Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 920
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Излезнали са ми резултатите от микробиологията на влагалищен секрет, но за първи път виждам да пише така. Какво означава това?

Микробиол.- вагин. :
    1/ На директната микроскопия се наблюдават епителни клетки,
оскъдно сегментоядрени левкоцити,умерено лактобактерии.
2/ НЕ СЕ ИЗОЛИРАХА бактерии и гъби.

# 571
-True Blue- мисля, че всичко е наред. Епителни клетки винаги има, левкоцитите принципно сочат за възпаление някакво, но твоите не са много а то единични винаги има, лактобактериите са си полезните във влагалището.

# 572
Благодаря mibobo , аз нищо не намерих в интернет.   bouquet

# 573
Дано не те подвеждам нещо, но съдя по резултатите от моите цитонамазки и микробиологии Hug . А и най-важното е написано - няма гъби и бактерии Peace

# 574
Мен тези левкоцити и лактобактерии ме притесниха. Разбрах, че лактобактериите са полезни, но  тези левкоцити.. Да , добре, че няма бактерии и гъби. Не съм имала досега през бременността, дано се размина Simple Smile

# 575
Левкоцити може да има отделни.

# 576
  • Пловдив
Момичета върнах се назад да потърся мненията ви за упойката при зъболекарите,но не ги открих.Някой помни ли какви бяха мненията? Blush

# 577
Левкоцити може да има отделни.
Какво значи това?

# 578
Че е нормално да има по няколко левкоцита; ако са масово, тогава вече означава, че има някаква инфекция.

# 579
Момичета върнах се назад да потърся мненията ви за упойката при зъболекарите,но не ги открих.Някой помни ли какви бяха мненията? Blush

Упойките са местни и съобразени с бременността. Най-добре оправи зъба, че може да направиш много по-голяма беля, ако го оставиш да боли/бере/гние.

# 580
  • Пловдив

Упойките са местни и съобразени с бременността. Най-добре оправи зъба, че може да направиш много по-голяма беля, ако го оставиш да боли/бере/гние.
Благодаря Фея,ще те послушам- когато и да съм го направила -не съм сгрешила Hug

# 581
Няма защо да ми благодариш, Амира. Винаги, когато мога да помогна го правя с радост.

Лошата хигиена на устната кухина (която е пълна с бактерии) или гниещ зъб може да докара сериозни възпалителни прoцеси в главата (ушите, носа, гълото и очите са свързани помежду си), сърдечно-съдовата система, а също и може да доведе до преждевременно раждане/поднормено тегло на плода.

Редовното почистване на зъбите с конец и четка+паста, остъргването на езика и навременното лечение на възникнал проблем са от изключителна важност.

# 582
Някои отричат остъргването на езика, защото с лошите бактерии се махали и добрите....

# 583
Момичета, искам да попитам нещо. Малко глупаво ми се струва, дано не се смеете, но нямаше с кой друг да го обсъдя. Последният ми цикъл беше на 24-ти ноември,(на 29 дни ми идва) и на 5-ти вечерта правихме секс без да се пазим. Каква е вероятността да съм забременяла и кога най-рано мога да направя тест. Също така ако съм бременна, възможно ли е толкова бързо да имам признаци. От няколко дни усещам ниско долу пробождания, освен това и една тежест пак там, от време на време пронизващи болки в десния яйчник. Може и да си въобразявам, или пък просто да ми се иска да има две чертички, но постоянно го мисля.   bouquet

# 584
За вероятност има, ако си с редовен цикъл и се приеме , че О е в средата  т.е. ти си правила секс на 11-12 ден от цикъла, така че е напълно възможно. Дано е така стискам палци щом го искаш  Peace

Общи условия

Активация на акаунт