ЮЛСКИ бебчета - тема 7

• 23 319
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
на мен и трите болнични листа са ми изплатени, но по заявление-декларация за дните от 135 до 410 нямам нищичко нито за половината от октомври, нито за ноември. От както е занесена ми пише "в момента се обработва" пък това дете трябва все пак да яде и да живее. Срамота

# 616
  • Зеленият рай в сърцето на България
blizna4e и аз обожавам(х) да се гримирам. Като ученичка и студентка имах купища гримове и много се мацотех, сега като се замисля как гримирана ходех последните класове на училище и чак ми е странно.  ooooh! Но сега само черен молив и спирала, рядко се гримирам от А до Я както си му е реда Simple Smile Но с удоволствие бих изкарала и аз такъв курс, жалко че няма как  Sad Но ти ще споделиш някои трикове.

... Слава Богу има кой да ми помага иначе бих изперкала тотално....
И аз така. "Шапка свалям" на майките с повече от едно дете и без никаква помощ  bowuu  

Памперсите и преди съм казвала, ползваме само Молфикс и нямам никаква забележка. Всеки пробвал различните марки, пишете, сравнявате... и ние с ММ като птидем да пазаруваме аз все посягам към други да пробваме, да не остана по назад, а той всеки път ме спира с думите: "Нали не се обрива, не му пропускат, никога не се е подсичал и т.н.  ... защо да ги сменяме" и аз се съгласявам (което хич не е типично за мен) и така всеки път  Mr. Green

Пина, Джина и всички изгубили се последните дни драснете по някой ред.  Hug

# 617
  • varna
Привет.
Тедичка, виж да не са я загубили тая декларация или нещо да липсва в НОИ, не е нормално това. При мен досега всичко се изплаща навреме. Иначе много се радвам, че са се наредили нещата при вас.
Втори ден Ема си изяжда всичко без даже да се замисли, даже вчера направихме 5 хранения вместо шест, защото така пише всъщност на кутията с мляко. Явно пак е бил проблемът в бибите, надявам се. Обмислям, ако така продължава, да й вдигна порцията поне до 150 мл. Вече се примирих, че идва края на кърменето явно, такъв е животът.

# 618
А при нас заваля дъжд и стана студено. Днес ще сме си в къщи, да видим как ще мине деня.
Утре ще й слагат последните гадни ваксини. Нямам търпение да мине.
Ох, много сте писали пак и забравям на кой да честитя и на кой да пожелавам бързо оздравяване.
Е, близначето като че стана най редовната пишеща. Личи си че Боци е кротък

# 619
Тедичка, моята декларация е подадена в НОИ на 11.11. и днес ще ми изплатят частта за октомври. За ноември предполагам другия вторник ще дойдат.
Данче, щом пише, че се обработва, до броени дни очаквай включване. Вероятно в четвъртък или най-късно другия вторник.

Агнес, шапка ти свалям за съвместяването на учене със семейство, че и с две деца. Браво и за резултатите   bouquet

Близначе, бързо да ти оздравяват дечицата! Аз също бих изчакала с АБ за голямото дете. Моят големият съм го държала по 7 дни с Т само и само да не дам АБ и се е оправял с леки неща и хомеопатия.

# 620
Nature Snowman Честит Simple Smile

Агнес, сега да пийнеш едно заслуженко питиенце по случай успехите  Drunk

Пих аз снощи и ММ днес ще ме разстреля  ooooh! Снощи бяхме с двете коли на гости и аз реших да пия чаша вино, но се разбрахме да оставя колата пред приятелите ми и днес да сляза с тролея да си я прибера. Да ама то заваля сняг, колата няма гуми  ooooh! че и охладителната и система е пълна с вода  ooooh! ooooh! ooooh! Няма да споменавам че АЗ работя в сервиз, а ММ като хоби ремонтира коли, че ме е срам  ooooh! Не искам да знам какво ще ми чуят ушите като се прибере на обед ММ (Забравил си е тела в нас).

Честит първи сняг  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Близначе бързо да се оправят децата  Praynig Аз забелязах по моите двама, че когато баткото лепне нещо от градината, то първо Ого хваща, а няколко дни по късно и големия се разболява от същото. Просто на бебетата още им се изгражда имунната система.

Ого ми ухае  Sick

КАкво майчинство чакате за ноември, като месеца още не е свършил. Този месец ще получите пари за разликата от октомври, ако вече не сте ги получили. Началото на декември и то на 3ти декември за да бъдем по точни ще получим майчинството за ноември (зведите ми го говорят  Mr. Green ). На мен вече ми изплатиха разликата за октомври и ще чакам ноемврийските след седмица.

Отивам да мия дупе  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 621
  • София
Тедичка, би трябвало тази седмица да ти преведат. Срокът е 15 работни дни, не календарни и все още не е изтъкъл.

Аз също имам драма с НОИ, документите ми са занесени на 15.11 и все още не се виждат, тоест дори статус "обработва се" няма. А последно съм получила плащане в първите дни на октомври и почвам здрав да се поизнервям, почти  целият октомври не ми е платен. От къде ли не ми дължат пари за какво ли не, а никой не ги превежда Sad Някой хубав ден ще се опарича, но засега съм на нула...

Данче, дано ги получиш скоро! Ти май държиш първенство по неизплатени болнични.

Фроузън, абсолютно е прав таткото! Щом сте доволни и нямате проблеми, няма никаква причина да сменяте памперсите.

Близначе, супер звучи този курс. И аз умирам да се гримирам, много успокояващо ми действа на нервите.

Агнес, браво на теб! Трябва да те взема за пример, защото с болести, ходене на зъболекар и нула помощ съвсем всичко забатачих Sad

Близначе, бързо оздравяване!

# 622
В петък Ню Йоркър ще имат и те черен петък. Ето линк за 30% намаление http://www.newyorker.eu/black-friday/?p=VRlYWVou&l=bg

Аква свиркай ако има нещо изгодно в Амазона. Търся си кафемашина  Whistling и какво ли още не.

# 623
Добър ден мами и честит 1ви сняг!  Nature Snowman

Близначе, бързо оздравяване на децата, уф тооолкова ме е шубе от тия ваксини... ooooh!

Агнес честит ти завършен 1ви семестър

Мислите ли че времето става за излизане навън?  newsm78

Ние др ден сме на последните двойни ваксини и се надявам да минат както до сега.  Praynig

Симона много се стряска на сън, даже напоследък започна и да изревава изведнъж, вашите бебоци стряскат ли се чак с як рев?

# 624
Къде ни е Катенцето?

# 625
Да, и аз питам - къде е Катето?  Thinking

Ох, драмите с НОИ край нямат....Вчера звънях аз на нашата касиерка и тя каза, ч1е ми е внесла декларацията на 11,11,. Да ама в НОИ викат - не е . Жената даже ми издиктува входящия номер. Казах им го и сега чакам обаждане да кажат какво става и затрили ли са ми декларацията. Но се е видяло , че пари скоро няма да имам... Tired

Роси, верно е кротък Боци и то много, пу-пу. Аз обичам да вися постоянно тук, особено когато съм сама и ММ е на работа. Изпитвам страх да оставам сама (това сериозно) и висейки във форума все едно има хора около мен, та се чувствам спокойна. Луда работа.....

Айде де, няма ли желаещи да дойдат с мен на курса?  Laughing Аз сега по-рядко се гримирам, но почна ли работа ще почна пак да се цапотя  Grinning

Ради, и се стряска и реве. Аз си мисля, че е от зъбите  Thinking

Аз като се замисля май съм от тия с повече от едно дете без помощ  bowuu Хихи. Ама сериозно, ММ не става за нищо а и все виси по протестите или е нощна смяна.Майка ми идва рядко, само ако я помоля изрично или ако се чувства добре. Свеки не смее да го докосне, камо ли да помага....и не стъпва тук. Та се оправям сама. Сутринта беше цирк - едното реве , че е с 39,5 градуса, другото се насрало и реве гладно.....Разчекнах се братче  ooooh!

