ЮНИ чакаме с нетърпение, да си видим малкото творение - тема 3

• 22 348
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Ето нещо интересно мами
Резус-фактор тест. На първия пренатален преглед личният лекар ще ти направи няколко кръвни изследвания. Едно от тези изследвания ще определи дали имаш в червените си кръвни телца специфичен протеин, наречен резус-фактор. Проблем възниква, ако си резус-фактор отрицателен, а бащата е резус-фактор положителен—комбинация, при която детето ви може да бъде резус-фактор положителен. В този случай тялото ти може да започне да произвежда антитела срещу резус-фактор положителната кръв на плода – ситуация с възможни сериозни здравни последици за бебето. За да се избегне това, ще те инжектират с вещество, наречено Анти Д имуноглобулин между 28-29 седмица, за да неутрализират всички червени кръвни телца на бебето, които могат да преминат в твоето кръвообращение; ще получиш доза от веществото и след раждането, за да се предпазиш по време на следващи бременности. В по-редки случаи, са необходими и някои допълнителни изследвания и лечения, предимно в началните етапи на бременността. Ако си резус-фактор отрицателен, е необходимо да бъдеш инжектирана с Анти Д при всяка загуба на бебе

Можеш ли да ми кажеш как се казва това изследване , защото и аз съм с отрицателен резус фактор , а мъжа ми е с положителен .Сега ми предстои да го пусна  . Поема ли се от здравната каса?И какви резултати излизат долу горе?

Със записването в ЖК ти се взима кръв, в изследванията влиза и определяне на кръвната група. Резултатите или пристигат служебно при наблюдаващия лекар или ти му ги носиш ако такава е практиката. На втория преглед за ФМ , доктора ще ги погледне и в твоя случай със сигурност ще реагира и ще ти обясни положението.  Това влиза по ЗК , по натам ще ти назначат изследване за антителата.
http://www.9m-bg.com/?p=cat_inner&sub=1&id=4873

Момичета, пожелавам ви да сте такива късметлийки, че бебчетата да са с отрицателен резус и да нямате проблеми.  Майка ми доста е полежала в болница под наблюдение да ме задържи. Била съм и първа бременност, много ме е искала и се е чувствала виновна, затова че нейният организъм ме изхвърля. Все пак съм се родила след термин 4,200кг съвсем здрава...  Тя все ми казваше, че медицината е направила чудо да ме задържи. И това преди тооолкова много години. Не вярвам и не съм чувала за злополучни истории в днешно време. Имайте вяра  Praynig

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 17:38 от vesel4ynka

# 586
Здравейте момичета Simple Smile.От няколко дена не ми се гади толкова,чувствам се по добре и се чудя да се радвам ли да се притеснявам ли???В 9г.с и 5 дена съм.

# 587
Здравейте , мили настоящи и бъдещи мами.... Следя форумите ви от години, но чак днес пиша за първи път. Имам повод затова, тази седмица официално ми потвърдиха , че съм бременна в 10г.с. и ще очакваме щастливото събитие на 17.06.2014 Wink . Това ми е първа бременост, много се вълнувам и честно казано още осмислям това, което ми се случва... странно ми е, но много се радвам. Нямам гадене, но имам ужасни коремни болки в слабините, за които досега никой не ми даде задоволителен отговор, само те ме притесняват.... а това че нямам никаква енергия и нон стоп ме мързи предполагам е чест симптом при всички. Лекарите казаха че отпадналостта ми ще изчезне след 16та седмица.
 Чета темата с удоволствие и занапред смятам да взимам активно участие в сайта. Още съм нова тук, затова простете ми ако правя грешки или глупави въпроси. И първия ми такъв е как си правите под коментарите да излиза коя седмица и ден сте от бременност  newsm78 ?

Лека бременност на всички Simple Smile

# 588
Ох благодаря ви много за подробните разяснения, златни сте. Успокоихте ме определено, мерси мерси мерси  Hug
nolita06, добре дошла  Grinning
Ето тук има подробно описание за слагането на лентичка, аз от тук се научих:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421758.0
Успех във всичко!

Последна редакция: пт, 22 ное 2013, 18:53 от Veselina K

# 589
Здравейте , мили настоящи и бъдещи мами.... Следя форумите ви от години, но чак днес пиша за първи път. Имам повод затова, тази седмица официално ми потвърдиха , че съм бременна в 10г.с. и ще очакваме щастливото събитие на 17.06.2014 Wink . Това ми е първа бременост, много се вълнувам и честно казано още осмислям това, което ми се случва... странно ми е, но много се радвам. Нямам гадене, но имам ужасни коремни болки в слабините, за които досега никой не ми даде задоволителен отговор, само те ме притесняват.... а това че нямам никаква енергия и нон стоп ме мързи предполагам е чест симптом при всички. Лекарите казаха че отпадналостта ми ще изчезне след 16та седмица.
 Чета темата с удоволствие и занапред смятам да взимам активно участие в сайта. Още съм нова тук, затова простете ми ако правя грешки или глупави въпроси. И първия ми такъв е как си правите под коментарите да излиза коя седмица и ден сте от бременност  newsm78 ?

