Токуда болница - София - 18 тема

• 74 713
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз да питам за плана за раждане - мисля отсега да си направя и да се опитам да го обсъдя с лекаря си, кой знае дали ще има време, но ще опитам, та понеже има голям шанс той да е в отпуск, когато тръгна да раждам, се чудя каква точно е практиката - какво се прави с този план, кога и на кого трябва да го дам, въобще ще се съобразят ли с него наистина? Simple Smile

Другата ми питанка е как се процедира с плащането за раждането - кога се плаща, може ли с карта...  Simple Smile

И вече съвсем невежо, че хич не съм наясно - направление №7, обменна карта и лична амбулаторна карта - тези неща откъде се вземат, от ЖК ли? И кога? Какво се прави с документацията, ако настъпи преждевременно раждане?  Blush

# 646
  • София
Аз да питам за плана за раждане - мисля отсега да си направя и да се опитам да го обсъдя с лекаря си, кой знае дали ще има време, но ще опитам, та понеже има голям шанс той да е в отпуск, когато тръгна да раждам, се чудя каква точно е практиката - какво се прави с този план, кога и на кого трябва да го дам, въобще ще се съобразят ли с него наистина? Simple Smile

Другата ми питанка е как се процедира с плащането за раждането - кога се плаща, може ли с карта...  Simple Smile

И вече съвсем невежо, че хич не съм наясно - направление №7, обменна карта и лична амбулаторна карта - тези неща откъде се вземат, от ЖК ли? И кога? Какво се прави с документацията, ако настъпи преждевременно раждане?  Blush

Ако лекаря който си избрала ще е отпуска той най вероятно ще те попита при кой от колегите му искаш да те препрати в случай, че раждаш докато е в отпуска и вече с този негов колега може да обсъдите плана за раждане.
Лична амбулаторна карта - картона ти, който по принцип трябва да си е в теб ( там се вписват всички болнични )
Направлението и обменната карта - ти ги дава АГ-то от ЖК-то.
Плащането става при изписването и да може да се плати с карта. ММ така плати.

# 647
  • в 1001-та нощ
И само да допълня, че ако нямаш направление - примерно не си се следила по каса или не си го взела или го забравиш - то ти се издава с приемането в болницата  Peace

Обменната карта също се води от лекаря по каса, ако не си се следила по каса - вероятно нямаш, но и без нея - никой няма да те върне, в нея се записва - всеки месец - кави са ти били размерите на корема, килограми, кръвно, терапии ..... изобщо как е протичала бременността и целта е - лекарят, при когото ще раждаш - да се запознае  Peace Но те ще те разпитат  Peace

Личната  амб. карта ти трябва за изписването - когато ще ти издадат болничния, той се вписва в нея, ако я нямаш, не знаеш къде е или е загубена .... купува се нова от книжарница и се заверява при твоя ЛЛ, може да го направи всеки - от твое име  Peace

Mandy1,

Скрит текст:
скривам текста, че се отклоняваме - баткото ползва залъгалка - от 2 до 4 месец, после му стана безинтересна и започна да лапа - всякакви играчки - те така опознават света - с устата си и най-под ръка са им ръцете  Blush Можеш да предлагаш различни детски играчки, за да не се пристрастява към някоя определена  Peace

# 648
Отклонявайте се смело, моля ви се !  Laughing Толкова ми е полезно това (лично на мен), което си бъбрите тук... Simple Smile

# 649
  • София
Да попитам дали някой знае как работи Токуда сега по празниците,на спешен кабинет ли се отива (питам най-вече за днес и утре ,както и понеделник и вторник) или кабинетите за прегледи ще си работят?

# 650
  • София
Да попитам дали някой знае как работи Токуда сега по празниците,на спешен кабинет ли се отива (питам най-вече за днес и утре ,както и понеделник и вторник) или кабинетите за прегледи ще си работят?

Мисля, че се минава през спешен и от там който е на смяна те преглежда.

# 651
  • София
Може да е полезна информацията за някой,днес кабинетите си работят,не се налага да се минава през спешното,може би в работните дни да си работят,въпреки че са обявени за празнични .

# 652
  • Sydney
зависи кой лекар как е решил - мен ми с е еслучвало на 6 Септември Колева да си приема нормално, а на разпети Петък лекарят (Корсачки) да не е на кабинет и да го няма

# 653
  • София
Може би,незнам,да доуточня,че ние бяхме при УНГ,имаше си движение из болницата,педиатрията също работеше.

# 654
Здравейте, моля ви, ако някой има или има начин да намери телефон на д-р Димитрина Христова, педиатър, невролог, да ми го прати на лични.   Praynig

# 655
Намерих го, пак от форума, но в друга тема.
Голяма работа е този форум!

# 656
  • София
Има ли раждали без избор на екип в Токуда? Много ще ми е полезно да дадете мнения, особено ако е било секцио. Терминът ми наближава и съм в дилема дали да избера лекар, който ще видя 2-3 пъти преди раждането или да отида без избор.  newsm78

А вярно ли е, че напливът към болницата вече не е така голям както преди няколко години? На какво може да се дължи това?

# 657
Има ли раждали без избор на екип в Токуда? Много ще ми е полезно да дадете мнения, особено ако е било секцио. Терминът ми наближава и съм в дилема дали да избера лекар, който ще видя 2-3 пъти преди раждането или да отида без избор.  newsm78

А вярно ли е, че напливът към болницата вече не е така голям както преди няколко години? На какво може да се дължи това?

Не знам дали може да отидеш за секцио по избор в избрана от теб дата, мисля че трябва да имаш предварителна уговорка. Ако е спешно секцио- това е друго.

# 658
  • София

Хмм,

Ами не съм сигурна дали така ще можеш да отидеш и да родиш секцио без избор на екип, но винаги можеш да отидеш на една консултация с някой от АГ-тата и той/тя да ти каже дали така ще може. Или най малкото може да се обадиш по телефона и да попиташ.
Наплив си има в болницата и не мисля, че е по малък от преди.

# 659
  • в 1001-та нощ
Аз родих без избор на екип, но ест. раждане  Peace

А пред мен на АГ рег-ра бе поставен въпроса за секцио без избор и момичето каза, че ще попита, но по-скоро "не"  Blush

Ако е започнало ест. раждане и се наложи секцио е едно, но да дойде някой ни в клин, ни в ръкав и да пожелае операцийка - някак не си го представм  newsm78 Rolling Eyes

Екипите имат планирани операции  newsm78 не стоят просто в очакване някой да дойде Simple Smile  Дори бих казала, че графиците са пълни  Blush

Преди година и нещо се коментираше, че като цяло са намалели ражданията - навсякъде, но сега, като родих беше пълно и места нямаше  Peace

Общи условия

Активация на акаунт