ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, ако на някой ще му е от полза освободих час при доц. Димитрова във Фемина на 27.11. Сигурно още не е зает.
Може ли да споделиш защо се отказа,ако не е тайна де Wink Че и аз мисля да ходя там на ФМ и БХС.. newsm78
Не съм се отказала, просто се наложи да си сменя часа.

# 661
*mama*na*viki*  щом лекарят ти казва ,че няма повод за притеснение успокой се !  Hug
По -скоро се замислих ,че май не бива да лепиш тапети ,все пак да не вдишвааш лепилото Thinking
да така е ,но уж се опитах да помагам Sad

# 662
Здравейте,момичета,отдавна не съм писала-в петък бях ба меренията за БХС-нухална транслуценция-1,3мм,носна костица-1мм и разни други мерки,които не запомних,взеха ми кръв,резултатите са супер.За колко време излиза БХС да ви питам?

# 663

... вече съм в преклонна   Stuck Out Tongue Winking Eye възраст за бременеене - 39г, а бебчо ще го родя на навършени 40 4470

Хайде сега, преклонна възраст. Laughing Според мен е прекрасна възраст, просто ще те следят по-изкъсо за всичко.  Wink
Добре дошла! Лека и безпроблемна бременност от мен!  Hug

*mama*na*viki*,
нищо не е станало, но по-добре да се въздържаш от подобни мероприятия в бъдеще.  Peace

# 664
Добре дошла Miss Blondy ! Важното е,че искаш дете,а възрастта в случая не мисля ,че е проблем.Не си престаряла  Wink

# 665
Привет! Включвам се, за да ви споделя,  че току що получих отговор от проф. Кременски, каза ми да бъда спокойна и д ане сепритеснявам. В изследването, което са ми направили тук бил изследван белтък, който води или не води до тромбофилия и че щом резултата е ок, значи няма място з апритеснение. Ето малка част от това, коеот ми е написал
В текста ще видите, че изследването за тромбофилии (предразположение към тромбози) и профилактиката с аспирин и хепарин при бременни са твърде противоречиви. Ще видите, че сравнително често срещания генен вариант (4G/4G) дори не е включен в панела от изследвания.
Нещо повече, в актуализираните препоръки и стандарти за 2012 г. изследване на гени за тромбофилии се препоръчва само в случаите когато бременната или преки роднини (майка, баща, брат, сестра) са прекарали тромбози (тромбофлебити).
Вярно е, че у нас продължава често да се прилагат профилактично ниски дози аспирин, самостоятелно или в комбинация с хепарин, дори и в случаите, когато не са изследвани генните варианти, водещи до предразположение към тромбози. Едва ли някои може да докаже ползата от този подход, освен, че бременните се успокояват, че са "направили всичко" или допълнително се обезпокоява (вашия случай), че имат "неблагоприятен" генен вариан
.
И други неща също ми е написал, и сякаш малко се поуспокоих, благодаря на момичетата, които настояваха да се свържа задочно с лекар в БГ. А Кременки е невероятен, направо съм очарована и  не знам, не мога д аопиша с думи, колко отзивчив човек не е за вярване....

# 666
muniiiii3,
и за миг не съм се съмнявала, че ще получиш отговор. Проф. Кременски, освен изключителен професионалист, е прекрасен човек, пример за всички в гилдията. Радвам се, че вече си по-спокойна. Безпроблемна бременност от тук насетне.  Hug

# 667
  • Пловдив
muniiiii3,радвам се,че сега вече си спокойна и ще ти е по-леко Simple Smile

На новата мама,miss Blondy,добре дошла от мама на твоята възраст.С повече следене и пазене всичко ще е наред и ти желая от все сърце безпроблемна и спокойна бременност Simple Smile

# 668
Будна съм от 01:45 и ми иде да се #2gunfire

# 669
  • София
Дубрутруууууу
Love your Smile много мило си съобщила на таткото Heart Eyes аз първия път се старах, втория също, но той забеляза месеци по късно, а новината я разбра от усмивката ми. третия за съжаление я разбра от ужасно разсеяния ми и притеснен вид Sad погледна ме и без въобще да е имало повод ме попита: ''какво ти е? да не си бременна?'' ooooh!
поздравления за всички с хубави новини Peace Hug  bouquet
това с кръвната група не го знам Thinking аз съм 0+, мъжчето също, но нямам спомен някога да са ме питали за неговата Rolling Eyes
nolita06 Добре дошла  bouquet
Mometo* Дай Боже всичко да е наред в изследванията те дупките ще зараснат и ще се забравят Praynig Hug Praynig
vesel4ynka силно стиснати палци за хубави новини от снаха ти Praynig Praynig Praynig не съм споделяла тук но съм безкрайно щастлива моят батко и снахата правеха опити за бебе няколко години и тъкмо си подготвяха документите за инвитро и взе че се случи Чудото Heart Eyes и сега живот и здраве ще си имам племениче точно месец след нас Party Party Party Party Party
*mama*na*viki* най - важното е да си спокойна, така ч ако мнението на доктора ти не ти дава спокойствие, отиди на преглед за да видиш, че всичко с бебето е наред Peace Praynig Hug
nelkata88 Hug
при нас е спирал тока и часовника се е нулирал - събудих се и гледам светло Crazy как го видях минах през банята - оправих се, взех си мандарините и се надявах да имам време да си закуся на тихалък ... пускам компютъра 4.15 Crazy Joy  ooooh! е вече няма сън Rolling Eyes
желая Ви усмихнат и спокоен ден  bouquet

