Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 446
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте. Днес ходих по спешност в б-ца. След като вчера се скъсах от контракции тип стягания, вечерта започнаха и леки болки. Сутринта започна някакъв странен очистващ процес с ужасни болки като контракции. В последствие болките  - все едно ми е дошъл цикълът - се засилиха до трудно търпимо ниво. Пих 2 но шпа без резултат. Лежах до 16 ч и нищо. След като успях да се свържа с моя док той (дето по принцип винаги за всичко гледа да каже "споко") се изплаши и дори малко ми се скара, че не съм тръгнала към б-цата още сутринта. Та отидохме. Направиха запис на тонове и ме провериха за разкритие. Слава богу всичко е наред. Вероятно съм се претоварила. Смениха ми Диаспорала с Нутри маг, което било по-силно. Продължавам и с но шпа и във вторник пак съм на тонове. Странното в цялата история е, че докато вчера и онзи ден се скъсах от стягания, днес цял ден нямах до преди 2 чАса. За сметка обаче на болкиите. Много странно ми е всичко.

На всички с болежки, нисък хемоглобин, висока захар и т.н. - силни прегръдки!! Hug  Hug

Възкресителнице,
Скрит текст:
забелязах аз, че нещо сякаш ме пропускаш напоследък (питах те на два пъти нещо, но без отгворо  Laughing ) та може би не си прочела, че от сряда дечка не е добре и си я гледам вкъщи. Уви не съм си показвала носа навън, което даже започна да ме депресира. Но да, успях да се претоваря.

# 406
Пандичке,оглеждай се за тапи течения и други такива далечни симптоми,с тея болки и контракции и термина тинаправо бебо си се готви да излиза baby_neutral

# 407
Какво представляват тапи течения? Отличава ли се от нормалното бяло течение?
Аз последно бях с 119 хемоглобин, но според вас на колко време трябва да се проверява?

# 408
и аз да се включа4а за хемоглобина , моят доктор ми прави кръвни изследвания ж началото на бременността в 7 г. с и след това не е но в началото на месеца като влязох в болница се оказа нисък 105 и ми изписаха малтофер каза ми тои да го пия един месец и да спирам но аз се чудя дали ми е помогнал и сега като ви чета и аз мисля да ходя да си правя изследвания  че тои не си направи труда да ми пусне , аз също не пия нито витамини нито фк
Панди и аз бях като теб в седмия месец но мен ме оставиха в болница(понеже сам ин-витро и повече внимават да не стане беля) и с три системи кормагнезин се оправих , дано и при теб всичко да е наред  
много  Hug на всички и дано всички да сме добре Simple Smile

# 409
Какво представляват тапи течения? Отличава ли се от нормалното бяло течение?
Аз последно бях с 119 хемоглобин, но според вас на колко време трябва да се проверява?

Тапа-слузеста заапушалка по друг начин казано,която затваря входа на шийката(понякога изпада изведнъж или постепенно седмици преди раждане или дни)
Течението не е по различно само е по обилно съответно и ако се следи може да се направи разлика
Хемоглобина веднъж месечно по принцип се проверява.

# 410
Мерси за отговора мама Тодорова.
Аз и сега си имам от време навреме по-обилно течение, надявам се да не е това .(31 г.с.)

# 411
  • София
Ох, Панди, не спряха твоите проблеми! Рано му е да излиза още, имаш месец и половина до термин. Аз също съм с контракции, постоянни при това, от 2 дни. Най-чести са ми сякаш сутрин рано, през 10-20 мин, придружени със слаба болка, като при цикъл. Сега в момента и е много мек корема, направо е като възглавница. Друг път е по-твърд, но все пак при натискане се усеща малко меко, а в отделни случаи става като камък! Това смятам, че са контракциите. Пия 3х2 но-шпа и 3х2 магнерич, но не виждам кой знае какъв ефект, а не ми се влиза в болница на системи. Внимавай с физическото натоварване. Аз забелязах, че често пъти имам контракции след продължително ходене или някаква физическа работа. Затова и спрях спорта, въпреки че не ми се щеше...

# 412
smile3506 hug Панди, съвсем честно наистина не съм разбрала, сега пък какво ви е споходило...аман вече...Скоро ще влезеш в 9 месец и тогава мисля по-спокойно може да  си чакаш. Имаш ли идея колко голяма е вече бебка, може ли да провериш? Въпреки всичко и факта, че си доста активна личност и седенето в къщи те депресира, ако има как мъничко да потърпиш и починеш ми се струва добра идея.  Popcorn smile3524

ММ днес се спука от гнездене - нови рафтове за документи на клиенти , че иска да освободи една секция и какво ли не още. Това успоредно с едно гости. Аз съм ей така  Crazy ама доволна.

В началото на бременността ми беше тръгнал и да дебеле на корем, ама сега се спрял и не пропусна да ме изложи колко много ми  е порастнал тумбака  ooooh!

