен МЦ може и да не ти се стори особено различно раждането Laughing Мисля, че до голяма степен зависи и от прага ти на търпимост към болката. Моят МЦ преди раждането беше различен всеки месец, имало е и болезнени, и неболезнени. Като цяло не търпя на болка, ама изобщо. Е, боляха ме контракциите, не мога да си кривя душата, но пък родих много бързо и като се замисля трезво - много лесно. Но бебето беше ниско през цялото време, може би и това има значение. Но вечерта след раждането бях росна маргаритка, а момичето в стаята ми, което беше секцио охкаше следващите два дни, докато ставаше от леглото. Сега, има и майки, възстановени много бързо след секцио, за съжаление, докато не го преживееш няма как да знаеш от кои си. Абе не се плаши с две думи, както и да родиш минава и заминава, после и споменът се размива и така.

# 517
Здравейте момичета  Simple Smile

следя си Ви редовно. Интересно ми е мнението на всяка за типа раждане. Аз лично не съм се изказвала, защото ще ми бъде първото.  Принципно искам да родя нормално, но в последно време съм малко притеснена... от 5тия месец на бременността почнах да качвам кръвното налягане, но го контролирахме. От една седмица насам пак почна да се качва, докито ми удвой дозата допегит и от днес тръгна да спада.
Притеснението ми е, че до термина имам малко повече от месец, а щом за една седмица така ми скочи...  Shocked  и затова да попитам някоя от Вас раждала ли е с високо кръвно ...  newsm78 newsm78 newsm78

# 518
Ако някои си търси " минуси" за секциото, само да каже, веднага ще преразкажа моето раждане и усложненията след него. Не подценявайте една коремна операция.

# 519
За плюсовете на нормалното раждане- 2 часа след раждането бях на крака и дори отидох да видя бебето. Имах и вътрешни и външни шевове, но не помня да съм изпитвала болка или дискомфорт. Болката беше при контракциите и макар че раждането ми беше дълго съм решена отново да родя нормално.

# 520
За плюсовете на нормалното раждане- 2 часа след раждането бях на крака и дори отидох да видя бебето...

И за мен това беше единственият, но много важен плюс. В стаята до мен беше момиче, родило секцио и доста трудно ставаше да си вземе бебето, да седне на леглото, да го нахрани.

При мен шевовете също са и вътрешни и външни, но дискомфорт си имаше до скоро. И при сядане и при по-дълго стоене на крак.

Общо взето според мен е много трудно да се претеглят нещата на кантар. Но плюсът, който съм си избрала като водещ за решението ми при следващо раждане да бъде секцио е сигурността за бебето. Защото когато ми казаха, че пъпната връв е около врата на и трябва да напъвам, защото бебето ми се мъчи, а аз не можех да дишам от болка и натиска на двете сестри легнали около мен, единствената мисъл ми беше какво ще се случи с детето. Накрая я издърпаха с вакуум. При секциото усложнения може да има и то болезнени и сериозни, но те ще са за моя сметка. Такива са моите разсъждения по темата, но те съвсем не са меродавни.

# 521
Единственият плюс и за мен е сигурността на бебето.
За усложненията при секциото- да, за майката са.
Много са ти правилни разсъжданията даже.

# 522
Тъкмо за себе си се реших за нормално раждане и сега след последните постове пак се разколебах  Crazy

# 523
Тъкмо за себе си се реших за нормално раждане и сега след последните постове пак се разколебах  Crazy
Какво се разколебаваш?! 90 % от децата си се раждат нормално / или поне биха могли/ без никакви усложнения.
А онзи процент, при които се получават усложнения в масовия случай се е подозирало още преди раждането.
Пък и винаги има секцио по спешност.
При мен се наложи точно такова, но аз доста преди раждането бях предупредена, че е възможно да не успея да родя нормално и, че за нас по- добрия вариант е секцио, но на своя глава реших да пробвам нормално.

# 524
Така е, права си!

Общи условия

Активация на акаунт