Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 192 786
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 330
Не знам, защо в Бг лекарите не уважават сциентиграфията, а тя е много по-точно изследване от останалите. В чужбина венозната урография отдавна се смята за отживелица. Както и да е.
Може да направите сциентиграфия с направление, може и без. Във втория случай цената е двойна. Не ви трябва насока от лекар, нищо, просто си запазвате час в Александровска болница , примерно, когато има изотоп, осигурявате анестезиолог и правите изслседването.....Преди 4г. мисля цената беше 120-130лв без направление, сега си нямам на идея колко е.

# 331
Здравейте, извинявам се ако съм объркала темата. Искам само да ви кажа, че подарявам 3 сиропа пиелосептил (за деца с хидронефроза) не са отворени, внос от Турция тъй като в Бг ги няма. Ние вече сме на други лекарства и тези ми останаха. Ако някой ги иска нека ме потърси. Имам и 2 лентички капсули по 25 милиграма от същото лекарство. Ако има заинтересовани нека ми звъннат по тел защото нямам постоянен нет. 0895 000 128 Краси
Подчертавам че се ПОДАРЯВАТ! Ще се радвам да помогна на някой в нужда!

# 332
Здравейте, дъщеря ми е планирана за операция в Детска урология в Пирогов след 2 седмици.
Казаха ми, че има 2 варианта - или да стоим там 4 дена или да седим 1 и после да идем на 4.
Не ми казаха причини, което ме кара да си мисля неприятни неща за условията там...
Дали има някой който може да помогне с информация за битовите условия, плащания и т.н.
Другото което ме притеснява - дали това дълго пътуване ще е удобно за детето (току-що оперирано от стеноза на уретрата и с катетър), все пак трябва да седи на столчето за кола 2 часа.
И последното - в листа за неща за болницата пише престилка - какво ще е това нещо и за кой ще е?

# 333
  • София
Аз бих останала 4-ри дена, щом те притеснява пътуването, а и катетъра си е катетър. Условията са лоши, но се преживяват (ние бяхме 1 месец).
Престилката е за теб, защото идеята е да е "чисто", предимно се слага на визитации. Може да си купиш и за еднократна употреба.
Успех и пиши после как е минало - при кой лекар и т.н.

# 334
Благодаря за бързия отговор hmhm !   bouquet
Ще пиша задължително как е минало.
А за доплащания - за придружител или други, за да знам колко пари горе-долу да нося (аз и картата ще си взема за всеки случай). Майките къде спят - в леглото на детето ли?

# 335
Здравей. Операцията за която ти говориш се води лека, и по принцип не е наложително да се стои в болница. В Токуда битовите условия са добри и пак ти предлагат да си седите у дома с катетъра и да дойдете да го махнат на 4-5 ден. Така, че това не се обославя от условията в болницата, а от факта , че операцията е сравнително лека, и спокойно може да си седите у дома с детето. Ако ти пожелаеш предполагам , че може и да останете 4 дена в отделението. Заплаща се за престоя на майката, аз съм била в детската хирургия беше по 1о лв. на вечер. Има и избор на екип, ако вие желаете такъв разбира се.

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 21:45 от marychery

# 336
По 15 лв за придружител пЛащах аз. Ако сте от далече по- добре остани 4 дни, че не дай си боже температура вдигне нещо трябва да се връщате. Условията са поносими, ..в големите стаи е некомфортно ако са повече деца. Успех Peace

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 14:36 от Moren

# 337
Благодаря момичета   bouquet

# 338
Здравейте, дъщеря ми е планирана за операция в Детска урология в Пирогов след 2 седмици.
Казаха ми, че има 2 варианта - или да стоим там 4 дена или да седим 1 и после да идем на 4.
Не ми казаха причини, което ме кара да си мисля неприятни неща за условията там...
Дали има някой който може да помогне с информация за битовите условия, плащания и т.н.
Другото което ме притеснява - дали това дълго пътуване ще е удобно за детето (току-що оперирано от стеноза на уретрата и с катетър), все пак трябва да седи на столчето за кола 2 часа.
И последното - в листа за неща за болницата пише престилка - какво ще е това нещо и за кой ще е?

И.ние.имаме.дата.за.началото.на.август.и.картон.за.планов.прием.от.Момчилов.със.същия.този.списък Cry

# 339
Здравейте!

Дъщеря ми е на 1г с ВУР рефлукс двустранно със съпътстващи хидронефроза и мегауретери. Оперирана беше преди 1 мес. от една страна , а другата е със стенд, който ще бъде премахнат след един месец.   В момента сме отново с бактерия.   

Моля, някой който е преминал операция да сподели дали са имали бактерии / макар и след операция/   какво поддържащо антибиотично лечение са имали след операцията..

Благодаря!

Последна редакция: чт, 07 авг 2014, 15:32 от Macao

# 340
  • Варна
Здравейте! При контролен преглед при нефролог на 7м. възраст установиха, че синът ми има задръжка на урина в единия бъбрек (по-скоро извън него). Оттогава, вече 7м. го следим постоянно, през един-два месеца сме при нефролога, няма промяна в размера на задръжката, дори последният път каза че била намаляла малко, но може да било защото е обезводнен. Досега не е правил някакви уроинфекции, урината му няколко пъти е изследвана и е била относително чиста (2-3 левкоцита, ед.кристали). Два пъти обаче се случи да вдигне температура, при което веднага тичаме при нефролога след като ЛЛ е казала че няма проблеми по УНГ, и той ни изписва веднага антибиотик, като първия път лежахме в инфекциозно заради тежка диария (не се установи да има уроинфекция), а втория път след потретени изследвания кръв и урина - чисти, три дни разтакаване по лекари и лаборатории, се оказа че растат два зъба и венецът му стана на рана. Та това сериозно ме накара да се замисля върху компетентността на нашия нефролог (уж препоръчван в града) и сега ще търся някой за трето мнение Sad
Въпросът ми към вас е, при поставена диагноза хидронефроза 1ст. със съмнения за екстр.легенче (легенче, което било извън бъбрека и можело да е просто аномалия, която да не създава проблеми), поставена само на база на ехографски преглед, какви други изследвания е добре да бъдат направени и при положение, че детето за щастие не прави някакви инфекции в тази област и има шанс да го израсте, добре ли е да се предприема каквото и да било (освен търсене на повторно мнение от нефролог, иначе проблемът беше забелязан при още два прегледа на ехограф от различни лекари, но не нефролози).
Извинявам се за дългия и малко хаотичен пост, но просто от вчера ми е някакъв ужас в главата Sad

# 341
Мила, хидронефрозата ви е в лека степен и имате реалният шан да я израстне детето. Хубаво е да се консултирате с още един детски нефролог. Кави допълнителни изследвания са необходими, ще ви назначи нефролога, при нужда. Аз мога да ти изброя един куп, които във вашият случай да са напълно ненужни. Успех, не се тревожи излишно. Ккакто и досега следи си детето, пускайте периодично стерилна урина, за да сте сигурни ,ч е няма бактериална инфекция.

# 342
Би ли казала името на докторката ви? Може и на ли4ни.

# 343
Стерилната урина(урокултура) е по-важна в случая. Peace

# 344
  • Варна
Marychery благодаря ти за лекото успокоение. Основната ми чуденка беше наистина дали има смисъл да се правят сега цветна снимка и/или сцинтиграфия или при положение, че няма проблеми към момента е безсмислено да се товари детенце и с това.
Препоръчват ми да направя консулт със специалист в София (препоръчаха ми доц.Стела Кюркчиева, която обаче май е уролог, а не нефролог), само че не мога да преценя дали има смисъл да предприемаме това пътуване с малчо, ако не е наложително - едно че е свързано с разходи, второ че той и на кратки пътувания много недоволства, а пък шест часа в колата не знам как ще ги издържи. Съвсем друго ще е положението, ако такава консултация непременно се налага, тогава изобщо няма да се замисля, ако трябва и десет пъти по-голямо разстояние да се измине.
Задължително ще направим консултация с още един нефролог тук във Варна. Стерилна урина досега като сме изследвали е чиста, пишка редовно и без проблеми малчо, през деня вече без памперс.
Ще се надявам само в рамките на следващата година да го израсте  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт