Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 23

• 42 374
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Между двете ми бебета - едното, родено в 39 г.с., предизвикано, и второто, родено в края на 42 г.с., спонтанно започнало раждане - разликата беше от земята до небето.
Kaква беше разликата?
И на мен ми е интересно. Не каза и как разбра, че въпросната док ти е сложила хапче?

След цяла нощ мислене по темата ми изникна още един въпрос. Как предизвикват раждане на преносила жена?

# 376
След цяла нощ мислене по темата ми изникна още един въпрос. Как предизвикват раждане на преносила жена?

Аз доколкото знам пускат система Окситоцин.

# 377
Между двете ми бебета - едното, родено в 39 г.с., предизвикано, и второто, родено в края на 42 г.с., спонтанно започнало раждане - разликата беше от земята до небето.
Kaква беше разликата?
И на мен ми е интересно. Не каза и как разбра, че въпросната док ти е сложила хапче?

Извинявай, не съм ти видяла въпроса.
Скрит текст:
Бях на преглед една седмица преди термина, прегледа ме разкритие, каза, че бебето е високо и няма скоро да се ражда. Буквално след като излязох от болницата, получих болезнени контракции, които скоро се превърнаха в нещо като постоянна, много болезнена контракция. След няколко часа ми изтекоха водите, бяха кафяви, имах само един см разкритие, тоновете на бебето бяха лоши. Оперираха ме, бебето беше страдало, не можах да го видя, цяла нощ беше в кувьоз на кислород. Още след раждането, размишлявайки, се усъмних, че нещо не е нормално в цялата работа, но не можех да разбера как точно е предизвикала раждането, защото прегледът беше кратък и неболезнен. По-късно се запознах с други майки, родили при същата лекарка, имали идентично на моето преживяване. Получих и вътрешна информация, но няма как да я коментирам във форум, както се досещаш. За мен няма абсолютно никакво съмнение какво се е случило, особено след като сравнявам контракциите при първото и второто раждане.

Относно разликата:
Скрит текст:
Първото бебе беше много сънливо, имаше ясно изразена жълтеница, непрекъснато заспиваше по време на кърмене, имаше силни колики до 4,5 м. и други храносмилателни проблеми; наддаваше малко. Второто бебе, което също имаше малко травматично раждане, и в крайна сметка също се роди със секцио, си държеше главичката почти стабилно от самото начало, имаше фокусиран поглед, едва забележима жълтеница за 3-4 дни, храни се добре от самото начало, няма колики и наддава нормално.

На преносили жени предизвикват раждане обикновено със същото "хапче" или със система окситоцин.

Ами възможно е да е така, но в декемврийската отчетна тези дни се раждат средно по 5 бебета дневно. Ще е тъпо ако някой вземе че обясни на родилките, как всичките тези бебета са недоносени.

Говорим за индуцирани раждния и планово секцио, никой не е казал, че всяко бебе, родено преди термин, има характеристики на недоносено.

# 378

Относно разликата:
Скрит текст:
Първото бебе беше много сънливо, имаше ясно изразена жълтеница, непрекъснато заспиваше по време на кърмене, имаше силни колики до 4,5 м. и други храносмилателни проблеми; наддаваше малко. Второто бебе, което също имаше малко травматично раждане, и в крайна сметка също се роди със секцио, си държеше главичката почти стабилно от самото начало, имаше фокусиран поглед, едва забележима жълтеница за 3-4 дни, храни се добре от самото начало, няма колики и наддава нормално.

Алексче, не искам да спорим, но разликите едва ли са заради недоносеност или не на бебетата ти.
Моят син се роди 8 дни преди термин, общо взето раждането ми беше като твоето първо.
Главичката си държеше стабилно още в родилното, там и се обърна от корем по гръб / ако щете вярвайте, видях го с очите си/, жълтеница въобще нямаше, през първите дни беше или сънлив/ което е нормално за новородено/ или ревеше ужасно, след първата седмица нон- стоп бодърстваше.
Не се хранеше добре, въобще не засука даже, въпреки това наддаваше добре. Но имаше много колики до 4-5 месец.
Но аз си мисля, че неговите проблеми с коликите се дължаха на това, че имах много тежка бременност и пиех много хапчета.

# 379
Елена, 8 дни преди термин може да е било точно навреме за твоя син, а за моя да е било преждевременно. Не знам дали става ясно какво имам предвид.

# 380
Елена, 8 дни преди термин може да е било точно навреме за твоя син, а за моя да е било преждевременно. Не знам дали става ясно какво имам предвид.
Да, ясно ми е какво имаш предвид.
Но може би причината е другаде, все пак са различни деца, различни характери, организъм, всичко.

# 381
В тази статия, например, се казва следното:

"But a baby born even a few days earlier than 39 weeks gestation, recent research shows, can have more health problems than a full-term infant born at 40 weeks."

# 382
Моите приятелки масово раждат с планово секцио или предизвикано раждане по 10-14 дни преди термин и никоя не е имала проблеми с детето си.
Аз си чаках мирно и кротко да си тръгне раждането, а детето ми имаше някои проблеми- силни колики и рев, не засука, не се хранеше добре. Затова търся причината другаде, може би това, че приемах много лекарства през бременността, може би си е характер.

# 383
Помолиха ме да споделя наблюденията си - споделям ги. В моя случай те съвпадат с това, което твърдят специалистите.

# 384
  • София
Ами възможно е да е така, но в декемврийската отчетна тези дни се раждат средно по 5 бебета дневно. Ще е тъпо ако някой вземе че обясни на родилките, как всичките тези бебета са недоносени.
Говорим за индуцирани раждния и планово секцио, никой не е казал, че всяко бебе, родено преди термин, има характеристики на недоносено.

Не искам да омаловажавам личния ти опит, но аз говорех за американските стандарти на American College of Obstetricians and Gynecologists от края на октомври. Всички тези деца са недоносени, независимо от типа раждане.

# 385
Какво общо има личният ми опит в случая и какво значи "недоносени"? Кой термин на английски съответства на българския "недоносени"?

# 386
  • София
"Full-term" отговаря на българското понятие за "доносено".

# 387
Не това ми беше въпросът, но както и да е.

# 388
"pre-term" и "early term".

# 389
  • Варна

Т.е. преждевременно родени?

Общи условия

Активация на акаунт