Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 374
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Намесвам се като педиатър, с уговорката, че всеки си решава и си носи отговорността сам.

1. За мен това бебе е на практика недоносено още. В САЩ е забранена индукция на раждането /дори секцио/ преди 39 г.с. без амниоцентеза за белодрибна зрялост на бебето. Няма как да си сигурна, че бебето е "готово" да се роди.

2. Въпросното "хапче" има сериозни противопоказания, може да доведе до дистрес и спадане на сърдечните тонове на бебето и секцио по спешност. Освен това за майката е доста некомфортно преживяване, има странични ефекти като диария, треперене, повишена температура и много силни, болезнени, продължителни контракции, които нямат нищо общо с естествените и всъщност от тях бебето може да изпадне в кислороден глад.

3. Въпросното хапче е офф-лейбъл почти навсякъде по света. Само в 10 държави е лицензирано за индукция на раждането. По принцип е лекарство за съвсем друго. Контракциите на практика са "страничен ефект". Не знам как го внасят, след като дори не е допуснато за разпространение в търговската мрежа.

4. Според приетата АГ-практика "хапчето" е показано за раждане на мъртво бебе (именно, защото може да навреди на живите бебета). Аз съм раждала мъртво бебе по този начин. Беше доста неприятно преживяване.
http://www.rxlist.com/cytotec-drug.htm

5. Дори да си дребничка, никой не може да каже дали твоето бебе може да мине през твоя таз. Много по-вероятно е всъщност да може. Природата не е толкова глупава. Много са малко действителните случаи, в които не може да се роди. особено, след като вече веднъж имаш нормално раждане.

Като цяло, аз не мисля, че това е много добър план. Информирай се.
Потърси друго мнение. Човек може да си смени лекаря и един ден преди раждането.

# 346
И аз да помоля за помощ и съвет .
С големия страх от рзждането . Кажете за колко време се възтановихте от секциото , какви са плюсовете и , какви са минусите . Благодаря

# 347
Ох и мен това живо ме интересува. Много ме е страх от всякакво раждане  Confused

# 348
Това е "Бързи въпроси и отговори" Simple Smile
Трябва доста да почетете, за да прецените за себе си какво раждане искате... не питайте тук, започнете с по-сериозна подготовка, курсове...

# 349
Така е,, така е Simple Smile още малко ще изчакам и ще почна търсенето на ония дълги и спорни теми за ЗА и Против секциото и т.н... Simple Smile

# 350
Така е,, така е Simple Smile още малко ще изчакам и ще почна търсенето на ония дълги и спорни теми за ЗА и Против секциото и т.н... Simple Smile

Нямаш много време Simple Smile И не бих чела точно батални теми в мамата  Mr. Green

# 351
апостолова не съм със секцио и не мога да кажа, но приятелка каза че така може и 10 бебета да роди  Simple Smile. Истината е, че на първо място това си е операция и то коремна, аз никога не бих се подложила на това ако наистина не е наложително по медицински причини. Всеки си решава, но ако е с цел да се избегне болка от естественото е глупаво и при секциото има болки а възстановяването е по-трудно според мои наблюдения.
Иначе момичета страхът си е нормален  Hug, няма жена която да не се страхува, но като наближи времето за раждане и постепенно намалява. Страх те е от неизвестното, от болка и ред други неща които си представяш а в крайна сметка, може въобще да не се случат Simple Smile. За това е хубаво да се информирате за етапите на раждането, ако може курсове... Всяко раждане е различно, важното е да отидете спокойни и да си мислите за срещата с човечето другото ще се случи Peace. Аз бях толкова ужасена от раждането, че смятах че ще отида там и няма жива да изляза ...смятайте колко съм била сдухана  Tired . Но последната седмица вече толкова ми тежеше и всички други около мен родиха, че вече исках да отивам. В деня в който родих си бях наистина спокойна, казах си отивам и след няколко часа ще го гушна онова малкото човече и другото няма значение  Heart Eyes. Родих за 2 часа, да болка имаше не отричам, но не е толкова страшно още повече вече има обезболяване който не може да търпи Hug

# 352
как да я открия темата за секциото , ако може някой да ми помогне с линк Simple Smile извинявам се

# 353
как да я открия темата за секциото , ако може някой да ми помогне с линк Simple Smile извинявам се
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=728649.0

# 354
И аз да помоля за помощ и съвет .
С големия страх от рзждането . Кажете за колко време се възтановихте от секциото , какви са плюсовете и , какви са минусите . Благодаря
Плюсове на секциото май не се сещам, освен, ако не се налага и е животоспасяващо.
Минусите-  няма да задълбавам, защото съм противник и мога да пиша до утре за минуси на коя да е ненужна операция.
За възстановяването- при мен се наложи секцио по спешност, имах и усложнения след него, които се овладяха в първите 4-5 дни. След това се възстанових много бързо, може би за около седмица.

# 355

Нямаш много време Simple Smile И не бих чела точно батални теми в мамата  Mr. Green
Имам поне месец и половина Grinning ох, не ми се и чете даже, много ме е страх. И от упойките ме е страх. За сега си мисля да е нормално, но пък и тази епидурална упойка била опасна. Спиналната при секциото - също. Де да знам и аз. Но от нормалното раждане най-много ме е страх да не стане нещо с бебето..
Скрит текст:
И на майка ми и на сестра й първите бебета са починали при раждането от задушаване от пъпната връв. А и тези форцепси съм чувала , че не са добра алтернатива...

# 356
Ако попаднеш на калпав екип, да те е страх, иначе освен да се роди друго какво да му стане на бебето.Информирай се малко,  раждането е напълно естествен процес, за който тялото ти е идеално пригодено.

# 357
Абе и аз така си викам, ама... 

Dusty_wind, стискам палци всичко да се нареди и да е нормално  Praynig   bouquet

# 358
Абе и аз така си викам, ама...  

страшни истории и нещастия винаги ще има такъв е живота Rolling Eyes, но наистина това си е съвсем естествено нещо и тялото си знае работата. И по нагоре казах мислете позитивно Hug все пак сте бъдещи майки, после ще почнат страховете с детето и ще се прехвърлите в другите бързи въпроси и отговори тези за бебета  Simple Smile

# 359
-True Blue-, има и секцио по спешност.
Аз много исках нормално раждане, 12 часа стисках зъби и не гъкнах, само и само да не ме срежат, но лекаря ми прецени, че живота на бебето ще бъде застрашен, ако не се извади веднага и ме оперираха.
Така, че намери си добър лекар и ако нямаш проблеми, пробвай нормално. Ако нещата не вървят, винаги могат да те срежат.

Общи условия

Активация на акаунт