ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Alokazia, съгласна съм с теб за Сарджева. Мъжът ми и е пациент от няколко години, отремонтира го от раз и бих казала, че нея дължим децата си.

Относно зодията: терминът ми е за 11.06. Така че почти е ясно, че ще има Близнак в семейството (освен ако не родя някое много натърпеливо бебе).
За мен (аз съм Дева) това е най-неприятната зодия - непредвидими и непостоянни. Но пък може би това ще е поредното изпитание в живота ми, нали трябва да се усъвършенстваме.

# 511
Ехааа, докато прочета всичко, чак сега успях да се класирам, много сте писали.

Най-напред, _Hope_ и mimi, благодаря за съветите за херпеса, аз го мазах 2 пъти със зовиракс, може би е грешка, но няма да го мажа повече, ще го оставя сам да си мине така. Явно ми е паднала имунната система, от събота почвам биозин мама. И от тук, въпрос към тези, които пият биозин мама, пиете ли и някакви витамини заедно с това, или сте само на този имуностимулант? Всъщност биозин мама съдържа същото, което и обичайния биозин, и затова се чудя дали трябва и допълнително витамини или ще ми дойде в повечко? Аз не ям месо попринцип никакво и все си мисля, че ми трябва нещо за бременни с протеин в него.

songi, за главоболието, съчувствам ти. Аз около 2-3 седмици страдах всеки ден от главоболие този месец, направо се разбих, и нищо не помагаше, така и не знам дали ставаше от паднало кръвно, от глад ли, от какво ли. Понякога като хапна ми минаваше, друг път със ставането сутрин ме болеше главата и до вечерта не спираше, непрестанно, отпред, отзад, много е гадно, знам, но търпях. Никога не ме е боляла толкова много главата. Междудругото, хиляди пъти предпочитам да ми се гади, отколкото да ме боли глава, ако мога да избирам нали. Просто ще трябва да изчакаш и ще мине.

Да ви се похваля, днес влизам в четвърти месец, съответно и във втори триместър йее йеее йееее  newsm44 четох, че с втори триместър рисковете значително спадат  Praynig

А за зодиите да кажа, аз съм телец така че лоша дума да не съм чула за рогатите Wink Бъдещия татко е рак. Бил е много палав като малък, казва майка му  Laughing Брат ми е близнаци, и да ви кажа, аз за по-трудно дете от него не съм чувала. Първо, че е роден по време когато секцио не са правили и са го вадили с форцепс 3 дни! Майка ми разправя, че някои родили и ги изписали, а тя още раждала. Една смяна я приели, втора дошли, първата се върнали и всички викали ти още ли не си родила. Родил се е мораво лилав от напъни, и с разни спукани капиляри, някакъв ужас. После ги изписали и оттам 3 години не спрял да реве. Педиатърката предположила, че спи с отворени очи, защото по 24 часа денонощно е ревал. Едва ли е от зодията де, но аз да си разкажа.

И за да не се отклонявам съвсем от темата, ще кажа, че на мен термина ми го изчислиха за 29.05 още на втори преглед, но си седя в тази тема, защото не ми се мести, а пък и аз на 100% ще раждам секцио /по медицински причини/ и по-вероятно ще родя май месец, защото за секцио нали не се чака докрая, и много много се надявам да е телец. Моя рожден ден е на 11.05, и живи и здрави това ще е най ама най-най подаръка на света Simple Smile

Много се отнесох, извинявам се за дъъългото словоизлияние Simple Smile Хубав ден на всички!

# 512
Леле, момичета.. направо ми се доплака. Може би е от хормоните, не знам. От вчера съм се зачела за тази зодия и едно и също навсякъде -че са трудни. И на едни приятели момиченцето е много диво и много се оплакват, дори ги удря. Май съм много чувствителна тези дни:(((

# 513
RoseAmber как смяташ г.с.. Ние с теб вървим заедно, но по мой сметки в 4-ти месец трябва да влезем след 6 дни. А може и аз нещо да съм се объркала. Третия месец не свършва ли в края на 13 г.с.? newsm78

# 514
И аз като цяло съм наплашена от близнаците. Всеки, който чуе, че ще имам близначе и " ооо горката, знаеш ли какво те чака..."  

RoseAmber малееее... майка ти #Crazy  Три дни раждане #Crazy Три години рев #Crazy Дано сега брат ти да и връща с добро за силите и търпението с които е дала старт на живота му.
Моата майка също е раждала брат ми три дни. Ама той 5,200кг иначе е рак и най-доброто дете. Само ял и спал и досега си е едно добро, принципно и работливо домушарче.  Някой юнки ще намажат с рачета Heart Eyes

# 515
Mary_Angel Ти добре ли си  #Crazy напротив всичко давам за тази зодия. Най добрата е тя. Толкова деви има покрай мен че.....   само може да се радваш  Hug
А аз се моля да нямам рогато нещо във вкъщи... ооо по голяма напаст здраве му кажи... инати не ги интересува никой, каквото си наумят - точка това е. Второ мнение не приемат... а не мерси 4-5 човека има покрай мен телци и овни че  #Cussing out  Да не обидя сега някоя да ме извини  Hug И аз пак казвам това си е до характер на детето и възпитание. И аз съм виждала как малко дете което не е близнаци подлудява техните ама .... ко да кажа ред сълзи ред сополи с извинение  hahaha

# 516
Полудели сте с тези зодии.  Laughing
Mimka_to,
трудно дете е нещо съвсем различно и далеч не отговаря на обичайните лудории и инати на всички подрастващи.  Всъщност, сериозно бих се притеснила, ако имам тихо, кротко и затворено дете. Няма нищо по-хубаво, от здраво, търчащо и вечно бърборещо диване. Хич няма да се оплача.  Wink

vesel4ynka,
не вярвам в зодии, но ако допуснем, че в някаква степен повлияват характера, тогава радвайте се, че няма да са стрелци.  Laughing

RoseAmber,
ето вегетариански източници на протеин.

# 517
somewhere out there ...  Hug ами сега ще ти кажа.

1. Нали един месец през бременността е равен не на един астрономически, а на 4 седмици. 4 седмици по 3 месеца = 12 седмици, при изпълването на 12та и започването на 13та започва и нов месец. Аз вчера изпълних 12та, днес ми е първи ден от 13та.

2. Този линк http://pregnancy.about.com/od/pregnancycalendar/p/week13.htm - първото изречение за 13та седмица е Welcome to the second trimester! Този линк е много полезен, намерих го от първа страница доколкото помня. Проследява седмица по седмица всяка г.с. има снимки от ехографи, снимки на кореми и много много много информация.

3. Попринцип калкулаторите изчисляват на база 28 дневен цикъл. Моя е по-кратък 23-25 и овулацията ми е ранна. Така по калкулатори ми излезе термин 4.06 /на някои 1.06/ но при доки на прегледа ми изчисли 29.05. Аз обаче на линийката долу не съм го променяла, и попринцип си изчислявам нещата на база термин 4.06, за да може ако дойде по-рано бебето /както живи и здрави ще е при мен със секциото/ да има ефекта на Ехаа, мислех, че имам толкова много да чакам, а ето го Wink Но си имам едно наум, че съм малко напред, значи със сигурност съм в 4ти и поради този факт си купих дънки за бременни защото ми писна всеки ден с тия клинове Simple Smile Да не би аз да бъркам нещо??

vesel4ynka, да, много тежко е било, а той също е бил големичък и 11 дни преносен. А отношението на лекарите е било ужасно, и майка оттам е заклеймила Тина Киркова като не добра болница. А дали брат ми й връща с добро... хехе, еми той не живее в БГ от 13 години, какво да ти кажа... зодия близнак Wink

Mimka_to от хормоните е, но не плачи, както и да го погледнеш, не може всички хора на света да се класифицират в 12 знака, това за мен е без значение. Има значение възпитанието най-вече. Сигурна съм, че от всички зодии има палави и ревливи деца.

И последно, предложение за заглавие на новата тема: Щом декември наближи, юнското коремче започва да личи!  примерно  Grinning

_Hope_ мерси за линка, аз повечето неща ги знам и ги консумирам ежедневно, но е полезен, сложих си го на favourites  Hug

# 518
Относно зодиите да споделя че аз съм рак а мъжа ми е дева,за мен е точно това което се отнася за зодията,още повече,че съм двоен рак с асцендент Рак.Цитат: "Асцендент или още изгряващ знак, се нарича зодиакалния знак, който в момента на раждането ви се е намирал на източния хоризонт. Наред със зодията ви и знака на Луната, е един от най-важните фактори във Вашия хороскоп. Асцендентът е свързан с вашата личност, характер, външен вид и избор на професия. Често първите впечатления на хората за вас са свързани с Асцендента ви, а не със Зодията ви."Но той се проявява при повечето след 30 година.
Мъжа ми е Дева-няма по добър,отговорен,разбран човек,не че ми е мъж,но ме гледа много.Не е от най-големите домушари,за разлика от мен,но не се оплаквам.
Да не спамя темата излично с зодии.Вчера си говорих с една приятелка,също зодия Рак и тя на 17.06 роди прекрасно момиченце,казва ми че е много кротко дете(и ме съветва да бъда много спокойна по време на бременността,за да е спокойно и детето след това)Та тя се пошегува като каза-рачетата раждаме близнаци.Само да са живи и здрави.
По късно ще пиша какво е станало  на прегледа за БХС.

Относно в кой месец сме ,и аз се обърках вече,не би ли трябвало в началото на 13г.с да започва 3-ти триместър?

# 519
Е вече тотално се обърках Joy
Аз някъде бях намерила тази таблица:
От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец          
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец          
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец          
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец          
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец           
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец           
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец          
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец           
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец 

и се ръководех по нея. При предишната си бременност следях   датата на термина: сега термина ми е 04.06.2014 т.е. всеки месец на 04-ти влизам в следващ. Ама как го обясних само............. Joy

# 520
Втори триместър и четвърти месец започват с началото на 14-та седмица, а не 13-та. Има още малко време, аз съ с термин 31.05, но имам поне седмица още до новия месец. Аз общо взето с първо число бележа влизането в нов месец.
Rose Amber, според мен влизаш в 4-ти месец другият петък.

# 521
А бе я се стегнете - намерили за какво да се притесняват - зодии..... това да ви е проблемът  Mr. Green Характерът на детето зависи не само от зодия, но и от асцендент, аспектите в наталната карта, стихии и кръстове (чисто зодиакалните неща), да не говорим за гени, възпитание, образование, житейски събития и социална среда.
Да кажа, че горещи душове, вани, киснене на крака в гореща вода са забранени по време на бременност, дори и при настинка, не прибягвайте до тях. Аз също съм с лоши мигренни пристъпи, облекчава ме компрес от нарязан суров картоф на филийки върху челото -спя с него цяла нощ, но иска малко време, за да подейства.
babyd0ll, съжалявам да прочета за този развой, мога да ти пожелая силата, която ще ти се наложи да проявиш сега, да използваш за скоростно възстановяване и вече успешно забременяване, до термин  Hug
И честит Ден на християнското семейство, момичета   bouquet

# 522
somewhere out there ...   е дори по това, което прати каква е логиката първи и втори месец да са с по 4 седмици, а трети месец да е 5 седмици?! Нещо не се връзва. 1,2,3,4 - първи изпълнен, 5,6,7,8 - втори изпълнен, 9,10,11,12,13 - трети изпълнен  Thinking идват с една седмица повече.

Иначе това за всеки месец на 4то число го разбрах, едно време като не са смятали по г.с. а по месеци така са изчислявали.

The same myself е това с другия петък тотално ме обърка. Дори четвърти месец да започва с 14 г.с., пак ми излиза другия четвъртък, не петък. И все пак не виждам логика всеки месец да е 4 седмици, а само трети месец да е 5 седмици. Нали бременността е 9 изпълнени месеца, не астрономически, а по 4 седмици. тоест началото на 10ти месец вече е време. еми 10месеца по 4 седмици ето ти 40 седмици. И както казах вървя една седмица по-напред от линийката ми, така че сега съм все едно 13 и един ден, което си е 14 Simple Smile

Абе както и да е, аз си знам, че съм в четвърти месец, пък дори и да си внушавам, все няма лошо Simple Smile    bouquet

# 523
Аз съм с термин 08.06,така че 07.12 влизам в 4 месец.Довечера  ще питам пак доктора.

# 524
somewhere out there ...   е дори по това, което прати каква е логиката първи и втори месец да са с по 4 седмици, а трети месец да е 5 седмици?! Нещо не се връзва. 1,2,3,4 - първи изпълнен, 5,6,7,8 - втори изпълнен, 9,10,11,12,13 - трети изпълнен  Thinking идват с една седмица повече.

Иначе това за всеки месец на 4то число го разбрах, едно време като не са смятали по г.с. а по месеци така са изчислявали.

The same myself е това с другия петък тотално ме обърка. Дори четвърти месец да започва с 14 г.с., пак ми излиза другия четвъртък, не петък. И все пак не виждам логика всеки месец да е 4 седмици, а само трети месец да е 5 седмици. Нали бременността е 9 изпълнени месеца, не астрономически, а по 4 седмици. тоест началото на 10ти месец вече е време. еми 10месеца по 4 седмици ето ти 40 седмици. И както казах вървя една седмица по-напред от линийката ми, така че сега съм все едно 13 и един ден, което си е 14 Simple Smile

Абе както и да е, аз си знам, че съм в четвърти месец, пък дори и да си внушавам, все няма лошо Simple Smile    bouquet
Точно така както казваш е. Същото ми каза и моя д-р така че си в 4-ти и по техен език 3-ти навършен. Аз утре влизам в 4-ти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт