ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аз съм на клексан...........бях в началото на фраксипарин,но много се зачервявах и го смених с клексан- сега е добре.

Момичета.......много съм щастлива,днес правих ФМ и хорионбиопсия.Резултатите са супер/макар,че резултатите от хорионбиопсията ще ги взема в сряда/,но рисковете се оказаха минимални....и лекарката каза,че няма как да има изненади при тези ниски показатели за риск.Падна ми огромен камък.Ще си имаме малко прекрасно момиченце.

Много се радвам за теб и за всички останали с добри резултати. И моят БХС е с нисък риск.
Ако не е тайна, кое наложи хорионбиопсия?

Възрастта ми - на 41 години съм и това ми е първа бременност

# 601
Момичета, имам нужда от съвет.
Излезе ми микробиологията, в която се изолират някакви гъбички - мисля, че док ги нарече "единични", защото аз се учудих, че нямам никакви симптоми.
Изписа ми Гиназол, като ме увери, че е безопасен при бременност. В листовката на лекарството обаче пише, че не е проверено при бременност и се препоръчва само ако лекарят прецени, че потенциалният риск за плода е по-малък от потенциалната полза  Crazy
Не знам какво да направя, струва ми се рисковано...

# 602
Gaggi все пак ти го е предписал лекар ,не виждам какво има да те притеснява.На повечето лекарства го има този текст, застраховат се .Специално за Гиназол има и теми във форума и то на по  няколко години, които показват , че се предписва при доста брменелки ,когато е необходимо.
Имай доверие на лекаря си , това е много важно, ако не му се доверяваш , намери друг и бъди спокойна.  Hug

# 603
Момичета, имам нужда от съвет.
Излезе ми микробиологията, в която се изолират някакви гъбички - мисля, че док ги нарече "единични", защото аз се учудих, че нямам никакви симптоми.
Изписа ми Гиназол, като ме увери, че е безопасен при бременност. В листовката на лекарството обаче пише, че не е проверено при бременност и се препоръчва само ако лекарят прецени, че потенциалният риск за плода е по-малък от потенциалната полза  Crazy
Не знам какво да направя, струва ми се рисковано...

Не се притеснявай щом той ти го е изписал,при мен също излезнаха гъбички и ми предписа Poligynax,в листовката пише да не се използват от бременни,но едно момиче тук от темата ми сподели,че е ползвала същия и няма проблеми,и в темата за Poligynax-са пише че е най-пречистен и се изписва основно за гъбички при бременни,няма опасност за бебето.Много майки са го ползвали.
По добре го започни,тъй като гъбичките са по опасни според мен.

# 604
Мами и аз имам течение  Thinking даже се засили откакто съм бременна казах в началото на лекарката тя каза че неможе да го лекуваме сега заради плода е да ама не се понасям вече и цялото лице ми пъпчаса  Tired  Embarassed незнам какво да правя следващия път ще и кажа пак за течението и пъпките пък да видим Naughty

# 605
Мами и аз имам течение  Thinking даже се засили откакто съм бременна казах в началото на лекарката тя каза че неможе да го лекуваме сега заради плода е да ама не се понасям вече и цялото лице ми пъпчаса  Tired  Embarassed незнам какво да правя следващия път ще и кажа пак за течението и пъпките пък да видим Naughty

По принцип по време на бременност течението се увеличава,нормално,така ми каза моя лекар.Ако на микробиология всичко е наред няма за какво да се притесняваш.И на мен все още ми изскача по някоя пъпка,добре че намаляха и са съвсем малки...мажа ги по малко с крем здраве да подгарят.

# 606
Незнам, но като чета момичетата, които са на фракси и други неща и винаги ми става едно такова..защото аз също съм с генетична тромбофилия и ми прекъснаха предишната бременност минал;ата година в 23 седмица поради спряло развитие на плода в България, а до 18 седмица тук уж всичко беше ок. Сега хем обясних какъв ми с елучаят и т.н и т.н. и никакво развитие, чакам си пърият скан чак в 13 седмица и не смея да се зарадвам на бременноста си, защото ме е страх  да не с еповторят нещата. Поне от началото започнах на своя глава да взимам аспирин протект, и незнам как ще изтърпя до първият скан още две седмици, където е твърде вероятно отново д ами кажат, че всичко е наред тукашните ''специалисти". И поле като отида януари при доц.Димтрова и да се изясни картинката

# 607
muniiiii3, а теб защо не са те сложили на фракси? Доколкото имам поглед, в Бг всички жени с тромбофилия са на някакъв антикоагулант.

# 608
Katrin 77 а как мога да дам за изследване на микробиология?? Не знам въобще аз ли трябва да го направя или чрез лекарката ..в смисъл тя да вземе секрет? Както споменах по преди на 27 съм на лекар тъй като си чакам здравните си плащам за всичко но има много хора при нея и се редя с часове а като влезна ме погледне на видеозон но все не ми изяснява всичко все за следващ път и малко се страхувам тъй като всичко на бързо става от вас разбирам за изследвания и всякаква информация..ама ако и в сряда така стане ще си търся друга  Naughty избрах я защото е акушерка и е по добре тъй като може тя да води раждането живи и здрави ако не бива друга ще търся..

# 609
muniiiii3, а теб защо не са те сложили на фракси? Доколкото имам поглед, в Бг всички жени с тромбофилия са на някакъв антикоагулант.

Незнам, и аз не спирам да си задавам този въпрос и много други. Пуснаха ми някякво изследване уж за тромбофилия още бреди да забременея, поред което абсолютно всичко ми е наред, въпреки че им показах и изследването ми от България, където много ясно пише и какво е препоръчително при следваща бременност. Но тук смятат, че щом нямам болки, кървене или нещо такова, случаят ми не е спешен и не мога да отида на специалист преди 13 седмица.  Което е много жалко!

# 610
На частен специалист няма ли как да се отиде? И тук, ако разчитаме на ЗК..... Какво точно изследване са ти пуснали, да не е Анти Ха?

# 611
  • Пловдив
muniiiii3,при установена тромбофилия, приемането на хепаринов продукт е изключително важен за износването на здраво бебче. Аз имам тромбофилия 4G/4G и от началото на бременността ми съм на инжекции.Генетичката,при която се следя беше категорична относно слагането на хепаринов продукт.Не мисля,че аспирин протект е достатъчен.Защо не се свържеш с лекар,тук в БГ,и да се консултираш по телефона?Предполагам имаш изследването за тромбофилия и би могла да го изпратиш,за да ти назначат адекватна терапия.

# 612
Ами има как да се отиде и на частен специалист, но се чака с месеци. Иначе тук незнам, какво е точно изследването, защото е доста по-рзлично от това, което имам от Бг, но го отдавам на различните лаборатории. Обръщат внимание на анти тромбин, който ми бил в нормите.Но аз тук съм го правила преди да забременея това изследване. Аз също съм  4G/4G. Относно това да се свържа с лекар в България, не съм предприела нищо, защото не мисля, че ще ми обърнат някакво внимание като им кажа случаят и ще искат да се видим лично, за да ми дадат терапия, което си е нормално в интерес на истината

# 613
  • Пловдив
Права си,но мисля,че трябва да опиташ - пишеш,че ще си дойдеш в началото на януари - 40 дни не са малко.Не знам,иска ми се да опиташ - не искам да те тревожа или изнервям излишно,но тромбофилията не е шега работа.

# 614
Katrin 77 а как мога да дам за изследване на микробиология?? Не знам въобще аз ли трябва да го направя или чрез лекарката ..в смисъл тя да вземе секрет? Както споменах по преди на 27 съм на лекар тъй като си чакам здравните си плащам за всичко но има много хора при нея и се редя с часове а като влезна ме погледне на видеозон но все не ми изяснява всичко все за следващ път и малко се страхувам тъй като всичко на бързо става от вас разбирам за изследвания и всякаква информация..ама ако и в сряда така стане ще си търся друга  Naughty избрах я защото е акушерка и е по добре тъй като може тя да води раждането живи и здрави ако не бива друга ще търся..

Когато си се записала за ЖК,по ЗК би трябвало да ти пусне задължителните изследвания.ПКК,урина,васерман,микробиология и цитонамазка.Аз цитонамазка отказах тъй като не исках да ме бърка с спекулума,а и я правих 2м.преди да забременея.Микробиология се взима секрет от стените на вагината,без да те бърка и се дава за изследване.При мен още лятото излезнаха тези гъбички,лекувах ги и вътрешно и локално,но явно нищо не съм оправила.И най-лошото сега и мъжа ми ги е лепнал.
Попитай твоята лекарка дали не може да ти пусне микробиология,то и сега може да се направи.Ако не може по ЗК,не е скъпо ако си го платиш.
А ти вече направи ли БХС?

Общи условия

Активация на акаунт