Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 442
  • 721
  •   1
Отговори
# 420
добро утро и от мен!

Малчо, честита ви радост в семейството. Да слуша малкия бонбон и голям да порасте.

Панди, запис на тонове още не са ми правени. Само от няколко пъти насам ми слуша бебето с някакъв доплер, мисля. newsm78 Ама че съм непросветена. До сега не е отварял дума за запис на тонове, но пък и аз съм си шматка и не питам. Сега другия понеделник съм на преглед, май ще ми взимат секрет за МБ, та ако се сетя ще питам и за тоновете.
Ти да се оправяш бързо и ПОЧИВКА! Naughty

Тука с тия контракции сега ме вкарахте във филма. Ослушвам се, оглеждам се, но май имам такива стягания единствено ако се преуморя. А вчера бебо беше застанал толкова неудобно, беше се изестил в единия край и корема ми беше със странна форма. С малко галене и побутване си отиде на мястото. hahaha

Ние вчера с ММ обиколихме квартално магазините, повече в мола бяхме де. И уж нямаше да влизам в Хиполенда, ама на! То пък се случи една много любезна продавач - консултантка, та я разпитах за количката(има я в цвета в който я искам, остава само да си явзема в петък, ако някой не ме изпревари) и от кошарата има наличност. Харесахме и ваничка с подложка (от тези хавлиените, които Панди и Зеленкото са ползвали), тези мрежи които се закачат за ваничките не ми се струват надеждни. Купихме на Бебко от Дебенхемс блузка с дънково гащеризонче и май май с това ще го изписваме от болницата. Имаме си кецове, сега остава да вземем и една гъзарска шапка, мама ми е оплела пашкулче и сме готови.

Айде много  Hug на всички. Да ви е хубава неделята!

# 421
Пандичка, аз главно си почивам.
Вчера се поозорих малко. И подозирам, че е от мъкненето на 3 кг тиква. Ама пусто много ми се ядеше.
Ей днес цял ден ще си лежа.
Да ви миниват и на вас тези болежки. Още малко и няма да се спи от бебета. Ама предпочитам така.

Малчо- честито ти племениче.

Десита- стискам палци да си я вземете количката в петък.
За другите също стискам палци.

от мен за сега много  Hug

# 422
Здравейте и от мен!

Нашият чичо доктор не прави запис на тонове, освен ако няма причина за това. За прегледите за разкритие и скъсяване на шийката - също ги прави, ако прецени, че има проблем или вече при преносване. Много се надявам да не се налага подобно ровичкане при мен, но и да се наложи, поне док е много внимателен и има много "лека" ръка, та ще съм спокойна. Следващата събота сме на преглед, ще ми вземат секрет за МБ и ще говорим за раждането  Whistling Наистина не остана много време до срещата с бебоците ни и изобщо не знам кога мина това време  Rolling Eyes

Момичетата с контракции, почивайте си повече  Hug

# 423
Елг,Десита,благодаря за поздравите! Hug
Много внимавайте с носенето на тежко-една позната е вече 5-ти ден в болницата с разкритие,защото има момиченце на година и нещо и е бременна в края на 8-ми месец,а е свикнала детето на ръце. Сега се сетила майка й да ходи да й помага... Добре поне,че не се стигна до нещо сериозно,но сега ще пази леглото до термин.
Затова-пазете се! Всяко едно детенце е ценно! Peace

# 424

Ние с ММ бяхме на училище за бъдещи родители. Беше целодневен курс и беше много интересно. Доста от нещата са доста различни от БГ, като най-фрапиращото беше, че ни казаха да НЕ къпем бебето първата седмица....само с памуче да забърсваме очичките, вратлето и съответно дупето при всяко сменяне на памперса. Като знам, че мама идва да ми помага след раждането...съветите за некъпане няма да се спазват и ще си къпем бебка всеки ден Simple Smile.

Не знам дали са много различни нещата, но и на нашето училище ни казаха същото и ние ей така  Shocked Но обяснението беше логично пък и в крайна сметка това е съвет на акушерки и от педиатри и ще им се доверим - ще я къпем 1 път седмично и то първите 3-4 седмици, а иначе се чипка дупето, ръцете и т.н.

Болничките да се оправят!

# 425
а обяснението за некъпането какво е? newsm78

Ето ни прословутото легло
http://prikachi.com/images/846/6763846v.jpg

Не ме питайте за каква теснотия става въпрос сега в спалнята. Но пък Елия е безумно щастлива.

# 426
  • София
Разглобена походка - аааааххххх, колко точен термин! Как не съм го знаела досега!?!

Ние с ММ бяхме на училище за бъдещи родители. Беше целодневен курс и беше много интересно. Доста от нещата са доста различни от БГ, като най-фрапиращото беше, че ни казаха да НЕ къпем бебето първата седмица....само с памуче да забърсваме очичките, вратлето и съответно дупето при всяко сменяне на памперса.

За "некъпането" в първите дни и седмици на мен пък си ми звучи съвсем логично. По-скоро задължителното ежедневно къпане, на всяка цена, съчетано с ползване на какви ли не препарати по време на и след това, ми се струва по-лошата идея, но пък за сметка на това - много разпространена. И силно подкрепяна от всякакви прозиводители на бебешка козметика  Mr. Green

# 427
Панди, много  Hug Hug Hug стискам палци да почака беба още поне 3 седмици!! Всичко ще е наред!  Party

mama_Todorova, за първи път чух за тази тапа - добре, че разбрах, сигурно иначе щях да се изплаша какво става като я видя. Чекнах инфо в нета и сега вече съм осведомена.

__Malcho__, да ти е жив и здрав племенникът.

Мами, чухте ли вече заплахите, че ще имаме много люта зима в БГ? Още от сега се стресирам - че ще родим - ще родим януари, но после.... като зад решетките 1 месец най-малко  ooooh! А аз планирах на втората седмица макс да съм излязла вече с бебето - ще ме хванат лудите вкъщи!!!  #Crazy Вие на колко градуса под нулата смятате да го изведете /естествено при слънчево и тихо време и след като е било извеждано на балкона/? Дали минус 10, както е максималното допустимо, не е твърде ниска температура? Трябва ли да чакам да стигне около нулата?

# 428
Тонини, аз също се чудя как ще издържа минимум 20 дни у дома, хич не съм свикнала да съм затворник  Confused В началото мисля да започна да калявам беба, ще стоим по минута на отворен прозорец, после постепенно ще се доближаваме към прозореца всеки ден, ще увеличаваме постепенно и времето, та се надявам да успеем да излезем до към 20-ти, 25-ти ден. Мисля, че облечена добре, опакована в пашкула и с покривалото на количката, няма да има проблем. Една позната педиатърка казва, че има по-голяма вероятност да претоплим бебоците, отколкото да ги простудим.  Rolling Eyes Стига да няма мъгли и дъждове, ние сме навън, поне за малко.

# 429
zuzi_79, и аз така смятам да постъпя, но ако тогава точно се паднат големите студове, не ни мърда стоенето вкъщи поне месец, че може и повече. Аз заради това питам на колко градуса да рискувам да го изкарам, естествено след тази процедура и много добре завито, а също така колко време да го държа навън в началото.... newsm78

# 430
аз да се включа по темата с извеждането на бебетата, незнам дали бих го изкарала навън под 0 градуса, аз ще умирам от студ, незнам за него, колкото и добре да е облечено:) Ест и аз мисля постепенно с извеждане на терасата и после навън при слънчево време, но сиг няма да е повече от 5-10 мин първоначално, до 30-тина сиг при по поносими температури, и аз нз още.... но дано ни се размине голямата зима Simple Smile

# 431
Така или иначе трябва да бъде извадено и да ходи на консултации.....така, че трябва да привиква с външните условия.

