Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 451
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Имаше ли проблем с теб или с бебето при предишната бременност? Възможно е и да не усвояваш добре фолиевата  newsm78 това е генетично по принцип....
Никакъв,като пушка до последно съм вървяла като кон нямахме кола само пеш без болчица или оплакване.Дори преносих 10 дена без никакви симптоми,предизвикаха ми раждането и за 3 часа родих само с 4 шевчета без кръвоизливи дори нямах силно кръвотечение.Този път изпитах всички възможни неразположения на бременността,да не се впускам в подробности.

# 391
А бебето как беше здравословно?

# 392
Дъщеря ми се роди 3400г,51см,без никакви проблеми,в четвъртък навърши 8 и е боледувала броени пъти от раждането си насам.Кърмена е 2 години и е едно слава богу здраво и щастливо дете Praynig

# 393
Това е успокоително, дай боже тепърва да е все така здравичка   Praynig но въпреки всичко, такава ниска стойност в притеснителна, ако не за развитието на детето, то за теб самата , предстои ти тежко изпитание за тялото, а такива стойности са изключително ниски и могат да бъдат много опасни

# 394
Мама Тодорова - шапка ти свалям за непукизма и безгрижното отношение към твоето и на бебето ти здраве! Най-малкото ме озадачава как с лека ръка решаваш, че всичко ти е наред и преценяш че нямаш нужда от консултация с хематолог!
Ако не си запозната с видовете анемии, обяснявам, че е възможно да имаш таласемия - която може до момента да е останала скрита. При жени най-често се открива по време на бременност, тъй като тогава рязко се влошава кръвната картина. Ако промените в кръвната ти картина не се диагностицират правилно, има опасност за бебето ти. Така загубих 2 деца, заради недобре подготвени лекари. Впоследствие открих специалисти, запознах се обстойно с диагнозата си и вече знам как да се грижа за себе си по време на бременност.
Вероятно не ти се ходи на прегледи и изследвания, но нима не би направила най-доброто за бебето си? Много те моля, консултирай се с хематолог! Защото, като се върнеш в Сливен, там няма да има добре подготвени специалисти, бъди сигурна!
Да добавя, че и аз бях твърдо убедена, че само с хранителен режим ще се справя с анемията си. Да, ама не! Не стана така както си мислех!
А много моля не ме изкарвайте безотговорна,преди два коментара отговорих на Звезден прах,че ще проверя и тези си показатели какво ще покажат.Дъщеря си я родих в Сливен и съм много доволна.Някои лекари просто преувеличават в диагнозите си,само за да всяват смут в своите пациенти.Деца слава богу не съм губила,но за всеки случай ще се подложа на тези изследвания.

# 395
Уплашихте ме и мен, защото всеки месец хемоглобинът ми спада все повече /засега е г-д добре 112/. Следващият месец и аз ще си пусна В12 и ФК, защо досега не е сторено - просто ум не ми го побира. Тия лекари просто думи нямам за тях!! Иначе желязото ми е много добре, но въпреки това от 2 месеца ми е предписано да пия желязо! Витамини не пия, защото лекарките ми са против изкуственяците, фолиевата я спрях 4 месец. Явно човек сам трябва да се информира и да взима мерки - за пореден път се убеждавам. Затова и се записах в този форум - може нищо да ми няма, но защо не ме информират и не ме изследват превантивно, защо трябва да се стига до крайности ?!?!?!  #Crazy

Мама Тодорова, дано всичко да се размине, но дори в болница да трябва да отидеш - ще бъде за кратко, не е като да си там цялата бременност, така че няма страшно! Благодаря на Звезден прах, че алармира за тези изследвания.

Котката Марта, и в настоящия ни хол /който в бъдеще ще стане детска стая/ е голяма шарения - имаме окачен таван, изобразяващ сини вълнички покрай стените, а 2 по 2 самите стени са светло керемидено и светло жълто, пердетата са светло сини - много е весело. Като се науча как се слагат снимки тук, ще постна.

# 396
Това е успокоително, дай боже тепърва да е все така здравичка   Praynig но въпреки всичко, такава ниска стойност в притеснителна, ако не за развитието на детето, то за теб самата , предстои ти тежко изпитание за тялото, а такива стойности са изключително ниски и могат да бъдат много опасни
Права си ,все пак всяка бременност е различна , а и минаха 8 години и половина от предишната ми,като за първи път ми е все едно и я изживявам много по осезаемо,с всички болежки и неразположения.Вашите болежки са и мои също.Пък и сега е момче и е много по буйно и сякаш ме изсмуква до краен предел.Благодаря за съветите. Wink

# 397
Мама Тодорова - обещаваш, нали!? И като излязат резултатите от изследванията, веднага да рапортуваш!
Тонини - рязко влошаване на кръвната картина означава хемоглобин под 80. Твоят е идеален, успокой се, лекарите не са ти назначили някои изследвания защото не са наложителни/няма данни за определено заболяване. Моят хемоглобин след кръвопреливане на кръв от 3-ма донори е едва 100, например! Т.е. след като са ми прелели 1200 мл еритроцитна маса е толкова. Представи си колко голяма е била нуждата на тялото ми от червени кръвни телца!

# 398
Разбира се ,че ще рапортувам.На 28 съм при лекарката ще си видя резултатите и ще пусна успоредно и тези изследвания.Засега е 96 хемоглобина и така е от 2 месеца насам ,дано сега се е покачил малкичко.Моя юнак е много активен и ме разбива от шаване и ядене,не мога да му насмогна Joy Joy Joy Joy JoyАма то какъвто бащата,такъв и сина Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 399
Не казвам, че 96 е супер хемоглобин, нито, че не трябва да се изясни чрез допълнителни изследвания, ама наистина не е краят на света...

# 400
marjan357, благодаря ти за успокоението - аз знам, че засега няма опасност, лекарите ме увериха в това. Въпросът е, че хемоглобинът ми не спира да пада - с всеки месец по минус 7-8 надолу, което означава, че до раждането може вече да съм 90. От това се безпокоя и бих искала да видя и тези изследвания дали са в норма, като останалите. Това е всичко.

# 401
Млякото и млечните произведения пречат на резорбацията на желязо в организма,а първите 5 месеца умирах за такиванеща,още повече че ми помагаха против гаденето.Та може би и това е повлияло.В края на месеца ще видя дали е така.

# 402
Охх сега като чета и понеделник ще отида да си направя кръвни, че от бая време не съм ..  ooooh! Embarassed

# 403
  • Севлиево
Котката, ние боядисвахме всички врати вкъщи с боя на водна основа. Ако на нея казват акрилна, въобще не мирише. Боядисвахме когато бях в началните месеци и хич не ми се отрази, като се има на предвид че бях супер чувствителна към миризми.

# 404
Котката, ние боядисвахме всички врати вкъщи с боя на водна основа. Ако на нея казват акрилна, въобще не мирише. Боядисвахме когато бях в началните месеци и хич не ми се отрази, като се има на предвид че бях супер чувствителна към миризми.

Ми... не знам... една приятелка художничка рисува с акрилни бои на дърво, изобщо не миришат, съхнат бързо... надявам се, че и тези за битова употреба са такива.

Общи условия

Активация на акаунт