Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 359
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Предварително се извинявам ,че нахлувам в темата,обаче вчера научих една страхотна новина-ще ставам баба!!!Искам да подаря на бъдещата майка книга за бременността.Препоръчайте някоя,която наистина да е от полза,моля.Искам още днес да я подаря. Laughing

# 331
  • в огледалото на живота
Предварително се извинявам ,че нахлувам в темата,обаче вчера научих една страхотна новина-ще ставам баба!!!Искам да подаря на бъдещата майка книга за бременността.Препоръчайте някоя,която наистина да е от полза,моля.Искам още днес да я подаря. Laughing
Честита радостна вест!
Леко бременеене на майчето  Hug
Тази препоръчвам с две ръце:

# 332
  • София
Голямо щастие да знаете,едва не получих удар.Тръгвам по книжарниците още сега.А ако имате идея за нещо друго подходящо да подаря в случая ,бих се радвала да чуя.

# 333
  • София !
Честита радостна вест!
Леко бременеене на майчето  Hug
Тази препоръчвам с две ръце:

Честита радостна новина и от мен !! Лека и безпроблемна бременност на мамето : )))
Иначе и аз съм за тази книга  Peace ! Първо си я прочетох на един дъх , след това си четях за всяка седмица по отделно ( т.е. като съм в 20г.с. примерно си чета за 20та , после за 21ва и т.н. , че как го обясних само  Laughing ) - лично на мен много ми допадна  Peace !

# 334
  • Варна
Честито и от мен. Аз препоръчвам "Най-щастливото бебе" и "Най-щастливото дете" на д-р Карп. Не са за бременността, но ще са много полезни, когато се появи малкото човече.

# 335
Аз също бих ги препоръчала.

# 336
Здравейте, нахлувам с въпрос и надеждата, че ще ме успокоите. Днес с доктора ми имахме сериозен разговор относно предстоящото ми раждане. Второ ми е, като първото беше нормално преди малко повече от 4 години. Тогава родих малко бебе (2400 кг) 21 дни преди термина, въпреки планираното секцио, заради много тесен таз.
Сега нещата с таза са аналогични с разликата, че бебето е доста по голямо според изчисленията на апарата ( днес 3100 кг). Имам контракции всеки ден, къде регулярни, къде не. Къде болезнени, къде не, но все отихват. Днес док,при който ще раждам ме прегледа и каза, че към момента бебето минава от долу. Имам 1.5-2 разкритие, но бебето си е все още високо горе и няма признаци за скорошно раждане. Говорихме, ако до другия четвъртък не тръгне само, да ми предизвика раждането с поставянето на хапче. Не ми дава гаранции, че ще имаме успех, но също така смята,че ако не излезе по-рано бебето неизбежно ще стигна до секцио. Имам вяра на доктора си и въпреки всичко от сутринта не спирам да плача, защото ме е страх и от хапчето, и от евентуално секцио. За съжаление повечето теми, които изчетох ме стресираха повече, отколкото да ме успокоят. Моля, ако някой е преживял предизвикване с хапче да сподели опит. Боли ли повече ? Колко дълго след хапчето родихте? И всичко което може поне малко да хвърли светлина в тунела Embarassed

# 337
Предизвикаха ми раждането с хапче и родих със секцио по спешност след 12 часа ужасни контракции, с опасност за живота на бебето.
Съжалявам, че не мога да те успокоя, но аз бих бягала с двеста от този лекар. Първо, ехографските измервания могат да грешат много. Второ, ти вече си родила едно бебе през същия този таз (който, впрочем, няма как да се измери пред раждането). Трето, ако ти предизвикат раждането, докато бебето е високо, почти със сигурност ще завършиш със секцио. Четвърто, въпросното хапче не е регистрирано за употреба в България, още по-малко за гинекологични цели, и се свързва с висок риск от усложнения, вкл. смърт, както при майката, така и при бебето. Казано накратко, това, което ти предлага лекарят ти, е необосновано и рисковано.

# 338
Алексче благодаря за успокоението.. При теб как се стекоха обстоятелствата и как се стигна до това да ти сложат хапче?
 Как така хапчето не е регламентирано? И сега като лежах и предния път на много жени слагаха такива хапчета, както и някакъв гел. Възможно ли е в една от държавните софийски аг болници масово да правят подобно нарушение? newsm78

# 339
Може да се изкажа като лаик  Embarassed , но доколкото знам хапчето е подобно на Окситоцин и на запад редовно се прилага този метод вместо включване на система както е при нас Peace. Иначе и моето мнение е, че щом първия път си родила секцио по-добре и сега така, едва ли таза ти е много по-разширен. А и мисля, че винаги можеш да направиш консулт за второ мнение. Успех желая и леко раждане  Hug

# 340
При мен го предизвикаха в 39 г.с., без да ми кажат, при преглед за разкритие с поставяне във влагалището. Знам, че звучи невероятно, но е факт; доста по-късно разбрах, че е обичайна практика на лекарката, за да може раждането да стане, когато ѝ е удобно.
Лекарството, което използват (мизопростол), не регистрирано у нас, (мисля, че го купуват от Гърция), но се ползва масово във всички АГ-болници, защото е много по-евтино от "Простин" и други подобни. За съжаление, употребата му е с непредвидими резултати, особено когато се прилага вагинално.

mibobo, първия път не е родила със секцио.

# 341
Алексче звучи ужасно това, което е направила лекарката. А ти как разбра, че го е направила (извинявай за любопитството)?

Въпросният доктор изроди и първото ми дете. Той взе решението вместо да ме среже както беше по план, да родя нормално. Тогава смятам взе правилното решение предвид ситуацията, а му беше по-лесно да ме среже. Както казах имам му вяра. Следил е и двете ми бременности от начало до край. Не би ми сложил хапче, за да родя когато му е удобно. И въпреки всички изпитвам страх от всичко, което не е естествено.

# 342

mibobo, първия път не е родила със секцио.

ох, аз видях планирано секцио и съм се объркала  Crazy

Dusty_wind защо трябва да предизвиквате тогава раждането не разбирам, заради контракциите ли има ли проблем с тонове на бебето нещо ?

# 343
Целта на предизвиканото раждане е да се избегне секцио. За някого може би странна причина, но аз не искам такова освен АКО живота на бебето ми не е застрашен и това е единствената възможност. Към момента бебето ми върви голямо . Според доктора ми, ако не тръгне само до след седмица, ще нарастне прекалено за моето телосложение и секциото ще е неизбежно поради голям плод и тесен таз.

# 344
Да, разбрах съображенията ви. Ами тогава щом и ти си на това мнение и имаш вяра на лекаря си, няма за какво да се притесняваш  Hug. А и щом са почнали контракциите и е на лице малко разкритие, може и да си станат нещата от само себе си Peace. Движи се повече доколкото ти е възможно, на мен позната акушерка ми казаваше да се движа много и да не се залежавам особено накрая. Колкото по дълго време си права, толкова по-бързо от тежестта детето ще се смъкне надолу.

Общи условия

Активация на акаунт