Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за бременност след ин-витро и какви са стандартните лекарства?
Какви са препоръките за сексуална активност по време на бременност?
Какви са препоръките за ранна бременност и какви са стандартните изследвания, както и какви изследвания се препоръчват по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за бременност след ин-витро и какви са стандартните лекарства?
При бременност след ин-витро, стандартно се предписват лекарства като но-шпа, които помагат за предотвратяване на естествените контракции на матката и гарантират задържането на ембриона. Важно е да информирате лекаря за тях по време на следващия преглед. Освен това, бременните след ин-витро трябва да бъдат под стриктно медицинско наблюдение с редовни прегледи и проследяване на здравословното състояние.
-
Какви са препоръките за сексуална активност по време на бременност?
По време на бременност сексът е възможен и безопасен, освен ако лекарят не препоръча друго поради медицински причини. Важно е да се избягват грубите движения, които могат да предизвикат кървене. Липсата на желание за секс е обичайна и не трябва да предизвиква притеснение. Важно е да се комуникира с партньора за тези промени и да се намери баланс, който удовлетворява и двамата. При жени без усложнения сексуалната активност не е противопоказана по време на бременност, но трябва да се подхожда с повишено внимание в сравнение с обичайното. Важно е еякулацията да не попада във влагалището, за да се предотвратят контракции. Винаги обаче е добре да се консултирате с вашия лекар по този въпрос.
-
Какви са препоръките за ранна бременност и какви са стандартните изследвания, както и какви изследвания се препоръчват по време на бременност?
По време на ранна бременност е важно да се извършват редовни прегледи като биохимичен скрининг (БХС), който включва измерване на нухалната транслуценция и други параметри. Освен това, важно е да се следи здравословното състояние на бебето и да се извършват прегледи за откриване на всякакви здравословни отклонения. Изследванията по време на бременност включват различни медицински процедури, като ултразвук, кръвни изследвания, тестове за урина и други специфични тестове. Важно е да следвате всички препоръки на лекар и да провеждате изследвания в определените срокове. При изследвания по време на бременност е важно да следвате указанията на лекаря, да извършвате редовни прегледи и да се консултирате с лекар за всякакви въпроси или притеснения.
-
Какви са препоръките за консултация с лекар по време на бременност?
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?

преди само като погледна мръвки и тичах към офиса
Абее голяма радост. Докторката изчисли, че съм в 11 г.с. и след 2 седмици каза, че можем да направим скрининга, но все още се чудя, ако може някой да ми даде съвет ще съм му благодарна 
иначе алкохол не пия.
водеше някво еротично шоу в хотел помня,че беше
дано всичко е ок. Като цяло нямам оплаквания все едно не съм бременна и мн се радвам но пък за сметка на това съм уморена постоянно по цял ден се прозявам и ям