Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 459
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
И аз да се включа сред оплакващите се.Докторката ме заплаши с болница и кръвопреливане.Хемоглобина ми е 96 при минимум 120мг.Ако падне под 96 директно в болницата.Е какво ли не направих ама не става така си стои ,какъвто ми е късмета.Лека вечер. Wink

Моят е 84 Wink и никой с нищо не ме е заплашвал. Консултация с хематолог, който да си направи изследванията и да назначи адекватна терапия - това е начинът. При мен се оказа изчерпани железни депа(?!?) на организвма и съответно - остра анемия. Сега съм на диета и лекарства.  Hug
Оплакване от болки имам и аз, рефлуксът също продължава да се проявява докато спя  Confused

# 376
Хемоглобина може да е нисък не само от недостиг на желязо, а и от анемия на витамини  b - b12, фолиева. Тогава приема на желязо дори влошава положението. Изследвай ги тези витамини.

# 377
Nuriii, а ти трето ли очакваш? Извинявай за любопитството, от скоро следя форума Simple Smile Иначе наистина са късметлии тези, които имат някаква помощ, но за съжаление в нашия случай няма кой. Мъжа ми помага с игрите и къпането като се прибере от работа след 19 ч. Ще ходя на близки разходки в квартала с двете деца, В комплекса, където живеем има хубаво място за игра, при хубаво време големият ще си кара колело или тротинетка, пък аз покрай него с количката, няма как. Преди с него ходех на супер дълги разстояния от сутрин до вечер почти без да се прибирам, но сега няма да е така.

Гледам, че за ремонти си говорите. Преди 2 год. преди да се роди първото, и ние правихме ремонт в предното ни жилище, точно по същото време. desita bonita, хич не се притеснявай от боядисването, щом мъжа ти настоява. Точно ноември месец, в 8-ия бях пак, издебнах мъж ми да замине за два дни на семинар, че да не ми пречи, а и не позволяваше и той и се метнах и точно за 3 часа боядисах всички врати вкъщи Simple Smile Разтворих всички прозорци и до сутринта се беше отмирисало всичко. Много бях доволна! Simple Smile
От няколко месеца сме в ново жилище и този път не се налагаха ремонти преди появата на бебето. Иначе не съм купувала нищо, имам кошара /не ползвана Simple Smile/, ваничка, количка от първото и това е. Имам някои нещица като комплекти чаршафи, пелени от първото действително, но поради различния пол, ще трябва да пазаря нови дрешки. Още не съм, чакам последния момент буквално Simple Smile Иначе никакви странични аксесоари и щуротии не съм ползвала с първото, не съм се харчила, няма да го правя и сега - като шишета, биберони, помпи, стерилизатори, нагреватели, повивалници и т.н. и т.н., за мен са излишни просто.

Последна редакция: сб, 16 ное 2013, 18:03 от Mimci

# 378
Разни лекари,разни мнения.Не мисля да вляза в болница във всеки случай де.Желязото е Ферофолгама и го спрях ,защото ми действа зле,а витамините са Огестан.Желязо ям под форма на дроб - ММ ми прави.Една бременност изкарах така и тая ще я докарам докрай така.

# 379
B12 и фолиева изследвала ли си? Желязото ниско ли е било, че са ти го изписали?

# 380
Разни лекари,разни мнения.Не мисля да вляза в болница във всеки случай де.Желязото е Ферофолгама и го спрях ,защото ми действа зле,а витамините са Огестан.Желязо ям под форма на дроб - ММ ми прави.Една бременност изкарах така и тая ще я докарам докрай така.

Направи си консултация с хематолог, Прахчето ти е казала - изследват се и други неща освен желязо. На мен също ми изследваха B 12 и ФК.

# 381
 Не.Хич не съм доволна нещо от тая докторка и съжалявам че не отидох там където мислех,а останах при нея.Не ми обяснява много подробно ,а аз обичам да съм информирана и да ми говорят ако ще до втръсване.Добре е бебето нормално се развива,нормално е застанало ,мерим теглим нищо не казваме.Мънка си нещо на носа и ако не питам не казва.Абе то и аз го усещам,че е добре бебето достатъчно се движи ама не е само това нижната информация.Така ще е другия месец се местя в Сливен. Hug

# 382
и само от черен дроб няма да оправиш ХБ. Тези стойности, които имаш изобщо не са за подценяване, а като се има предвид колко кръв се губи при едно раждане..работата става още по-зле. Аз също съм на Феро фолгамма, пия си я след ядене и никога не съм имала проблем, но успоредно с нея консумирам много плодове за по-добро усвояване и фолиева киселина  Peace

П.П. мама Тодорова, много ми е драго да видя, че си от родния ми град Simple Smile

# 383
Е чудесно една съгражданка Hug.Естествено не ям само дроб(мразя го)без плодове не се прибирам вкъщи иначе изгарям отвътре ако не ям плод,зеленчуци нон стоп,месо не обичам много ама заради ММ вкъщи се готви много често.Общо взето всичко ям.Ферофолгамата я пиех по 3 пъти на ден обаче нещо не се чуствам добре от нея,може би както звезден прах казва не е желязото.Ще потърся помощ от хематолог.