Лека бременност на всички Simple Smile

Здравей, nolita и честито   bouquet

За линийките - има различни сайтове, от които може да си генерираш сама. Тук в бг мама също има, но не знам точно къде беше. Моята е от тук: http://www.mamaibebe.com/index/www/253/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC% … %D0%BA%D0%B8.html

# 590
Здравейте,гледам коментирате резус факторите и кр. групи.Аз съм класическия пример за това по горе написаното,за несъвметимост. Tired Аз съм 0 - ,мъжа ми е 0+,детето се роди 0+.Следяха ме за анти тела през бременноста,след раждането ми биха инжекция и така.Доста тежка жълтеница изкара малкия като се роди поради това,че сме различни фактори.Но по опасно било при второто раждане,по голям риск има да произвеждам антитела срещу плода,та сега пак ще ме следят постоянно.. SadАбе гадна работа,но все пак медицината е напреднала и има решения.До скоро дори са сменяли кръвта на детето ,като се роди,което сигурно звучи доста страшно за родителите. Cry

# 591
До скоро дори са сменяли кръвта на детето ,като се роди,което сигурно звучи доста страшно за родителите. Cry
#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Какво са правили ???

nolita добре дошла Hug Защо толкова късно са потвърдили?
songi радвай се Peace

# 592
Днес пуснах поредните контроли, ръцете ми вече са целите в дупки  Mr. Green Във вторник - пак.
Не че ви трябва да знаете - засега май не съм видяла някоя друга, която да е на фракси и която би се заинтересувала от тези изследвания, затова няма да се впускам в подробности.
И аз съм с отрицателен резус фактор, не е проблем, но трябва да се следят антителата.

# 593
Аз съм на фракси , за какви изследвания става въпрос?

# 594
Днес пуснах поредните контроли, ръцете ми вече са целите в дупки  Mr. Green Във вторник - пак.
Не че ви трябва да знаете - засега май не съм видяла някоя друга, която да е на фракси и която би се заинтересувала от тези изследвания, затова няма да се впускам в подробности.
И аз съм с отрицателен резус фактор, не е проблем, но трябва да се следят антителата.

Пожелавам ти перфектните резултати. На мен ми е интересно какви са тези изследвания. Сега даже проверявах какво е фракси Simple Smile  Това фраксипарин ли е? Противосъсирващи кръвта инжекции? 
Понеже както знаете имам няколко мисед и бях на ръба да започвам всякакви изследвания. Този месец снаха ми започва стимулация за 3-то инвитро. Първото завърши неуспешно в 17-та седмица, второто- неуспешен опит и сега много се надяваме Praynig

# 595
Vesel4ynka стискам палци и за снахичката ти - а дано... и за всички, които чакат да им излязат изследвания  Praynig
Аз в понеделник съм на док и ще определим часа за изследванията...

# 596
vesel4ynka,
фраксипарина подобрява разреждането на кръвта при генетична тромбофилия или антифосфолипидни антитела, за се подсигури по-добър кръвоток към бебето.
Дай, Боже успешен опит за снаха ти! Praynig

Mometo*,
научиха ли те да се боцкаш сама? Неприятно е, но необходимо, за съжаление. Стискам палци всичко да върви по вода до финала.  Peace

# 597
Ооо, още от първата инжекция по ин-витрото - сама си ги бия. Не е голям зор.
vesel4ynka, не е зле да си пуснеш генетични изследвания за тромбофилия, тя прави такива повтарящи се аборти.
emeka - в Надежда се пускат т.нар. плацентарни молекули, които измерват добре ли се кръвоснабдява бебето/плацентата, пускат ми ги през 2-3 седмици. А допълните изследвания реших да ги пусна след двукратното прокървяване, което явно е свързано с фраксипарина - за да измеря каква точно доза ми е нужна, явно тази, на която съм, е силна за мен. От друга страна ме е страх да го спра изцяло, защото може пък друга беля да стане.

# 598
  • Пловдив
Аз съм на клексан...........бях в началото на фраксипарин,но много се зачервявах и го смених с клексан- сега е добре.

Момичета.......много съм щастлива,днес правих ФМ и хорионбиопсия.Резултатите са супер/макар,че резултатите от хорионбиопсията ще ги взема в сряда/,но рисковете се оказаха минимални....и лекарката каза,че няма как да има изненади при тези ниски показатели за риск.Падна ми огромен камък.Ще си имаме малко прекрасно момиченце.

# 599
Аз съм на клексан...........бях в началото на фраксипарин,но много се зачервявах и го смених с клексан- сега е добре.

Момичета.......много съм щастлива,днес правих ФМ и хорионбиопсия.Резултатите са супер/макар,че резултатите от хорионбиопсията ще ги взема в сряда/,но рисковете се оказаха минимални....и лекарката каза,че няма как да има изненади при тези ниски показатели за риск.Падна ми огромен камък.Ще си имаме малко прекрасно момиченце.

Много се радвам за теб и за всички останали с добри резултати. И моят БХС е с нисък риск.
Ако не е тайна, кое наложи хорионбиопсия?

Общи условия

Активация на акаунт