Бебе с вродена хидронефроза

• 16 823
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,има ли мами ,при които се е случило това-диагностика на хидронефроза на бъбреците на бебето в 31 гестационна седмица?И двата бъбърека са засегнати,но в по -тежко състояние е десният.Докторът иска да извадим бебето 4 седмици преди термин със секцио.Причината според него е неотваряне на клапите към уретера.
Моля споделете как е протекло при вас ,след раждането какви са стъпките?

# 1
  • София
Здравей,
Съжалявам, че преживяваш това. Моето детенц беше по същия начин - хидронефроза 5-та степен на десен бъбрек. Аз също се подготвах за ранно раждане, но в последствие се реши да се наблюдава бъбрека и понеже хидронефрозата не прогресира, изчаках термина. След раждането се свързахме с лекар от детска урология към Пирогов и в последствие оперираха.
Ето темата където има много контакти и други мами може да изкажат мнение:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748337.0;topicrefid=19
Успех

# 2
  • София
Отговарям от научна гледна точка.

Първо - ако плодът наистина е с изразена хидронефоза, в развитите страни се правят интраутробни манипулации (примерно - транскутанен дренаж), за да се намали обемът на течността и да се спре увреждането на бъбрека.
Второ - може да се осъществи по-ранно родоразрешение, за да се направи спешно такова дрениране на пикочните пътища.
Трето - при нормално раждане и добро общо състояние на детето, трябва да потърсите съвет от детските уролози на "Пирогов", които единствено владеят тази патология.

Впрочем съветвам Ви още сега да потърсите д-р Момчилов или д-р Пеев за да обсъдите с тях настоящето състояние. По тези проблеми потърсете също и доайенът на детската урология в България - доц.Кюркчиева, която дава консултации в ТОКУДА.

При всички случаи пожелавам късмет на Вас и бебето  Hug

# 3
Д-р Оги,Благодаря за отговора, тази ситуация ми дойде изненадващо и незнам какво по-точно да направя и кого по-напред да потърся,особено че предстоят празници,а на 11.01.2015 влизам в 9 месец.Дясното легенче е с д=1,98см,а лявото 1,23см.Според Аг причината е неотваряне на клапите между легенчето и уретерите.Според него трябва да се направио секцио 4 седмици по-рано,защото бебето страдало.Въпросът ми е в какво се изразява страданието вътреутробно и естествено раждане възможно ли е в такава ситуация?

# 4
  • София
Не Ви съветвам да изпадате в паника. Изненадвам се, че колегите които са поставили пренаталната ехографска диагностика, не са Ви насочили към детски уролог. Аз не съм много запознат са тази патология. Елате в сряда на обед при доцент Кюркчиева в Детския център на "Токуда", кажете че аз Ви пращам. Консултацията се заплаща. Или потърсете д-р Момчилов или д-р Пеев в "Пирогов".

# 5
малко късно се включвам но оето момче има същия проблем и търся решение за подопряване на бъдещата прогноза. Момчето е на 8м и е пациент да д-р Буева. Има вродена хидронефроза на левия бъбрек и за сега не е имал отражение върху здравето на бебето - температура, инфекции и тнт. За сега не се налага операция. Притеснява ме тенденцията този бъбрек да не се развие и да не разшири функциата си в процеса на израстване ( до сега вярвах че ще израстне и хидронефрозната част ще намалее). При вчерашната консултация, Буева ми обясни че най-вероятно този бъбрек ще се развива по бавно и няма да функционира добре.
Предвид положението, май ми остава възможността да търся алтернативи и допълващи лечения - билки, процедури или друго подобно. Целта е в процеса на израстване да постигнем възможно най-доброто развитие на тъканта и до колкото може да се подобри качеството на функцията. В момента е 70% десен / 30% ляв бъбрек.
Моля за съвет към кого да се обърна за съвет/ рецепти/ билки.

# 6
  • София
Това е темата, в която си споделяме родителите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=748337.0;topicrefid=19

# 7
Gari, незнам какво да кажа,ние чакаме,каза ни д аотидем ноември и ще звъня за час.Когато ги гледа бяха еднакви бъбреците по форма и големина,паренхим.За нея нямаше притеснение.Лекувам бебето при класически хомеопат и има значително подобрение от начало досега.Освен това правя нещо малко необичайно,лежахме с бебето в една дървена пирамида,много изчетох и подобрява равновесието в организма.Сега си построихме и в нашия двор,за да може да стоим вътре.

# 8
listopad, благодаря за идеите - бихте ли споделили кой е хомеопата? някакви координати?  в кои град е?

Общи условия

Активация на акаунт