# 670
Здравейте момичета!
Сега пиша за да ви помоля за услуга-детенцето на най-добрата ми приятелка има тумор!Моля споделете този линк
http://www.gofundme.com/5fh3fk
където можете например фб и др социални мрежи за да може колкото се може да съберем средства за лечение!
Благодаря ви предварително!!!

# 671
Искам да попитам как си правите тези лентички за бременност да се виждат на профилът ви? Simple Smile

# 672
Ето тук има подробно описание за слагането на лентичка:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0

# 673
Добро утро и от мен! Аз нали уикендите не влизам и сега докато изчета всичкооо... какви сладкодумни мами само  Hug

Значи за говоренето на бебето, аз доколкото знам сега не чува, чак от около 20 г.с. и не виждам много смисъл да му говоря, а и да си призная, трудно измислям какво да му кажа хехе  Embarassed но като се сетя от време на време нещо и му казвам, примерно че ще има черна коса като баща си и сини очи като мен, и му казвам да не му се прияждат неща, които не обичам, и общо взето с това се изчерпват думите ми  Laughing

nelkata88 аз снощи легнах в 1 и се събудих в 5.30 и до 7.30 се въртях, направо ужасно  Tired

Днес ще ходя най-после да се запиша за ЖК по ЗК. Най-накрая открих лекар, който иска да ме води чисто формално на документи и за майчинство и е наясно, че ходя на частно при друг без да се обижда. Та въпреки, че на 19ти бях за БХС, ако сега този предложи да ме гледа пак, няма как да откажа пак да видя бебето хехе Simple Smile Така искам вече да го усещам как мърда, за да ми дава знаци, че е там, защото сега на моменти, особено откакто не ми става лошо и не ме боли глава, направо се чудя дали съм бременна, то освен корема нищо друго не ме навява на тази мисъл Simple Smile

А да кажа, започнах с Биозин мама, изпила съм вече 3 хапчета, но не наблюдавам положителните ефекти към запека, както се бяха похвалили тук няколко мами. Отново си ходя през ден и ме измъчват газове, но се надявам положението да се подобри като продължа с приема. И без това ми трябва имуностимулант с този херпес дето ми изби, а и предвид зимния сезон.

Хубав ден на всички желая! Simple Smile  Hug

# 674
ДобрЮтрУ, дами!  smile3531

Hope, червенокоса вещица щастлива, kety_2006, благодаря ви за милото посрещане! Hug Това за преклонната възраст го казах разбира се с лека авто-ирония Mr. Green ... Ако имам някакви тревоги, те са свързани по-скоро с това, че с дъщеря ми /за която споменах, че скоро ще навърши 16г./ раждането беше тежко, намесиха форцепс и в крайна сметка, без да мога да твърдя със 100%-ва категоричност дали в следствие на това, но детето ми на 2 годишна възраст отключи аутизъм. Всичките години досега съм била отдадена на нея.., но така и копнежът ми да се порадвам на здраво детенце не изчезна... С цялото си същество се надявам тази бременост да протече нормално и всичко накрая да е наред /раждането ще е секцио - това и самият гинеколог, към когото се насочих, ми го потвърди, че ненужни рискове няма да поемаме/ и да се роди хубаво здраво бебенце Praynig

Апропо да попитам, че някъде напред бяп чела постинг, в който се говереше за скрининг и БХС като за две различни неща Rolling Eyes ...Аз доколкото съм раждала за последно в миналия век /да не кажа, че и в миналото хилядолетие smile3560 /, когато технологиите бяха доста назад, та може да съм поизостанала откъм осведоменост. Напоследък доста чета и се опитвам да се информирам, но това, което съм разбрала до момента е, че в 12г.с. се прави троен тест /вкл. Даун/, който всъщност е БХС и заедно с него се препоръчва ФМ. После нова и по-подробна ФМ се извършва към 18-20г.с. и евентуално амниоцентеза, която не препоръчват особено /освен при установени с предхоните изследвания рискове/ заради риска от спонтанен аборт. Ако имам някакви пропуски или неточности в разбирането, моля да ми внесете яснота! Blush

nelkata88, много кураж на приятелката ти! Praynig

На всички пожелавам хубав ден!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт