Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 317
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
 хахаха 7см ...
В продължение на темата Simple Smile "кекса" спряхте ли напълно ?

# 601
Мамчетаааа толкова хубаво ми стана като чух хубавите новини от Панди, Катрин и Мамапак.

Слушайте докторите и следвайте инструкциите Simple Smile

На мен днес ми се обади доки и ми каза ме нивото на желязо ми е ниско и трябва да пия хапчета, та утре ще ходя да си взема рецептата.

Елг, Тонини честито ви студентство. Само шестици да носите Simple Smile

Да се похваля, че и ние с Ивето сме от групата с нощници Simple Smile хи хи хи

Лека вечер момичета ххх

# 602
Момичета, по новините казаха, че размерът на майчинските вече ще се изчислява върху последните 18 заплати. Някой знае ли нещо по случая?

Да, за мами след 01.01.2014

# 603
Ние бъркаме кекс от време на време Simple Smile доки каза че е ок Simple Smile

# 604
  • София
Момичета, по новините казаха, че размерът на майчинските вече ще се изчислява върху последните 18 заплати. Някой знае ли нещо по случая?

Да, за мами след 01.01.2014
Значи за който устиска:))) То не че ще има голяма разлика, ама аз имам един болничен от 2 месеца и 10 дни и ако е така, той няма да влиза.
За кекса, нещо не ме бива, голяма мъка ми е.... А и сега не смея.

# 605

cybercat очите ми останаха в сладкишите и твойте опашлета. Добре го играеш щерка си! newsm18
Аз още се чудя как да направя моето парти - утре ще обсъждаме с френдките. Искаше ми се или на детски клуб да поема на децата играта или да викам дядо им Коледа с по един дребен дар, ама така ми излиза много скъпо и не знам ММ ще удобри ли. А нямам идея момичетата дали си нямат и тяхна някаква идея.

Та вие елха мислите ли да купувате? Вкъщи с едно дете няма как без елха да не говорим, че и аз съм някаква фенка луда, ама на истинските елхи и естествения аромат. Притеснявам се, обаче дали е ок защото ако беба се роди по-рано, а елхата ще е в същата стая - дали е удачно. Обмислям сега да вземем една елха бебе и може би това ще реши въпроса, но и на мен и на Бонбони ни се искаше по-голямо дърво...

Хайде и аз в клуба на заплесите. Не си нося записките за какво, ама има много...

Прочетох първите две страници от въпросната тема и се скъсах от смях. Тя малко старичка темата, щото аз можех да се включа със съвети как да порастнат гърди особено ако си под 23. Над тази възраст - няма шанс.

За любовта не сме се спирали, само става неудобно вече. Идея нямам как ще е след месец - то ще съм като буре с мед и ще мога само да се търкалям. По този повод - Панди дишай вече свободно, как искам и аз да вляза вече в 9 месец...

Катрин едно голямо браво на цялата банда, вкл и на теб самата,която спомогна да сте наясно и какви мерки да се предприемат.

А да попитам, къде точно слагате бейбифона за да го чуете това хълцане? Че аз такова нещо Иптен не съм подслушала??  rotfImbo smile3521 smile3530

# 606
Ох, аз пак заспах, преди да си легна.  Crazy Laughing

Ами не ми се прави кекс.
С каката правихме до последно, сега просто не ми се прави.
Има си пози, в които не е неудобно, нали се сещате...
Даже казват, че помага за по-лесно раждане (пък и наистина ми е докарвало контракции).

Възкресителница с Перо, много весело беше! Ние осигурихме само терен, храна и напитки. Приятелките ми се погрижиха за украсата (включително тая по мен) и забавленията.  Трябваше да отгатвам всеки подарък кой го е донесъл и какво има в торбата. Ако не позная - имаше наказание. Трябваше или да ям бонбони Smarties (разпилени в пудра захар) без ръце, или да ям бебешко пюре, или да пия от гърнето. В гърнето имаше няколко парчета подобаващо оформен Mars, плуващ в ябълков сок, та си изглеждаше съвсем автентично.   Joy Аз наистина видях кой каква торба носи като идва, но като започнаха да ми ги подават... ами те всички торби бяха розови! И мъжа ми трябваше да помага с наказанията, за да не получа захарна болест.
Също така ме накараха да сменя памперса на една кукла. В памперса имаше разтопен шоколад. Повиках каката да ми помага и тя добре тръгна, но като стигна до омазаното, само направи една физиономия и избяга!  Joy
След отварянето на подаръците, гостите се разделиха на групички и някои останаха до тъмно! (ама като казвам тъмно, имам предвид 6 ч - при нас толкова си се стъмва). Много се радвам, че на хората им беше приятно, това ми беше най-голямото желание.

А казах ли ви, че ходихме да си запазя легло в болницата, в която ще раждам?
Болницата е чудна! Това раждане ще е съвсем различно от първото, тук даже ти разрешават да ядеш, докато раждаш. Бащата може да присъства в родилна зала, да гледа и да снима каквото си поиска. Само да намеря кой да се грижи за каката, докато раждам, че бебето може да тръгне покрай празниците, а хората вече са си планирали почивките.
Дадоха ми и списък какво трябва да си нося, но също така ще ми дадат тяхна чанта с подаръци за бебето и за майката. Тая събота тръгвам да пазарувам. Време е и бебешкото креватче да купим.

Аз искам да попитам - изпрахте ли вече дрешките, приготвихте ли си чантите?
На мен малко рано ми се струва, ама май не е...

# 607
Иначе завиждам благородно за гимнастиката, на който ходи. Аз вече не смея, а иначе до 6 месец правех упражнения с 2 кг гирички - такива си имам, но се чудех не са ли тежки:).

Не са много хич кг-те, ако редовно го вдигаш. Аз не съм много редовна и ми дават да вдигам по 3 кг. Една мама в 9-и месец, но от редовните, си правеше упражненията със 7 кг!!!
Това със заплатите не беше ли и преди това така? Аз знам, че се изчислява година и половина назад?  newsm78 Я ми обяснете каква е разликата с новото, че нещо не схванах? Мен ще ме хване със сигурност.

хахаха 7см ...
В продължение на темата Simple Smile "кекса" спряхте ли напълно ?

Спрян е от 1 месец!!! По заповед на щуката т.е. ММ - можело да предизвика контракции!! То последният път като пробвахме и на мен не ми беше комфортно - опъваше ме ниско долу, та не протестирам много много. Сега я караме по начина от темата - барем го удължа до след раждането  Joy Joy Joy

cybercat, аз не можах да отворя линка ти. По описанието ти е било супер забавно - браво, че идеята е успяла!

# 608
Добро утро момичета!
babyface дано и при теб днес при лекаря всичко е 6.  Simple Smile
cybercat много готино парти ви се е получило, супер  newsm10 Искам да те разпитам по-подробно, че ми стана интересно за това ядене по време на раждане?!  newsm78 Изглежда,че в различните места по света е адски различно и ми стана много интересно. Какво друго е различното от раждането в Бг?
За майчинските снощи гледах по новините , че мамите, които ще раждат януари 2014 (като мен)  вече ще им се вземат впредвид осугуровките за последните 18 месеца, а не както беше до сега за 24 месеца назад. Лично мен не ме грее, все на една заплата са ме осигурявали последните 3 години, но за тези майки, които са се до-самоосигурявали повече последната година и половина може да има и по-голяма разлика. Иначе казаха, че разлика е 12лв на месец, поне това чух аз.
И сега въпрос от мен пак горе-долу по темата: освен еднократната помощ за раждане на първо дете, която получаваме от държавата ( мисля , че беше в размер на 350лв) получваме ли по 50 лв месечно за дете? newsm78 Все се каня да проуча въпроса
babyface честито за новите покупки, дано имате късмет и с количката. А искам да те питам в склада дали си видяла да има бодита с къс ръкав, че само те ми останаха да купя и мисля в събота да се вдигна до там да видя дали имат.
Хубав ден от мен на всиччки

# 609
Добро утро и от мен мамиии  Hug Hug Hug
DeniSlava86 - еднократната помощ за раждане на дете за първо дете е 250 лева. Не знам за какви 50 лева говориш, може би имаш предвид месечните помощи за отглеждане на дете. Но според последните промени за първо дете тази помощ е 35 лева и то само ако дохода на член от семейството не надвишава бруто 350 лева. За второ дете вече помощта е 50 лева, при същото условие. За трето отново е 35 лева.

# 610
maggie_m благодаря ти за отговора, явно аз не съм обърнала достатъчно внимание на тези неща. С две думи, нещата изглеждат БРУТАЛНО! Имаме страхотен стимул да раждаме деца. Да сме живи и здрави, пък нататък ще се борим. Hug

# 611
Добро утро и от мен Simple Smile

Cybercat супер baby shower Simple Smile

Моето БГ парти е в събота, а колежките ми са ми организирали друго на 14.12 , така че аз ще съм с 2 бебешки партита  Laughing

Ох аз днес съм командировка в Манчестър....така не ми се пътува, но няма начин Sad
Останаха ми още 5 седмици на работа, но вече започна доста да ми натежава, та не знам как ще я карам до края.

Хубав ден от мен мамчета  Heart Eyes

# 612
Ох и на мен започва доста да ми натежава, ние ще работим до 20ти декември, после излизаме коледна ваканция, след това аз официално излизам в 45 дневния болничен от 4ти януари, така че смятам, че на 20ти декември приключвам с работата. И като гледам това са си има няма 4 седмици, обачеее така да ми натежава вече, сутрин не мога да отлепя, после закуски, детето, да го закарам на училище, да дойда до работа и тук цял ден седнала на стола, привечер зверски ме боли гърбът, но ще стискам зъби още 4 седмици и после ще помързелувам колкото е рекъл Господ и двете госпожици в корема.

# 613
На мен ми е много любопитно колко ще ми е майчинството, защото аз от 1. юни съм в болнични, имах прекъсване през лятото месец и половина бях в отпуска, и после болничният ми започна пак в средата на месеца, не на 1-о число. Но така и никой не ми каза със сигурност, като си в болнични преди майчинството, на каква база се изчислява. Сега тръпна в очакване.

# 614
Здравейте,

Браво на всички за хубавите новини.  Hug

кекс не правим от лятото.  Rolling Eyes

За Коледа- аз правя голяма елха ( изкуствена), украсяваме в нас. Правя промишлени количества меденки, коледни сладки и тиквеник. Сега не знам как ще е .

за майчинските- не знам как ще при мен. Една и съща ми е заплатата.
Помощта за 1 е 250лв, за 2 -600лв. Детските не знам колко са, но се изчисляват на база дохода разделен на всички членове на семейството и не трябва да надвишава 350лв.

Общи условия

Активация на акаунт