# 432
  • София
Тонини, те и за лятото казаха, че ще е най-горещото от 600 години насам, а къде ни беше лятото, а? 1 месец и не го усетих. Добре, че беше циганското лято. За извеждането, аз мисля да не е на минусови температури и много се надявам да има хубави дни. Не е задължително да си стоите само вкъщи. Ако има на кой да се остави бебето за 1-2 часа, всяка от нас може да си се разхожда сама навън.
За къпането на бебето аз вече се чудя. Мислех да е всеки ден, но знам ли  newsm78
Панди, аз казах на док за контракциите и той ми увеличи магнезия. Уж днес трябваше да съм на преглед, но ми се обади, че ще чистят кабинета и ще е другата седмица. Най-много ми се стяга корема сутрин на разсъмване. Може би има някаква зависимост, но не я знам...
Елг, Елия наистина изглежда доволна. Да ви е честити новото легло.
Малчо, честита племенница!
Деси, значи да не ходим в четвъртък? Тогава аз може да намина сама да проверя от моите неща какво има. А ти пита ли я изрично дали кенгуро участват в промоцията? Че не е гарация, че няма да им скрият продуктите.
Аз съм при нашите уж да ме поглезят, ама то едно глезене.... "Не яж толкова много, че ще надебелееш", "Не сядай на този нисък стол, превиваш се и си натискаш корема", "Виж как си легнала и си се изкривила, натискаш бебето", "Не, няма да пиеш никакво вино, и 1 глътка е опасна" (имаше домашно и исках да го опитам) и т.н. и т.н.  Mr. Green И не ме пускат да си ходя, ама няма как, ММ се прибира в 5.30-6 и ще гледам да се прибера и аз, че носи наплетените нещица от свеки:)

# 433
Аз лично извеждам деца до -5 градуса, но с бебе е по-лесно, отколкото с голямо. Голямото се тръшка, не иска да се прибира, а ти вече си премръзнала. А малкото е "лесно преносим багаж", като ти писне, вдигаш и прибираш.
За децата няма никаква опасност, особено с онези покривала за количка, отдолу се получава парников ефект.
Брат ми успя да си претопли новороденото бебе, родено през юли, до степен да вдигне температура, а през зимата изкушението да навличаш е още по-голямо Simple Smile

Бебета не къпя редовно, освен ако не ги успокоява, но по мои наблюдения всъщност повечето не обичат особено Simple Smile

# 434
  • София
Мами, чухте ли вече заплахите, че ще имаме много люта зима в БГ? Още от сега се стресирам - че ще родим - ще родим януари, но после.... като зад решетките 1 месец най-малко  ooooh! А аз планирах на втората седмица макс да съм излязла вече с бебето - ще ме хванат лудите вкъщи!!!  #Crazy Вие на колко градуса под нулата смятате да го изведете /естествено при слънчево и тихо време и след като е било извеждано на балкона/? Дали минус 10, както е максималното допустимо, не е твърде ниска температура? Трябва ли да чакам да стигне около нулата?

В никакъв случай нямам намерение да съм затворник, ама хич. Не твърдя, че ще се разхождаме с часове, но чак пък със седмици хич да не става за излизане... Не вярвам да има постоянно свирепи бури и виелици, които да пречат на разходките.
Повечето педиатри намират -5 градуса и нагоре за ОК температура за изнасяне на здраво доносено новородено. Някои предлагат "схеми", напр. първо при отворен прозорец в стаята, после на балкона за 10 минути, после навън за 20 мин. и подобни.
Повечето майки просто в един момент извеждат бебето на разходка  Mr. Green А при носене в слинг рискът от простуда според мен е минимален  Peace

Батко (февруари) първо го изведохме на балкона и го запознахме със снега. После гледахме поне час-два на въздух да си има всеки ден. Постепенно до лятото минахме на целодневно хайманосване  Whistling
Момата (декември) просто я пъхнах в слинга и ходихме да се черпим 4-мата на сладкарница  Mr. Green
И двамата са извеждани на разходка още няколко дни след изписването. Да не говорим, че момата изпътува и 180 км. на няколко дни  Mr. Green

торидим, ето я темата Магазини за дървени играчки -2. В последните страници се коментират къщичките.

Кайлис
, забравих какъв линк ти обещах  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт