Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 636
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 30
За  Пловдив-д-р Дойчев.

# 31
Искам само да ви похваля този препарат:
http://arterium.ua/ru/patsientam/katalog-produktsii/produkt/133
До сега съм го ползвала във вид на капки и прави чудеса.И е изцяло на растителна основа.

# 32
Искам само да ви похваля този препарат:
http://arterium.ua/ru/patsientam/katalog-produktsii/produkt/133
До сега съм го ползвала във вид на капки и прави чудеса.И е изцяло на растителна основа.

А дали го има в България и пак ли така се казва?

# 33
Аз лично си го поръчвам чрез приятели от Украйна,Русия,Молдова или Румъния.

# 34
Здравейте мамите бих искала да ви помоля за малко помощ Дъщеря ми е на 5 години преди няколмо години ми направи пилонефрит приеха ни в токуда тогава живеех ме в София но сега не сме там сега живеем в плевен от както  ни изписаха от там не сме боледували до преди 6 месеца  за тези месеци ми  прави 2 пъти цистит и тук нащо ДЖ-пи не ни лекува адекватно . Та молбта ми е някои от плевен да ми каже добър доктор и да ми кажете при какъв доктор да я заведа уролог или нефролог. Завравих да спомена че в токуда ни откриха стеснение на пикочния канал и от там задържа урина и прави инфекция. Дано сте ме разбрали че аз малко не го обясних като хората

# 35
marychery, sun sea - много ви благодаря за информацията.   bouquet

# 36
Здравейте, момичета.
Извинете ме за закъснението, но да се свържеш с доц. Буева по телефона се оказа голям проблем.
След близо две седмици звънене не успяхме да се свържем с нея. Не вдига телефона или затваря.
Със съпруга решихме да идем на място във 2-ра градска и да я търсим.
Намерихме я в кабинета и на първия етаж. Казахме, че сме без уговорка, защото не сме могли да се свържем с нея. Прие ни с малко нежелание, но по-важно е, че не ни отказа.
Прегледа ме и каза да не се притесняваме.
И двата бъбрека на бебчо са здрави, без изменения и със запазен паренхим. Няма мегауретри.
Десният бъбрек е с пиелонефрит, а левият е с хидронефроза 1-ва степен.
Каза, че няма нищо страшно. Има 80-90% шанс, след раждане, да се оправят сами бъбреците.
Иска 20 дни след раждане да заведем бебо, за да го прегледа и тогава ще каже как се развиват нещата.
Вие мами, които сте се сблъсквали с подобни проблеми какво мислите? Как ви звучат резултатите?

П.П. др. Лилова в Токуда е в дълъг болничен и никой не знае кога ще се върне.

# 37
Здравейте, момичета.
Извинете ме за закъснението, но да се свържеш с доц. Буева по телефона се оказа голям проблем.
След близо две седмици звънене не успяхме да се свържем с нея. Не вдига телефона или затваря.
Със съпруга решихме да идем на място във 2-ра градска и да я търсим.
Намерихме я в кабинета и на първия етаж. Казахме, че сме без уговорка, защото не сме могли да се свържем с нея. Прие ни с малко нежелание, но по-важно е, че не ни отказа.
Прегледа ме и каза да не се притесняваме.
И двата бъбрека на бебчо са здрави, без изменения и със запазен паренхим. Няма мегауретри.
Десният бъбрек е с пиелонефрит, а левият е с хидронефроза 1-ва степен.
Каза, че няма нищо страшно. Има 80-90% шанс, след раждане, да се оправят сами бъбреците.
Иска 20 дни след раждане да заведем бебо, за да го прегледа и тогава ще каже как се развиват нещата.
Вие мами, които сте се сблъсквали с подобни проблеми какво мислите? Как ви звучат резултатите?

П.П. др. Лилова в Токуда е в дълъг болничен и никой не знае кога ще се върне.

Извинете ме, май не съм разчела правилно написаното от доц. Буева.
Десният бъбрек е с пиелектазия, а  не с пиелонефрит.

# 38
Pepich, дано всикчкод а е ок с бебето и да няма поражения върху бъбречетата!

Стискам силно палци и ти желая леко раждане!

И аз вчера пак зънях в Токуда и ми казаха същото. Дано да не е нещо сериозно при доцентката, прекрасен човек е!
Аз сигурно ще се консултирам с д-р Русинов, страшно много време мина от пследния ни преглед, ужасно несериозна майка съм  Tired

# 39
red shoe
Благодаря за подкрепата.   Hug
Дано др. Лилова се върне скоро на работа. Незнам какво точно и има, но разбрах, че е здравословен проблем. Не съм имала удоволствието да се срещна с нея, но първо ни изпратиха за консултация в Токуда, като ни я препоръчаха. Чувала съм хубави неща за нея.
След като разбрах, че е в болничен се насочихме към доц. Буева.

# 40
  • София
И аз се усъмних, че неродено бебче ще има пиелонефрит...
Хидронефрозата е малка степен, не се притеснявай, раждай си спокойно  Hug

# 41
да, хидронефрозата е съвсем в граници, до 1 см., което е първа степен само се следят, така че според мен всичко ще е наред с бебето Simple Smile
важното е че паренхима на бъбреците е запазен, другото в повечето случаи се израства.

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 16:09 от StefiZ

# 42
здравейте ! Може ли да ми кажете къде се намира във Варна частният кабинет на д-р Близнакова и знаете ли кога са и прегледите ? Благодаря на всички предварително . Simple Smile

# 43
Благодаря ви момичета.    bouquet
Ние също много се надяваме след раждането всичко да отшуми.
 Hug

# 44
Здравейте,
до момента не съм писала в тази тема, въпреки че доста сериозно я изчитам периодично. Но сега мисля, че това, което имам да кажа може да е от полза на други семейства, които се сблъскват с проблема хидронефроза.
Синът ми е на 3 години и е с пренатално установена едностранна (в ляво) хидронефроза. От самото раждане е следен от детски нефролог - като в началото бяхме при доц. Лилова, а след това започнахме да се следим при доц. Буева. Това което тя описваше на всеки преглед беше - хидронефроза I степен, ПЗР - 11 мм, без хидрокаликоза, със запазен паренхим (9 мм). Всеки път ни убеждаваше, че няма нужда от никаква образна диагностика, тъй като няма как при запазен паренхим бъбрекът да не функционира. Казваше ни, че няма нужда да пускаме дори стерилни урини, освен ако не вдигне температура. Въпреки това, ние си пускахме периодично и за щастие всеки път излизаха чисти.
Заживяхме с илюзията, че ще сме от щастливците, на които операцията ще се размине. До момента, в който детето не започна да прави кризи, които по всичко приличаха на бъбречни. С много силна болка в корема и кръста и с повръщане. От лятото до момента  има 4 такива.
По повод една такава криза отидохме в Пирогов. Там след преглед при д-р Момчилов, направихме ехография при д-р Тасева. Резултатите бяха шокиращи за нас:„Ляв бъбрек – 8,7/1,1 см. Дилатирана кухинна система с ПЗР на легенчето при пълен пикочен мехур – 2,4 см. След микция размерът се движи от 1,9 до 2,5 см, в зависимост от положението на пациента."
Този преглед беше направен само 5 дни след пореден контролен преглед при Буева, на който тя отново ни успокояваше и ни казваше, че легенчето е 11 мм.  След прегледа в Пирогов отидохме отново при Буева, за да видим дали се касае за рязко нарастване на хидронефрозата. Тя беше категорична - "наблюдавам този бъбрек от 3 години - промяна няма. Хидронефроза I степен 11 мм". По повод на кризите - "не е голяма драма"
Така приключихме окончателно с доц. Буева
По препоръка на д-р Момчилов направихме венозна урография и динамична сцинтиграфия. Резултатите и от двете изследвания показват категоричната необходимост от операция. Имаме насрочена дата за постъпване в Пирогов на 14.1.2014. Междувременно ще се опитаме да направим консултация в една клиника в Хайделберг и да проверим възможността операцията да се направи там.
Съжалявам за дългия пост. Искам да изостря вниманието на родителите, които сега поемат по този път - да не се предоверяват на преценката само на един лекар, пък било то и национален консултант. Надявам се, цената, която ние и най-вече детето ни ще плати за тази наша грешка, да не е много висока.

Последна редакция: сб, 07 дек 2013, 08:47 от galpeta

Общи условия

Активация на акаунт