# 413
Здравейте мамчета
Леле колко много сте изписалиииии...няма изчитане Simple Smile.
Пожелавам на всички мами с проблеми бързо възстановяване  Hug
Ние с ММ бяхме на училище за бъдещи родители. Беше целодневен курс и беше много интересно. Доста от нещата са доста различни от БГ, като най-фрапиращото беше, че ни казаха да НЕ къпем бебето първата седмица....само с памуче да забърсваме очичките, вратлето и съответно дупето при всяко сменяне на памперса. Като знам, че мама идва да ми помага след раждането...съветите за некъпане няма да се спазват и ще си къпем бебка всеки ден Simple Smile.
Иначе имахме разходка в болницата и всичко изглежда супер - болницата е чисто нова, всеки си е сам в стая, във всяка стая има надуваем басейн за раждане във вода. Също така ни казаха, че стимулират раждане вкъщи и ни дадоха много брошурки и ни казах да си помислим преди да си попълним плана за раждане.

Лека нощ мамчета  Heart Eyes

# 414
Панди, лягай и почивай.

Аз снощи бях с едни такива контракции. За 20 мин ми се стегна корема 10 пъти. Викам си, край излиза. И едни шутове са, ама много ниско. Не знам как да го обясня.
Та се и скарахме с ММ и сега цяла седмица ще съм му сърдита.

Мен малко ме е страх доки да ме провери долу. С каката така да ме види и ми падна тапата. Ох, голяма съм паника.

# 415
Елг и аз избягвам този вид преглед (особено за разкритие т.н. туширане)  Rolling Eyes С каката след такъв, родих на следващия ден Mr. Green

# 416
  • София
На мен вече ми правиха такъв преглед тази седмица, никакъв дискомфорт не изпитах. Предполагам,че докторите не биха си позволили грубости/натискания, когато не сме влезли в 9 мес.
Лек ден на всички!

# 417
Мама Тодорова, о да, на мен ми е за втори път и слава Богу знам за какво да се оглеждам.

Нелина, определено ще разбереш ако имаш различно от обичайното течение.

Възкресителнице, сега във вторник освен на тонове съм и на преглед и ще разбера колко е бебка. Иначе да, само да вляза в 9-ти месец ще чакам по-спокойно.

Бейбифейс, да, имаш си откровени контракции. Според моя док ако са без болки са нормални. Но вчера в б-цата ми се "скараха" като казах, че последните два дни стяганията са ми зачестили (без болка), а аз не съм отишла ТОГАВА на тонове... Та ако си усещаш и ти сериозно зачестяване на стяганията, особено в комбинация с болки, кажи на док и ако може иди на тонове.

Десита Бонита, вчера зацепих, че Маленов никога не ми е правил задължителния записа на тонове. На теб ще ти прави ли? Говорихте ли за това???

Панди, лягай и почивай.

Ти също. Но предполагам знаеш, че е по-лесно да се каже.

За прегледа за разкритие - аз предполагам, че се прави когато наистина се налага, а не просто ей така да те бъркат. На мен от началото на бременността ми бяха гледали шийката два пъти - по някакъв план. Вчера обстоятелствата бяха различни. Наистина се налагаше и това беше една от причините да отида до б-цата.

Последна редакция: нд, 17 ное 2013, 09:20 от ♥Пандичка♥

# 418
Мен доки редовно си ме човърка....тъй като нали следим инфекция. Взе си ми цитонамазка, редовно си ми взима вагинален секрет, слага детският спекулм и си човърка, така че те знаят как да пипат споко. А преглед за т, нар разкритие го правят като преносиш, тогава нарочно предизвикват разкритие. Няма нищо страшно в нормалният и рутинен вагинален преглед  Peace

# 419
Здравейте! Hug
Отдавна не съм писала,но не ми се искаше да ви натоварвам със семейни проблеми(става въпрос за родителското тяло) и ми беше доста неприятно,но има и светлина в тунела...
Преди няколко дни станах леля-братовчедка ми роди един бонбон от мъжки пол,засега много кротък и поспалив.Затова-моля,почерпете се:
Гледам доста имат проблеми с контракции-дано по-рядко ви навестяват,че ми се струва още рано за някой от вас да раждат. Hug Hug Hug
За проблемите с хемоглобина-дано положението се оправи! Hug
Пандичке,много ядове ти минаха през главата! И на Елг също! Дано вече всичко лошо да отмине!  bouquet
За боядисването-дано наистина тази акрилна боя не мирише,че не ми се мисли как се трае такова нещо!  Котке,вашите стени и врати ще са много ефектни!  Peace
На мен кръвни изследвания не са ми правени от 2 месеца,но имам час за 4.12 и тогава ми казаха,че ще ми взимат кръв! Дано да се падне някоя с по-лека ръка,че след първото взимане на кръв,което ми беше в 3-тият месец  си ходих 3 седмици със синина на ръката,заради 3 епруветки кръв и трудно намиране на вена! ooooh!
И да помрънкам-снощи беба ми набиваше едни шутове в ребрата отляво,а главата й беше малко под пъпа ми от дясната страна и спане-ЙОК! А се врътнеш на дясно,а те заболи,а на ляво,а ритник в ребрата. Спала съм от 21.00 до 2.00 и после от 5.00 до около 7.00 ,и то малко в такава позиция- /. Подпъхвам си юрганчето под мен от едната страна и се получава спане леко в диагонална линия,но друг начин не видях. Толкова ми се спи,а съм на работа и ще има да клепам "на парцали",мрън!
Оставям ви,момичета! Лек ден и много  Hug Hug Hug Hug на всички.

Общи условия

Активация на акаунт