ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте  Grinning
Отдавна не бях влизала, но сега наваксах и всичко изчетох!
Много се радвам на всички добри новини от прегледите, страхотно, браво!   Hands Clap

Нашето ехо+БХС е на 27-ми чак, а вече нямам търпение и в същото време ми е доста притеснено. Това, което не разбирам е – преди БХС се прави ехография, която е реално Феталната Морфология ли? Или трябва да поискам да бъде ФМ? Каква е всъщност разликата между преглед с ехограф и ФМ, една и съща апаратура ли се ползва, по-подробен ли е прегледа просто? Не разбирам…

А в петък съм на зъболекар, че нещо се обади едното зъбче и се чудя – може ли да си поискам упойка? Винаги правя зъб с упойка, дали сега може?

# 391
  • Варна
Gaggi И аз правих един зъб преди седмица,но не дадох нито снимка да ми правят,нито упойка....

# 392
Gaggi, ФМ се прави с обикновен 2D или с 4D, всъщност 4D-то е за глезотийка. Важно е кой стои зад апарата и измерва, т.е. трябва да е специалист. На обикновения ехографски преглед замерват см/гр. на плода, плацента, води, отговаря ли си на седмиците, по-общи неща, докато на ФМ замерват определени разстояния между костици, гледат по-задълбочено органите. С така снетите параметри от ФМ, после ти вземат кръв и съпоставят нещата и това вече е БХС.

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 11:37 от Amica

# 393
Да допълня - във ФМ е включен и Доплер - т.е. гледа се кръвотокът към бебето, както и на матката, на сърчицето му и на основните органи.

# 394
Да, вярно, добро уточнение! Peace

# 395
TedyKr, аз имам час за ФМ и БХС във Фемина, но ще ползвам здравния фонд Доверие и затова не мога да кажа, колко ще струва, понеже ми се приспада от лимита автоматично. Може да звъннеш направо във Фемина. Предполагам ще е около 70-80 лв, само ФМ е 50.
За Шуслеровите соли , ние също ги приемаме-много съм доволна.Синът ми е 3та градинска група и много добре го предпазват. Подходящи са и за бременни. Моята педиатърка, която се занимава и с хомеопатия ми е дала схема на детето за имунитет: сутрин сол3, обед сол7, вечер сол6. Но нали знаеш, че схемите зависят от детето-физиологично и психично общо състояние. Ще следя темата, ако някой знае повече информация.
Mometo* , Доплера е много важен  Peace
За да са точни резултатите от БХС, е необходимо ФМ да се направи от специалист, а не от кой да е, иначе няма смисъл и може да се стресираш излишно. Това е лично мнение, всеки сам решава. За София специалистите се броят на пръсти.

Хубав Ден!, момичета!

# 396
Значиии, от втора мама чета тук, че след Биозин Мама нямали проблеми със запека, и вече се реших - и аз ще взема от този чудотворен биозин Simple Smile В момента съм на Огестан, имам още 3 таблетки до петък. Огестан съдържа фолиева киселина, а моя доки ми каза да я пия до края на трети месец. Тъй като края на трети месец ми е в други ден, от събота ще си взема този биозин, който чета, че не съдържа фолиева и почвам, та а дано има същия ефект като при вас Simple Smile

# 397
RoseAmber: Ти къде намираш Огестан? Всъщност някой успява ли да открие? Обиколих цяла София и нищо !  #Crazy

# 398
И аз не можах да намеря Огестан никъде, имуноложката ми каза с какво да го заменя, докато го заредят пак по аптеките.

# 399
RoseAmber: Ти къде намираш Огестан? Всъщност някой успява ли да открие? Обиколих цяла София и нищо !  #Crazy

Ами аз и преди бях писала по въпроса. Никъде го нямаше, обиколих 3-4 аптеки, и всички ми викат най-хубавите витамини ама ги нямаме, няма ги в склада, не ги произвеждат, всичко чух. И реших, последен опит една аптека на бул. К. Величков, където преди купувах нещо, което го нямаше никъде, и отидох, питах ги, и те казаха, ако искате за утре можем да ви го доставим, но не можем да ви дадем касова бележка за него. На мен така или иначе не ми трябва касова бележка, на следващия ден си го взех. Това беше преди почти месец, предвид, че ми остават само 3 хапчета от него. Ако искаш мога да ти обясня точно къде е тази аптека?

# 400
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте, искам и аз да се запиша във вашата темичка  - чакаме третото ни бебче през юни Simple Smile
По калкулатора датата е 21 юни, но бебето върви с една седмица по-напред по УЗ.

В момента съм болнични заради ужасното повръщане. Надявам се скоро да отмине Simple Smile

Хубав ден на всички и леко бременеене   bouquet

# 401
  • Варна
Здравейте, мами! Hug Hug Hug

Страхотни новини до тук, все така и занапред да е ...  Praynig Praynig Praynig И моята ФМ ще е чак началото на декември, нямам търпение да дойде, с първата бременност ранна ФМ не съм правила.

При мен засега положението е добре, пу-пу, зацапването спря, доки ме остави само на еднократно утрогестан вечер, и нош-па само при нужда. Лошото обаче е, че от няколко дни ми се появи досаден сърбеж, търпя засега, ама е много неприятно  Thinking Thinking Thinking
Предния път попитах, но никой не отговори, да попитам отново: ТSH ми е 1.03, имам ли повод за притеснение, че не е под 1?
Биозин-мама и на мен ми го предписаха, но много висока ми дойде цената му и така и не го взех  :cry
Шуслеровите соли - аз също ги ползвам за дъщеря ми, и много пъти са ни спасавяли, но винаги по предписание на лекарката ни. Имам и схемата за бременни и родилки, ако някой се интересува да ми пише на лични, че не мога да я кача тук, заради типа файл.

# 402
RoseAmber: Да, да моля те ! Може и на лични, може и тук. Както предпочиташ.  Hug

# 403
RoseAmber: Да, да моля те ! Може и на лични, може и тук. Както предпочиташ.  Hug

Ами ще напиша тук, в случай, че и някой друг има нужда да се възползва. Значи караш по Константин Величков направо посока Сливница, пресичаш Сливница и от ляво ще видиш сладкарница Неделя, малко след нея от същата страна е тази аптека, за съжаление не се сещам как се казва, дали не беше Медея или нещо подобно, тя е денонощна, но да не я объркаш с друга малко по-надолу диагонално от Кауфланд. Тази, която ти трябва е голяма, вътре има и шампоани и такива неща, има стълби и рампа за колички и е с големи витрини. Ако си с кола - правиш обратен и си там. Не знам на кой ще попаднеш, така че ако ти кажат, че го нямат, направо им кажи, че искаш да го поръчаш и не ти трябва касова бележка. Успех и пиши да кажеш дали си успяла  Peace Забавих да добавя, струваше май към 17лв /понеже онлайн ми показваше по-висока цена/.

# 404
TedyKr, аз имам час за ФМ и БХС във Фемина, но ще ползвам здравния фонд Доверие и затова не мога да кажа, колко ще струва, понеже ми се приспада от лимита автоматично. Може да звъннеш направо във Фемина. Предполагам ще е около 70-80 лв, само ФМ е 50.

Аз се записах там за БХМ - цената на преглед УЗ + БХМ е 145лв., аз се записах при Доц. Димитрова.
Занчи може би трябва да се обадя и да кажа, че бих искала да направим и ФМ на същия преглед, мислите ли или се подразбира?

Общи условия

Активация на акаунт