На море в Гърция 2013 - XII

• 81 653
  • 783
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Който чете от телефона, пропуска важни неща. Като мен... пропуснала съм това:
  Когато дойде времето ще ти разкажа за много други мои открития в Кефалония.
Разкажи когато ти остане време. 

Veka, благодаря ти!

# 331
  • София
Честита Коледа! Много здраве и късмет завсички! Hug

Ще ви попитам и за Лефкада. Това ли е единственият възможен път с кола от Василики до плажа Порто  Кацики? https://maps.google.com/maps?saddr=Unknown+road&daddr=38.605 … mp;via=1&z=12

И до Egremni, съответно?

Ако питаш за пътя, който пресича планината - да, най-прекият е (от хотела ни го препоръчаха). Би трябвало да излиза на западния крайбрежен път на около 3-4 км северно от разклонението за Егремни. Иначе не е единствен - може да се отиде още на север.  Wink  Имай предвид, че е планински и не може да се кара бързо, но е добър асфалтов път. А колкото за пътя около Порто Кацики, не си спомням да е бил чак толкова "накъдрен", по-скоро сме минали по-близо до морето, но там няма как да го объркате, защото има достатъчно табели.

# 332
Който чете от телефона, пропуска важни неща. Като мен... пропуснала съм това:
  Когато дойде времето ще ти разкажа за много други мои открития в Кефалония.
Разкажи когато ти остане време. 

Veka, благодаря ти!

Когато пристигнахме в Кефалония знаех, че единственият път от север на юг (примерно от Диварата, Виви, до Аргостоли и южните плажове) е крайбрежният. По този път минахме в първите дни. Много живописен, но завоест, натоварен, на места -страшничък. Бавно, бавно се пътува. Бях казала, че ми направи впечатление в Кефалония, че разстоянията се мерят във време ( напр. Асос-Аргостоли е 1 час път, Скала-Фискардо -2 часа, километри не споменават). Та бях се поуплашила,че да изучаваме острова чрез това шосе не е първа радост. До момента, в който не открихме широк, спокоен,бръз  асфалтов път, за който не знаехме и който,кой знае защо не е табелосан подобаващо. Та, шосето е от Диварата респ. Миртос през село Дилината  към Аргостоли и на юг. За нула време се пътува, стана безпредметно за нас да си сменяме хотела във втората половина на престоя (бяхме решили половината време да сме около Миртос, половината - около Аргостоли). Това шосе трябва да се знае, аз съм била много заблудена и мъжът ми отбеляза, че съм чела темата тук повърхностно  Simple Smile. Когато се пътува по него има страхотни панорамни гледки, спирането за фото е задължително. Покрай този път има една огромна църква, където на 8-ми септември (Малка Богородица, празник на острова) се прави големия островен купон. Пекат се чевермета, лее се робола (местното вино), песни, танци...Пак това шосе води до едно село, името му ми изчезна сега ама ще се сетя, което е столицата на роболата. Оттам сме си купували от това вино наливно, в хубава кръчма сме хапвали, там ни тресе земетресение.
  Вив, не ти знам датите през септември, но ако хванете 8-ми, ще е добре.

# 333
  • София...........
Честита Коледа!

Не знам как се е случило, но съм пропуснала момента с новата темичка, а вие вече сте я преполовили  Embarassed

# 334
  • София
Върнах се да чета последните теми от миналото лято в търсене на инфо за Лефкада...
Е, не е истина как сте се оляли Laughing Теми от по 50+ страници, изписани за 4-5 дни! Пътешественички и мечтателки Heart Eyes И на всичкото отгоре накрая пак не се ориентирах - такива суперлативи изчетох за Евия, Кефалония и още 2-3 местенца, че сега пък за Лефкада се разколебах hahaha
Добре, че до лятото има време...

# 335
  • София
Лефкада за мен е любима дестинация Heart Eyes
не се отказвай,пък и винаги може да се комбинира с Кефалония Peace
Аз напоследък съм се размечтала за Закинтос,много ми се ходи отново,с кемпера мисля,че преживяването ще е един път Mr. Green

# 336
belinda,тя Кефалония си върви с Лефкада задължително. Само малко повече време си предвиждаш за да не я минаваш на тагадък Лефкада.
Kali, с кемпера сигурно е голям кеф!

# 337
  • София
Само малко повече време си предвиждаш
Е, те точно това все не ни достига лятно време, пусто опустяло Sad Десет дни отмъква мъж ми отпуск, и то с клизма, обикновено са не повече от седем...То и затова досега все наблизо ходим, да не губим време в път...
А така си мечтая за една почивка...ама един месец...даже повече мога да откарам...този плаж, онзи плаж, тази кръчма, онази кръчма...еееех Grinning Чакайте ме после да умра.

# 338
Цитат
Много живописен, но завоест, натоварен, на места -страшничък. Бавно, бавно се пътува.
Все едно, че чета за това, което и ние открихме на Корфу. Завои, при които виждаш задницата на колата, но встрани пък какви  гледки  Heart Eyes За осем дни се оказа, че сме се разходили по най-трудните, но за сметка на това по едни от най-живописните пътища. Е, разбира се, че имало и широк и бърз път, но не съжаляваме, че вече беше късно, когато го разбрахме  Simple Smile

# 339
Vivi,
абсолютно се откажи от хотела в Скала (не че не са ти го казали вече). Да правиш дневни трипове е далеч по-добре, отколкото да се местиш три пъти - а аз хем обичам да се местя и рядко изкарвам почивка на едно място). Zest е хубаво, постът на Veka изобщо е много полезен, прочети го пак Grinning Ако държиш на мястото край Миртос, смятам, че една добре подбрана втора спирка за 5-6 дни напълно ще изпълни нуждите ти.

Пътищата в Кефалония не си спомням да ме шокираха с някакви особени завои или супер бавно слизане, дори този до Миртос, нищо сравнимо с други региони на страната, дори в близката околност (и с онова, на което с мъжа ми на майтап викаме "живописен път" - или в превод, %^&* мамата от завои Simple Smile).

Понеже виждам, че този остров много популярен стана в темата, тука един списък на фестивалчета и всенародни джамбурета за ценителите. Роболата е във Фрагата, адаш Simple Smile Тая снимка с украсите от Ермуполи, направо ме разбива моменталически.
Аз, да ви кажа, нямам още никакви планове за лято 2014 (ма то това е обичайното състояние на нещата), само тон идеи...

# 340
Честита Коледа! Много здраве и пътешествия!
Вчера гледах Антъни Бурдейн епизоди в Крит и Закинтос. В Ханя му дадоха да яде току-що изваден морски таралеж. Само го отвориха и го поляха с лимони или лайм и го изпи като стрида. Било голям деликатес. Някой да е пробвал?

# 341
  • София
Мъжът ми, един рибар му даде да опита морски таралеж точно по този начин, хареса му.  Simple Smile Честита Коледа на всички, много здраве и пътешествия, пак бях изпуснала тази хубава тема!  Hug

# 342
Таралежи си включва менюто на ципурадиките във Волос, не сме се престрашавали досега, но някой път Grinning

# 343
  • София
А как отварят таралежите като от бодлите пускат онази червеникава отровна гадост?  Sick

# 344
А как отварят таралежите като от бодлите пускат онази червеникава отровна гадост?  Sick

Направо се изумих, че тва нещо се яде. Направих спавка- вярно, деликатес било, че и афродизиак. Таня, цяло ръководство има как се яде, с ножици се отваряли.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт