На море в Гърция 2013 - XII

• 81 652
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
ъъ, може би ще пропусна все пак Grinning

# 346
  • София
Аз отдавна знам, че се ядат. Е, отдавна, отдавна, откакто имаме 24-китчън Laughing
Бих опитала, ако е сготвен. Така суров никога. Стридите са бляяяя Sick Въобще всякакво сурово месо ми е гадно. Даже класическо суши не обичам. За месо алангле да не говорим.

# 347
  • В светлината на слънцето
Преди много години ми пробутаха такъв таралеж. Само стридата е по-гадна от него. Sick За някой може и да е вкусотия голяма, обаче на мен ми приличаше на едно друго нещо, което обичайно имаме при хрема, бляк. Sick Някак не успях да се вдъхновя от този кулинарен шедьовър.

# 348
Яла съм веднъж, но само един. Не останах и аз впечатлена.  Знам че се отварят със специални ножици ето такива http://www.tanea.gr/news/greece/article/4589091/?iid=2

# 349
  Аз стриди не съм яла. Те са ми в категорията екстремни храни ( биволски пенис, плюнка на лястовица, пълнена камила, кафе цивета, зърната на което били всъщност изпражнения на някакъв бозайник). Тука слагам и таралежа.
  Btw, преди години такова отношение имах към калмарите и октопода. Ама метаморфози в живота всякакви...знае ли се...

Последна редакция: сб, 28 дек 2013, 17:46 от Anna bel

# 350
E то стридата си прилича баш на сопол Grinning
Обичам да опитвам разни нови и екзотични неща, но не и такива, които са ми гадни на вид, мирис или текстура.

# 351
  • В светлината на слънцето
То аз тогава бях много екстремно настроена в кулинарно отношение и съответно готова да опитам какво ли не. Сега вече обмислям сериозно дали си заслужава риска.  Mr. Green Помня, че другото, което ме прилъгаха да пробвам преди време, но не в Гърция, а в едни още по-топли страни с морета, беше някакво морско с външен вид на гъсеница. То обаче се оказа много вкусно - нещо като месото на големите скариди. Изобщо не разбрах каква точно морска гад е.

# 352
  • София
Момичета, кои селища на Лефкада ще препоръчате, че нещо гугъла ми предлага основно разни вили извън населени места - не че е лошо, ама не са ми по джоба Laughing
Ииии, моля да не са в онази, ветровитата част Laughing

# 353
  • София
belinda, нашето пътешествие беше в края на април и началото на май месец. На Лефкада отседнахме в едно рибарско селище на югоизточния бряг, казва се Сивота. Има 20 къщи на кръст и 6 таверни. Много спокойно и романтично беше в този залив за яхти и рибарски лодки. Но там не става за къпане, няма и плаж, но за отмора беше чудесно. От там си правихме разходки из острова. Стаята струваше по 25Е на нощ. Там вятър нямаше, защото е доста закътано. Няма да забравя красивия изгрев. Времето сякаш беше спряло... Имаше и малък супермаркет до нас.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 15:35 от viper

# 354
viper къде точно отседнахте, че 25 Е е супер цена, а мястото е страхотно - разгледах снимки от там и много ми хареса. Къде ходихте на плаж, или да препоръчаш близък плаж подходящ за деца, че и аз се оглеждам за Лефкада

# 355
  • София
Благодаря ти, Вайпър Hug
Ние търсим нещо може би с една идея по-оживено. Не някакъв туристически център и лудница, но мааалко повече от 20 къщи Grinning Нещо тип Неос Мармарас или Сарти. Близък плаж не е критерий, обикаляме с колата по два пъти на ден, падаме си откриватели hahaha

# 356
  • София
Ние бяхме там в края на април и си търсихме стаи на място. Не бяхме с деца.  Искахме да разглеждаме и да спим там, където замръкнем. Много малко хотели работиха по това време, защото по принцип повечето отварят на 01.05. В Сивота спахме в единствения "хотел" който работеше по това време. Обядвахме в една от таверните (най-известната там) и питахме сервитьора за стаи под наем. Едва намериха жената, за да ни отключи и да се настаним. Иначе на плаж ходихме по време на разходките всеки ден: Василики, Порто Кацики и Егремни. На Лефкада бяхме само с три нощувки.
Параход може да ви посъветва по-добре, аз само веднъж ходих до там.
Сега чертая план за друга разходка през април-май с крайна цел Елафонисос, Пелопонес.

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 17:13 от viper

# 357
  • София
viper къде точно отседнахте, че 25 Е е супер цена, а мястото е страхотно - разгледах снимки от там и много ми хареса. Къде ходихте на плаж, или да препоръчаш близък плаж подходящ за деца, че и аз се оглеждам за Лефкада

Забеляза ли, че става въпрос за края на април, началото на май? Затова е такава цената. Ние бяхме през октомври за 15 евро на вечер ето тук. Дори ни настаниха в тройна стая (двама сме), за да имаме гледка.  Wink

# 358
  • София
Таня, вашето много ми хареса Simple Smile Малко ми е извън ценовия клас, към 80 евра ми излиза нощувката, но пък и ние не сме малко хора Confused

# 359
  • софия
Виждам, че са излезнали вече ранните записвания за Гърция.
Търся нещо за май месец ALL INCL. за около 10 човека. Засега същата компания сме отсядали в Посиди Парадайс и Вилидж Маре. Започвам да чета назад темите, да намеря нещо сходно и за тази година.
Септември, живот и здраве, пак сме на Тасос.

Общи условия

Активация на акаунт