На море в Гърция 2013 - XII

• 81 660
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
Кали, първата е от Егремни, втората е Миртос, третата е от ферибот край Итака.

Рая Никол,
споко, има и плажове на равното.

... вие па верно ще ги прогоните хората... не така с лошо.

# 121
  • София
Параход, ти се смееш, но аз от много отдавна съм се замислила за една секция на 1-ва стр. - "Често задавани въпроси". Не че повечето ще я четат, но с кеф бих ги пращала да четат 1-ва страница.
И както на мен ми стана кристално ясно, да не се задават въпроси относно лъскави хотели с AI, защото са пълен шит.  Peace

Честно казано, не очаквах в тази тема да има такова налагане на мнения.
Точно пък тук "налагане на мнение"!? Следя темата  от самото и начало /макар и да пиша често Wink/ и търпение и толерантност като тук твърдя, че редко се среща. Има въпроси на които е отговаряно по десетки пъти и никой не се сърди, така че не правете подобни обобщения, моля!

И едно допълнение от мен, но цитирайки мой приятел: няма "/фе/кални бани" и който търси СПА ще е разочарован.  grinning039  Animal Tropical Fish

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 19:40 от mariyka

# 122
 E, тва сте се съживили! Почнах да бера кахър, че ще спим зимен сън. От личен опит- не можете да обясните на хора свикнали на ОИ, че е хубаво да почиваш в село на 2-5 км от каменист плаж, да ходиш ежедневно на плаж с кола, да слизаш 500 стълби, да нямаш осигурена храна, сутрин да вариш кафе, да се налага да пазаруваш, понякога да готвиш, да си миеш чиниите, да си изхвърляш боклука, в ресторантите да ти сервират на хартия и да ти пльоскат приборите в панерчето при хляба....Как ще докажете, че е хубаво? Ами то си е трагедия направо! Ако човек е любопитен за ново изживяване, опита и му хареса - ОК. Ако се разочарова - забравя Гърция и си продължава почивките на ОИ. Личен опит му е майката.
  Аз тази година насила замъкнах едни приятели в дивотията на Лимнос (мноооого скептични бяха,след дългогодишните ми увещания това лято-айде, да ми угодят, от тях да мине, ще дойдат) и от сега са ме заръчкали догодина на кой остров ще ги водя.

Скрит текст:
 А, и за пореден път със съжаление да отбележа, че нашето море не става. Отникъде.

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 21:24 от Anna bel

# 123
  • София
Забравих да ви споделя,че като бяхме на дълъг сити уикенд в Солун и тъй като късно закусихме, ходихме на разходка по центъра,пихме кафе, разходихме се по крайбрежната и с много тъга си тръгнахме,не ни се обядваше още и решихме да направим това в Серес.Та искам да ви споделя,че с влизането в Серес, на мостчето на една рекичка,пада се вляво,има готино кръчме нещо като Влахос или Блахос.Дори на табелата пише на български,меню също има на български.Така че който иска едно последно гръцко хапване преди границата може да го има предвид.Правят всякакви джироси,сувлакита, калмари,октопод, само риба не знам,но не съм и гледала,защото ядохме достатъчно в Солун.

# 124
  • София
Не визирахме теб, но и това може да бъде включено. Не бъди докачлива. Наистина подобни неща се обясняват изключително често. До толкова, че вече се самоиронизираме.
Влязох в темата, за да поискам мнение относно два хотела. Не съм искала мнение относно чергарските тип почивки, защото не ме вълнуват.
Докачливите се появиха именно при определението "чергарски".
Съжалявам, ако съм ви развалила рахата.
Приятна вечер!

# 125
Факт е, че получи съвсем добронамерени мнения по въпроса си за двата хотела ... от любителите на "чергарските" почивки  Sunglasses

# 126
  • София
veka, това кръчме по-близо до разклона ли е в Левконас, или точно преди навлизането в Серес? В момента не си спомням, къде имаше мостче, но ще го имам предвид за някой друг път.
Скрит текст:
Иначе, преди две седмици бяхме до една кръчма в Градешница точно на пътя - При Митака. Има страхотни пържоли и люти кюфтета. Simple Smile

# 127
  • софия
Как хубаво се раздвижи темата Twisted Evil Само да пристигнат Коледните подаръци да рахатясам и щи започна да планирам лятото. Мързелива сме, знаете. Имам набелязани места, но ще ви тормозя  Mr. Green

# 128
  • София
Леле. Два дни не ви четох, а какъв спор се завихрил. И аз съм от 'чергарите', но то това се знае. Абсолютно подрепям Кали и Параход, и определено не смятам, че точно в тази тема има някакво налагане  Peace

Биби, и от мен един глас за кръчмата в Градешница   chef

# 129
Параход, откъде са тези прекрасни снимки в предната страница, моля сподели  Hug
А за това кой как предпочита да почива, колкото хора толкова и мнения затова има и толкова много места по света - за всеки влак си има пътници.
Честно казано като бях несемейна, студентка с колеги сме ходили на места почти пущинаци, без да се оплакваме от нищо, след това имаше период от време когато имах претенции за повечко лукс, но сега съм в търсене на най-спокойното и закътано място където няма навалица, шум, музики, глъч, където да прекарам заветните 10 спокойни дни от цялата ми натоварена работна година в големия претъпкан с хора град - искам тишина и бистро море, голям плаж като този от снимките на Параход  Peace

# 130
   Момичета,
 Много ми липсва морето и лятото. Добре, че сте вие да стоплите с малко снимки.
 И мога да кажа, че за мен колкото повече места посещавам, толкова правилото "Ако не опиташ, няма как да разбереш дали ти харесва" важи с пълна сила- и за места, и за забележителности, храни и напитки.

П.С. Довечера смятам да се отдам на гледане на снимки и покрай тях проучване къде да търся място за отсядане в Кефалония/ много ми се иска догодина да почиваме там/, защото острова изглежда голям и още нямам много яснота.

# 131
  • София
Параход, откъде са тези прекрасни снимки в предната страница, моля сподели  Hug

Кали, първата е от Егремни, втората е Миртос, третата е от ферибот край Итака.

Не е лошо да се чете де все пак.

# 132
  • София
veka, това кръчме по-близо до разклона ли е в Левконас, или точно преди навлизането в Серес? В момента не си спомням, къде имаше мостче, но ще го имам предвид за някой друг път.
Скрит текст:
Иначе, преди две седмици бяхме до една кръчма в Градешница точно на пътя - При Митака. Има страхотни пържоли и люти кюфтета. Simple Smile

bibi_2, на онзи светофар преди Серес, където наляво е за България, продължихме направо и навлязохме в селището.Не знам това ли е Серес,но си спомням,че вдясно на едно място пишеше околовръстно на Серес и аз затова останах с впечатление,че влизаме в селището.Като се продължи по този път, той е доста широк вътре в селището, аз карах бавно и го видях вляво.

Скрит текст:
А къде е Градешница,че има доста села с това име в България?

# 133
  • София
veka, ако е веднага след кръстовището и светофара, вероятно си била в Левконас. Thinking Там също има такива кръчмета и сладкарнички. Серес е още на 2-3 км като продължиш по пътя надолу и е с по-високи сгради, разположени на гъсто в центъра. Намирането на места за паркиране в тесните улички понякога е доста трудно. В града живеят над 50 хил. души. Peace

Скрит текст:
Долна Градешница е точно на Е79 между Кресна и Струмяни. Simple Smile Таис, много е вкусно там, нали. Grinning

Последна редакция: пт, 29 ное 2013, 10:56 от bibi_2

# 134
  • София
bibi_2, това е на около 2-3 км от светофара за България и наистина са нарядко разположени къщи  Peace , но ми хареса.Има си място за паркиране отпред и аз мисля и друг път да се разпишем.
Кръчмата на БГ територия също ще я имам предвид,но когато пътувам за Гърция в България не съм гладна  Joy,а когато се връщам от Гърция последното,което се сещам е да хапна нещо в България по пътя  Sad

Общи условия

Активация на акаунт