На море в Гърция 2013 - XII

• 82 102
  • 783
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
нали е с карта, която гаси тока и се сещате какво става с хладилника и това, което е вътре в него...)

Картата дето гаси тока е така направена , че не гаси хладилника!!! Simple Smile

# 451
  • Варна
Можете ли да ми препоръчате хотел АИ на плажа с цена около 1200 лв за 7 нощувки за 2 възрастни и 2 деца, като голямото е на 5, а малкото на 1 г. За периода от 28 юни?

Много хора , добре познаващи Гърция , ще ти отбележат , че ОИ там е и излишен и излишно скъп.Там винаги сме ползвали или някакъв ограничен режим на изхранване или най - често без него.Все пак с тези две деца като че ли имаше добри оферти за Крузо Вилидж до Палиури , Касандра , Халкидики.Няколко мамми бяха там миналото лято и дадоха добри отзиви.Ние сме били само на прекрасния им плаж.http://www.derpart24.bg/bg/hotel-chrousso-village-halkidiki.html

# 452
  • София
Можете ли да ми препоръчате хотел АИ на плажа с цена около 1200 лв за 7 нощувки за 2 възрастни и 2 деца, като голямото е на 5, а малкото на 1 г. За периода от 28 юни?
Да не те отчайвам, но моят опит с АИ показва, че с този бюджет трудно ще намерите нещо читаво, пък и на плажа.  Rolling Eyes
Малкото дете няма да го таквуват, тъйч е търси 2+1 или хотел,  в който децата са free.
http://www.businesstravel.bg/bg/hotels-abroad/greece/halkidikika … pisvania-Otstypki - това е хубаво и на прилична цена, но не е на плажа
http://www.businesstravel.bg/bg/hotels-abroad/greece/halkidiksit … pisvania-Otstypki - това е по-бюджетно, но отзивите хич не бяха добри последните 2 години

# 453
Била съм и в много евтини студия, никога не ми се е случвало картата за захранването да гаси хладилника. Винаги е бил на отделен ел. кръг.

Марая11, има много възможности пред теб, след като сте решили да се откажете от ол инклузива. Кухня, барбекю на двора имат всички студия, а и детска площадка на много от местата. Само кажи в каква конфигурация спят малките, за да мислим кои варианти ще са подходящи. (Например на много места студио за четирима е с едно двойно и с едно двуетажно легло, струва ми се, че децата ти са малки за това разпределение.)

# 454
  • Пловдив
Момичета благодаря ви за информацията.   bouquet явно гришката е в чоя телевизор.  Mr. Green покрай мен хората все ме убеждават, че в гърция било супер евтино, во явно не и за мойте изисквания.

# 455
Здравейте!Мога ли да се включа за малко в темичката,пък може да съм полезна за някой?Гледам има и другарчета от гръцката тема  Hug
Аз живея в Кавала.Не знам дали е коментирано,но до Кавала има 3 много хубави и евтини селища за почивка и къмпинг:Пальо,Неа Ираклица,Неа Пераму.Кавала не я препоръчвам за почивка,защото няма хубави плажове.Само за разглеждане  Heart Eyes Лятото жителите на Кавала ходят на тези 3 места(които съм изброила) на плаж,защото са много хубави.
Има и хотелчета и къщички оборудвани с всичко необходимо и задължително с барбекю(нещото което всяка гръцка къща има на двора или терасата,барабар с параклисчето  :mrgreen.)
В близост има 2 голями вериги хран.магазини,чиито цени не се различават от българските:Масутис и Лидл.
Всичките са на брега на морето или много близо до него.Отваряш задната дворна порта и си на плажа. Mr. GreenЦени от 30 до 60 евро.За цяло студия за 4 човека,направено на отделна къщичка.
За хора с малки деца е идеално.Спокойно,близо до Кавала,близо до болница.Тасос се вижда и е на един ферибот разстояние.Не е далече от границата.
Единствен недостатък:пълно е с българи лятото. Mr. Green
Ето какво намерих набързо в гугъл
http://www.greek-hotels.ltd.bg/02-Kavala.htm

# 456
Добре дошла, Евана,
и трите са добре познати (малко по-различно ги произнасяме на български) и редовно посещавани от хора от темата, а пък цитираният сайт от 2 г. е на първата страница и е доста вървежен Simple Smile
Но съм сигурна, че като човек от "мястото на събитието" би могла да бъдеш полезна с конкретна информация от първа ръка!

между другото цените, които се обявяват в нета за студио, точно за тия места, рядко падат под 45-50е, така че ако имаш координати на по-евтини къщи, много хора ще им се зарадват.

# 457
Отново минавам на вълна гръцко море и започва голямото чудене на къде тази година  Simple Smile Със сигурност изключвам Касандра. Ситония също не я предпочитам, защото търся място, където не сме били.
Основен приоритет ми е хубав плаж директно пред студиото. Под хубав плаж имам предвид да става бавно дълбоко и да няма камъни на брега. Да е спокойно. С малко дете не пътуваме с кола до околни плажове, затова ми е важно да отседнем максимално близо до плажа. По възможност студиото да има хубава градина, но това може и да го пропуснем. Гледам към Неа Рода. Похвалиха ми и Неа Перамос. Какво ще ме посъветвате?

# 458
Ще те посъветвам - Керамоти.  Whistling

Неа Рода няма такъв плаж, какъвто търсиш. Там хубавите плажове са Комица и Ует дриймс, и двата се ходи с кола. Неа Перамос и околните стават, но пак не навсякъде ивицата е идеална, някъде е твърде тясна (ето горе тъкмо се явиха кандидати да помогнат в избора ти Wink).
Ставрос и Олимпиада ги знаеш като опции, както и Тузла може би, но по нещо усещам, че не искаш там Grinning
Амулиани е по-интересен вариант. Но ако искаш от студиото на плажа, трябва да отседнеш извън града. На два от плажовете има студиа - Аликес и забравих още точно кой, май Мегали Амос беше.

# 459
  • София
Параход, моля за уточнение към това, което си отговорила на  millenitta   -  на Амулиани доколкото знам се пътува до плажовете, далече са от студията? Или има опция за настаняване на самия плаж? Ако има, може ли линк?

millenitta, и все пак... Ситония ми се струва най-отговаряща на вашето търсене...  Wink

# 460
Благодаря за посрещането Параход  Hug
Да,права си, аз пиша имената им точно както ги произнасят на гръцки. Mr. GreenТе даже и Неа  я съкращават.Направо:Ираклица,Пераму.
Хич не съм обърнала внимание кой сайт съм показала.Това беше първото попаднало ми в гугъл,просто го дадох,повече да се види как се изписват на латиница имената на местата и да се търси.Малкото дете е до мен и нямам възможност да се съсредоточа в подробно търсене.
Познавам 2 семейства,които имат и  сем.хотелчета и малки къщички,но всичко е резерве още от ноември.Просто клиентите са им едни и същи почти всяка година и след като приключат почивката,веднага се резервират за следващото лято.
Мога да помогна само с това,ако някой е харесал хотел,а аз го знам и съм го виждала на живо,да се изкажа.Т.е. близо ли е до морето,добре ли изглежда.Защото има 1 хотел,представен в сайта,който за нищо не става  Stop.Той даже и не работи.Защо е там и аз не знам  Rolling Eyes.
Или пък с въпроси за околията на Кавала.Абе с каквото мога, ще помогна за този район. Hug
На мен мечтата ми от гръцките острови е да посетя Санторини и Корфу.ММ обеща тази година,ама с това малко дете,май ще отложим за следващата.

# 461
Да, Петя, има такива опции. Къмпинг Аликес (има и хотелска част) е такава. Имаше в темата човек, който го е посещавал, не е върхът, но е точно на плажната ивица. Студио Деми също е там. Има и една къща на Агиос Георгиос и Мегали Амос - Грипос.
Лиманаки, което обсъждахме с Таис м.г., преди да отидат на Евия, също е в близост до Аликес (макар че гледа към морето от другата страна и собственото му плажче е малко и мърляво).
Може да има и още някое, тези се сещам сега.

Evana, направо го кажи тоя, дето трябва да се избягва Wink

# 462
Параход, страшна интуиция имаш  Grinning Ставрос, Олимпиада все ги гледам и все нещо не се решавам там да резервирам. Може би защото няма достатъчно места за настаняване в нета. Иска ми се да отидем до там на разходка извън сезона и да се ориентирам на място. Но все не успяваме. Керамоти го избягвам заради комарите. Минавали сме от там на път за Тасос, но с нищо не ме впечатли.
Evana ще те питам, ако харесам нещо конкретно. Благодаря. Тясната ивица не ме тревожи, стига да не е пренаселена и в морето да не е дълбоко.
За Амулиани не съм се замисляла. Все избягвам островите заради пустия страх, че се губи повече време да се стигне до болница при нужда.
А някъде надолу посока Катерини?
Петя, накрая вероятно ще минем на вариант Ситония  Simple Smile

# 463
между другото цените, които се обявяват в нета за студио, точно за тия места, рядко падат под 45-50е, така че ако имаш координати на по-евтини къщи, много хора ще им се зарадват.
И аз съм с такива впечатления, след немного обстойно търсене в нета и кореспонденция с няколко къщи миналото лято, с изключение на някои, които са сред нищото буквално.

За Пальо, Неа Ираклица, Неа Пераму става дума, ако някой е изпуснал нишката  Grinning

Нашата посока за следващото лято е все така неясна, гръцка ще е, но близка или далечна идея си нямам. И не ви изпускам от око, че не се знае кой от вас ще ми е вдъхновение  Sunglasses

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 16:04 от Mur

# 464
  • София
Параход, благодаря много!   bouquet  Грипос много ми харесва по снимките!  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт