Проблеми с бъбреците, пикочните пътища и пикочен мехур - 25

• 190 718
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, за съжаление май вървим към операция. С таткото сме объркани и незнаем с кой лекар да се захванем и най-вече на кого да се доверим.
След като приключим антибиотика, ще направим в Токуда венозна урография или ЯМР / тук отново сме в голяма чуденка, кое от двете/ и след това незнам накъде.
До колкото разбрах операции се правят тук в Токуда- д-р Такова и доц. Кюркчиева / където сме в момента/ и в Пирогов- Момчилов, Пандарев и др.
Moren, може ли малко повече инфо за операцията? Момчилов ли я прави? Доволни ли сте? Трудно и мъчително ли е възстановяването след операцията, а и този дълъг престой? Болезноно ли е много- дават ли болкоуспокояващи на малките? Много се нашашках и незнам какво да те питам по-конкретно.
F4, за Токуда - венозната урография е без пълна упойка, а ЯМР с пълна. Незная колко и дали се налага хоспитализация. Като разбера ще пиша.
В Пирогов беше нашата операция при д-р Момчилов. Вие сте на почти същата възраст на която беше и малката и това доста улеснява престоя. При по- големите дечица беше ужас- не искат да лежат, не пазят торбичките, системите… Включваш на автопилот 20-на дни и това е- малчо ще се справи. Самата операция е дълга – около 3 часа, които ми се видяха 300, гледката на детенце в първия момент е стресираща… аз съм много благодарна на 2 майчета минали през операция, които предната вечер ми  разказаха минута по- минута какво ме очаква и мога да кажа, че това много ми помогна да реагирам адекватно следващите седмици и да съм що годе спокойна..така и детенце беше по- спокойно. 5 дни се стои в реанимация, след това те местят в стая. В пирогов има боксове- малки са, но са самостоятелни и е много по спокойно- майките си носят походни легла. На малката известно време давах вечер панадол до е по- спокойна, тя на третия ден вече беше кукуряк..на петия я вдигнах вече и седнала.20 дни пазиш, като очите си трите торбички които са извадени от бъбрека да не ги дръпне или да не се заплетат.  От д-р Момчилов аз лично съм доволна- внимателен е, не обича хленчещи и всезнаещи майки))). И още нещо – малката така ми вдигна температура няколко дни преди да ни приемат, като ни приеха резултати и бяха много лоши  особенно на урината. Педиатрите казаха- не е за операция сигурно се разболява, Момчилов каза нищо и няма трябва да се оправи бъбрека веднага, на мен ми казаха ти си майката- ти решавай- кошмар. Така или иначе позволих да я вземат за операция, след операцията се оказа, че урината задържана в бъбрека е била мътна,мътна.. Д-ра каза добре че не се върна, след седмица щяхме гной да вадим..Стискайте зъби и направете каквото трябва-  стреса е за родителите. Друго не се сещам в момента…нещо ако те интересува още- насреща съм.)))

# 166
Момичета, изберете един доктор и то опериращ и той да ви каже кое, как и кога да правите. Д-р Буева примерно е добър детски нефролог..но тя не оперира- направихме всички наблюдения, изследвания- на студенти даже ни показва..докато за последно мнение ме прати при Момчилов, защото не била сигурни дали сме за операция все още newsm78- той пък като видя изследванията само каза влизате друг вариант няма и това е...От там нататък всеки опериращ доктор си знае какви изследвания са му необходими предварително и къде да се направят.

# 167
Момичета, изберете един доктор и то опериращ и той да ви каже кое, как и кога да правите. Д-р Буева примерно е добър детски нефролог..но тя не оперира- направихме всички наблюдения, изследвания- на студенти даже ни показва..докато за последно мнение ме прати при Момчилов, защото не била сигурни дали сме за операция все още newsm78- той пък като видя изследванията само каза влизате друг вариант няма и това е...От там нататък всеки опериращ доктор си знае какви изследвания са му необходими предварително и къде да се направят.
Peaceи аз мисля, че трябва да се насочите към един лекар на който да се доверите и ако се наложи да действате. Всичко се преодолява, важното е детенцето да се оправи. Действително при по-малките бебета, нещата минават по леко, защото още са мънички и не разбират.

# 168
И моят съвет е освен с нефролог да се консултирате и с уролог. Ние след като направихме първата сцинтиграфия се консултирахме с д-р Момчилов и той също каза, че предвид това, че все пак бъбрека работи към момента не се налага операция, а само да следим детето.

# 169
Здравейте отново,за съжаление все още не мога да намеря отговор на въпросите си и ми е доста притеснено.(особено за това,че няма кой да ми обясни за Цистатина и гл.филтрация)Явно трябва да си запиша час при някой друг нефролог,защото от консултации с четирима не разбрах нищо.Едната казва,че ако е здрав единствения бъбрек би трябвало показателите да са си като за два бъбрека.(кръвните),другата увъртя...и нищо не каза.
Откакто спряхме фуролина следя урината непрекъснато и пускам тест ленти.
Момичета,някой знае ли колко време след като сме спрели фуролина могат да се появят бактериите отново,ако има някакъв друг проблем някъде в отделителната с-ма(рефлукс и др.)?
 Не ми се иска да прибързваме с нищо без да сме наясно има ли нужда,но и не ми се чака дълго. Confused

# 170
Момичета спешно трябва да набавя Piyeloseptyl 25mg/5ml сиропче или Furolin tabl.  Някой има ли в наличност за продажба???????

# 171
Момичета спешно трябва да набавя Piyeloseptyl 25mg/5ml сиропче или Furolin tabl.  Някой има ли в наличност за продажба???????

Аз имам Фуролин няколко опаковки, бях се запасила, но така и не ги използвахме.

# 172
Моите за съжаление са с изтекъл срок, за Фуролин съм сигурна, ще проверя пак Пиелосептил-а, но мисля, че и той.

# 173
  • София / Перник
Здравейте,
Искам да помоля,  ако някой има референтни съйности на изследване на урина при дете да сподели стойностите на калция и креатинин в първа и втора урина след млечно хранене! Малкия е предразположен към камъни/песачинки в бъбреците и д-р Буева поиска такова изследване, но навсякъде намирам стойности за 24часова урина Sad

# 174
Здравейте,
Искам да помоля,  ако някой има референтни съйности на изследване на урина при дете да сподели стойностите на калция и креатинин в първа и втора урина след млечно хранене! Малкия е предразположен към камъни/песачинки в бъбреците и д-р Буева поиска такова изследване, но навсякъде намирам стойности за 24часова урина Sad
В статията има едни таблици, дано ти помогнат
http://maimunka.org/2012/10/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%82 … 0%B0%D1%82%D0%B8/

# 175
Здравейте на всички,
бих искала да споделя информация за др. Момчилов, която може би ще включите в началната страничка. Др. Момчилов, вече преглежда в МЦ, намиращ се ул Царица Елеонора 25.
Ние имаме час за петък и ми се струва, че е след 2 години не след два дни. Моето момиченце е на 2,7 г. на профилактичния преглед при нефролог на 1 годинка се видя, че има уголемено легенче, което каза, че с антибиотик заради намерените бактерии в урината и по-често наблюдение (на 6 месеца) ще се израстне. На втория преглед урината си беше ок и нямаше проблем, а за легенчето каза, че всичко вече е наред. От там нататък се е случвало няколко пъти да я боли като пишка, веднъж посочи бъбреците, че я болят и кръст. Изписа и да пие антибиотик и всичко мина. Основния казус сега е една много странна урина, обикновено сутрин. Мътна, гъста и млечно жълта. Много странна. Сега пак се появи дадох за изследване в лаборатория обикновена урина и с тестове вкъщи, не показва да има проблем. Направо ми се запали главата. Странното е, че не пишка така постоянно, втората урина например е добре. На някой случвало ли му се е?

# 176
Момичета,каква е разликата между микроалбумин(качествено изследване,не 24часова урина) и белтък в урината?

april20 , мътната урина и като я описваш гъста и млечно жълта, и ако е първата сутрешна урина,по-добре пусни едни проби,че не звучи добре.Ако трябва дай и в друга лаборатория проба.

# 177
darkmama, какви проби имаш предвид и какво мислиш, че е?

# 178
darkmama, какви проби имаш предвид и какво мислиш, че е?

Под проба имам предвид урина,може да има бактерии.Даже за по-сигурно пусни стерилна урина,не само обикновена.

# 179
  • София
Основния казус сега е една много странна урина, обикновено сутрин. Мътна, гъста и млечно жълта. Много странна. Сега пак се появи дадох за изследване в лаборатория обикновена урина и с тестове вкъщи, не показва да има проблем. Направо ми се запали главата. Странното е, че не пишка така постоянно, втората урина например е добре. На някой случвало ли му се е?
И при нас е така. Моят става и през нощта (будя го де) и даже нощната урина опалесцира. Първата сутришна и при него е като тази, която описваш. Нефролога и ДжПито казаха, че било нормално. Следя през деня как пишка. Пиши дали си пускала още изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт