Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 367
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
И аз така си мислех да направя... но от упойките ме е страх.

# 361
[ после ще почнат страховете с детето и ще се прехвърлите в другите бързи въпроси и отговори тези за бебета  Simple Smile
Не се знае. Wink
На мен отглеждането ми е песен / а сина ми хич не е лесен/ в сравнение с притесненията и проблеми по време на бременностите и раждането.

# 362
Трю, не се влияй толкова от страшните истории. Ако седнеш да ги слушаш, ще спреш и да ядеш, и да пиеш, защото има толкова много случаи на задавяне. Примерно.

Права е мибобо - мисли позитивно и се довери на добър екип.

# 363
Аз раждах секцио. Така исках по принцип, но в крайна сметка така се и наложи-  по спешност.
Възтановяването ми мина много леко. Силно е да се каже, че има болка след операцията, но това се отнася за мен!  Имаше дискомфорт 3-4 дни, а след седмица вече бях забравила, че са ме рязали. В стаята лежах с две мами, които нормално бяха раждали. Охкаха доста след раждането си, а едната мама едвам сядаше на Д-то си, заради шевовете.
НО всеки организъм сам по себе си по различен начин понася такива интервенции.
Колкото мами има в този форум, толкова и различни мения ще прочетете относно видовете раждания  Peace

По който и път да стане пожелавам успех  Hug

# 364
  • Варна
Аз имам едно вагинално раждане, едно секцио със спинална упойка и едно секцио с пълна упойка. В този ред.
Не мога да агитирам за единия или другия вид раждане. Всеки случай е специфичен, така че универсална рецепта няма. Всяко раждане независимо какво е, носи известна доза риск.
Най-добре се посъветвайте с лекаря, който ще ви изражда и съберете информация за него.

# 365
Котката благодаря за професионалното ти мнение. Как е възможно бебе преди 39 гс да се води недосено? Ами то 50% от лекарите планират дата за секцио 10-13 дни преди термин.  ConfusedНедоносени ли ги вадят бебетата? newsm78. Дъщеря ми се роди в 36-та седмица и си беше съвсем доносена, но малко дребна. А въпросния док иска да прави индукцията 12 дни преди термин, точно времето когато би направил и едно евентуално планирано секцио. Всъщност и предизвикването,и секциото ми се виждат еднакво неестествени процеси. Ще се надявам бебето да си тръгне самичко, пък каквото стане-стане.

# 366
Абе и аз така си викам, ама...  

страшни истории и нещастия винаги ще има такъв е живота Rolling Eyes, но наистина това си е съвсем естествено нещо и тялото си знае работата. И по нагоре казах мислете позитивно Hug все пак сте бъдещи майки, после ще почнат страховете с детето и ще се прехвърлите в другите бързи въпроси и отговори тези за бебета  Simple Smile

И аз така мисля Peace За статистиката и двете ми раждания са по естествен път. Все пак смятам, че дори някой да е минал и през двата вида раждания пак не може да е мярка за сравнение, тъй като наистина всичко е строго индивидуално, както и различната реакция на родилните интервенции. В крайна сметка, всичко е добре, когато завършва добре и го пожелавам на всички бъдещи мами Hug

# 367
Котката благодаря за професионалното ти мнение. Как е възможно бебе преди 39 гс да се води недосено? Ами то 50% от лекарите планират дата за секцио 10-13 дни преди термин.  ConfusedНедоносени ли ги вадят бебетата? newsm78. Дъщеря ми се роди в 36-та седмица и си беше съвсем доносена, но малко дребна. А въпросния док иска да прави индукцията 12 дни преди термин, точно времето когато би направил и едно евентуално планирано секцио. Всъщност и предизвикването,и секциото ми се виждат еднакво неестествени процеси. Ще се надявам бебето да си тръгне самичко, пък каквото стане-стане.

Официално е доносено при навършени 38 г.с.
Просто казвам какви са новите стандарти за САЩ.
Не че сме САЩ, но за мен повече от 10 дни преди термин са прекалено много.
Секцио-бебетата така или иначе могат да имат повече проблеми с адаптацията и дишането непосредствено след раждането. Те са преходни, но въпреки това колкото по-дълго са вътре, толкова повече сърфактант и толкова по-лесно разгъване на белите дробове.

# 368
Още веднъж ти благодаря. И мнението на моя док е, че официално доносено е в 38-ма седмица Peace

# 369
  • София
Нищо не се е променило, само в щатите са разделили понятията. Новите са в сила едва от месец:
- Бебета родени преди да навършат 36 седмици се водят "pre-term",
- От 37.0 (навършени 36 г. седмици) до 38.6 се води "early term",
- 39.0 - 40.6 -"full-term",
- 41.0 - 41.6 - "late-term"
- Родени след 42-рата - "post-term".

(До преди месец 37-42 г. с. се е водел full-term).

# 370
Между двете ми бебета - едното, родено в 39 г.с., предизвикано, и второто, родено в края на 42 г.с., спонтанно започнало раждане - разликата беше от земята до небето.

# 371
Нищо не се е променило, само в щатите са разделили понятията. Новите са в сила едва от месец:
- Бебета родени преди да навършат 36 седмици се водят "pre-term",
- От 37.0 (навършени 36 г. седмици) до 38.6 се води "early term",
- 39.0 - 40.6 -"full-term",
- 41.0 - 41.6 - "late-term"
- Родени след 42-рата - "post-term".

(До преди месец 37-42 г. с. се е водел full-term).

Да, но не индуцират преди 39-а без амнио за белодробна зрялост. Или поне в Калифорния, не знам как са им провинциалните регламенти навсякъде  Wink

# 372
  • София
Ами възможно е да е така, но в декемврийската отчетна тези дни се раждат средно по 5 бебета дневно. Ще е тъпо ако някой вземе че обясни на родилките, как всичките тези бебета са недоносени.

# 373
Между двете ми бебета - едното, родено в 39 г.с., предизвикано, и второто, родено в края на 42 г.с., спонтанно започнало раждане - разликата беше от земята до небето.
Kaква беше разликата?

# 374
  • София !
-True Blue- - Аз те разбирам че те е страх от неизвестното , мисля че с всички е било така . Опитай се да мислиш позитивно , и да се настройваш за хубавия момент ! И мен ме беше страх , ама в последните дни пък ми изчезна и страх всичко , нямах търпение да родя , пък и като преносих , нетърпението ми беше още по голямо . Според мен както и да родиш ( дано е по начина който искаш ) , важното е всичко с бебето и теб да е наред !!!
Иначе база за сравнение трудно може да се даде според мен . Всеки организъм си различен и приема нещата по различен начин . Аз родих естествено , 2 часа след раждането ме настаниха в стаята ми , и час след това вече ставах , почти не съм имала дискомфорти . По горе в поста на natale , както тя е написала - имало в при нея мами който са имали дости дискомфорти . Всичко е строго индивидуално при всеки !! Най важното е - всичко да мине със здраве !
Колкото повече хора - толкова повече различни мнения !!

П.П. - Гледам и ти си с Февруарче , като мен Simple Smile ))))

Общи условия

Активация на акаунт