На море в Гърция 2013 - XII

• 81 665
  • 783
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Обмислям следната възможност - 2 или 3 нощувки тук - http://www.booking.com/hotel/gr/minas-apartments.bg.html?sid=f6b … 80cb8ade0e;dcid=2 - заради Миртос, пещерата Мелисани, и двете таверни, които вече знам, че трябва да бъдат посетени. Simple Smile
След това 2 или 3 нощувки тук - http://www.booking.com/hotel/gr/zest-xi-beach.bg.html?sid=f6bebc … 80cb8ade0e;dcid=2 - заради Кси, за да е щастливо детето на плитък плаж с водни атракции, а и басейнът винаги е плюс за него. Ана бел, толкова ти благодаря за снимките, които показа! Кси изобщо не бих го включила в плановете.
И 2 или 3 нощувки тук - http://www.booking.com/hotel/gr/alexander-apartments-skala.bg.ht … 80cb8ade0e;dcid=2 - заради плажа Скала - да си доставя удоволствието да лежа на бял пясък, все пак. Simple Smile Морето на Скала плитко ли е?

Затова го обичам booking - с безплатните анулации мога да си променя плановете колкото пъти си искам. Simple Smile

Момичета, пожелавам на вас и семействата ви прекрасна, уютна и споделена Коледа! На мъниците - да получат най-мечтаните подаръци!   Hug

# 316
 Виви, хубави хотели си избрала. Ама няма ли да ти дойде много местенето? Първият ти хотел е ясен. Вторият, на Скала, също е ОК. В близост до него е фаворитът ми сред пясъчните плажове на Кефалония- Мунда бийч, слагам го в челната тройка. Ситен пясък, плитко море, спокоен. Ще се хареса на твоето момче. Кси е малко по-туристически, гъсто чадъросан и пренаселен за моя вкус. Поне аз го заварих такъв. Водата до брега е доста мътна поради ситния оцветен пясък. По-навътре- бистра. Аз бих избрала две места, едно на север, едно на юг ама ти си знаеш предпочитанията.

# 317
belinda, в началото на септември беше форумската инвазия (а може би и не само тя) към Лефкада и Кефалония, така че се върни да четеш темите от около средата на август, та до към средата на септември поне  Grinning

Момичета, пожелавам ви весели празници и много вълнуващи пътешествия през Новата година    Hug

Последна редакция: вт, 24 дек 2013, 15:36 от Mur

# 318
  • в града на вечния купон
Весели празници на всички!!!
Аз планирам Корфу за майските празници,виждам че е коментиран в минали теми.
Но пак да питам кое трябва задължително да се види и също дали ферибота игуменица Лефкими работи април?

# 319
  • София
Честито Рождество Христово! Нека бъдем живи и здрави и най-хубавите неща тепърва да ни предстоят! Много и вълнуващи пътувания в любимата ни Гърция!

# 320
  • София
Честито Рождество, омагьосани момичета  Heart Eyes!

# 321
  • София
Честита Коледа и от мен  Heart Eyes
Бъдете здрави, усмихнати, влюбени и с много хъс за пътешествия  Hug

# 322
  • София
Весела Коледа!

Бъдете здрави, щастливи и покорявайте нови хоризонти!

# 323
Весела Коледа, мечтателки   Grinning
Как сладко си бъбрите и резервирате в таз студена зима  Wink чак стопляте душата  Peace

# 324
  • София
Ана бел, благодаря ти! Все повече си намествам Кефалония в главата. Simple Smile

Ще ви попитам и за Лефкада. Това ли е единственият възможен път с кола от Василики до плажа Порто  Кацики? https://maps.google.com/maps?saddr=Unknown+road&daddr=38.605 … mp;via=1&z=12

И до Egremni, съответно?

# 325
  • София
Vivi, първият хотел на Кефалония ми е на мен в нищото,а особено с дете далеч от всеки плаж.Когато отидохме за първи път на острова бяхме в едно село Тцамерелата.На около 10 км от Фискардо,на западния бряг.Изключително красиво място с неповторими залези всяка вечер, тъй като е на западния бряг,но с много път всеки ден до всеки готин плаж на южната страна на острова.
Вторият хотел е близо до Кси, тези малки къщички се намират на пътя.На мен ми харесват, защото някакси са цветни,но срещу тях има голям хотел и все има голями автобуси спряни, много коли, движение.За Кси мога да кажа само хубави неща,макар и гъсто чадъросан това за мен е един от най-хубавите плажове с развлечения за деца.Има прекрасен бар с готина музика,правят хубави коктейли, така че и за възрастни си е ок.Не зная какво разбира Ана бел  под мътна вода,но поради хумата в скалите - да,водата е мътна там където се приплисква в брега по дължината на 10-15 см.На този полуостров Пали,който няма да се съглася с Параход,че е равнинен, има доста интересни плажове.Мястото, което Ана бел е снимала с шезлонгите в морето се казва Ливади,това е в самото начало една голяма лагуна с много гларуси /дано не бъркам птиците/.
Колкото до хотела в Скала, лично аз не го знам.Но аз не харесвам Скала,дори безкрайния пясъчен плаж там не ми харесва.От това,което съм виждала от пътя не ми изглежда да е супер плитко,но и не мога да кажа дали рязко става дълбоко.Всъщност Скала е най-английският град на острова.Там е пълно с англичани,шотландци и т.н.Предимно семейства с деца и по-възрастни двойки.Има доста малки хотели, има доста заведения до крайбрежната,може би е едно от малкото места след столицата,където вечер можеш да се разходиш дълго,тъй като крайбрежната улица откъм морето си има широк тротоар.Близо е до плажа на костенурките,който пък е любим на моето дете,защото е много плитко,но пък няма никакви забавления като на Кси.От Скала до Аргостоли по цялата южна страна на острова са само пясъчни плажове.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 09:00 от veka

# 326
И ние сме се насочили към Лефкада и Кефалония и ще се радвам на препоръки за хотели и забележителности Simple Smile Аз като че ли клоня към Лефкада ( най- вече защото може да се стигне до там без ферибот) и еднодневна екскурзия до Кефалония, но доколкото виждам няма да стигне един ден. Иска ми се да отидем и до Закинтос ( наш приятел живя там 6 години и така не намерихме време да отидем  ooooh!). Трябва да измисля оптимален план, защото и без това половинът все още не е съгласил на 100%  Crazy

# 327
    Честита Коледа!
 Нека този Светъл празник донесе в домовете ни мир, любов и топлина!
 С пожелания за здраве, щастие и прекрасни пътешествия!
 За Кефалония все още не съм решила къде ще е/ще са/ и ще чета с интерес мненията.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 10:52 от Kari2

# 328
Честита Коледа на всички!! Много здраве и красиви пътешествия през новата година!
Включвам се при Вас, тъй като тази година замислям едно  пътешествие-почивка на остров Закинтос.
Моля, за препоръки и съвети за организация на тази почивка. Мислим да пътуваме със собствен транспорт, но ще се радвам, ако тези, които са ходили препоръчат хотел или туристическа агенция, която са ползвали и са доволни.

# 329
Честита Коледа, приятелки! Здрава, щастлива, успешна и пътешественическа 2014-та! Нека ни се сбъднат мечтаните дестинации! Да се радваме както до сега на споделени места и емоции! Весели празнични дни ви желая от сърце! Hug

Сирос, празнично пременен

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 12:43 от Anna bel

Общи условия

Активация на акаунт