ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Момичета възможно ли е на толкова ранен етап да кажат пола на бебето. За миналата бременност не помня кога са ми казали, но определено беше по-късно.

Явно,че е възможно Hands Thumbsup

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=625822.0;all

http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=3&language=13

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 14:20 от vesel4ynka

# 346
  • Варна
Ех,колко хубаво,вече си знаете пола,и аз мислех че е рано,моите приятелки всички чак към 17 седмица има казаха....Но да са живи и здрави,дано и на мен ми кажат,аз съм чак на 30-ти на ФМ  Hug  
Billy_ana Мен кръст ме боли като стоя малко повече права или по дълги разходки ако си правя,но аз имам леко изкривяване и предполагам от това ме боли,неприятно е.С големия корем не ми се мисли.... Confused

# 347
И на мен предният път ми казаха към 17 седмица,но защото младежа винаги заставаше много лошо при прегледите.По-принцип всичко преди 16 седм. са прогнози и има вероятност да се сбърка.

# 348
karlatx, голямо честито!
И аз съм с гръбначно изкривяване и мен често ме понаболява кръста. Една прахосмукачка за 15 мин. и съм готова  Simple Smile
И аз имах запек, но лека полека се нормализирам. Чашата вода сутрин обаче аз я пия от година вече и с нея съм си свикнала по принцип да се настройвам за WC. На мюслито също съм фен от преди и сега просто го усилих, защото нали ни е полезно с разните си фибри. Ям го всеки ден почти (с прясно мляко), при него май ефекта с тоалетната идва след много постоянство в яденето.
Едва ли обаче при всички ще има ефект, то си е до организъм. Няма ли от само себе си да се нормализират нещата след 3 месец (или само така ми се иска Simple Smile

# 349
Пролема с кръста и при мен го има,но и аз си имам изкривяване и си ме болеше и преди ,като походя малко повече.Сега пак е от време на време.
Да попитам и тук,на микробиология ми излезна Кандида(която явно не съм излекувала лятото)гинеколога ми предписа вагинални капсули Polygynax.Взех си ги ,но в упътването има пише да не се слагат при бременност и кърмене.
Да му се обаждам ли или той  предполагам е запознат с този факт?А и едва ли съм първата бременна,на която ги предписва.

# 350
  • Варна
katrin77 Ето ти един линк по тази тема,доколкото виждам не е проблем  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180620.0

# 351
Здравейте момичета, не мога да повярвам адски много сте писали тук. Аз мислех че в групичката ни във фейсбук си пишем всички и по чета там, а то и тук доста големи дебати ставали, та ми отне поне час да прочета всичко и наваксам. Направо незнам от къде да започна, днес влизам в 12 г.с ще копирам текста от фейсбука относно ФМ и БХС -

„E момичета, да се похваля и аз, тази сутрин дадох кръв за БХС и направих първата си ранна ФМ. Естествено бяхме много притеснени, но след 1 час и 30 минути ръчкане по корема, 4 пъти лягане и ставане, правих си кратки разходки така и не се обърна това дете към нас. През цялото време ни беше обърнало гръб все едно спеше, мърдаше с ръчички и крака но не и не.. след няколко опита мислехме даже да го отлагаме за друг ден, и то взе че се обърна за секунди само главата, погледна ни и пак ни обърна гръб. Естествено много се смяхме, но лекарката успя да измери каквото и трябваше, май тази носна костица, всичко друга беше прегледала поне по 4-5 пъти докато чакахме. Е така, каза че няма за какво да се притесняваме, даже че и кръвните да не ги мислим, просто те са за потвърждение на думите и. Много съм щастлива и много много спокойна, таткото също, беше му първа среща с малкото бебче, и мисля че много се заинтригува и зарадва и май ще започне да идва по честичко с мен. Simple Smile) За инфо само в 11 г.с. и 4 ден.“

Утре съм на консултация при моята лекарка и ще ми даде изпринтини данните от ФМ, надявам се и някоя снимка, както и резултатие от БХС - тях още не ги знам какви са. Пуснала съм си контролните кръв и урина,които утре ще ги гледа, май са си ок и Toxoplasma IgG - то още не ми е излязло, надявам се до утре наобяд да ми излезе резултата. Радвам се за вас, че някои дори са успяли и пола да видят. Явно ние ще почакаме с това обръщане на гръб - хахахах   

Колкото до дебата ви относно раждането - на мен ще ми е първа бременост, от малка винаги съм изпитвала страх от болката, по принцип имам нисък праг на болка - дори на зъболекар малък кариес правя с упойка - не понасям болката - та съм си казвала винаги че ще родя секцио, признавам си го и не се срамувам и смятам че това не те прави по малко жена или майка - защото както и в двата случая на раждане има рискове и болка. В последствие на бремеността се оказа че с мъжа ми сме с противоположни резус фактора, водят ни рискована бременност, другото което е имам 50 % загуба и на двете уши и някак си имам вътрешен страх да не си изгубя слуха по време на напъните, макар един доктор да ми вика няма да имаш проблем, друг ми вика много  тънки стена на тъпанчето съм имала - по добре секцио. Така че имам доста причини засега с които съм се ориентирала към секцио, макар че и там имам доста страхове. Колкото до привържаниците на нормалнато не спорете и не обвинявайте тези които са раждали секцио, защото никой не знае какво ни е писано, може като наближи да ви изкочат предпоставки за секцио и колкото да сте против в крайна сметка така да родите. Да се радваме на бременността и да се молим живи и здрави да се родят - това  е най важното.

Колкото до мен, леко ми пораства и на мен корема, кг - са ми същите от преди да забременея - 78 кг при ръст 173 см - малко съм пълничка надявам се да не кача много кг, но каквото ни е писано, все още много апетит нямам, но гледам да ям все пак нормално, обичайните тъпи болки и придърпвания ниско долу, все още съм на утрогестан и мисля че утре ще ми изпишат изследвания да проверим дали изграждам антитела против бебчо заради кръвната ни несъвместтимост. Моята сестра и сестрата на мъжа ми вече знаят, както и на двама ни родителите, тази събота която мина казахме и на повечето приятели при една среща, утре ще взема медицинска бележка и в сряда тази седмица сигурно ще кажа първо на шефа си и после на колегите си в работата, само моя дядо не знае, но решихме на коледа лично да му кажем като се видим.
Оставям ви засега, хубав ден и до скоро.

# 352
Здравейте и от мен, не съм писала скоро, но ви чета редовно.

В сряда съм на лекар и нямам търпение да видим бебока отново Simple Smile

Относно БХС - аз реших да не го правя, защото това не е изследване с реален резултат, а прогноза. Ще си спестя стреса, след като така или иначе не мога да разчитам, че този резултат е читав. Много четох по темата и има мноооого майки с рисков резултат от БХС и накрая здрави бебета и обратното - нисък риск при БХС и после различни аномалии.
За ФМ - не съм още решила, ще се посъветвам с доктора, но това изследване според мен е по-смислено, защото показва реално особеностите на плода и ако има някакви проблеми.

За проблема с кръста - мен напоследък много ме боли ниско долу, сякаш опашната кост и имам като нервни "бодежи" и схващания от въпросната опашка към бедрата. Като ида на лекар ще я питам от какво е това, може би от постоянно заседналото положение, всеки ден на работа по 8-9 часа ...

На karlatx - ЧЕСТИТО! Чудесна новина!  4470

# 353
katrin77 Ето ти един линк по тази тема,доколкото виждам не е проблем  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=180620.0

Багодаря,Саничка.Успокоих се сега като прочетох.Започвам да ги слагам от довечера.Целувки на всички мами и малките бебчета Simple Smile  bouquet

# 354
Добро утро!Да се похваля и аз  Grinning Преди малко се върнах от ФМ и всичко ни е наред.'Перфеткно,едро,спокойно момиченце' -беше заключението на лекарката.

Момиче лелеее браво  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 355
А Вие мами как се справяте с ходенето по малка нужда. Аз се побърквам не е ли прекалено рано да се ходи през 15-20мин- буквално. През нощта ставам много често, а през деня по 100 пъти сигурно.

# 356
Oooo ставам вечер и в съня си почвам да сумтя и да проклинам пикочния си мехур  #Cussing out
Тоалентата хартия ми върви като топъл хляб. Направо изперквам, то не е пишкане, не е чудо...
Обаче явно е нормално, защото една приятелка, която наскоро роди, вчера точно като ми звънна, ме почна с въпроса: Как е, пишкаш ли на поразия вече?

# 357
Какво говориш пълен кошмар, викам си да не ме притиска вече не е ли рано.  newsm78 Кумата ми ми се смееше един път и вика- чакай да влезнеш с 7-8 месец да не говорим за 9-я. Отиваш връщат се и пак отиваш.

# 358
На мен все още не ми се пишка толкова често , а до сега не ми се е пишкало

# 359
...
За проблема с кръста - мен напоследък много ме боли ниско долу, сякаш опашната кост и имам като нервни "бодежи" и схващания от въпросната опашка към бедрата. Като ида на лекар ще я питам от какво е това, може би от постоянно заседналото положение, всеки ден на работа по 8-9 часа ...
Ох, аз съм така от месец и нещо вече. Имам остра болка в опашната област. Ужасно боли и нищо не помага. Изпитвам облекчение само след масаж. Нормална ли е такава болка в толкова ранен етап? Хич не ми се иска да пия обезболяващи, но понякога, особено вечер е ужас.
И аз ставам през нощта до тоалета по малка нужда. Много е досадно, никога не ми се беше случвало. Последните 2 вечери изумително не ми се наложи, но за сметка на това спах много неспокойно.
Болката в гърдите си я имам още от преди да разбера, че съм бременна. Някакви идеи дали някога ще отмине? Много "мрън, мрън" се получи, но понякога наистина се чувствам по-скоро болна, отколкото бременна.

Честито на всички мами с чудесни новини  Peace Нямам търпение и аз да науча пола, но като си знам късмета не в 17та, ами в 40та седмица ще разберем какъв е  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт