ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
На мен пък ми е много чудно как ще реагират, като разберат какво ще е бебето. Все пак всеки татко си има едно на ум, няма начин просто  newsm62

# 571
Здравейте момичета, излязоха и моите изследвания и съм много щастлива, че досега всичко е наред. Понеже аз съм 0 отрицателна група, а мъжа ми е А1В положителна имаме освен кръвна несъвместимост и резус-конфликт, няма да обяснявам подробно, но се водя рискова бременност, често наблюдение и най вече да не образувам антитела срещу кръвта на бебчо и нанасям полажение или опит за изпвърляне на плода от организма ми. Приема се 80 процента в нашият случай че бебчо е с кръвната група на баща си. Така няма да изпадам в подробност около нашият случай не искам да плаша никой, просто се моля да се задържим така докрая и да не образувам антитела и всичко да е ок с нас. Хубав и усмихнат ден на всичко пожелавам от сърце.

# 572
Мен защо никой лекар не ме е питал коя група е мъжа ми  newsm78
Пак ли някакво лекарско нехайство... Да ви кажа, откакто живея в тоя град (3 год.), се сблъсквам с хиляди подобни безобразия (в НАП, в НОИ, Водоснабдяване Добрич...да не изброявам, където се обърнеш простотии), затова винаги проверявам и на втора инстанция какво е положението реално, че тук малко така са от комунизма нещата още. Затова сега съм с малко занижени очаквания и от лекарите тук и много ме е страх да не пропуснат нещо. А аз като съм боса в тази сфера с раждането, още повече настръхвам. Този, който ме следи уж наистина ги разбира нещата човека, взе ми кръв сега онзи ден, сигурно ще я види коя е моята група, но за мъжо не ме е питал, може би като се видим другия път, знам ли, в 10 седмица съм, ОК ли е  newsm78

# 573
Здравейтееее....мами и бъдещи мами  Hug
Да се похваля почнах работа,небях влизала доста време и доста сте изписали  Whistling
и на мен ми излезе резултата за кръвна група аз съм А1 положителна.Още не мога да ходш до тоалетна  ooooh! ама какво да се прави.На 09.12 съм на ФМ и БХС.Това е от мен за сега.Целувки на всички и много  Hug

# 574
karapeeva83 браво за добрите резултати, стискам палци да се задържат така нещата.

Аз онзи ден като бях за БХС попитах, защото аз съм Б+, а бъдещия татко е А1- и моя доктор ми каза, че няма проблем щом аз съм + ... надявам се наистина да е така...

Аlokazia искам да ти кажа, че този кръгъл календар дето прати линк вчера е супер интересен и днес поне 3 пъти го отварям и си гледам по него и занапред какво показва CRL и такива, примерно на следващия преглед колко ще е голямо, на сватбата ми колко ще е голямо, цял ден се занимавам да го разглеждам Simple Smile

# 575
Здравейте момичета, излязоха и моите изследвания и съм много щастлива, че досега всичко е наред. Понеже аз съм 0 отрицателна група, а мъжа ми е А1В положителна имаме освен кръвна несъвместимост и резус-конфликт, няма да обяснявам подробно, но се водя рискова бременност, често наблюдение и най вече да не образувам антитела срещу кръвта на бебчо и нанасям полажение или опит за изпвърляне на плода от организма ми. Приема се 80 процента в нашият случай че бебчо е с кръвната група на баща си. Така няма да изпадам в подробност около нашият случай не искам да плаша никой, просто се моля да се задържим така докрая и да не образувам антитела и всичко да е ок с нас. Хубав и усмихнат ден на всичко пожелавам от сърце.

Karapeeva83  Не е толкова страшно. Майка ми е отрицателна кр.група, татко положителна. Още преди  35год. Медицината се е справяла с такива ситуации, какво остава пък днес Peace  Аз съм взела татковата положителна, брат ми на мама е "-". При нас шанса бил 50/50. Някакви инжекции са и слагали newsm78 не помня. Проблем не е имало Peace

Veselina_k - вероятно не са питали за мъжа ти, защото си положителна кръвна група. Проблем би имало само ако майката е отрицателна Peace

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 15:49 от vesel4ynka

# 576
Veselina K не се притеснявай ,само ако си нулева се гледа кръвната група и на мъжа.Мисля ,че така беше.Аз примерно съм А положителна и никога никой не се е интересувал каква група е бащата.