# 384
Можеш и сама да идеш в лабораторията, пускаш желязо, фолиева и б12 / така и така са платени , ще ти излезе около 45-50 лв/ но поне ще е ясно какъв вид анемия е. С резултатите отиваш на хематолог, както Зуз казва, тея стойности при едно раждане.....много са ниски, а недостига на някой от тези витамини, може да окаже влияние на нервно- психическото развитие на плода, не е шега работа  и не е за подминаване и подценяване

# 385
аз пак се паникьосах. Голямо ку ку съм.
Днес тъкмо я четох Котката за ставите и си викам, ей подмина ме патешката походка сега. И излизам навън за тиква, та като разглобена. Прибрах се и продължих. После краката ми като тупани. От 14ч лежа. В нас е до никъде. Ама как ще му връча  1ironing на ММ другата седмица  Joy

Аз с предната бременност пиех желязо, сега никой нищо не ми е казал. Ама явно са ми добре изследванията. Е ям и разни неща.

# 386
  • София
Обикновено недостиг на В12 има при проблеми със стомаха, защото В12 се резорбира там. Тогава го инжектират венозно веднъж месечно. Аз в понеделник сигурно ще ходя за моя хемоглобин, но от куриери не мога да си направя сметка. Днес ми се обадиха, че са се объркали и са ми дали пратката на доставчика в кв. Левски, та за понеделник... Във вторник съм на кардиолог, а сега ми се обадиха, че една пратка ще дойде във вторник още вместо в сряда. Ей, аман!!!
Котке, на мен също не ми пукаше преди къде ще живея, ама като разбрахме за бебчето и ми се щеше да е някъде на чистичко, че не мога да си представя да го гледам в кочина. Квартирата не е някаква супер лукс, но е прилично и обзаведена, има си всичко и най-важното - скоро ремонтирана. И ми е едно такова чистичко и уютно. Най-вече случихме на хазаин, но пък съседите отгоре са като диваци. Е сега се развиках  #Cussing out - ми ще ми падне тавана на главата! Какво правят горе, нямам идея, но всичко се тресе. И не престават маймуните #2gunfire
Тонини, това име също не е за моето бебче, остават онези 3-те, за които говорихме + още един вариант. Но кое ще е - загадка до последно Simple Smile
За бишкотената торта - пак стана хубава, макар и друг вариант. Не че искам да ви дразня.... Mr. Green

# 387
Мерси ,Звезден прах Simple SmileМайка ми е била на кръвопреливане при раждането ми.Ще ги видя тия показатели.

# 388
Имаше ли проблем с теб или с бебето при предишната бременност? Възможно е и да не усвояваш добре фолиевата  newsm78 това е генетично по принцип....

# 389
Мама Тодорова - шапка ти свалям за непукизма и безгрижното отношение към твоето и на бебето ти здраве! Най-малкото ме озадачава как с лека ръка решаваш, че всичко ти е наред и преценяш че нямаш нужда от консултация с хематолог!
Ако не си запозната с видовете анемии, обяснявам, че е възможно да имаш таласемия - която може до момента да е останала скрита. При жени най-често се открива по време на бременност, тъй като тогава рязко се влошава кръвната картина. Ако промените в кръвната ти картина не се диагностицират правилно, има опасност за бебето ти. Така загубих 2 деца, заради недобре подготвени лекари. Впоследствие открих специалисти, запознах се обстойно с диагнозата си и вече знам как да се грижа за себе си по време на бременност.
Вероятно не ти се ходи на прегледи и изследвания, но нима не би направила най-доброто за бебето си? Много те моля, консултирай се с хематолог! Защото, като се върнеш в Сливен, там няма да има добре подготвени специалисти, бъди сигурна!
Да добавя, че и аз бях твърдо убедена, че само с хранителен режим ще се справя с анемията си. Да, ама не! Не стана така както си мислех!

Общи условия

Активация на акаунт