На море в Гърция 2013 - XII

• 81 663
  • 783
  •   1
Отговори
# 105
Рая Никол,
всъщност ако си беше направила труда да попрочетеш малко назад, щеше да видиш, че темата е обсъждана многократно "за или против ОИ/свободното изхранване в Гърция". И "истината" е открита от много потребители след личен опит, или пък са достигнали до нея в дискусия с други хора от форума, тук.

Неслучайно повечето от момичетата, които посещават редовно Гърция и пишат чат-пат в темата, са почитатели на "чергарството". Страната има и хотели с изхранване, дори много луксозни, но това, което може да предложи в другия аспект - почивката на "свободен режим", е изключителното.
С 13 хиляди километра брегова ивица, от която много острови с различен ланшафт и услуги, и сезон минимум 4 месеца, мисля, че сравнение с България трудно може да става. Сравнения с родното крайбрежие и неговите услуги много бързо губят релевантност тук.
Турция е друга бира, но разликите между двете съседски държави се очертават лесно и ясно. Едната строи огромни хотелски комплекси с аквапаркове и от пиле мляко, другата забранява строителство над 3 етажа и половина (и го спазва! въпреки корупцията).

Понеже Тонкабонка сравни с другите вълнуващи места по света.
Светът съм го гледала доста. В Европа няма крайбрежие, което да може да се сравни с гръцкото нито по дължина, нито по разнообразие. Или водата ще е студена (на океана в Португалия и Южна Испания), или ще е презастроено и пълно с англичани (пак Испания), или плажовете ще са претъпкани и комерсиализирани (в Италия), или ще е див камънак (в Хърватия и Словения).

Не е за пренебрегване и местоположението на Гърция - вместо да дам 1000 евро на глава за самолетен билет и да летя 10 часа, ето няколко "малдивски" пейзажа на разстояние с кола, в която мога да натоваря деца, бебета, колички, вани и т.н. и да се движа по какъвто график ми допада.
едно
две
три
И така нататък...
Освен всичко друго, не е за пренебрегване и възможността да си имаш "частен плаж", в който на 100 метра от теб няма други хора. В Гърция е пълно с такива, естествено, ако си поне малко склонен на "чергарство".
Към всичко това трябва да се добави и прекрасната храна, която няма нищо общо с хотелската и отвреме навреме изненадва с истински продукти и вкусове, позабравени в България.

С всичко това нямам за цел да правя реклама на дестинацията (заниманията ми с темата са изцяло некомерсиални и в ущърб на работния ми ден и днес:)), тя е достатъчно посещавана... уви! Все пак всеки "новак" в темите е добре дошъл и никого не сме върнали  Sunglasses

Но - малко четене не вреди преди посещение на никое ново място.

Имам дежавю, хора, това го пиша поне 3 пъти всяка година.
Ще взема вместо добре структурираната и информативна 1-ва страница, която явно почти никой не чете, да сложа транспарант: "за бг-мами не е подходящо!

ходи се всеки ден на различен плаж, всеки обяд и вечеря на различна таверна!

освен това изисква любопитство и желание за нови места!

до най-хубавите плажове се ходи само пеша - спира се на 500 метра и се слиза по 500 стъпала с торбите! наобратно - качване!

не става за почивка през август - горещо, скъпо и претъпкано!

фрапето струва 3-4 евро!"
... допълвайте, моля Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 16:06 от Параход

# 106
Забравяш цена на шезлонг и чадър, какви документи искат на границата за дете, за зелената карта, цена на човек за обяд/вечеря....

# 107
  • София
Параход,разсмя ме от сърце Hug
била си доста изчерпателна Peace

пп-за мен не става и юли-горещо ми е Joy

# 108
 Mr. Green

Ох, как да кажа за шезлонг и чадър, като са по-евтини оттука, често и безплатни, по-добре да си мълча. Че току-виж дошли! За другите давай, Блис Grinning

# 109
  • София
На мен пък дори не ми е и горещо през август Simple Smile) Чудничко ми е.

# 110
  • София
Параход,от къде е втората снимка?

# 111
Параход, ти се смееш, но аз от много отдавна съм се замислила за една секция на 1-ва стр. - "Често задавани въпроси". Не че повечето ще я четат, но с кеф бих ги пращала да четат 1-ва страница.

# 112
  • София
На мен пък дори не ми е и горещо през август Simple Smile) Чудничко ми е.

+1 

Тук-таме се плащат разни такси като ще допълваш - магистрали, фериботи, мани, мани не си е работа Simple Smile

А този селския плаж дето си го сложила как ме стопли ако знаеш.    Hug

И нещо не съвсем в духа на дискусията. Попаднах на тема за желаещите да изучават гръцки:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573475.0

# 113
  • София
Параход, ти се смееш, но аз от много отдавна съм се замислила за една секция на 1-ва стр. - "Често задавани въпроси". Не че повечето ще я четат, но с кеф бих ги пращала да четат 1-ва страница.
И както на мен ми стана кристално ясно, да не се задават въпроси относно лъскави хотели с AI, защото са пълен шит.  Peace

Честно казано, не очаквах в тази тема да има такова налагане на мнения.

# 114
  • София
Задавайте си въпросите,само не мога да разбера,защо като ви се отговори се сърдите Mr. Green
не смятам,че тук някой нещо налага Whistling

# 115
И както на мен ми стана кристално ясно, да не се задават въпроси относно лъскави хотели с AI, защото са пълен шит.  Peace

Честно казано, не очаквах в тази тема да има такова налагане на мнения.

Не визирахме теб, но и това може да бъде включено. Не бъди докачлива. Наистина подобни неща се обясняват изключително често. До толкова, че вече се самоиронизираме.

Иначе в Гърция има великолепни хотели с Ал Ин, ако си готова да се разделиш с поне 250 евро за двойка стая на вечер и то не точно в сезона. Но са по на юг.

П.С. Параход - таралежи, аква обувки....  Mr. Green

# 116
  • София
иииии продължавам Simple Smile...няма чалга по плажа и баровете, освен ако околността не е пълна с българи Mr. Green
По бийч баровете бичи тих и разспускащ чилаут, ритмична хаус музика или просто е тишина и безвремие.  Wink
Манджите, скарата, пиците и пастата са около 6-7 евра, салатите са 3-7 евра  Simple Smile Обслужването е класи над нашето. Simple Smile Морето е невероятно, с много каменисти плажове Wink

# 117
  • София
ужас Shocked
а пясък няма ли Joy

# 118

Би било чудесно, не знам за вас, но аз лично нямам време да изчета 12 теми  Peace

Р.Р. "до най-хубавите плажове се ходи само пеша - спира се на 500 метра и се слиза по 500 стъпала с торбите! наобратно - качване!"- ей това изречение май ми беше най- ценно  Mr. Green

# 119
  • София
не, само скали са и морски таралежи Mr. Green Ужаст! Laughing
ужас Shocked
а пясък няма ли Joy

Общи условия

Активация на акаунт