# 577
Ето нещо интересно мами
Резус-фактор тест. На първия пренатален преглед личният лекар ще ти направи няколко кръвни изследвания. Едно от тези изследвания ще определи дали имаш в червените си кръвни телца специфичен протеин, наречен резус-фактор. Проблем възниква, ако си резус-фактор отрицателен, а бащата е резус-фактор положителен—комбинация, при която детето ви може да бъде резус-фактор положителен. В този случай тялото ти може да започне да произвежда антитела срещу резус-фактор положителната кръв на плода – ситуация с възможни сериозни здравни последици за бебето. За да се избегне това, ще те инжектират с вещество, наречено Анти Д имуноглобулин между 28-29 седмица, за да неутрализират всички червени кръвни телца на бебето, които могат да преминат в твоето кръвообращение; ще получиш доза от веществото и след раждането, за да се предпазиш по време на следващи бременности. В по-редки случаи, са необходими и някои допълнителни изследвания и лечения, предимно в началните етапи на бременността. Ако си резус-фактор отрицателен, е необходимо да бъдеш инжектирана с Анти Д при всяка загуба на бебе

# 578
Според мен няма значение самата кръвна група - аз съм 0+ и никой не се е интересувал мъжа ми каква група е. Значение има само резус фактора.

# 579
Не знам това за кръвната група  newsm78 Д-ра пита само аз каква съм - 0+ а ММ е Б+ Мисля че само ако си отрицателна има проблем...

# 580
Според мен няма значение самата кръвна група - аз съм 0+ и никой не се е интересувал мъжа ми каква група е. Значение има само резус фактора.

Точно така. Peace Няма значение каква е групата. От значение е само резус фактор отрицателен и само при майката

# 581
Ето нещо интересно мами
Резус-фактор тест. На първия пренатален преглед личният лекар ще ти направи няколко кръвни изследвания. Едно от тези изследвания ще определи дали имаш в червените си кръвни телца специфичен протеин, наречен резус-фактор. Проблем възниква, ако си резус-фактор отрицателен, а бащата е резус-фактор положителен—комбинация, при която детето ви може да бъде резус-фактор положителен. В този случай тялото ти може да започне да произвежда антитела срещу резус-фактор положителната кръв на плода – ситуация с възможни сериозни здравни последици за бебето. За да се избегне това, ще те инжектират с вещество, наречено Анти Д имуноглобулин между 28-29 седмица, за да неутрализират всички червени кръвни телца на бебето, които могат да преминат в твоето кръвообращение; ще получиш доза от веществото и след раждането, за да се предпазиш по време на следващи бременности. В по-редки случаи, са необходими и някои допълнителни изследвания и лечения, предимно в началните етапи на бременността. Ако си резус-фактор отрицателен, е необходимо да бъдеш инжектирана с Анти Д при всяка загуба на бебе

Можеш ли да ми кажеш как се казва това изследване , защото и аз съм с отрицателен резус фактор , а мъжа ми е с положителен .Сега ми предстои да го пусна  . Поема ли се от здравната каса?И какви резултати излизат долу горе?

# 582
А да ви питам - как се справяте със секса и оргазмите Simple Smile Ние 1 път в седмицата долу горе , но като свърша ми е малко гузно да не пречи на бебчо контракциите , които се предизвикват при оргазъм  Laughing

# 583
Да ви кажа на мен какво се случи - питам аз, излизам по-рано от работа и отивам при ЛЛ за направление за ЖК - дойде му времето. И какво се оказва, той милия в отпуска до към 11 декември. Побеснях... Сега и за това трябва да плащам. Предполагам, че този който го замества няма да ми даде точно този тип направление - не е спешно по болест...

# 584
  • Варна
emeka Малко по назад обсъждахме именно сексаи всички са на мнение че не вреди на бебчо,спокойно се наслаждавайте един на друг  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт