Януарската дружина първи бебчета в темата си има - Тема 14

• 27 312
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Да помрънкам и тук  Sad
Преди седмица ходих при доктора, който ми праи ин витрото на последната ФМ. Човека каза, всичко е наред с кръвопотоците, бебето като тегло е в нормалните граници. Вчера отивам на ЖК и познайте - много ми бил малък корема. Казвам и "да направим един видеозон, ще си го платя" Е, да не сме правели толкова често видеозони". Викам "ОК".  И днес ме прати на тонове. Отидох и съответно всичко е наред   Simple Smile. Но аз си знам как не спах през нощта и колко ми беше свито под лъжичка докато не минат тоновете и отида да и занеса записа.
И от тук нататък ще ходя всяка седмица, за да съм спокойна. Според вас рано ли е да започвам от сега с тоновете?
Иначе поръчахме легло за бебчо - ще дойде в началото на Декември. Поръчах му и чаршафи и с тях почти съм приключила с приготовленията за бебчо.
Лека от мен момичета  Hug.

# 586
  • Русе
Катрин браво за хубавите новини  Simple Smile. Важното, е че се е намерила причината  Hug. Сега си почивай, хапвай и стискам палци бебчо да порасне достатъчно Hug.

# 587
Здравейтееее. Много съм хепи, видяхме бебка, много е добре.  newsm68 И е цели 2200 гр, което много ме зарадва. Док пък се учуди, че вече 2 месеца не съм качвала килограми. Не каза нищо, просто повдигна вежди.  Thinking Важното е, че бебка расте и наддава.  Two Hearts Пу-пу!  Praynig newsm32 Записът на тонове също е перфектен. Отдъх! Simple Smile

Катрин, радвам се за добрите новини. Дано от новата диета, която ти е назначена бебчо бързо навакса в теглото.   Hug

Кайлис, би ли споделила повече за схемата с Арника? Само знам, че е за бързо възстановяване след раждането, но не знам точно какво представлява.

Аз правя сьомга със зеленчуци на пара.  cook Всички умираме от глад.  eat

# 588
Момичета, имам си най-накрая хубави новини!!! Днес с Мъжче май ще си поспим малко по-спокойни Simple Smile))

Котката Марта, искам да ти кажа едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ, че ме изпрати при Стратиева!!!!!!!!!!!!! Чака се много при нея за преглед в частния й кабинет, но си заслужаваше отвсякъде! Техниката й е много добра и тя изглежда един компетентен специалист - надявам се да е наистина такава! Преглежда ни с бебето 1 час и половина и заключи, че:

- Че коригира термина ни и се оказа, че сме в 31 г.с. и 3 дни
- Че бебето тежи 1270 грама
- Че наистина бебето гладува и не наддава достатъчно (отговаря на 28-29 седмица)
- Че плацентата ми е предна и малка по площ (Степен на зрялост Гранум II)

Най-накрая се намери лекар да ми каже каква е причината, че бебето не се захранва добре! Аз за тази една седмица вече си бях представила всякакви болести и аномалии...!
Стратиева ни успокои много и каза, че със сигурност плацентата е причина, че бебето не се храни, защото не е порастнала достатъчно. Каза и че със сигурност не сме за болница поне за следващите 10 дни. Препоръча да ям 2 пъти на ден протеинови блокчета/шейкове с яйчен белтък и някаква специфична суроватка, както и да тъпча много червени меса и риба. Разбира се, продължавайки да си пия лекарствата.

Записах си час при нея за след 10 дни, а през това време ще си почивам, ще ям и ще ходя на тонове поне 3-4 пъти. Наистина бебенцето е недоносено, но се надяваме да дръпне още с теглото. Остава, че ще го извадят със секцио най-верочтно първата половина на декември, но това ще се реши според изследванията. Колкото до всички други изследвания - нямам бактерии, кръвта и урината са ми идеални и остава само да стискате палци бебчо да порастне, момичета!!!

И отново - Котката Марта, огромно благодаря! Живот и здраве, ако всичко ни мине както трябва, задължително ще те потърся, за да се видим на живо.

P.S. За същата Веси става въпрос, да Simple Smile

Охххх почти същото сме и ние...
Втория док, потвърди същото...Моита отговаря на 31 с. За 10 дена беше надала само 30 грама..Но ме залъга с факта ,че когато е седалищно по трудно се измерва.Както и всчки измерения не са точни. При мен е лявата артерия която не храни..Но ме задължи с Почивка,На топло,Протеини...Мляко,яица,месо,извара..Маика ми ме тъпчи през 30 мин..Добре че е тя...Утре сме в Централната болница и Центъра по диагностика...Да видим там какво ще ни кажат....Но до тук...Секцио и ще се видим около Коледа....Надявам се да е дръпнала и да е развита...

# 589
nelina85, аз имам учестен пулс (между 75 и 95) от началото на бременността, но пък кръвното ми е ниско (100/60). През първите три месеца имах и лек задух. Правиха ми всякакви изследвания, вкл. ехо-кардио графия и се оказа, че имам козметичен дефект на сърцето, какъвто имал всеки 3-ти човек и за който аз никога не съм подозирала. И въпреки това, лекарите казаха, че той не е причина за оплакванията ми, а по-скоро стрес, пренатоварване, работата ми (работя в синдикатите и там е адски стресово).
В резултат започнах да си почивам, да си лежа повече, да се наспивам стабилно, спрях работата и всичко се оправи. Сега пулсът ми се учестява само, когато се развълнувам. По принцип не е полезно и гледай да избягваш учестения пулс.

mammapak, то освен да блъскаме протеини, да си почиваме, пиейки хапченца и да ходим редовно на прегледи, друго не можем да направим, така че дерзай бебенцата ни да дръпнат колкото могат повече с теглото (аз със сигурност трупкам килца  в излишък Wink))

# 590
Katrin, mamapak, надявам се да растат и наддават бебоците и да има все по-малко притеснения Hug
Панди, браво за хубавите новини Hug
Аз също днес бях на фетална морфология и казаха, че всички органи, кръвопотоци и пр са ок, но отговаряме на малко по-малка възраст 29 седмица, а аз съм в 30. Миналата седмица бях и нямаше проблем, та можеби зависи и от апарата, на който се гледа. Според моята си док точно преди 2 седмици бебка беше 1250 гр, а сега на друг апарат я изкараха 1410, което според мен е малко нарастване за 2 седмици, но пак казвам, апаратите са различни и ми казаха, че няма повод за тревоги. Тоя път бебка беше с главата надолу, постоянно се върти явно. Не си показа лицето, държеше де що има крака и ръце отпред, за да не можем да я огледаме, а се бяхме строили всички-мама, тати и кака Simple Smile

# 591
Здравейте, дружина  Hug

На който му е интересно, може да разгледа моя Baby Shower

Заключвам преди да си легна.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 19:33 от Анонимен

# 592
!

А сега малко смях - не знам дали сте попадали на  следната тема в бг-мама, но аз се спуках от смях, а прочетох само първата страница - повече не можех да продължа. Уверете се сами - уникално е!!!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184485.0
[/quote]
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy :35:AAAAAAAAA няма такъв смях не мога се запра smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532.Няма такава глупост.

# 593
Катрин, много се радвам, че се чувстваш в добри ръце  Heart Eyes
Надявам се, че всичко ще завърши добре, и бебка ще е достатъчно голяма при раждането, за да нямате голям болничен престой  Praynig
Слушай д-р С., тя знае какво прави.

мамапак, и ти си да си слушаш докторите Wink

# 594
mama Todorova умряхме да се смеем с моя почвамаме да я дарпаме... и на бебето и на таткото... rotfImao smile3532 smile3532 smile3532 1dating

# 595
mama Todorova умряхме да се смеем с моя почвамаме да я дарпаме... и на бебето и на таткото... rotfImao smile3532 smile3532 smile3532 1dating
И ние досега се смяхме с ММ! Много интересно това със 7-те см.  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Пандичка,браво за хубавите новини! Hug

# 596
Хора чули недочули за какво се забелва и т.н.А после темата преминава към уголемяване на бюста посредством същия способ.Не можах да дочета ,много смях newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

# 597
Катрин,мамапак слушайте докторите и папкайте каквото трябва и бебчетата бързо ще пораснат! Hug

# 598
  • София
С Деси ходихме до Даяна и Ники. Аз се сдобих с още малко бодита, отделно още 2 гащеризона от Чочко Бочко, които Деси ми беше поръчала + спално чувалче. Остава в петък количката и някои дребни неща от Хиполенд и вече съм готова с всичко по-важно, като дрешките са му подсигурени до 3-4 месеца - взимала съм 56, 62 и 0-3. Нашите ще ми подарят скрин от Икеа за бебешките дрешки, че много беше зор нещо да купели и те. Мислех след Нова Година да пера и гладя, но сега се чудя дали да не се презастраховам и да е преди празниците, че с тези контракции и болки, не знам до къде ще стигна. Мине, не мине време и коремчето на камък. А пия магнезий и но-шпа, ама нищо.
Вики, ти късно си го писала това, ние вече бяхме се запътили към магазина. За Лабиринт аз утре не знам дали ще успея. Крайно време е да ида на изследване.
Панди, за тапите - аз свикнах с тях, когато преди 6-7 години започнаха да строят вашия блок  Mr. Green. Лятото на отворени прозорци в 6 часа се почваше с тряскането и чукането. Едвам издъжах и се принудих да си купя тези тапи. Отначало ми беше трудно, но после се родих с тях направо. Дори да не спират шума 100%, все пак го притъпяват доста. Колкото до малките деца и тапите - аз по този повод казах, че ги захвърлям след раждането:)
За мъкненето на тежко - и аз го правя, за съжаление. Не е пресилено това, наистина има риск и трябва да се внимава. Иначе завиждам благородно за гимнастиката, на който ходи. Аз вече не смея, а иначе до 6 месец правех упражнения с 2 кг гирички - такива си имам, но се чудех не са ли тежки:).
Катрин, много се радвам за добрите резултати! Козметичният дефект на сърцето пролапс ли е? Ако да и аз го имам. А на коя клапа? Не е опасен, но понякога имам и съм имала и в миналото екстрасистоли и се чудя дали не е той причината. Денислава, дано нещата са ок и при теб. Браво и на всички мами за хубавите новини. Аз утре ще ходя на преглед да го видим този немирник колко е натежал.
Тонини и аз много се смях за пишката, даже четох на ММ и се смяхме двамата.
nelina85, аз също имам ускорен пълс около 80-90, а нормално ми беше 60-65. Нищо ти няма, от бременността е.
cybercat , хубави снимки!
ММ си легна, а на мен пак ми се отспа Sad

# 599
  • София
Момичета, по новините казаха, че размерът на майчинските вече ще се изчислява върху последните 18 заплати. Някой знае ли нещо по случая?

Общи условия

Активация на акаунт