Благодаря ви за пожеланията за оправяне  Heart Eyes Аз пък ви желая здрави и послушни деца  Hug

# 626
Изтрезнява от Катеринин ден Laughing

Такааам.Върнахме се от консултация.Беба тежи 7700гр(+300гр) и 67см.Питах за захранвене.Каза ми да не бързам.Да съм започнела със сокчета.Ябълка,морков и после плодови пюрета.След това кашички и чак тогава зеленчуковите пюрета.Е познайте дали ще го послушам!Той и моя лекар като на Гемавар тяхната.Уж по новите стандарти,ама не точно по новите  Laughing Няма да чакам,както ме посъветва а започвам още от днес.Сокчета....абе какво мислите за тези сокчета?Аз изтървах момента,в който ги отрекохме и причините.Я кажете малко по повече по този въпрос.

Агнес,честито!!!Браво,момиче!!!

При нас сняг няма  newsm78 Студено е,но не чак толкова колкото очаквах.

# 627
  • София
Честит първи сняг  Hug Hug
Весинко, дано да нямаш проблеми после със захарта... Че трудно ще ги яде безвкусните зеленчуци  Hug
Вие хубаво си пеете на малките, а аз ако й пея на мойта, се спуква да се хили... Можете да си представяте колко фалшиво пея и как ми се подиграва това дете  Mr. Green Mr. Green Поне е искрено, ха ха  Laughing И все си карам на оная "Нани, нани, бейбииии, нани" и така нон стоп...
 Laughing
Цвети, аз всеки път различно извеждам детето... Кога ми е кеф, кога не... Но стане ли ми студено, се прибираме  Mr. Green Но това означава след часове  Mr. Green
А зеления памперс съм съгласна с Весито, наистина има различни видове. Аз купувам от магазинчето на Ганчев (най ми е близо и е евтино) и са екстра.  Flutter
Е, Близначе, направо признавам те за експерт на удоволствията в банята  Mr. Green Страшни идеи имаш! И аз така снощи се къпах с малката...
Aquawomann, а така, казвай ни за хубавите оферти  Praynig

# 628
Здравейте сладурки !
Честит първи сняг Simple Smile  Вече съвсем замириса на Коледа ...
Аз вече набавих подаръците и другия месец няма да го мисля. Сега съм се заиграла в един сайт за снимки, имам ваучер за безплатни фотокниги, но за пръв път правя и незнам дали ще се справя , а имам още само няколко дни.
Василена е добре, спи на терасата в момента  Laughing Ей така обичам - бебето увито на балкона, аз на топличко вътре пред компютъра , или по домакински задачи ...
Дари за съжаление пак е натрупала течност зад тъпанчетата  Sad Сега ще я водим на алерголог, да видим пък дали причината не е някаква алергия.
Вчера ги снимаха в градината, водих и Василена, че да са двете на снимката .
А другата седмица ще си ползвам ваучера за фотосесия и чакам с нетърпение .
Подаръче  - за соковете - лично мнение изразявам - още са малки бебоците и сокчето няма да му донесе нищо полезно, а може и да подразни стомахчето. За захранването - аз и сега ще започна с картоф и други неутрални вкусове. Плодовите са нож с две остриета, после може да не иска зеленчука .
Близначе - ходи ли на салса партито ? А онова - с народните хора и латиното сигурно е било жестоко, а ?
Бързо да оздравяват децата  Praynig Бобко наистина е голям пухкавелко  Simple Smile
Прегръдки на всички ви, болничките да оздравяват бързо, всички останали да са здрави и палави !

Къде е Сандалка , Катенцето ....  Всичко наред ли е ? Сигурно има и други, които не са писали отдавна...

# 629
Лили, ходих аз на всички партита. И пак искам да ходя  Party
Много съжалявам за Дари, дано да отшуми. Аз все си мисля че ще ги израсне тия работи.  Praynig

Герито, ми и такава песен става бе, стига да има резултат  Laughing

Руме, аз оня ден влязох в подфорум "Хранене с мляко за кърмачета и захранване". Има страхотни теми там, смях се от сърце. Мине-замине и се появи някоя захранила на 2 месеца със сокче. Съответно всички и скачат и я обявяват за луда. Та там доста статии бяха постнали за вредата от соковете. не че някои твърди глави им влияеха тези статии де  Mr. Green Като цяло соковете са много киселинни и могат да увредят крехкото бебешко стомахче.
Ето ти ей така за майтап една подобна тема, има и още доста такива

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=703767.0

В общи линии, интересно е в тоя подфорум  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт